Februári hírek

Ha szeretnéd tudni, mikor frissül az oldal, írd be az
e-mail címedet és klikkelj a Join List gombra!

PÁLYÁZAT! - Jelentkezz Te is!

2000. február 26. - A Halálsoron ismertető, TV3 sirám...
A rohadt életbe!!! Megszűnt a TV3!! Magyarország legjobb tévécsatornája állítólag veszteséges volt. Biztos azért, mert a kutya nem nézte azokat a szar sorozatokat, mint pl. az Egy Rém Rendes Család. Miért is nézték volna, amikor mindenhol mennek azok a kiváló minőségű és érdekfeszítő brazil/mexikói/katalán/stb. sorozatok. Ilyen nincs!!!!!!!!! Ja, és természetesen jövő szombaton lett volna a Halálos Árnyék... Viszont a filmek/sorozatok az SBS-nél vannak továbbra is, és ugyebár ők üzemeltetik a csigatv2-t, így van némi esély rá, hogy kedvenc sorozataimat viszontlássam, de ez egyszerűen túl szép ahhoz, hogy igaz legyen...

Nade elég a siránkozásból, inkább lássuk, mi törpént múlt hét óta!


[Cikkek King műveiről] Hölgyeké az elsőbbség, ugyebár, úgyhogy kezdem azzal, hogy köszi Anitának a Voxos cikket!
[Könyvek] Köszi A Halálsoron ismertetőt Csollán Petinek! Peti egyébként várja a véleményeteket az ismertetőiről: tetszettek, nem tetszettek, ilyesmi.
[Utalások] Újabb darab, ezúttal a rajzfilmek között. (Kevin Smith rules!!!!)
[Díjak és jelölések] Kinget Tommy-díjra jelölték, és meg is nyerte. Király!
[Magyar Commodore 64 H.Q.] A végére egy offtopic téma maradt: megnyílt a Magyar C64 H.Q.! A névből gondolom rájött mindenki, hogy ez is az én kreálmányom. Meg is látszik rajta... Mindenesetre, ha érdekel valakit a téma, érdemes benézni, hátha megtetszik valami. Gondolkozom egy újabb "H.Q."-n, de nem hiszem, hogy erre kapnék "engedélyt a felsőbb szervektől", ugyanis az illető úúúúúúúúúúútálja Sarah Michelle Gellart ;((((

2000. február 18. - Újabb jelölések és egyéb nyalánkságok
Hali! Semmi Kinges vonatkozású dolog nem jut most eszembe, de íme két másik:

Egyrészt rohadjon meg a multikey, mivel felcseréli az y-t és a z-t, de csak pár napja, és nem tudom, miért, amikor eddig jó volt. Syóval ay ilzen és ehhey hasonló mondatokért előre is elnéyést kérek :) De nem is ez a lényeg!

Kinek van valami ötlete, hogy rávegyük a TV3-at, vagy bármelyik másik csatornát, hogy nyomják az Egy Rém Rendes Családot, a Simpsons-t és a Buffyt? Az RTL Klub megvett egy zsák Babylon 5 epizódot, a csigatévé2 és az HBO nyomja a Jóbarátokat, de a TV3 csak elhúzta a mézesmadzagot a világ (szerintem) három legjobb sorozatának pár epizódjával, aztán hagyta az egészet a fenébe. :( Valami petíció, vagy hasonló kellene ide, aszondom :))

De gondolom, ezzel a véleményemmel egyedül vagyok, így ebből sem lesz semmi :((((


[Filmek] A The Green Mile 4, azaz négy Oscar-jelölést kapott, köztük a legjobb filmét is!!!!! Az egy egész Golden Globe után (ami jelölés is maradt) szerintem ez igencsak állat!
[Filmek] Szintén ide tartozik (csak tudnám, akkor minek kezdtem új bekezdést, vagy mi ez :))), hogy a Cinema szerint nyáron mutatják be a The Green Mile-t nálunk. Szóval mehetünk 600 fokban moziba... Ja, a forgalmazó a Flamex (Köszi, SzB!).
[Utalások] "Egyéb" kategória, és egy új utalás a sorozatoknál az eheti termés.

2000. február 11. - Jelölések, ilyesmi
Halihó! A mostani frissítés nem sikerült valami fényesre, egyrészt mert mással voltam elfoglalva (mond valakinek valamit az, hogy Commodore 64? :))), másrészt pedig nem igazán történt semmi említésre méltó. De azért sikerült pár dolgot összekaparni.

Ja, a pályázat címe Rém-koppintók lett, jogi problémák miatt. Ettől függetlenül lehet jelentkezni továbbra is!


