Márciusi hírek

Ha szeretnéd tudni, mikor frissül az oldal, írd be az
e-mail címedet és klikkelj a Join List gombra!

PÁLYÁZAT! - Jelentkezz Te is!

2000. március 24. - Könyvek, pályázat, miegyéb
Halihó! A mostani frissítés majdnem elmaradt, mert elég szarul vagyok még most is, de azért csak sikerült összehozni... Jövő pénteken meg sorozásra kell mennem, úgyhogy ha nem lenne frissítés, akkor nem éltem túl.
[Filmek] A The Green Mile (A Halálsoron) magyarországi bemutatója április 6-án lesz (köszi SzB-nek!). Hétvégén meg Oscar, ahol ugye 4 kategóriában is jelölték a filmet!
[Utalások] 3 újabb utalás: 2 filmes (köszi Jelcs Zsoltnak!) és egy sorozatos.
[PÁLYÁZAT!!!] Május 25-ig meg lett hosszabítva a jelentkezés határideje, és felkerült egy logo. A következő Cinemában lesz némi infó a pályázatról.
[Index.hu] Egy Kinges cikk a Riding the Bulletről. Köszi Eller Petinek!
És ha már Riding the Bullet, jöjjön némi infó, mivel sikerült letöltenem. Nem tudom ide felpakolni, mert nem ilyen egyszerű a dolog: először is le kell szedned egy e-book readert (a Glassbook-féle tökéletesen megfelel - 7 mega). Ha nincs fent Internet Explorer 4.0 vagy újabb, akkor tedd fel, mert nélküle nem megy (elég hülye megoldás...)! Aztán elmész mondjuk erre a címre, klikkelsz egyet a Download-ra, mire kapsz egy párszáz byte-os file-t. A file-on entert nyomva betöltődik a Glassbook reader és megkérdi, hogy letöltse-e a cuccot (500 KB). Ha megvan, már olvashatod is! Még annyit, hogy igaz ugyan, hogy .pdf kiterjesztésű a file, de az Accrobat reader nem tudja megnyitni. Sőt, ha pl. havernál leszeded, és hazaviszed egy lemezen, akkor sem fogod tudni megnézni - legalábbis nekem nem sikerült. Ja, és nyomtatni sem lehet a szöveget. :(
[Letöltések] Újabb számítógépes játék: The Running Man. Mivel a játékot Commodore 64-re írták, kénytelen leszel leszedni egy emulátort, mondjuk a Magyar Commodore 64 H.Q.-ról! :)
[Filmek] Ha mennek szépen sorban, akkor az M1-en (ex-MTV1) július 21-én fog lemenni a Chinga, és elvileg pár héttel később az M2-n (ex-MTV2) is.
[Magyar Dean Koontz Homepage] Megjelent Az Ősellenség! Eredetileg A Fantom lett volna a címe, de ezt is megváltoztatták. A következő könyv az Idegen Emlékek (False Memory) lesz, ami nemrég jelent meg az USA-ban. Ha ilyen tempóban haladnak, elég hamar kiadják azt az 50 Koontz-művet, amit még nem... :)

"Amikor a fiatal orvosnő megérkezik a hegyi üdülőhelyre, ahol nemrég nyitotta meg rendelőjét, a virágzó kis településre érthetetlen csend borul. Mintha kihalt volna... És valóban.
A lakóknak, üdülőknek nyoma veszett, s a doktornő és húga úgy érzi, hogy valaki figyeli őket. A megyei seriff és csapata segítségével elkezdődik a kutatás, mely már-már kilátástalannak tűnő harcba torkollik. De ki ellen? Valami ismeretlen természeti erő? Netán egy rejtőzködő őslény? Vagy maga a Gonosz az, aki a megfejthetetlen szörnyűségek mögött áll?
A válasz tudója egyetlen ember: egy szerencsétlen régész, aki húsz éve könyvet írt a történelem rejtélyes tömeges eltűnéseiről, s ezért a szakma sarlatánnak kiáltotta ki, és kiközösítette."

Gondolom, a régész és a doki néni egymásba szeretnek, és hasonló meglepő események egész sora követi majd egymást... De legalább nem állatkísérlet a téma. Kicsit uncsi már...


A végére hagytam a legjobb hírt, amit köszönök szépen Horváth Barnának! Íme a levél:
Hello Dohi!

