... INTERJÚK : SERDÜLT ORSOLYA ...

Készítette: Dohi
Készült: 2009. november 12.

Dohi: Kedves Orsi, először is köszi, hogy vállaltad az interjút. Őszintén szólva nem számítottam pozitív visszajelzésre - viszont annál jobban örültem neki -, tekintve hogy igen fontos és feltehetőleg elfoglalt ember vált belőled az utóbbi időben. De erről kicsit később, előbb mesélj magadról ezt-azt!
Serdült Orsolya: Szeretek olvasni, sokat sportolok, és ha tehetem, zenét hallgatok. Emellett még Zúzóval, a kutyusommal foglalkozom sokat. Ezek mind kikapcsolnak, és még a legzűrösebb napon is képesek megnyugtatni.

Dohi: Mióta érdekelnek a gyógynövények? Van valami oka az érdeklődésnek, vagy csak úgy jött?
Orsi: Ez a terület már nagyon régóta foglalkoztat. Szeretek olyasmiket tanulni, olyan dolgokkal foglalkozni, amikkel segíthetek embereknek, amikkel egészségesebbé, élhetőbbé tehetem az életüket.

Dohi: Honnan jött az ötlet, hogy modellkedj, illetve hogy indulj mindenféle szépségkirálynő-választásokon?
Orsi: Őszintén szólva, erre nem nagyon tudom a választ. Az biztos sokat tett hozzá, hogy anyukám is nagyon attraktív lány volt, a nővérem is az, így úgymond természetes volt az, hogy a modell szakma közelében legyek. Mindig voltak lehetőségek, és a Királynő címmel még inkább megszaporodtam a felkérések. Sosem akartam híres modell lenni, ezek a dolgok szinte csak úgy maguktól történtek az életemben.

Dohi: Van példaképed?
Orsi: Igen, a tesóm. Ő megtestesít minden olyan tulajdonságot, amit én is szeretnék magaménak tudni. Nagyon határozott, nagyon jól mozog a világ dolgaiban, sokkal felnőttebb, mint én, és mindig tudja, hogy mi a helyes, mit kell tenni, merre kéne menni tovább. Minden helyzetben talpra tud állni, még akkor is, ha az élet próbára teszi. Nagyon büszke vagyok rá.

Dohi: Immár ország-világ tudja, hogy Te lettél Miss World Hungary idén, ehhez ezúton is gratulálok. Mivel jár a győzelem? Mennyiben változott meg az életed, a mindennapjaid a megválasztásod óta? Mivel tengeti napjait a királynő?
Orsi: Kicsit sűrűbb lett a programom :) Sok felkérésem van, sok fotózás, modell munka. A címmel együtt jótékonysági tevékenység is jár, ami azelőtt nem volt ennyire tevékeny része az életemnek, és sokkal többet szerepelek a médiában, ami eleinte kicsit furcsa volt, de mára már teljesen hozzászoktam.

Serdült Orsi

Nagyfelbontású verzió letöltése

Dohi: Mesélj nekünk, mezei halandóknak magáról a versenyről! Hogy zajlik egy ilyen, hogy lehet bekerülni, mi történik, mik a teendőid, előkészületek, rituálék, ésatöbbi.
Orsi: Röviden a folyamatról annyit, hogy egy regisztrálás után minden jelentkezőt behívnak egy válogatásra. Aztán a zsűri kiválaszt kb. 80-100 lányt, akit visszahívnak a következő fordulóra, ahol már el is beszélgetnek a jelentkezőkkel. 24 lány kerül a döntőbe, aki részt vehet a két hetes felkészítő táboron. Itt három lánytól a zsűri döntése alapján elbúcsúzunk, és a maradék 21 lány készül tovább a nagy Show-ra, amit a nézők élőben nézhetnek meg az egyik hazai kereskedelmi csatornán. A felkészülés színpadi mozgásból, koreográfiák elsajátításából, edzésből, adott esetben diétából áll. Felkészítik a bőrünket is, folyamatosak a ruhapróbák; fodrászok, és sminkesek is foglalkoznak velünk, sőt, még kommunikációs tréningünk is van :)

