Áprilisi hírek

Ha szeretnéd tudni, mikor frissül az oldal, írd be az
e-mail címedet és klikkelj a Join List gombra!

PÁLYÁZAT! - Jelentkezz Te is!

Küldd el ötleteidet a havi kérdésekhez!

2000. április 28. - TGM, új kérdés, cikkek, idézetek, miegymás
Hali! Újabb (számomra) szar hét kvázi-végére érkeztünk. (Hmm, meg ez a mondat is érdekes volt :))) Ugorjunk is neki, van minek! (Ok, abbahagyom, ez nagyon nem megy ma :)))
[Filmek] A Halálsoron (The Green Mile) tegnaptól megy a mozikban országszerte, és - minő csoda! -, Nyíregyházán is megtekinthető! A Dóra mozijában (Rajongó a címe, mindegy) tegnap is ment némi kedvcsináló, bár a szinkron enyhe öklendezésre késztetett. Viszont legalább kiderült, hogy nem a The Phantom Menace-é volt legrosszabb, amit eddig láttam, hanem ezé lesz, ha így marad. A mozikban feliratos verziót vetítenek, de ha videón ezzel a szinkronnal jön ki... Ja, és mivel tegnaptól nálunk is adják a filmet, lehet, hogy holnap meg is nézem. Vagy valamikor :)
[Könyvek] Hála Eller Petinek, megtudtam a The Girl Who Loved Tom Gordon magyar címét: Tom Gordon, segíts! Ilyen idétlen címet...
És ha már Tom Gordon: ha valaki megszánna egy borító scan-nel és egy hátsó borítós szöveggel, megköszönném! Nemtom, mikor fogom megvenni a könyvet, lehet, hogy majd csak októberben a Hearts in Atlantis-szel együtt, és addig azért jó lenne aktualizálni a könyves oldalt. Köszi!!!
[Készülő filmek] Dóra (Rajongó) szerint a Paramount megvette a Riding the Bullet megfilmesítésének jogát 4.5 millió dollárért, és ha egyszer is film lesz belőle, akkor Tom Cruise is játszani fog benne.
[Cikkek King műveiről] Az éppen aktuális Chipből szkenneltem az eheti cikket. Nem tököltem sokat vele, így elég érdekesen néz ki, de sebaj, azért olvasható :))
Nyáron kezdenek majd forgatni egy filmet (akár kezdhetnék is, a meleg már megvan hozzá :))), ami feltehetőleg a Rose Red lesz, amit King már elég régóta írogat. Eleinte Spielberggel akarta csinálni, aztán mégsem. Állítólag a Poltergeisttal is ez volt: King írta volna, legalábbis részben, aztán kitették, vagy kiszállt a projectből.
[Utalások] Nem tudom, mi ez a The Family Guy, de biztos nagyon jó lehet, ha már a harmadik Kinges utalást találom belőle :))
[Idézetek] Szabó Gergely küldött egy idézetet a még friss, meleg Tom Gordonból. :) Köszi! Érdekes, hogy egyesek már el is olvasták (Gergőnek még tetszett is!), a lustábbja (magamra célzok) meg még meg se vette.
[Folio CD Posta] Íme az infók A Halálsoron filmzenéről. Egyébként nem fizetnek nekem Folióék, hogy reklámozzam őket (ahogy mások sem), de ha csak itt láttam eddig, mit tegyek?! :))

The Green Mile - Thomas Newman CD rend. sz: 56843-1 ár: 4370 Ft


[Korábbi kérdések] Lehet örülni, itt az áprilisi szavazás eredménye, a menüben pedig a májusi kérdés. Gondolom, mindenki végzett már a kérdéses könyvekkel, így nem lesz gond a szavazás (nekem még hátravan a 4. kötet, de én nem is számítok :)). Egyébként még egy ideig elvagyok, de ha van ötleted, miket kérdezzek hó elején, írj! Köszi!

2000. április


[Könyvek] Örök hála Liljának a következő képért. Gondolom, mindenki rájön, mi ez.