[The Green Mile] Az első, hogy most láttam a Pro7-en a The Green Mile előzetesét. Németországban február 10. a bemutató. Jó nekik...
[Könyvek] Állítólag nem szeptember, hanem október az On Writing megjelenése. Legalábbis a stephenking.com szerint. :) Nekünk meg végülis mindegy, magyarul úgysem adják ki. Bár arra kíváncsi vagyok, mi lesz a következő, ui. A Setét Toronyból kifogytak Európáék :)) Én nagyon örülnék egy The Stand-nek, aztán két Bachman, meg egy novelláskötet, aztán egy non-fiction, még egy Bachman, és így tovább :))
[Utalások] Újabb utalás a sorozatoknál. Legjobb! :)
[Díjak és jelölések] Újabb kettő a The Green Mile-nak!
[F13] Mivel múlt héten nem volt semmi hír az F13-nel kapcsolatban, gondolom, mindenkinek hatalmas hiányérzete van. :) Február 4-étől Angliában is lehet kapni a cuccost, úgyhogy már tényleg csak hetek kérdése, és ide is elér.

2000. február 4. - Könyvek, könyvek és könyvek
Üdv! Meglepő módon semmi új infót nem sikerült kerítenem az F13-ről, viszont végre beszereztem pár új könyvet. Előre is bocsi, ha kicsit furcsának tűnne, amit alant olvasol, de ma ilyen kedvem volt :))

Még csak annyit, hogy a könyvborítókat kicsit összenyomtam méretileg. Minőségbeli különbség nem igazán fog látszani, viszont sokkal gyorsabban töltődnek be az ismertetők, és maga a Könyvek oldal is.


[Kapcsolatok] Polgárdi Péter küldött egy tök érdekes infót Castle Rock kocsmájával kapcsolatban.
[King filmszerepei] Kiderült, hogy nem február 6-án fog lemenni a King hangját is szerepeltető (hmm...) Simpsons-epizód az USA-ban.
[Cikkek King műveiről] Kettőt is sikerült begyűjteni. A Playboyt köszi Bajtai Andrisnak (aki mellesleg hasonló cipőben evez velem :) - Ő ugyanis az egyetlen Magyar Dean Koontz Homepage egyik gazdája). Koontz-ról kicsit bővebben kicsit lejjebb még olvashatsz (de csak egy kicsit :)). A cikkek azért is tetszenek, mert mindkettőben van egy-egy érdekesség. TVR-Héték szerint Spielberg jegyzi a The Green Mile-t, és a Zöld Mérföld, mint szó szerinti fordítás se semmi Playboyéknál :)) Ja, Playboy-témában is olvashatsz további infókat lejjebb :))
[Korábbi kérdések] Lehet szavazgatni a februári kérdésre, és nézegetni a januári kiértékelést:


[Korábbi kérdések] A végére hagytam a legjobbat: MEGJELENT A DARK TOWER IV!!!!!!!! Borító, ilyesmi a helyén :)) Levezetésként lássuk, mizújs a Könyvek Birodalmában! :)))

Moonlight Bay, Kalifornia. Városka egy csodaszép öböl partján. A békés, félreeső településről egyszer csak eltűnik egy gyermek. Majd újabbak és újabbak, mindannyiszor éjszaka. A rendőrség nem tud, de nem is akar lépni, mert egy félelmetes és titokzatos hatalom tartja kezében a hatóság embereit. Egyedül Christopher Snow képes felvenni a harcot a városkát -és az egész emberiséget- fenyegető sötét erőkkel. Ő, aki csak éjszaka élhet igazán, mert egy ritka genetikai rendellenesség következtében nem tudja elviselni a fényt. Volt barátnője ötéves fiát indul el keresni, akinek ugyancsak nyoma veszett. Küzdelme reménytelen lenne, ha nem ismerné úgy az éjszaka világát, mint senki más ezen a földön...

Majd elfelejtettem: a következő magyar Koontz A Fantom (Phantoms) lesz. Remélem, hamarosan (igaz, most egy ideig van mit olvasnom :))).

A playboy első, 1953-as megjelenésétől fogva szívesen jelentetett meg science fictiont a hasábjain. A képzelet, az újítások és a merészség mindig is a magazin jellemzője volt, tehát nem csoda, hogy oly sok ragyogó írót sikerült megnyernie.

E különleges gyűjteménybe az SF nagymestereinek legprovokatívabb novellái közül válogattunk: helyet kapott Arthur C. Clarke, Ray Bradbury, Ursula K. Le Guin, Kurt Vonnegut, Frederick Pohl, Robert Sheckley, Larry Niven egy-egy műve, csakúgy, mint Philip K. Dick, Robert Silverberg, Stephen King, Joe Haldeman és Terry Bison történetei. A válogatásban szereplő írások a műfaj legkülönbözőbb stílusait és témaköreit képviselik, az aranykortól az új hullámig, a cyberpunktól a virtuális szexig.

Bár a novellák különböznek egymástól, mégis közös bennük az, hogy egytől egyig valódi remekművek, és kétségkívül felejthetetlen élményt ígérnek a kötet olvasói számára.

Az azért érdekes, hogy King novellája, Az Istenek Szövegszerkesztője itt eredeti formájában található meg (The Word Processor). A Night Shift című novelláskötetébe egy átdolgozott verzió került, úgy tudom, The Word Processor of the Gods címmel. Ja, és a könyv keményfedelű, nylonba csomagolták, meg minden. Állat! :)