... AZ ISTENEK SZÖVEGSZERKESZTŐJE ...
... ISMERTETŐ ...

Írta: Tigris
Készült: 1998. október 31.

Főhősünk, Richard, író, de nem túl sikeres. Felesége, Lina csak a Bingónak és az evésnek él, és ez meg is látszik rajta. Fia, Seth, az anyja méreteit örökölte és mellesleg egy mihaszna naplopó a tizenévesek minden rossz tulajdonságával. Ezek ismeretében nem csoda, ha Richard egy másik életre vágyik.

Bátyja, aki alkoholista [Rogernek hívják, és a filmben nem szerepel - Dohi] mégis szerencsésebb e téren: gyönyörű felesége, Belinda - akibe Richard szerelmes, csak nem merte neki bevallani- és egy nagyon rendes és okos fia van, ő Jonathan.

Ám egy szerencsétlen autóbaleset következtében mindhárman meghalnak.

Jonathan és Richard nagyon jól kijönnek egymással. Még a baleset előtt Jonathan készít egy szövegszerkesztőt Richardnak, amit Jon halála után és a saját születésnapján kap meg.

Richard nekiáll kipróbálni a masinát, beírja próbaként, hogy "a feleségem fényképe a könyvszekrényen áll", ezután megnyomja a Delete gombot. A gép dolgozni kezd, keres, aztán kiírja, hogy kész. Richard hátranéz, és nem látja a képet a helyén! Még 1-2 próbálkozás után nekilát átírni az életét. De jó lesz, ha igyekszik, mert mégis csak egy gyerek csinálta, úgyhogy nem lehet túl tartós!!!

[Dohi: Nos, mivel Tigris nem véleményezte a filmet, így rám hárul a feladat, hogy írjak valamit. A film nézése közben végig olyan érzésem volt, mintha egy Alkonyzóna-epizódot látnék. Szerintem simán belefért volna abba a sorozatba is a mű. Maga a sztori is tetszik: egy számítógéppel kitörölni dolgokat és egyebek. Ügyes, bár szerintem ez a "műfaj" kicsit távol áll Kingtól (számítógépek).]