Januári hírek

Ha szeretnéd tudni, mikor frissül az oldal, írd be az
e-mail címedet és klikkelj a Join List gombra!

PÁLYÁZAT! - Jelentkezz Te is!

2000. január 28. - Még némi F13 infó és újabb jelölés
Halihó! Most láttam a Blade és Armageddon című filmeket, sajna szinkronosan. Hááát, az előbbi egy kalap szar, míg utóbbi igencsak tetszett (pedig azt hittem, pont fordítva lesz). Na, ennyi elég is bevezetőnek, lássuk az eheti híradagot. Sajna nem túl sok...
[Díjak és jelölések] Megvolt a Golden Globe-díjátadás, és persze a The Green Mile nem nyert. De sebaj, kapott egy újabb jelölést, és itt van még az Oscar is... (Yeah, right, and pigs fly! - ahogy Johnny Bravo mondaná.)
[Filmek] Úgy tűnik, nincs frissítés Anita nélkül! :) Hála Neki, megtudtam, hogy Az Évszázad Vihara második és harmadik része február 24-én, illetve március 16-án jelenik meg.
[Stephen King's F13] Asszem, lassan nyitnom kéne egy külön oldalt a cuccnak, bár még annyit sem ér... A februári Gamestar CD-mellékletén rajta van az a trailer, amit innen már jó ideje le lehet kaparni, nem is beszélve a hivatalos oldalról :)) Köszi a hírt Németi Lacinak! Ja, még annyit, hogy feketén már be lehet szerezni a cuccot, de az igazi rajongó eredetiben szerzi meg, még ha egy kalap szart sem ér az egész, nemhogy 12,000.- Ft-ot...

2000. január 21. - F13 infók, filmek, miegymás
Üdv! Nade elég a rizsából, lássuk a híreket! :)
Múlt hét óta kiderült pár dolog King új szerződéséről. A kiadó maradt, a három könyv pedig a From a Buick 8, a Cancer, és egy novellagyűjtemény, ami lehet, hogy a One Headlight.
[Stephen King's F13] A Blue Byte január 13-án elküldte a boltoknak az F13-t, így az USA-ban elvileg már mindenhol kapható. A H&H '92-nek írt levelemre a következő választ kaptam:
Információid helytállóak, valóban mi vagyunk a BlueByte termékeinek
kizárólagos hazai terjesztői. A program pontos megjelenési dátumát
még maga a gyártó sem tudja. Annyi infót sikerült csak kicsikarni
belőlük, hogy valamikor jan. végén febr. elején. Igazából mi nagyker.
vagyunk, így tőlünk közvetlenül nemigen lehet vásárolni, de ha bejössz
a megadott címre...
1149 Bp. Kövér Lajos u. 52.
A levél megérkezése után nem sokkal kaptam egy másik levelet Németi Lacitól, aki úgy tudja, hogy -kapaszkodjatok!- 11,900 Ft a nagykereskedelmi ára a programnak! Eszméletlen! Legrosszabb esetben is 9999 Ft-ra számítottam, erre tessék. És ami a legszörnyűbb, hogy semmiképpen nem ér ennyit egy sztori, pár képernyővédő meg pár hang. Ezek után kiváncsi vagyok, mennyi lesz a boltokban a proggy...
Valamivel vidámabb hír jön. Stephen King, Britney Spears, Drew Barrymore és Betty White is vendégszerepelnek majd Amerika legrégebben futó (és szerintem legjobb) rajzfilmsorozatában, a The Simpsons-ban. King és Barrymore az "Insane Clown Poppy" című epizódhoz adják hangjukat, melyben Ropi Bohóc Homertől vesz szülői leckéket, mivel kiderül, hogy egy egyéjszakás kalandból született egy lánya, aki most egyidős Barttal. Állítólag az epizód február 6-án fog lemenni. Itt meg majd talán 3452-ben...
[Cikkek Kingről] Rácz István volt oly' rendes, és küldött egy Kingről szóló cikket. Köszi!
[Díjak és jelölések] Január 23-án éjjel lesz a Golden Globe-díjátadás. Remélem, legalább azt az egy díjat megnyeri a The Green Mile! Állítólag Oscarból sem számíthat többre a film...
[Filmek] A Rose Red 6 órás minisorozat lesz az ABC számára, a következő szezonra, azaz úgy 2001 körül. Érdekes módon a Talisman minit is akkorra tervezik, szintén az ABC. Ez azért elég furcsa (mármint két Kinges mini az ABC-nek közel egy időben). Ja, és egyre kisebb az esélye, hogy Spielberg rendezze a Talisman-t. Valószínűleg csak producer lesz, vagy hasonló.
[Filmek] Elvileg kölcsönözhető Az Évszázad Vihara első része. Én asszem majd egyszerre nézem meg az egészet.
[TV műsor] Újabb film az RTL2-n! Sajna kimaradt a Tortúra és A Kukorica Gyermekei IV, mivel nem volt tévéújságom. Bocsi!
[Kapcsolatok] Hála Molnár Ferinek, bekerült Flagg a kapcsolatok közé. Ő ugyanis szerepel a The Stand-ben, A Sárkány Szemében és A Setét Toronyban is.

