... ÁLOMCSAPDA : ISMERTETŐ ...

Írta: Kellögem
Készült: 2004. szeptember 4.

Van négy barát: Jonesy, Henry, Beaver és Pete. Ők különlegesek már gyerekkoruktól kezdve, ugyanis látják a vonalat. A négy barátot egy ötödik, Down-kórban szenvedő kisfiú köti össze - Duddits - , akit tizennégy éves korukban megmentenek egy bandától. A banda igazából csak három gyerek, akik Dudditsot szemelik ki arra a célra, hogy jól elbánjanak vele. Henryék azonban "megmentik", hazakísérik és lassacskán örök barátságot kötnek a különleges kisfiúval. Ennyit az előzményekről.

23 évvel később a négy barát Beaver észak-main-i vadászházához utazik a szokásos novemberi vadászatra. Csakhogy ez a vadászat más lesz, ezt már ők is tudják. A változás akkor kezdődik, amikor Pete és Henry elmennek a 20-22 mérföldre lévő Gosselin boltba bevásárolni. Ezalatt Jonsynak és Beavernek egy különleges vadász látogatója akad, aki állítólag több éjszakát is a hóviharban töltött. Az idegenen több furcsaság jelei is tapasztalhatók: irtózatos kénszagú szellentései vannak és különleges arany-vörös folt tarkítja az arcát. Mindenesetre Jonsyék adnak neki enni és bekísérik a hálószobába aludni. Az idegennek hamarosan ki kell mennie a fürdőbe. Ahol mindent eláraszt vérrel és "megszül" egy szargörényt, ami megöli Beavert.

Közben Hanrynek és Petenek is gondjai támadnak, mert félúton hazafelé meglátnak egy az úton ülő asszonyt, a kocsi természetesen megcsúszik a novemberi friss hó és jégrétegen, Peteék épphogy túlélik a balesetet. Az asszony ugyanúgy viselkedik, mint a Beaverék által befogadott McCarthy. Hamarosan ő is életet ad egy szargörénynek.

A helyzet tehát súlyos, a híradások arról számolnak be hogy vadászok tűntek el a környéken, és az Amerikai Nemzeti Gárda is hamarosan megérkezik hogy egy őrült parancsnokkal az élen megkezdje a tisztogatást.

Stephen King közvetlenül a balesete után írta a könyvet. Saját bevallása szerint egy patronos töltőtollal. Ennek ellenére jól sikerült a könyv. Kingnek nehéz dolga volt ugyanis a világirodalom egyik legkimerítettebb témája a földön kívüliek Földre szállása és ebben a témában már egy jó írónak is nehéz újat alkotni. Hál' istennek Kingnek sikerült.