On Writing borító

2000. április 21. - Tom Gordon, TV, egyéb hírek
Halihó! Remélem, mindenkinek jól telik a tavaszi szünet (már akinek van, ugye :)))! Mivel addig már nem találkozunk,
mindenkinek sok nyuszit, a hölgyeknek meg sok locsolódót! :)
[Könyvek] Most kivételesen a legjobb és végülis legfontosabb hírrel kezdem: megjelent a The Girl Who Loved Tom Gordon!!! Köszi, Marci! 950(!) Ft-ba kerül és 250 oldal. Köszi, SzB! Magyar cím, borító, tartalom, stb. nincs, mert még nem vettem meg - talán jövő héten. Ejnye, Dohi! :) Az mondjuk meglepett, hogy nem késtek, tényleg kihozák áprilisban. Viszont így októberig nem lesz más, csak Koontz, meg esetleg mások is, ha pl. a Szukits kiad valami érdekeset.
[Filmek a TV-ben] Ismét Rémkoppantók a Pro7-en. Deja vu! :)
[Képek a filmekből] 1 újabb kép a Tortúrából és 1 a Kedvencek Temetőjéből. Köszi, Marci!
[Idézetek] Újabb idézet, amit nemrég találtam egy King interjúban. Saját fordítás, azért olyan szar, eredetiben jobban hangzott.
[Scifi.hu] Má' megin' a hírlevelükből idéznék:
Netvilág: King novella - feltörték a kódolást
(ABC) Feltörték Stephen King novellájának védelmét. Az első e-book-ot,
amelyet igazán híres szerző adott ki rövid idő alatt egymillióan
töltötték le. Annak ellenére, hogy az ára két és fél dollár, mégis
feltörték a kódolását, ezért a Riding The Bullet már több helyről
is letölthető ingyenesen.

[PC Guru Online] Egy Beton nevű srác írt egy ismertetőt A Setét Torony-sorozatról az oldal számára, az archívumban pedig találtam egy Carrie 2 (jól lehúzták - ja, ha még nem mondtam volna, júniusban jön videón!), valamint egy Világnagy Strand ismertetőt.
A Los Angeles Times készített egy interjút William Goldman forgatókönyvíróval, aki anno a Tortúrát elkövette. Kiderült, hogy Goldman elkészült a Hearts in Atlantis forgatókönyvével, és a Castle Rock már nézegeti. Hátha...
[Filmek] A tévében (eddig csak az M1-M2-n láttam) elég sűrűn megy A Halálsoron előzetese. Mint kiderült, az itteni első multiplex mozi 30-án nyit (de mostmár tényleg! :)), úgyhogy biztos a vizsgáim alatt fogják játszani...
[Filmek] A The Green Mile (A Halálsoron) DVD és VHS június 13-án jön ki az USA-ban, videón csak kölcsönözni lehet majd, a DVD-n pedig az előzetesen és a szokásos menükön, infókon kívül lesz egy behind the scenes filmecske is. A címe Walking the Mile, és részletek már jó ideje vannak belőle a Filmrészletek oldalon.
A King hangját is szerepeltető Simpsons-epizód valószínűleg csak a 12. szezonban fog lemenni, vagyis 2000. szeptember-október körül, vagy még inkább 2001 elején. Hogy erre is mennyit kell várniuk! :) Én nyugodt vagyok, mert tudom, hogy miután az ország egyetlen normális csatornája, a TV3 (RIP) megszűnt, semmi esély, hogy újra lássam ezt a sorozatot :((
KÖNYVAJÁNLÓ

Robert Sherry - Keresztforgás (1999)

Köszönöm szépen Robert Sherrynek, hogy megtisztelt egy dedikált példánnyal legújabb, második regényéből! Íme a szokásos hátsó borítós szöveg, mivel még nem olvastam (száz éve Koontz Az Éjszaka Foglyával küzdök...):

Robert Sherry 1974-ben született. Gyermekkorában szülei unszolására sem igen akart megtanulni írni-olvasni. A későbbiekben is intenzíven kerülte az iskoláit, a tanárai pedig őt. Bevallása szerinte Stephen King Pet Sematary (Állattemető) című könyve volt rá a legnagyobb hatással. Szeret nagyokat beszélgetni, ugyanakkor utálja a tömeget - ez nála akár a három ember feletti létszámot is jelentheti. 1998-ban a Parazita című kötete jelent meg.

"A Lovag csak egy röpke pillanatig nézte a művét. A két testről a fejek a magasba perdültek, véres permetet locsolva a plafonra és a falakra. A fejetlen testek szinte egyidőben térdre rogytak, hogy a gravitáció törvényeit követve csakhamar előre bukjanak."

Sokat mondjuk nem tudtunk meg a sztoriból... :) Két dolog még: egyrészt a borító elég érdekesre sikeredett, bár Rob azt mondta, eredetileg jobb volt, csak a kiadó elcseszte. A másik meg a könyv ára: 990 Ft egy alig 200 oldalas műért elég sok. Még a Tom Gordon sem kerül ennyibe!

