Júliusi hírek

Ha szeretnéd tudni, mikor frissül az oldal, írd be az
e-mail címedet és klikkelj a Join List gombra!

KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS!
Kérlek szavazz minden műre!

Küldd el ötleteidet a havi kérdésekhez!

2000. július 28. - Mindenféle
Hali! Kicsit össze-vissza fogom adagolni a híreket, ahogy eszembe jutottak. Csak kiigazodtok rajta :)
[Könyvek] Kijött a The Plant első része! Innen is letöltheted, ha gondolod, bár én a fizetést javasolnám a hivatalos oldalon - ha meg tudod oldani. 1 dolcsi nem sok, csak ugye a hitelkártya, stb. Hétfőn a Sláger Rádió is bemondta reggel 8:30-kor. Fel akartam venni, és feltenni az oldalra, de 9-kor már nem volt hír...

Az Internetto (köszi, Peti!) és a Supergamez megemlítette hírei közt. Persze Supergamezék megint nem álltak a helyzet magaslatán: 25-én reggeltől tölthető le King legutóbbi műve. Persze ez csak szőrszálhasogatás, de akkor is, 24-étől volt letölthető, és elég régi a mű, csak most adta ki :)


[Scifi.Hu] Egy idevágó passzus az oldal newsletter-éből:

Netvilág: Stephen King forradalmasítja a regényírást

(MTI) Stephen King, a horror és a thriller műfajának királya (Rémkoppintók, Halálsoron stb.) hadat üzen az internetes potyázóknak. A szerző hétfőtől az Interneten - www.stephenking.com - publikálja legújabb, The Plant című regényét. Pontosabban: a történetnek csak az első fejezetét, a többit csak akkor, ha az olvasók, a "letöltők" fizetnek.

King a szemrebbenés nélküli szoftver- és szerzői jogi lopások világában aprócska trükkel akar érvényt szerezni a tisztesség fogalmának az Interneten. A The Plant első fejezete elérhető King honlapján, mindenki letöltheti és tárolhatja saját számítógépében, de egy dollárt fizetnie kell. Amennyiben az olvasók, a "letöltők" 75 százaléka hajlandó fizetni egy dollárt, King is hajlandó tovább bonyolítani a történetet, és - négy hét múlva - feltenni az internetre a folytatást, és így tovább. Ha nem, akkor nem - szól az egyezség, amely King, a kurzor és a pénztárca között a szerző akaratából köttetett. King közvetlenül az olvasóval levelez, könyvkiadónak az új opushoz (egyelőre) semmi köze.

"Két dolgot tartok szem előtt: az első az a bizonyos régi fogalom, a tisztesség. Vedd el, amire szükséged van, és fizess érte. A második: akinek tetszik a történet, tovább akarja olvasni. Aki többet akar, fizessen, a vak újságárusnál sem lopunk" - szögezi le német lapbeszámoló szerint a kissé anyagiasnak tűnő szerző.


[Könyvek] És ha már e-book: Riding the Bullet ismertető! Köszi Aaron Bee-nek!
[Filmek] Kijött nálunk is a Dolores DVD! Tudom, tudom, van DVD oldal, miért nem oda linkelek... Majd ha egyszer is (mondjuk a 3. szülinapra, ha lesz még akkor SKHQ) elkészül az új design, lesz ott is valami :)
[Könyvek] További megjelenések: újra kapható az Állattemető és a Halálos Árnyék! Köszi Balinak és Petinek!
[Idézetek] Két újabb idézet, köszi érte Melittának és Gyurinak!
[Képek Kingről] István reklamált a múltkor, hogy nincsenek frissebb képek Kingről. Nesze, egyből 3 is! :) Az egyiket köszi Rob Sherrynek, a másikat meg a Supergameznek! A harmadikat én találtam :)

