Júniusi hírek

Ha szeretnéd tudni, mikor frissül az oldal, írd be az
e-mail címedet és klikkelj a Join List gombra!

KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS!
Kérlek szavazz minden műre!

Küldd el ötleteidet a havi kérdésekhez!

2000. június 30. - Újabb script, újabb cikk, újabb saját website, újabb újdonságok...
Nna... Más nem igazán jut most eszembe, úgyhogy ennyit a bevezetőről. :)
[KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS!] Két dolog ezzel kapcsolatban. Az egyik, hogy ráértek az olvasással, a szavazólapok beküldésének határideje augusztus közepéig kitolódott. Ez sokaknak rossz, de valakinek talán jó. Elvileg addigra mindenki hazaér a nyaralásból, lesz ideje nyugodtan végigolvasni/nézni mindent, és nekem sem kell egyelőre újabb kérdéseken törni a buksimat, mivel erre az évre megvan, miket fogok kérdezni. 2001 persze érdekes lesz, de az nem tartozik ide :)

A másik dolog még ennyire sem vidám: kezdenek csordogálni a szavazólapok, és érdekes módon valaki (ki tudja, miért, de különböző e-mail címekről és különböző neveken) ugyanazt a szavazólapot háromszor küldte be. Ha rosszhiszemű lennék, arra gondolnék, hogy az illető csalni próbált, de mivel ez nem így van, egyszerűen érvénytelennek nyilvánítom mindhárom szavazólapot, a srácnak meg üzenem, hogy nem szép dolog ám csalni! Ennyit erről.


[A hét Sarah képe] Örök hála Ribes-nak, hogy helyet adott szerény kis oldalamnak a Magyar Sarah Michelle Gellar Fanatikusok c. lap keretei között. Az externetre több okból nem pakoltam/pakolhattam fel, de végülis nem gond, külön oldalnak egyébként sem túl jó.
[Cikkek King műveiről] Újabb cikk, szintén a PC Guruból. Legalább "megcsodálhattam" a Tom Gordon borítóját. Igérem, még idén szerzek egy példányt (már ha lehet még kapni...), és akkor Könyvekhez is bekerül a borító.
[Letöltés] Íme A Remény Rabjai (The Shawshank Redemption) forgatókönyve.
[Filmek] Némi infó a készülő The Last Rung on the Ladder című filmről. Az Edge Productions vette meg a jogokat, és kizárólag TV-re szánja a filmet. A szereplők 90%-át már kiválasztották: a felnőtt Larryt Tim J. Pugliese, a felnőtt Kat-et pedig Lisa Goodness alakítja. Frank Welch írja a forgatókönyvet, a rendező Lucas Knight, és valószínűleg még idén lemegy majd a PBS-en.
[Filmek] Az SF News hírleveléből:
Video-premier
DÜH: CARRIE 2. / The Rage: Carrie 2
Amerikai misztikus-horror, (1999)
97 perc - Dolby Surround
Rendező: Robert Mandel
Főszereplok: Emily Bergl, Dylan Bruno, Amy Irving, Jason London
Forgalmazza az InterCom

Rachel nem olyan, mint a többiek a gimiben. Nem bandázik a menő
arcokkal, nem jár menő cuccokban, nem pörög a menő bulikban.
Rachelnek titka van. És ez a titok végzetes. Olyan telekinetikus
erő birtokában van, melynek segítségével képes tárgyakat mozgatni.
Amikor Rachel megismerkedik Jessie-vel (Jason London), a burok,
amit maga köré épített, elkezd repedezni. Egy percre még ő is
elhiszi, hogy normális kerékvágásba kerülhet az élete. De miközben
ő lassacskán megtanul bízni másokban, addig azok szörnyu csapdát
állítanak neki. Nem is sejtik, hogy Rachelt nem ajánlatos
feldühíteni.

És végül két készülő website-ról: az egyik az europakiado.hu. A domainnév már megvan, de a lap még üres. Hátha kisül belőle valami jó! A másik a dreamcatcher.com, ami elvileg King készülő művét fogja majd reklámozni. Az oldalon egyelőre csak ez az egy kép van:

2000. június 23. - Legjobb hírek ismét!
Pesszimizmus rulez! Mindig mondtam, hogy jó dolog, mivel így felkészül az ember a legrosszabra, és legfeljebb kellemesen csalódik. Így volt ez szerdán is, ugyanis meglett a technikusképesítő bizonyítványom. Igaz, még most sem igazán érdekel, de azért jó, hogy van mégegy papír a fiókban :)) "And now we return to our regular programming."
[Letöltés] Felkerült a Carrie amerikai verziója. Úgy értem, a teljes könyv. Valaki volt olyan bolond, és begépelte/beszkennelte. Mit tesz a fanatizmus... :)) Köszi, Pino!
[Utalások] SWAT Kats. Az egyik legjobb rajzfilm a világon. És Kinges utalás is volt benne. Eszméletlen! :)
[Filmek] Egy érdekesség a Halálsoronról: a filmben Percy egy könyvet olvas, melynek címe: Elmebetegek gondozása (Caring for Mental Patients). A bevezetőt írta: R. Bachman.
[Filmek] Eredetileg úgy volt, hogy a Hearts in Atlantis film a Low Men in Yellow Coats és a Why We're in Vietnam c. sztorikat fogja feldolgozni, de a forgatókönyv második verziója szerint utóbbi helyett a Heavenly Shades of Night Are Falling lesz benne.

2000. június 16. - Szavazás, filmek, díjak, meg ami kell
Úgy tudom, a legtöbb suliban ma van az utolsó nap, úgyhogy jó pihizést mindenkinek! Ja, érdekes módon sikerült mindkét tegnapi vizsgám! :) Igaz, megint előrehozták őket, és két nappal előtte tudtuk meg, de az mindegy. Jövő szerdán két szóbeli, ott ugye hármas kell, de ha meglesz, az biza igencsak kellemes lesz :)) Ennyi off-topic dolog elég is mára, jöjjenek a hírek!
[PÁLYÁZAT - Közönségszavazás!] Kicsit meglepődtem, mikor tegnap két szavazólapot találtam a leveleim között. "Ezek aztán gyorsak" - gondoltam én. Aztán kiderült, hogy egyikük sem szavazott az összes műre. Szóval két dolgot kérnék: tudom, hogy rohadt nagy "meló" végigolvasni azt a párszáz oldalt, még én sem végeztem velük, de július 10-e még messze van, úgyhogy ha lehet, szavazzatok minden műre! És nem lenne rossz kitölteni a neveteket és az emil címeteket sem... Semmi személyeset nem kérdeztem, ez igazán nem lehet probléma. Köszi szépen!
A menübe a SKEMERs mellé bekerült egy oldal a Magyar Stephen King Klubról. Persze még tök üres, de a szándék megvan :))
[Utalások] Köszi Rácz Istvánnak a következőt: a mostani Quantum Leap epizód volt az, ami némileg Kingről szólt. Én megnéztem a sorozat első részét, de nem tetszett, és el is felejtettem a dolgot. Nem vette fel esetleg valaki? Állítólag ismétlés volt.
[Díjak és jelölések] Michael Clarke Duncan sajna nem nyert MTV Movie Award-ot (nem is igazán volt valószínű), de Sarah legalább háromből kettőt megnyert, és volt egy konferálása is.
[Filmek] Kijött a The Green Mile DVD az USA-ban!
[Filmek] Az RTL Klub mától (este 11:20-tól) kezdi vetíteni az Alkonyzóna (The Twilight Zone) című sorozatot. Úgy tűnik, tök jól elvan a tv2 és az RTL a TV3 (RIP) filmkészletével. Csak az a baj, hogy se Al Bundy, se Buffy, se Simpsons... :((( Ja, a Twilight Zone egyébként azért érdekes, mert nemcsak King Gramma (A Nagyi) című sztoriját filmesítették meg benne, hanem pl. pár Bradbury-sztorit is. De van jónéhány "eredeti" sztori is, ami nagyon tetszett. A hírt köszi Robert Sherrynek! (Nincs erre a hétre tévéújságom, a teletextet meg a fene se nézi :))
[Filmek] Némi Stud City infó: 2001. febrárjában fogják bemutatni, 48 perces lesz, és videón is kijön majd. Állítólag a Night Moves című sorozat bevezető epizódja lesz. A sorozatnak -egyelőre- semmi további köze nincs Kinghez.
Nemrég King a hivatalos oldalon bejelentette, hogy lehet, hogy feltenné a netre a The Plant című - 3. fejezeténél abbahagyott - művét, és ha igény mutatkozik rá, akár folytatná is. Az ár 1 dolcsi lenne/letöltés. Ez az a mű, amit King karácsonyi üdvözlőlap helyett adott pár közeli barátjának, aztán abbahagyta. A kérdés az volt, hogy érdemes-e felpakolni a netre, és hogy meg lehet-e bízni az emberekben. Persze az igen szavazatok elsöpörték a nemleges válaszokat :)) King 14-én bejelentette, hogy ugyan nem sokan szavaztak, de egyértelművé vált, hogy fel kell tennie, és ezt meg is teszi július közepe táján, de előtte július 8-án lesznek bővebb infók a dologról. A levelet a Philtrum Press (King kiadója, ő adta ki ezt is és a Six Stories-t is) mottójával zárta: "nagyon rossz embernek kell lenned ahhoz, hogy egy vak újságosfiútól lopj". Ez persze a hackereket nem igazáb fogja meghatni ;-))