2000. április 14. - Cikkek, hirdetések, meg ami még összejött
Üdv mindenkinek! Végre megvan a The Phantom Menace!!! Igaz, a rohadék nyíregyházi Tescósok ajánlott fogy. áron adták, mindenhol máshol meg 2500, meg még olcsóbb, de akkor is van öröm rendesen! :))

Még valami: ha van valami ötleted, hogy miket lehetne feltenni havi kérdésnek, oszd meg velem! Kezdek kifogyni az ötletekből...

Asszem intrónak elég is ennyi. A nyusziig még találkozunk, de addig is... :)


[Cikkek művekről és Cikkek a H.Q.-ról] Örök hála Anitának az újabb szkennelésért! Ezúttal 3 cikk is felkerült, kettő a The Green Mile-lal kapcsolatos, egy pedig a pályázattal. Persze a Cinemában megint elírtak valamit: ezúttal az egér nevét (Mr. Jingles, de ők Mr. Jingle-nek írták). Ja, beküldtem a játék megfejtését is, de miért pont én nyernék? Vagy ha mégis, akkor is könyvet küldenek, mert poszterem még nincs :))
[Letöltések] Ezúttal egy angol The Dark Half leírást sikerült zsákmányolnom.
[Idézetek] Veres Attila küldött egy King-idézetet. Köszi, ideje volt már frissíteni ezt az oldalt is, csak én ugye elég régen olvastam Kinget, emlékezetből meg nehéz :))
[Hirdetések - Keres] 2 újabb hirdetés, a feladók Veres Attila és Horváth Barna. Úgy tűnik, a Világnagy Strandot elég sokan keresitek. Sok sikert hozzá, nekem is vagy fél évig kellett várnom, mire valaki beadott egy példányt a helyi antikváriumba.
[Pályázat!] A félreértések elkerülése végett mondom, hogy a Cinemában április 20. jelent meg, mint leadási határidő, de ez azóta május végéig meg lett hosszabbítva. Remélhetőleg a következő számban már a pontos dátum jelenik meg. Szóval csak jöjjenek azok a pályamunkák, még bő egy hónapotok van!
[Scifi.hu] Újabb részlet a hírlevélből:

Film: Spielberg mást rendez
(Intercom) Steven Spielberg mégsem vállalja a világsikerű Harry
Potter meseregény vászonravitelét, azt azonban még nem tudni, mi lesz
a következő filmje. A Warner Bros. most más rendezok felkérését
fontolgatja. Felmerült Brad Silberling (Angyalok városa), Jonathan
Demme (A bárányok hallgatnak), Chris Columbus (A kétszáz éves ember)
és Tim Robbins neve is. Spielberg tervezett filmjei között első helyen
szerepel a Minority Report Tom Cruise-zal a főszerepben, és az A.I.
(vagyis Artificial Intelligence = Mesterséges intelligencia) ami
Kubrick egyik forgatókönyvén alapul. Úgy hírlik, Spielberg a hosszú
pihenő után két filmet is le akar forgatni egymás után, és
valószínűleg erről a kettőről van szó.
Ez mind szép és jó, de akkor mi van a Talizmánnal?!
Megeshet, hogy május 14-én végre bemutatják a Kinges The Simpsons-epizódot. Persze az USA-ban...
[Filmek] Pesten az egyik moziban már megy a The Green Mile! A Nyír Plaza mozijának megnyitóját eltolták most szombatról április 27-re. Elvileg akkor mutatják be a The Green Mile-t mindenhol, úgyhogy hátha még a vizsgák előtt sikerül megnéznem...
King The Man in the Black Suit című sztorijából (a Six Stories-ban érdemes keresni, vagy valamelyik USA magazinban, ahonnan nekem is megvan) opera(!) lesz. A zenét Eve Beglarian szerzi majd, a bemutató 2001-ben lesz. Köszi az infót Liljának!
[Hivatalos TGM oldal] Itt meg lehet rendelni a film zenéjét. Van vagy 30 akárhány track rajta. :))


[Magyar Dean Koontz Homepage] Na, mostmár tényleg készen van az oldal. :) Tessék azt is rendszeresen látogatni ám! :))