2000. január 14. - Kapcsolatok oldal, F13 infók, King új szerződése...
Hali! Ez a hét legjobb volt, legalábbis suli szempontjából. Azt hiszem, ezt a mondatot sem halljátok többet tőlem! :)) Mindenesetre a mai frissítést is ennek köszönhetitek. Kezdjük is el!
[A H & H '92 Kft. e-mail címe] Ez a cég a Stephen King's F13 magyarországi forgalmazója. Már írtam nekik egy emilt, hogy mizújs a proggyval, talán a következő frissítésnél többet tudok majd. Az infókért köszi Németh Lacinak! Addig is, a cég elérhetősége:
H & H '92 Kft.
1149 Bp.
Kövér Lajos u. 52.
Telefon: 223-1500
Fax: 223-1501
E-mail: software@handh92.hu

[Kapcsolatok] Azt hiszem, egyelőre ez az utolsó új oldal, mivel kifogytam az ötletekből. Itt a King sztorijai közötti kapcsolatok kerültek elemzésre.
[Utalások] Ismét 1-1 új utalás a sorozatoknál és a filmeknél.
King aláírt egy szerződést, mivel a Scribnernél lejárt a három könyvre szóló okirat, azzal, hogy befejezte az On Writing-ot. A könyv szeptemberben jelenik meg, ha minden igaz. Az új szerződésről nem derült ki, hogy kivel kötötte, sem az, hogy mely könyvekre, csak annyi, hogy egy kész könyv és két "még dolgozom rajta" könyv szerepel benne. Ez ugyan csak feltételezés, de a befejezett mű lehet a From a Buick 8, a két másik közül az egyik pedig a Dark Tower V. Úgy tudom, a Talisman 2 semmiképpen nincs közöttük, mivel azzal más lesz a helyzet.
[StarWars.com] A Star Wars Episode I - The Phantom Menace megjelenése világszerte(!) április 3. és 8. között esedékes. Az USA-ban lesz Collector's Edition, könyvecskével, szélesvásznú verzióval, meg hasonló nyalánkságokkal. DVD verzióról nincs hír, úgy tűnik, tényleg az Episode III után jelenik majd meg az egész egy pakkban. Intercomék azt mondták, hogy feltehetőleg lesz feliratos, szélesvásznú verzió. HALLELUJAH!! (És köszi Anitának!)

2000. január 7. - Filmek, díjak, utalások...
Halihó! Ugyan egy ideje teljesen tele lett a hócipőm a Y2K-vel és az "új millenniummal", de azért a 2000 elég jól néz ki, ezt be kell vallanom :)) Ráadásul ez az oldal harmadik éve - remélem, lesz olyan jó, mint eddig, talán még jobb is.

Ja, még egy dolog. Mivel valószínűleg senki nem volt kíváncsi a nyitólapra és a webringes infókra, és egyébként is az index1.htm-et bookmarkolta be, úgy döntöttem, felesleges az az oldal. Szóval kéretik a http://web.externet.hu/sk címet betenni a kedvencek közé. Köszi!
[Hirdetések - Keres] Hála Marcinak, meglett két igen ritka könyv, amiket már régóta keresek. Az egyik Douglas Adams Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája, a másik pedig a Sötét Szerelem (borító picit lejjebb), amiben ugye az Ebéd a Gotham Caféban című King-novella is benne van. Ugyan most a Dűne-sorozat van nálam műsoron, de egyszer sort kerítek erre is.

Sötét Szerelem /Dark Love/ - 1995


[F13 Homepage] A Stephen King's F13 megjelenési dátuma elvileg január 15. Remélem, jut hozzánk is pár példány...
A 2000. januári Reader's Digestben az Idézhető Idézetek rovatban volt egy Koontz idézet. A sor a Seize the Night-ból (magyarul Az Éjszaka Foglya) származik, és így hangzik:
"A babona a csoda sötét oldala."
[Cikkek King műveiről] A 2000/1-es Cinemában megjelent egy cikk a The Green Mile-ról. Nem egy hatalmas darab, ráadásul szerintük The Green Miles a mű címe, többes számban. Ennyit a Cinemáról... Ja, a cikket köszi Anitának!
[TV műsor] Az eddigiekhez képest rengeteg film a TV-ben!
[Utalások] Újabb filmes és rajzfilmes utalások, kategóriánként 1-1.
[Díjak és jelölések] Majdnem kétszeresére nőtt a lista mérete, de szerintem még most sem teljes.