... CIKKEK ...

Blikk 1999. november 29.

Stephen King hangjátékot készít

NEW YORK - Stephen King, a krimik nagy mestere most új vállalkozásba kezd. Saját hangját kölcsönzi ahhoz a hangjátékhoz, melyet három elbeszélése alapján készítenek - adta hírül a német Bild.

Ahogy arról a Blikk is hírt adott, a nyáron autóbalesetet szenvedett az izgalmas regényeiről világszerte ismert és a legtermékenyebb bestsellerszerzők közt emlegetett amerikai író. Bosszúból nemrég megvásárolta a "vétkes" járművet, és kalapáccsal verte szét.

A napokban viszont immár egy friss tervével szerepel a krimiíró a lapok hasábjain: most hozta nyilvánosságra jó ideje dédelgetett tervét: a Füst és vér című legújabb regényét először nem könyvalakban fogja kiadatni, hanem kazettaként. Ráadásul a 3,5 órás hangjátékot maga a szerző fogja felolvasni. A regényben egyébként három elbeszélés lesz. Közös témájuk a dohányzás, a "vidám méreg", ahogyan King nevezi.

A kazetta csomagolása is olyan lesz, mint egy doboz cigié, sőt még (a cigarettákhoz hasonlóan) egy nagybetűs figyelmeztető felirat is olvasható lesz rajta: "Naplemente után hallgatva félelemet és tébolyt okozhat, sőt akut paranoiát is kiválthat".

bzs