2000. április 7. - TPM, TGM, RTB, stb.
A fenébe! Én kis naiv azt hittem, hétfőn besétálok a Tescoba, és veszek egy feliratos, szélesvásznú The Phantom Menace-t. Hát nem! Egy darab nem volt! A többi boltban meg nem rendeltek feliratosat - "azt majd csak DVD-n". Kurva jó... Nyilván mindenki szinkronosat vesz (nem tudják, mit hagynak ki...), és kisebb a kereslet a feliratos verzióra, de ez akkor is pofátlanság, hogy egy darabot sem rendelnek belőle! Még szerencse, hogy a Special Edition trilógiából volt feliratos itt is. Na mindegy, remélem azért idővel sikerült kerítenem egy példányt...
[Filmek] Valószínűleg feltűnt mindenkinek, hogy tegnap nem igazán mutatták be A Halálsoront. Állítólag április 27. az új dátum, bár Flamexék egy teljes hónap csúszást emlegettek, ami akár május 4. is lehet. Meglássuk...
[Letöltések] Mégis letölthető innen is a Riding the Bullet! Megszereztem a feltört verziót, így ezt ki lehet nyomtatni, és egy mezei Accrobat Reader is megnyitja, nem kell hozzá e-book reader. Tök buli! Köszi Liljának!
[Hirdetések - Keres] Fábián Zoli bízik abban, hogy sikerül valakit megszabadítania pár könyvtől. Sok sikert!
[Scifi.hu] Egy cikk a hírlevélből:
Könyv, magazin: King-őrület
(ABC) Megjelenése után 24 órával 400 ezer látogatója volt a
Simon and Schuster könyvkiadó honlapjának, ahol megjelent Stephen King
új kisregénye. A horrorkirály Lovaglás a puskagolyón címu írását
kizárólag az interneten jelentette meg. A néhány oldalas ingyenes
kedvcsináló után 2 és fél dollárt kellett - természetesen
"elektronikusan" - fizetnie annak, aki kiváncsi volt az egész műre.
Az interneten keresztüli könyvkiadás más cégeknél is nagy üzlet. A
New York Times értesülése szerint az ugyancsak online Fatbrain 100
ezer dolláros elolegeket fizetett több neves írónak és közéleti
személyiségnek írásaik feltételéért a hálóra.

[Pályázat!] Megjelent az áprilisi Cinema, benne némi infó a pályázatról, meg minden. Amint megkaparintom az újságot, beszkennelem a cuccot és felpakolom ide. Köszi az infót Rácz Istvánnak!
[Utalások] Újabb zenei utalás, hála Benkának. Köszi!
Ez a hír a "már mindegy" kategóriába tartozik, mivel az ismétlésnek abban a pillanatban van vége, hogy én elkezdem felpakolni ezt a frissítést, de azért megemlítem, hogy az eheti Rajongóban (ex-Dóra mozija) a The Green Mile kapcsán volt némi infó Kingről, meg természetesen a filmről is. Ők még nem tudták, hogy a premier csúszik egy hónapot, de sebaj. Köszi ezt is Rácz Istvánnak!

2000. április 1. - Mindenféle apróság
Halihó! Azt hittem, ezen a héten nem csinálok frissítést, mert még mindig tök szarul vagyok, de úgy tűnik, nem tudtam megállni... Viszont van jó hírem is: a betegség miatt kaptam egy év halasztást a katonaságtól (sima gyomorrontás, mi? :))). Az is érdekes, hogy a gyógyulás érdekében rengeteg hideg tejet kell innom, csak ugye attól meg már fáj a torkom... Na mindegy, ugorjunk a hírekhez! Semmi "áprilisi tréfa", ahhoz még túl beteg vagyok ;-)
[Előző kérdések] Íme a márciusi eredmények, a menüben pedig ott virít az áprilisi kérdés.

2000. március


Kingnek állítólag annyira megtetszett ez az ebook-osdi, hogy tervezi egy "sorozatregény" (szóval mint A Halálsoron) megjelentetését is, csak online. Ez mondjuk szép, csak azt nem hiszem, hogy fogják bárol is ingyér osztogatni, így arról pl. én biztos le fogok maradni.
[TV műsor] Rémkoppantók. Egyben az egész. Tök jó.
Újabb bizonyíték arra, hogy 2000 sucks! Az Oscar-gála. A rohadt Matrix nem hagyott egy díjat sem a Star Wars-nak, és a The Green Mile sem nyert semmit. Kurva jó... De azért örülni lehet, megint olyan film nyert 42 díjat, ami egy kalap szart sem ér. Nem mondom én, hogy mindent vigyen el a TGM és a TPM, de azért néha kicsit túlzásba esnek a srácok ott a tengeren túl... Azért jó hír is van: hétfőtől a boltokban a THE PHANTOM MENACE!!! Szuper feliratos és szélesvásznú verzió! 3 rongy az ajánlott fogy. ár, remélem, meg is kapom annyiért :))
[Díjak és jelölések] Újabb két Bram Stoker-jelölés Kingnek! Májusban az is kiderül, jelölés marad-e a dolog.