2000. július 21. - Legjobb hírek!
Hali! Úgy érzem, mostanában kicsit elhanyagoltam a H.Q.-t. Persze a heti frissítés megvan, és a hírek sem tőlem függnek, de akkor is... Az ok: Magyar Commodore 64 H.Q. Már vagy két hete napi frissítés van, és csinálgatom a gyűjtemény majdnem végleges verzióját. Persze ha ebből Ti semmit nem vettetek észre, akkor jó hülye vagyok, hogy elmondtam... :))) De amint végzek, vagy lesz némi időm/kedvem, kéne egy új arculat a lapnak, és szerkezeti változásokat is eszközölni akarok. De ezekről később, most lássuk a híreket!
[Utalások] Újabb The Critic-utalás. Múltkor filmnek írtam, pedig sorozat, bocsi! :)
[Letöltések] Múltkor csak a hírlevélbe tettem bele, a news-ból kifelejtettem: RIDIGN THE BULLET MAGYARUL! Köszi szépen a fordítást Barta Péternek!
[TV műsor] E hét szerdán és csütörtökön volt az RTL Klubon A Gonosz Háza című film, ami (mint kiderült - fél órával a kezdés előtt) King 'Salem's Lot-ja, csak más címmel ("a szinkront az RTL Klub megbízásából..."). Nekem még csak a 112 perces mozi változat volt meg, így gyorsan fel is vettem eme 180 perces alkotást. Remélem, akit érdekelt, gyorsabban kiszúrta, és nem maradt le róla. Bocsi! :(
[Rajongók mondták] Végre ez is frissült... Köszi, Scully!
[SciFi.hu] Robert Sherryt jelölték a Zsoldos Péter-díjra! Kicsit meglepő, mivel ez sci-fi díj, Rob pedig horrort ír :)
Az előző hírhez tartozik ez a két levél, amit -kivételesen- mindenféle belepofázás nélkül közlök:


A sci-fi oldal-készítők berezeltek???

2000. július 17-én 22:00 körül egy tucat felháborodott e-mailt húztam le a postámról. Ismerőseim, barátaim, olvasóim közölték velem, hogy elszörföztek a www.scifi.hu web-lapra és megrökönyödve tapasztalták, hogy a Zsoldos Péter közönségszavazás lezárult!

Meglepett a dolog, hiszen ezen a napon 18:00 körül magam is megjártam ezt az oldalt - és akkor még minden működött!

Egy Olvasóm a következő számadatot küldte, amikor még szavazott rám: ő volt vagy lehetett a 97.(!!!) szavazó: 27,8 % a Keresztforgásra!

Ezt támasztja alá egy másik olvasóm is, aki rendszeresen figyelte az oldalt, és informált engem. Íme:

         Szavazók száma:  80   86   91   96    97
Frank Mobile: Jessa fátyla     8,8%  8,1%  7,7%  7,3%   7,2%
Gáspár András: Két életem, egy  40,0%  37,2% 35,2%  33,3%  33,0%
halálom
Antony Sheenard: A Holtak     10,0%  9,3%  8,8%  8,3%   8,2%
Galaxisa
Harrison Fawcett: A Katedrális  25,0%  23,3% 22,0%  21,9%  21,6%
Legendája
Robert Sherry: Keresztforgás   13,8%  19,8% 24,2%  27,1%  27,8%
Megyer Árpád: A Nap fia      2,5%  2,3%  2,2%  2,1%   2,1%

Na most, nem volt sehol feltüntetve, hogy mikor zárul le a közönségszavazás, vagy ha mégis, sokan ezt nem látták. És ha tényleg 14 zárult le hivatalosan a közönségszavazás, akkor miért működött a "szavazógép" még három nappal később is???

Miért nem írtak ki a szerkesztők, mondjuk 15-én valami ilyesfajta sz0veget: "a szavazás lezárult, a szavazatok számlálása és hitelesítése folyamatban. Az eredményt hamarosan közöljük!"

Megmondom miért: mert látták, hogy baj van, és azonnal léptek, nehogy az összes sci-fi könyvet egy horror-könyv megelőzzön. A fenti statisztika szerint ehhez már csak pár szavazat kellett!

Ezúton kikérem magamnak azon olvasóim/szavazóim nevében, akik szavaztak rám július 17-ig. és a szavazatukat egyszerűen figyelmen kívül hagyták, ezt a fajta álszent és képmutató "húzást", melyet a scifi.hu oldal készítői véghezvittek!

Tisztelettel (?)
Robert Sherry
2000.07.17. 23:10


Üdv Mindenkinek!

Ha valaki úgy gondolja, hogy felháborodott volt a levelem ("hisztis"), igaza van... Csupán csak annyit fűznék ehhez hozzá, hogy nekem minden olvasóm/szavazóm/ismerősöm/barátom számít, ha Valaki máshogy van ezzel, az megkövezhet!

