... A TITKOS ABLAK : ISMERTETŐ ...

Írta: Shooter
Készült: 2005. február 5.

Egy újabb King mű lett megfilmesítve. A főszereplő egy író (ez mondjuk nem az első eset). És az írókkal, mint azt már tudjuk, furcsa dolgok szoktak történni. (Tortúra, Halálos árnyék)

Szóval a sztori: Mort Rainey (Johnny Depp) sikeres író. A felesége megcsalta, és miután ezt Mort megtudta, elváltak. Az író ezt követően elköltözik, és a tóparti nyaralójukban éli tovább életét, ami teljesen felfordul egy idegen látogatásának köszönhetően. Az idegen, akit John Shooternek hívnak (John Torturro), azzal vádolja hősünket, hogy elllopta az ő sztoriját.

A történet tulajdonképpen itt kezdődik. Az előzményeket csak zavaros (és szerintem tök felesleges) visszaemlékezésekből tudjuk meg. Szóval felbukkan az idegen az amúgy is válságban lévő Rainey életében. Elkergeti Shootert, mondván ő nem lopott el semmiféle sztorit senkitől. Shooter azonben köti az ebet a karóhoz és ragaszkodik hozzá, hogy olvassa el a kéziratát. Miután végre elmegy az idegen, Mort az ajtó előtt találja a kéziratot. Beviszi a házba és kidobja, de a takarítónő (és talán a sors keze) kiveszi a szemétből. Mort Így mégiscsak belenéz, hisz mi baj lehetne belőle? A kézirat azonban nagyon hasonlít az ő egyik művére. Ekkor döbben rá, hogy valószínűleg egy őrülttel lehet dolga. Találkozik Shooterrel és elhatározza, hogy bebizonyítja, nem ő lopta el az ötletet.

Ez nem is lenne nehéz dolog, hisz a folyóirat amiben megjelent a mű, még a könyv formátumú megjelenés előtt, az meg van Mortnak, de a feleségénél. Így fel veszik a kapcsolatot. Amy (Maria Bello) aggódik ex-férje miatt, mert furcsán viselkedik.

Innentől kezdve pedig egyre furcsább dolgok történnek. Különös halálesetek Mort ismerősei között, Mort és Amy háza leég, és így természetesen a magazin is megsemmisül. Mort egyre mélyebb válságba kerül és kezdi átlátni a dolgokat.

A sztori végét nem írom le hátha még valaki aki ezt olvassa, nem látta, de annyit azért elárulnék, hogy meglepő lesz.

Egyébként mint sok más King műből készült filmnek, ennek is más a vége mint az eredeti műnek. De nekem ez a megoldás is tetszik, sőt majdhogynem szimpatikusabb is.

A főszereplők zseniálisak. Főleg Johhny Depp és John Torturro. A rendező is nagyon kitett magáért.

Ez egy nagyon jól sikerült feldolgozás. Szerintem.