... KÖNYVEK ...
... A SETÉT TORONY 5. ...

Alcím: Callai Farkasok
Magyar munkacím: A Setét Torony 5: A Calla Farkasai
Eredeti cím: The Dark Tower 5: Wolves of the Calla - Resistance
Eredeti munkacím: The Dark Tower 5: The Crawling Shadow, The Dark Tower 5: Thunderclap
Megjelenés: 2003

Magyar kiadás: Európa Könyvkiadó
Megjelenés: 2004
ISBN: 963-07-7644-8

Fordította: Bihari György
Fedélterv: Sz. Bodnár Éva
Kötés: papírkötés
Terjedelem: 848 oldal

Szinopszis

Roland Deschaint, aki a civilizáció pusztulása után a Setét Tornyot keresi, ka-ja délkeletnek vezérli. Társai: Eddie Dean és felesége, Susannah, Jake Chambers, a kiskamasz, valamint Csí, a beszélő állat. Átvágnak Közép-Világ erdején és eljutnak Calla Bryn Sturgis környékére, egy farmerek lakta településre.

A városka egyik lakója Callahan atya, aki szintén egy időajtón át jutott Roland világába. Elmeséli, hogy Calla farkasai tízévenként lecsapnak rájuk, és elragadják minden ikerpár egyik tagját, majd a gyerekeket fizikailag és lelkileg megnyomorítva visszaküldik.

A harcos és társai a városlakókkal együtt megpróbálnak szembeszállni a pusztító robot fenevadakkal, kidolgoznak egy tervet, hogy hogyan állítsák meg a gonoszt az összes világban, de nem biztos, hogy a fegyvereik elegendőek lesznek...

Letöltés

A regény angol nyelvű bevezetőjét, egy Torony-ihlette zeneművet (The Dark Tower), az eredeti versből készült rádiójáték (A Sötét Torony) magyar szövegét, egy magyar nyelvű összehasonlító esszét (A Gyűrűk Tornya, avagy Mi köze a Setét Torony könyveknek a Gyűrűk Urához?), egy magyar nyelvű tesztet, valamint néhány rajongói rajzot találsz a Letöltések között.