Valóban megmozdult valami az Olvasóim/barátaim körében, és nem kizárt, hogy tovább mozgósítottak másokat, akik szimpatizálnak velem - bocs érte, de én örülök annak, hogy vannak ilyen barátaim! És mindenkinek csak hasonlókat kívánok!

Tudom, hogy a közönségszavazás nem befolyásolja a zsűri döntését, és biztos a megfelelő alkotó, meg annak könyvét válasszák majd meg a díjra, előre is gratulálok neki, méghozzá őszintén!!!

Csupán csak azt fájlalom, hogy voltak emberek (szám szerint 11 - és ebből volt, aki nem is a Sherry könyvre szavazott), akinek a szavazatát egyszerűen figyelembe se vették! Sőt, amikor kihirdették a végeredményt (megkésve, elkésve - Nagy HIBA, ilyenkor ugyanis nem a megszokott kov. frissítés dátumára kell gondolni!, hanem a Látogatókra, akik szavaztak!) még csak azt sem írták oda a statisztika alá vagy mellé, hogy "elnézést azoktól, akik 14.-e után adták le szavazataikat, de szavazataik nem kerültek bele a többi közé!"

Egyszerű emberi gesztus! Ismétlem, nekem minden egyes szavazóm számít, az, hogy elmentek szavazni, már önmagáért beszélt! És hogy feleslegesen tették 14-e után, és ezért még csak annyit sem írnak, hogy bocs...? Ti tudjátok, ha ez megfelel, akkor további jó vitatkozást.

Kihangsúlyozom: - befejezésképpen - semmi kifogásom sem az írók, sem a könyveik, sem a scifi rajongók ellen! A bibi az volt, amit a scifi.hu szerkesztője (vagy szerkesztői) tettek az én olvasóimmal (= barátaimmal) szemben!

És hogy ne legyek "hisztis"? Tudjátok mit, nem leszek, ejtem az ügyet, annál is inkább mert mindent elmondtam, és ezzel befejeztem....

Üdvözlettel: Robert Sherry

17-én 18:00 körül ez volt látható az oldalon.

17-én 22:00 körül pedig ez.

2000. július 14. - Utalások, The Plant, filmhírek...
Hali! Mit szólnátok egy frissítéshez? Jöhet? Akkor hajrá!
[Hivatalos King oldal] A The Plant első része július 24-én, a második pedig augusztus 21-én kerül fel a netre. A harmadik részt meg majd meglátják.
[Filmek] Hope Davis biztosan benne lesz a Hearts in Atlantis filmben. Ha minden jól megy, októberben kezdik a forgatást.
[Utalások] Egyből négy: Days Of Our Lives (sorozat), The Critic (film), Master of Magic (C64-es játék) és The First Immortal (könyv).

2000. július 7. - Nem sok minden...
Múlt héten egész jó idő volt, éppen kezdtem örülni, erre itt van újra a rohadt meleg. Mindegy, úgy tűnik, a nyár már csak ilyen... Ráadásul hír sincs túl sok. :( Talán legközelebb...
[Utalások] Ezúttal a South Parkból.
[Hivatalos Clive Barker Site] Clive Barker egyik művéből számítógépes játék készül. A címe Undying, a Dreamworks adja majd ki. Ahogy elnézem, sima mezei first person shooter lesz. Miért is ne? Abból eddig mindenkinek sikerült kisebb-nagyobb összegeket leakasztania...
[Hivatalos Stephen King Site] Itt történik majd némi "infókiszivárgás" holnap, mivel pár hét múlva megjelenik a neten a The Plant. Várjuk szeretettel! (A törést is! ;)))
Idén is lesz NECON. Ez valami találkozó az USA-ban, és azért fontos, mert itt fog megjelenni 333 példányban az a könyv, melyben King és E. A. Poe(!) közös műve is benne lesz. Kétlem, hogy hasonló módszerekkel írták, mint anno a Talismant Straubbal :)) A címe: The Old Dude's Ticker, 7 oldalas, és állítólag soha nem fog megjelenni sehol máshol. Az persze más kérdés, hogy hány nappal (órával) a konferencia után (vagy előtt) lesznek "kalózmásolatok" a sztoriról :))