... CIKKEK ...

Blikk 2000. augusztus 23.

Stephen King bízik olvasóiban

PORTLAND - A neves amerikai író, Stephen King úgy tervezi, hogy a The Plant (A növény) című regényének további részeit is az interneten fogja megjelentetni. Az egydolláros (280 forint) letöltési díjért kínált regényért eddig ugyanis az olvasók 76 százaléka becsületesen fizetett.

King asszisztensnője, Marha DeFilippo szerint Kinget váratlanul érte az eredmény, mert sokáig azt hitte, hogy a nagy többség nem fog fizetni, ám mindvégig bízott az olvasóiban. A bizalom a kezdeti eredmények után tovább erősödött, ezért úgy tervezi az író, hogy a további részeket, amelyek az előzőknél sokkal terjedelmesebbek lesznek, szintén az interneten fogja megjelentetni, fejezetenként 2,5 dollárért.

- A lelkem mélyén azt hittem, hogy csak kevesen fognak fizetni. Aztán kiderült, hogy volt olyan olvasóm is, aki az egy dollár helyett 5 dollárt, sőt volt olyan is, aki 20 dollárt utalt át nekem. Ezt a lelkesedést azzal szeretném meghálálni, hogy a további részeket is az interneten keresztül árulom majd - nyilatkozta King.

bzs