... CIKKEK ...

Blikk 2000. december 2.

Stephen King nem írja tovább internetes könyvét

LOS ANGELES - A horrortörténeteiről világszerte ismert amerikai író. Stephen King fejezetről fejezetre az interneten tette közzé az elmúlt hónapokban legújabb regényét, a The Plant (A növény) című írást, ám a fejezeteket letöltő olvasók fele fizetés nélkül távozott a szerző honlapjáról, ezért King most úgy döntött, hogy leállítja a publikálást - adta hírül a BBC.

King az emberek becsületességére bízta a fizetséget, és rajongóinak csak egy egydollárnyi jelképes összeget kellett volna befizetniük, de sokan még ezt sem voltak hajlandóak megadni a frissen letöltött részletekért. Így azok, akik mégis fizettek az eddig elolvasott fejezetekért, most mindössze egy fél könyvet tudhatnak magukénak.

Az író bejelentése óta máris számos haragos és panaszos levelet kapott, amelyekben az olvasók hiányolják a könyv befejezését, és elmondják, hogy becsapva érzik magukat, amiért fizettek egy félkész - így voltaképp élvezhetetlen - regényért.

- Biztos vagyok benne, hogy egyszer meg fogom jelentetni a teljes művemet, de akkor már könyvformátumban, s a boltok polcain, nem pedig a világhálón lesz megtalálható a befejezés - mondta King, hűséges olvasóinak megnyugtatásául.

bolla