Augusztusi hírek

Ha szeretnéd tudni, mikor frissül az oldal, írd be az
e-mail címedet és klikkelj a Join List gombra!

2000. augusztus 25. - Ennyit erről
Na, ez is megvan! Eddig lehetett beküldeni a szavazólapokat. Nem erőltettétek meg magatokat, bár az is igaz, hogy jókora adag mű jött össze. Mivel az eredményhirdetés kb. egy hónap múlva lesz, ha valaki már a vége felé jár, és mindenképpen el szeretné küldeni a szavazólapot, még megteheti. A következő frissítéssel visszatér a jól megszokott (és talán rég elfeledett) havi kérdés.
[Könyvek] Megjelent a The Plant második része! Innen is letölthető, de ne felejtsetek el pár dolcsit küldeni Kingnek, ha tetszik a dolog!
[Könyvek] Valószínű, hogy a Dream Catcher 2001-ben, a From a Buick 8 pedig 2002-ben fog megjelenni.
[Filmek] 2000-ben várható a The Last Rung on the Ladder.
[Filmek] Indul a Végtelen Határok (The Outer Limits) a tv2-n! Pár hónap múlva lehet izzítani a videót a Becka Paulson-epizódhoz! Úgy tűnik, nem csak a gyengébb sorozatokat nyomják a TV3-ról (RIP), úgyhogy jó lenne lassan Egy Rém Rendes Család, Buffy és Simpsons epizódokat is látni!
[Utalások] Újabb Pop-up Videós utalás.
[SF News] Újabb King-related hír a Solaria hírlevelében:
Netvilág: Működik a becsületkassza
(SF News) Eddig sikeresnek bizonyult Stephen King kísérlete: online regényének, a The Plantnak (A növény) első részét letöltők mintegy 76%-a fizette ki, vagy ígérte meg, hogy kifizeti a fejezetért az egy dollárt, amit King kért. Az első héten 152.000-en töltöttek le a megjelent részt, közülük 93.000-en előre fizettek, és az utólagos törlesztést vállalóktól is érkezik már a pénz. A szerző azt ígérte, hogy folytatja regénye közreadását, amennyiben az olvasók háromnegyede kifizeti a kért összeget. A könyvkiadók most kíváncsian várják, mi fog történni, sokak szerint mások is követni fogják King példáját. Szakértők szerint a siker részben a szerző elkötelezett rajongóinak tulajdonítható, akik nem szerették volna úgy érezni, hogy átverik kedvenc írójukat. Ha a becsületkasszás módszer sikeresnek bizonyul, a könyvkiadáson kiül is elterjedhet.

Újabb On Writing képeslap:

2000. augusztus 18. - Nem sok...
Hali! Úgy tűnik, elérkezett az uborkaszezon - legalábbis King-hírek szempontjából. Sebaj, azért pár cucc összejött. Lássuk!
Már csak 1 hetetek van a szavazatok leadásáig, a határidő augusztus 25. Technikai okok miatt az eredményhirdetés valamikor szeptember végén, október elején lesz.
[King a TV-ben] Hihetetlen! Lesz a Macskaszem jövő héten! Tegnap meg Állj Mellém! volt, délután 1-kor, de akkor ki néz tévét?!
[Könyvek] Hétfőn jön a The Plant második fejezete! Harmadik is lesz, mégpedig szeptemberben, a többi meg hamarosan kiderül.
Újabb On Writing promo képeslap:

2000. augusztus 11. - Filmhírek, The Plant, meg minden
Hali! Még mindig a C64 köt le éjjel-nappal, úgyhogy csak a lényeg: jöjjenek a hírek! (jéé, ez rímel! :))
[Rajongói vélemények] J.D. küldött pár sort. Köszi!
[Filmek] A The Simpsons azon epizódja, amiben King is szerepel, november 12-én fog lemenni az USA-ban. Nálunk meg kb. soha :(
[Filmek] A Rose Red 2002. februárjában várható - szintén USA. Egy bankárról szól, aki mellesleg vasútban is utazik, és úgy dönt, hogy sosem látott asszonyának épít egy viskót. Három évig "nászutaznak" Európában, majd hazatérnek, a bankár és a gyereke pedig meghalnak. A feleség rájön, hogyha folytatja a ház építését, őt nem érheti baj.
[Könyvek] A Setét Torony ötödik kötetének hivatalos munkacíme: The Crawling Shadow. Nekem a Thunderclap jobban tetszett...
[Könyvek] Straub a következőt mondta a Talisman második részéről: "Nem Talisman 2 lesz a címe, mivel könyvről van szó, nem pedig egy filmről."
[Hivatalos King oldal] Néhány kiragadott dolog a július 31-i infókból:

Eddig hány letöltés volt?
152,132

Hányan fizettek?
116,200-an - 76.38%

Lesz harmadik rész szeptemberben?
Igen.

És ha egyéb kérdéseim vannak?
Tartsd meg, elfoglaltak vagyunk.


[SciFi.Hu] Ismét idéznék a hírlevélből:

Netvilág: Sikeresen indul King online akciója
(MTI) Stephen King legújabb online novellája nagyon jól startolt hétfőn. Több mint 1000 ember töltötte le "The Plant - A növény" című horrortörténet első részét.
Az elemzők szerint az üzlet annyira kockázatos, hogy akár egy rémálommá is válhat King számára. Az író ezért csak azt ígérte meg, hogy az első két részt bizonyosan elérhetővé teszi a weben keresztül is.

Egyébként szerintem is elég valószínűtlen, hogy a többség végig fizetni fog. De mivel King akkorra már annyira benne lesz, hogy lesz kedve folytatni, befejezi, és kiadják pár év múlva igazi könyvként. Vagy nem :)


A végére egy újabb képeslap:

2000. augusztus 4. - Plant, Ghosts, Koontz...
Hali! Most is egész sok cucc jött össze, úgyhogy nem is dumálok tovább.
[Filmek] Kijött A Halálsoron videón! Köszi a hírt Melittának!
[Filmek] Blizzard küldött egy ismertetőt a Ghosts-ról. Köszi!
[Filmrészletek] És ha már... elcsórtam a Harvesterről a Ghosts előzetesét :)
[Magyar Dean Koontz Homepage] Augusztusban az HBO bemutatja a Fantomok (Phantoms) című filmet, ami Koontz azonos című könyvéből készült. A mű magyarul Az Ősellenség címet kapta.
[Könyvek] És most némi info a The Plantről: az első 15 órában 41,000-en töltötték le az első részt, és 78% azonnal fizetett is, úgyhogy lesz folytatás. Durván 400 oldalas regény lesz a végén belőle, amit nem kizárt, hogy kiadnak könyv formában is. Mivel egy ilyen terjedelmű művet 20 hónapig tartana kiadni, ha minden fejezet hossza megegyezne az első fejezetével, a további fejezetek hosszabbak, és ezért drágábbak is lesznek ($1 helyett $2.50).

Nem csak hitelkártyán, hanem csekken, sőt készpénzben is lehet fizetni (egy bankót beteszel egy borítékba, és feladod), és nem csak .pdf, hanem HTML, sima szöveg, és még pár formátumban is letölthető már az első rész. A második rész augusztus 21-én jön.


[Könyvek] Még előrébb ugorva az időben, íme pár szó és kép az októberben megjelenő On Writingról. A könyvjelzőket ki kell nyomtatni egy papírra, és már használhatod is, a képeslap meg jött egy hírlevéllel :)