Dohi: Az idei Miss World választás december 12-én lesz, Dél-Afrikában. Mit szólsz, hogy majdnem eltalálták a szülinapodat? Ráadásul jó melegben lesztek, miközben a magyar nézők és a rajongóid itthon fognak fagyoskodni. Hogyan készülsz az eseményre? Lehet egyáltalán? Mennyiben más ez, mint a korábbi megmérettetések, amikben részed volt?
Orsi: Annyiban lehet rá készülni, hogy az ember a lehető legjobb fizikai és mentális kondícióba hozza magát. Sokat mozog, figyel az étrendjére, a bőrére, hajára. Én még ezen kívül angolul tanulok, hiszen kint ezen a nyelven tudok mindenkivel kommunikálni, ezért ez is nagyon fontos.

Dohi: Figyelemmel kíséred a rólad szóló cikkeket, visszajelzéseket, és befolyásolnak-e az olvasók, rajongók véleményei? (Akár a nyomtatott vagy internetes sajtóban, akár a tévében, akár egyéb internetes oldalakon, fórumokon, ha látogatsz ilyeneket.)
Orsi: Eleinte természetesen gyűjtöttem, mert újdonság volt saját magamat látni különféle sajtóban, de ma már számomra ez nem annyira érdekes, inkább csak anyukámék gyűjtik a rólam megjelent cikkeket.

Dohi: Ha jól tudom, a királynőnek dícséretes szokása a jótékonykodás. Te választod ki a számodra fontos ügyeket, alapítványokat, eseményeket, vagy "segítenek"? Esetleg is-is? Van olyan dolog, ami különösen közel áll hozzád?
Orsi: Alapvetően én választom ki, hogy mi legyen, idén a Pető Intézettel működtünk együtt. Mindenképp olyan dolgot szerettem volna, amivel emberek közelében lehetek, amivel olyanokra hívhatom fel a figyelmet, akik esetleg segítségre, támogatásra szorulnak.

Dohi: A férfinép nem kis örömére rendszeresen megfordulsz mindenféle magazinokban. Mesélnél egy kicsit a fotózásokról?
Orsi: Sokan azt gondolják, hogy ez egyszerű munka… pedig egyáltalán nem az!! Nagyon megerőltető mind fizikailag, mind szellemileg, hiszen napi 12, de gyakran akár 16 órában kell koncentrálnod a testedre, a mozdulataidra, a mimikádra, követni kell a fotós minden utasítását. Tényleg borzasztóan fárasztó tud lenni.

Dohi: Gondolom, az elkészült képeket megjelenés előtt Te is átnézed. Mi az, ami ilyenkor először eszedbe jut?
Orsi: Természetesen megnézem őket. Mindenképp azt figyelem, hogy ez tényleg az én arcomat mutatja-e, hogy a kép tényleg én vagyok-e… ha értitek, mire gondolok. Manapság már a smink, a haj, a fények teljesen más színben tudnak embereket feltűntetni, de nekem fontos az, hogy a valódi arcomat mutassam.

Dohi: Van bármilyen beleszólásod akár az öltözékbe, akár a helyszínbe, díszletekbe, vagy ezeket előre lezsírozzák, és csak utána keresnek fel Téged egy ajánlattal? A megjelenésre kerülő képeket Veled együtt választják ki az újság munkatársai?
Orsi: Gyakran a ruhák, a kiegészítők külön megállapodások részét képezik ilyenkor. Előfordul, hogy engem már kész ajánlattal keresnek meg. Ilyenkor megvan a lehetőségem, hogy eldöntsem, vállalom-e a fotózást azokban a ruhákban, kiegészítőkben.