2000. június 9. - Közönségszavazás!!!
Hali! Örömmel tudatom mindenkivel, hogy mától már tényleg lehet "közönségszavazni"! Egyébként a kiírásban június 10. állt, mint a szavazás kezdetének időpontja, így csak a saját hülyeségemnek köszönhetem azokat a leveleket, amik felháborodva kérdezték, hogy hol vannak már a művek. Mondjuk legalább valaki kíváncsi rájuk - ez is valami :) A szavazásról bővebb infót ezen az oldalon találtok. Jó szórakozást! És most egyéb híreink következnek :)
[Filmek] Ez az a hónap, amelynek 29. napján a Carrie 2 kijön videón! Íme egy kép a júniusi Video-Piac hátuljáról (köszi, Anita!):


[Előző kérdések] Majd' elfelejtettem: a májusi (kicsit hosszabb) szavazás eredménye alant terül el, a júniusi pedig kicsit rendhagyó, mivel kérdés helyett közönségszavazás van.

2000. május


[Utalások] Egy újabb a Simpsons-ból, és kettő Joan Hess egyik könyvéből.
[Letöltések] The Green Mile (Halálsoron) forgatókönyv ismét. Ez is csak a first draft, viszont PDF formátumban van. Köszi, SzB!

2000. június 2. - Semmi jó...
Először is, egyik írásbelim sem sikerült. Ez persze majdnem teljesen az én hibám (persze a "tanáraink" se semmik: idén "tanítottak" először, alig voltak megtartva az órák, meg ilyenek), de ez nem is annyira fontos, meg igazán nem is érdekel. Elvileg szóbeliken kéne hármas, de kétlem, hogy összejön. Node jól is néznénk ki, ha minden összejönne! Szóval semmi gond nem lenne, ha csak a vizsgáim nem sikerültek volna, de köszönhetően a Kreaktiv Faces-nek, akik csak egy héttel a pályázat lezárása után adták fel a cuccot, és a magyar postának (kisbetűvel, természetesen), akik képtelenek voltak két nap alatt kihozni egy rohadt küldeményt, a szavazás eltolódik jövő szerdáig. Ha addig sem érkezik meg minden, az engem nem valószínű, hogy fog érdekelni, felpakolom, ami van, és ennyi. Így is másfél hetet csúszik a dolog, nem akarom tovább húzni.
[Cikkek King műveiről] A legújabb PC Guruban van egy kisebb ismertető A Setét Torony 4-ről és Koontz Az Ősellenség című művéről is írnak.
[Utalások] Doto küldött két zenés utalást (The Ramones), én meg találtam egyet a múlt heti Jóbarátokban.
[Filmek] Elképzelhető, hogy Anthony Hopkins szerepel majd a Hearts in Atlantis film verziójában.
[Filmek] Köszi Liljának a következő hírt:

Az upcominghorrormovies.com május 22-én bejelentette, hogy kaptak egy levelet, miszerint terveznek egy folytatást A Ragyogásnak, Jack Nicholsonnal a főszerepben. A levél valami ilyesmi volt:

Nem árulhatom el a nevem, de nagy hírem van. Jack Nicholsonhoz közeli források szerint valószínűleg szerepelni fog egy Redrum című filmben, azaz A Ragyogás folytatásában. A film napjainkban játszódik, és mivel nem derült ki, valójában meghalt-e Nicholson az első filmben, visszahozzák. Azért nem The Shining 2 a címe, mert a filmben senki nem rendelkezik a Ragyogással, egyszerűen egy őrültről szól, aki a '70-es évek óta arra vár, hogy bosszút álljon. Ő lesz Jack Nicholson.

Egy másik levélben valaki, aki egy stúdióban dolgozik, azt állítja, látta a forgatókönyvet. Állítólag nagyon gyenge. Íme a levél:

Egy stúdióban dolgozom, ahol elég sok forgatókönyv fordul meg. A Redrum forgatókönyvét is láttam, és kétlem, hogy Jack Nicholsonnak bármi köze is lenne hozzá. Az a verzió, amit olvastam, nagyon-nagyon rossz. A Ragyogás folytatásának tűnik, a főszereplő neve Jack, és kb. ennyi. Egy csak videóra szánt folytatásnak tűnik, és semmi eredeti nincs benne.