... KÖNYVEK ...
... A SETÉT TORONY 4. ...

Alcím: Varázsló és Üveg
Eredeti cím: The Dark Tower 4: Wizard and Glass - Regard
Megjelenés: 1997

Magyar kiadás: Európa Könyvkiadó
Megjelenés: 2000
ISBN: 963-07-6680-9
Utánnyomás:
2004 (ISBN: 963-07-7661-8)

Fordította: Bihari György
Fedélterv: Sz. Bodnár Éva
Kötés: papírkötés
Terjedelem: 900 oldal

Szinopszis

Roland és hűséges barátai sikeresen megküzdöttek Blaine-nel, a Monóval. Egy valaha civilizált, ám mostanra elpusztult városban szálltak le a bomlott számítógépagyú egysínű vasútról. Roland elérkezettnek látja az időt, hogy pihenőjük közben elmesélje társainak múltját. Megtudjuk, miért kellett idő előtt elhagynia atyái földjét, Gileádot, s milyen küldetéssel érkezett Alain és Cuthbert barátjával a Külső Ívbe. Itt ismerte meg a gyönyörű és bátor Susan Delgadót, s egy csodaszép, szenvedélyes, ám tragikus szerelem története tárul elénk.

A pihenő végeztével hőseink ismét útnak indulnak; céljuk a távolba magasodó, égbe nyúló tornyú, rejtelmes üvegpalota. Talán meglelték a Setét Tornyot?

Letöltés

Egy Torony-ihlette zeneművet (The Dark Tower), az eredeti versből készült rádiójáték (A Sötét Torony) magyar szövegét, egy magyar nyelvű összehasonlító esszét (A Gyűrűk Tornya, avagy Mi köze a Setét Torony könyveknek a Gyűrűk Urához?), egy magyar nyelvű tesztet, valamint néhány rajongói rajzot találsz a Letöltések között.