Dohi: Máshogy viszonyulsz egy - mondjuk így, mindenféle negatív felhang nélkül - elegánsabb, komolyabb fotózáshoz, mint mondjuk egy FHM-es bikinis jelenéshez?
Orsi: Minden fotózás más és más. Mindig azonosulni kell a ruhával, a környezettel, kicsit olyan, mint a színészkedés. Ezért nehéz erre a kérdésre válaszolni. Minden fotózást komolyan veszek, hiszen én szerepelek bennük, az anyagok rólam kerülnek ki.

Dohi: Van valami rituáléd fotózás előtt, után vagy közben?
Orsi: Nincs, egyáltalán nincs ilyen.

Serdült Orsi

Nagyfelbontású verzió letöltése

Dohi: És most térjünk rá Kingre, kezdve rögtön a legfontosabbal: hallottál a zaklatásom előtt a Stephen King H.Q.-ról? Esetleg azóta benéztél az oldalra? Mi a véleményed róla? (Csak őszintén! :))
Orsi: Sajnos azelőtt nem hallottam az oldalról, de a megkeresésetek óta már meglátogattam. Gratulálok a munkátokhoz!

Dohi: Melyek a kedvenc King regényeid, novelláid? Melyeket kedveled legkevésbé? Miért?
Orsi: A Tom Gordon, segíts! a kedvencem. Ez volt az első könyv, ami a kezembe került Kingtől, és nem bírtam letenni :)

Dohi: Ha találkoznál Kinggel, és feltehetnél neki egy (vagy több) kérdést, mi lenne az?
Orsi: Hogy honnan jönnek neki ezek az eszement történetei, karakterei :)

Dohi: Hogy viszonyulsz a King műveiből készült filmekhez? Sikerült némelyiknek elnyernie a tetszésedet?
Orsi: Én a könyveket mindig jobban élvezem. Azokat az én fantáziámon keresztül kísérem végig. Olvasni sokkal hátborzongatóbb ezeket a történeteket :)

Dohi: Egyéb horrorfilmek esetleg?
Orsi: Imádom a horrorfilmeket! Imádok félni, rettegni :)

Dohi: King az első, ez nem vitás, de mely szerzőktől olvasol meg szívesen?
Orsi: Az Ulpius kiadó könyveiben még sosem csalódtam.

Dohi: Hol, hogyan szeretsz a legjobban olvasni? Ágyban, párnák közt, esetleg buszon vagy a kádban?
Orsi: Alapvetően mindenhol. Legjobban a buszon, vagy bármilyen közlekedés közben. De az ágyban este lefekvés előtt is sokat olvasok, azt is szeretem.

Dohi: Mit használsz könyvjelzőnek?
Orsi: Lehajtom a lap széleit. Persze csak akkor, ha a könyv az enyém :)

Dohi: A beszélgetés vége felé néhány levezető kérdés. Mik a közeli és távlati terveid? Akár munka, akár egyéb téren.
Orsi: Szeretnék jelentkezni a Testnevelési Egyetem rekreáció szakára. Emellett szeretnék gyógynövényekkel is foglalkozni, és amíg lehet, addig biztos, hogy fogok modellkedni is, fotózásokat vállalni. Aztán pedig jöhet a családalapítás :)

Dohi: Nem tudom, hány potenciális szépségkirálynő látogatja az oldalt, de sose lehet tudni, szóval van esetleg valami tanácsod a Tiédhez hasonló pályát választóknak? Mi az, amire különösen ügyeljenek, mit kerüljenek, ilyesmi.
Orsi: Legyenek önmaguk. Úgyis hamar kiderül, ha valaki mást próbál sugározni, mint ami természetesen jön. A hitelesség mindenképp nyerő :)

Dohi: Nos, több dolog nem jut eszembe, úgyhogy még egyszer köszönöm szépen, hogy szántál rám és az SKHQ látogatóira a drága idődből, és az ő nevükben is kívánok neked további sikereket, és minden jót!

További információ:
Miss World Hungary