... CIKKEK ...

Blikk 2000. mrcius 23.

Stephen King vrja az Oscar-glt
vegkoporst krt balesete utn - Ismt nekiltott a horrorsztoriknak

WASHINGTON - Stephen Kinget (53), a vilg legolvasottabb horrorszerzjt tavaly nyron elttte egy teheraut. Sokan mr temettk a szerzt, m mra visszatrt az rshoz, s trsasgba is mind tbbszr jr.

Bartai s szomszdai csak "A balesetknt" emlegetik a tavaly nyron trtnteket, amikor a vilg jelenleg tn leolvasottabb rjt meglegyintette a hall szele. Egy bekt t szln stlva olvasott, amikor egy kisteheraut elttte. A sofr, egy leszzalkolt ptmunks, Bryan Smith (42) elvesztette uralmt a jrm fltt. Az rt az tkzs 4,5 mtert reptette.

- Amikor odarohantam, azt hittem, mr nem l - mondta egy szemtan -, de csodlkozsomra magnl volt, s folyton azt krdezte: "Mi trtnt?"

Ezzel kezddtt az r hnapokig tart klvrija: trtt bordjt, cspjt, medence- s combcsontjt helyrepofozva az orvosok megprbltak jra teljes rtk embert faragni belle. Az opercik sorn King legnagyobb szerencsje az volt, hogy sosem hagyta el hres, morbid humorrzke. Amikor egyik sebe sztnylt, gy szlt a ktscsere utn: "Legkzelebb legyenek kedvesek bevinni az unokm biolgiarjra, mert j ideje hiba magyarzom neki az ember bels szerveinek mkdst!" Amikor meg azzal riogattk, nem biztos, hogy tlli a kvetkez korrekcis mttet, azt krte, tegyk majd vegtetej koporsba, hogy a gyszolk lthassk, mit mveltek vele a "hentes orvosok".

Smith, a vtkes sofr azta mr ezerszer megbnta figyelmetlensgt, m nem ez volt az els kihgsa.

- Tudjk, 34 regnyt rtam, 27-et megfilmestettek, de ekkora baromsgra mg az n fantzimbl se telt - mondta az r. - Ez a pali 11 v alatt 11-szer llt brsg el, legtbbszr ittas vezetsrt. Remlem legkzelebb az gyben tlkez, tl elnz brval "cskolzik ssze"!

Amita King lbrl lekerltek az aclkapcsok, jra szvesen jr emberek kz s rmmel dedikl. Kszl az Oscar-glaestre, amelyen a Green Mile (Zld mrfld) cm. Tom Hanks fszereplsvel ksztett film forgatknyvrjaknt akr mg rintett is lehet.

- Stephen jra r - jsgolta rmmel gyvdje, Warren Silver - igaz, hogy a szoksos napi ngy ra helyett csak 90 percet, de r. Br, hogy a sok hnapos szenveds utn milyen vrztatta horrorsztorik kerlnek ki a tolla all, arra jobb nem is gondolni...

n. o. g.