... KNYVEK : KSRTETSZV ...

Alcm: Stephen King lete
Magyar munkacm: Lidrclakta Llek
Eredeti cm: Haunted Heart: The Life and Times of Stephen King
Szerz: Lisa Rogak
Megjelens: 2009

Magyar kiads: Eurpa Knyvkiad
Megjelens: 2010
ISBN: 978-963-07-9034 5

Fordtotta: Komromy Rudolf
Fedlterv: Odegnl Rbert
Kts: kemnyfedel
Terjedelem: 407 oldal

Megj.: Fekete-fehr fotkkal illusztrlt.

Szinopszis

"n mindentl flek"
- mondja a Carrie, az AZ meg A ragyogs szerzje

Stephen King, a vilg egyik legtermkenyebb s legnpszerbb rja ma mr rsze a popkultra trtnetnek. De ki ez az ember, aki ezt a rengeteg, borzalommal, gysszal s termszetflttivel megspkelt trtnetet kitallta? Honnan veszi az tleteit? s mi hajtja, hogy tbb mint harmincves karrier utn is egyre ontsa ezeket a rmsgeket? Lisa Rogak, a profi biogrfus a nyomba eredt, s feltrkpezte azt a gondokkal teli elletet, azokat a flelmeket, amelyek mig inspirljk a 20. szzad egyik legnagyobb hats szerzjt.

King szrmazsa s ifjkora nem grt sokat. Feneketlen szegnysg Maine llam isten hta mgtti vidkn, korai hzassg: nem ppen egy fnyes irodalmi plya zlogai. Munkamnija s rad fantzija mgis korai, vratlan sikert hozott. Taln tl korait is: a hirtelen sztrsg, az egyik pillanatrl a msikra beksznt gazdagsg azzal fenyegetett, hogy a munkja, de akr az lete is rmegy. m tljutott a vlsgon, s azta is olyan eredetisggel alkot, amilyenre kevs r kpes.

Stt s felkavar vilga ellenre Stephen Kinget ma mr szmtalan rajongja s egyre tbb kritikusa inkbb a Mark Twain-i, semmint a H. P. Lovecraft-i hagyomnyhoz sorolja. A Ksrtetszv ennek az embernek a trtnett s vilgt vetti elnk - azt az embert, aki ktsgkvl a modern irodalom egyik legfelejthetetlenebb s legijesztbb letmvt hozta ltre.

"Amikor az ember belevg ebbe a mestersgbe, senki sem figyelmezteti, hogy majd macskacsontokat hoz neki a posts."