... CIKKEK ...

Blikk 1999. november 29.

Stephen King hangjtkot kszt

NEW YORK - Stephen King, a krimik nagy mestere most j vllalkozsba kezd. Sajt hangjt klcsnzi ahhoz a hangjtkhoz, melyet hrom elbeszlse alapjn ksztenek - adta hrl a nmet Bild.

Ahogy arrl a Blikk is hrt adott, a nyron autbalesetet szenvedett az izgalmas regnyeirl vilgszerte ismert s a legtermkenyebb bestsellerszerzk kzt emlegetett amerikai r. Bosszbl nemrg megvsrolta a "vtkes" jrmvet, s kalapccsal verte szt.

A napokban viszont immr egy friss tervvel szerepel a krimir a lapok hasbjain: most hozta nyilvnossgra j ideje ddelgetett tervt: a Fst s vr cm legjabb regnyt elszr nem knyvalakban fogja kiadatni, hanem kazettaknt. Radsul a 3,5 rs hangjtkot maga a szerz fogja felolvasni. A regnyben egybknt hrom elbeszls lesz. Kzs tmjuk a dohnyzs, a "vidm mreg", ahogyan King nevezi.

A kazetta csomagolsa is olyan lesz, mint egy doboz cigi, st mg (a cigarettkhoz hasonlan) egy nagybets figyelmeztet felirat is olvashat lesz rajta: "Naplemente utn hallgatva flelemet s tbolyt okozhat, st akut paranoit is kivlthat".

bzs