... RÉMAUTÓ : ISMERTETŐ ...

Írta: Kellögem
Készült: 2005. február 5.

SK a balesete után írta e művét is, akárcsak az Álomcsapdát és a Fekete Házat. A Rémautóban nem is csalódtam olyan nagyot, mivel az előbb említett két művet már olvasva, tudtam, hogy nem kell sokat várnom ettől az írástól. De így is csalódtam. A Rémautó egy szokatlan mű, mivel egyrészt a szokásos maine-i helyszínt Pennsylvania váltja fel, másrészt nincs a műnek igazi, "kézzelfogható" cselekménye. Pár szóban a történet:

Főszereplőnk, vagy inkább a néhány rendőr által elmesélt történet főszereplője egy '54-es Buick Roadmaster. Ez az "álautó" (ez még mindig jobb elnevezés, mint a rémautó) egy napon ('79-ben) becsöppen a pennsylvaniai rendőrség életébe. A rendőrök hamarosan rájönnek, hogy tényleg nem egy igazi autóval van dolguk. Már az is gyanússá válik nekik, hogy a műszerfal nem igazi és hogy az autó nem kulccsal működik, meg hogy, ha mondjuk kiszúrjuk a kerekét akkor a kocsi meggyógyul. Ám amikor egy rendőrtársukat beszippantja a kocsi egy másik dimenzióba, akkor már érzik, hogy itt valami nincs rendben. A következő évek során a kocsi különös fényrengéseket produkál és földön kívüli teremtmények pottyannak ki a csomagtartójából. De szerencsére újabb eltűnések sokáig nincsenek.

A rendőrségen dolgozó Curt Wilcox a Buick megszállottja lesz. Állandóan képeket és filmfelvételeket csinál a kocsiról és szabadidejében az előbukkanó teremtményeket boncolgatja csináld magad készletével. 2001-ben azonban Curtot halálos baleset éri annak a benzinkútnak a közvetlen közelében, ahol egykoron a Buick felbukkant.

Ezután a baleset után kerül Curt fia, Ned a rendőrséghez, ahol szépen lassan "családtaggá" válik. És egy évvel apja halálos balesete után, Sandy, a rendőrfőnök és pár rendőr leül Ned mellé egy padra, és mesélni kezdi a történetet '79-től napjainkig.

Hát ennyi lenne a cselekmény. Most visszagondolva nem volt ez olyan rossz könyv. Talán egy színvonalú lehet az Álomcsapdával. Egy rajongónak illik elolvasni, de az biztos, hogy ez a könyv nem fog álmatlan éjszakákat okozni.