... A KUKORICA GYERMEKEI 2 ...
... ISMERTETŐ ...

Írta: Lacidelson
Készült: 2005. június 1.

Már értem, hogy miért lett ennyire átírva az első rész, hiszen másképp nem lehetett volna folytatást csinálni. Ennek a vége eléggé le van zárva, kíváncsian várom a harmadik részt.

A történet röviden: Miután Burt-ék elmenekülnek a szörnyűre sikerült meghitt nyaralás után (na persze), szólnak a hatóságoknak. Majdnem minden felnőtt testét megtalálják, a gyerekeket örökbe akarják adni. Ám aki a sorok mögött jár, sosem alszik! Miután jelt ad a gyerekeknek, folytatják sötét kukoricaimádatukat. Ennek pedig része a felnőttek (akik nem tisztelték, bemocskolták a kukoricát) kiirtása is. Majdnem mindenkit sikerült megölniük, mikor bezárják és felgyújtják őket.

Ám John Garrett (újságíró és mintaapa) és fia, Danny nincsenek ott. John nem törődik a fiával, sőt, közli is vele, hogy csak egy véletlen baleset. Ezek után Danny hagyja magát félrevezetni, rákényszerül, hogy csatlakozzon a kukorica gyermekeihez. A végén, mikor választania kell, természetesen meggondolja magát, és mindenki megmenekül.

Véleményem szerint sokkal jobban sikerült, mint az első, talán azért mondom, mert nem volt mihez hasonlítani, csak egy folytatás; talán nem.

A történet valahogy sokkal jobban lekötött, mint az első vontatott, unalmas cselekménye. Nagyon tetszett a woodoobabás rész, nyamm nyamm, bár szerintem nem illett a történetbe, viszont elég élethűen nézett ki. Említeném még a papot, akinek a száján (akkora, mint egy fekete lyuk :-D ) nagyon sokat kellett röhögnöm.

Összegezve tetszett a film a hibákkal együtt is (az dumáljon, aki tökéleteset tud alkotni!).