... KNYVEK : BLAZE ...

Szinopszis

Megindt, tragikus eset: egy jraval, okos kisfit apja rszegsgben slyosan bntalmaz, amelynek maradand kvetkezmnyeit a fi lethosszan cipeli. Amikor megismerjk, huszonves, esetlenl nagydarab fick, horpadsos homlokkal, tlsgosan is lomha szjrssal. Faragatlan, bivalyers ris, ugyanakkor a lgynek sem tudna rtani. Nem, ha letnek dntseit magamaga brn meghozni... de valahogy mindig kicsszik a kezbl a gyepl. Mentora vek ta George, a kisstl bnz, az utastsait hajtja vgre kzs balhikban.

m egyszer vgre a sarkra ll, elsznja magt, hogy egyedl is boldogulni fog ifj. Clayton "Blaze" Blaisdell. S mi tani lehetnk egyszemlyes vllalkozsa aprlkos megtervezsnek, gondos kivitelezsnek s kimenetelnek. Blaze lete nagy dobsa -- egy gyermekrabls, millis vltsgdjjal. Ahogy szorul krltte a hurok, s hibt hibra halmoz, azt veszi szre, hogy a fejben idrl idre megszlal a mr halott George, az utols pillanatban mindig elhrtva a kzeled katasztrft...

Stephen King rasztala mlyrl sta el ifjkori rst, a Blaze eredeti kziratt. Nem tallta rossznak, s nmikpp tdolgozva, lnven, mint Richard Bachman, kzrebocstotta, tisztelgsl Steinbeck: Egerek s emberek-je eltt. A prhuzam hatatlan s sokatmond: King lnven is lete egyik legjobb mvt rta meg.

Letlts

Az angol nyelv regny els kt fejezett megtallod a Letltsek kztt.