Horváth Barna vagyok. A következő infóim vannak magyarországi
megjelenésekről: The Girl Who Loved Tom Gordon - 2000.április Hearts in Atlantis - 2000.október The Stand /Uncut version/ - 2001. első félév Night Shift - 2001. második félév Természetesen kijön még a 4 Bachman könyv is, sajnos mind a négy
külön-külőn. Jön még a Skeleton Crew és a Danse Macabre is.
/Hogy pontosan mikor, fogalmam sincs/. Nem fogják kiadni a Creepshow-t és a Storm of the Century-t. Hát ennyi. Ja, forrás: Európa könyvkiadó. Na, csá!

Nem tudom, miért nem akarják kiadni legalább a Storm of the Century-t?! Mer'hogy a Creepshow képregény, azt biztos macerásabb, de a Storm...

2000. március 17. - Legjobb hírek!
Úgy van, azt hiszem, csupa jó hírt sikerült erre a hétre összeszedni. Lássuk, mik ezek!
[Filmek] Állítólag április 10-e körül mutatják be a The Green Mile-t nálunk! Az buli, mégsem július közepe :)) Köszi az infót Rácz Istvánnak!
A Riding the Bullet, King első E-bookja néhány helyről ingyen is letölthető! Nem mintha nagyon sok lenne érte $2.50, csak ugye nincs mindenkinek hitelkártyája... Jó húzás volt, köszi szépen! :)) Ezen a címen például lehet próbálkozni! Ja, és nem árt hozzá egy - szintén ingyenes - olvasó sem, amit mondjuk Glassbook-éktól lehet letölteni.
És ha már E-books: lesz még egy valamikor, amolyan "Talisman 1.5"-nek lehetne nevezni, ui. a két könyv közötti "űrt" fogja kitölteni. Várjuk szeretettel!
[Könyvek] King második non-fiction könyvének teljes címe On Writing: A Memoir of the Craft lesz, és októberre várható.
[Utalások] 2 újabb utalás: egy zenei és egy sorozatos.
[Magyar Dean Koontz Homepage] András üzeni, hogy hamarosan elkészül a szebb és jobb és stb. verzió, türelem. Ja, a cím a következőre változott: http://www.extra.hu/koontz. Új címhez új logo is dukál, ezt a menüben találjátok :)
Végezetül köszi szépen Polgárdi Petinek a letolást! Mikor már azt hinném, hogy minden szép és jó, jön valaki és... Na mindegy :)))

2000. március 11. - "Efszörtííín!!!"
[Stephen King's F13]

Bevezető
Hát ez is megvan! Nemrég írtam ismét H&H '92-éknek, hogy mizújs a proggyval, és ismét válaszoltak. Idézem:

Az áru megjött, és 8.990 pénz ellenében (ez ajánlott fogyár!) átvehető
a legtöbb software-forgalmazónál. A Média Markt lenne talán a legjobb
választás.
Csak azt tudnám, miért az MM-et ajánlották, amikor ott 9990 Ft a cucc... Na mindegy, a lényeg, hogy megvan végre, ott csücsül a doboz a polcon. Hatalmas köszi Ziggynek, hogy áldozott rám a drága idejéből és megvette nekem!

A külcsín
Lássuk, mit kapunk azért a rengeteg pénzért (valahol 12ezer lesz egyébként, szóval lehet, hogy tényleg az MM a legjobb választás)! A - szerintem - elég szép dobozt kinyitva ölembe pottyan a CD (műanyag tokkal, borítóval, meg minden, nem szaros papírtok!), egy regisztrációs kártya, némi infó az installáláshoz, meg egy kis ízelítő a Blue Byte készülő és mostanában megjelent cuccaiból.

Installálás
A CD-t behelyezve Windows alatt automatikusan lefut az installáció, és egyből el is indul a program. Mac alatt nem volt alkalmam kipróbálni, de gondolom, ott sem túl bonyolult a dolog.

A "belbecs"
A rövidke intro (valójában 3 db logo) után a főmenübe kerültem. Itt megnézegettem a háttérképeket, illetve pár képet a képernyővédőkből (ezek felpakolásához esetleg érdemes elolvasni a readme file-t), meghallgattam a hangfile-okat, kipróbáltam a 3 játékot (piranhaetetés, csontvázcsapkodás és bogárpüfölés), elolvastam a sztorit, majd uninstalláltam az egészet. Merthogy ennyi az egész... Nade még nincs vége, olvass tovább!

Pro és kontra
Határozottan tetszett a doboz, és szerintem egész pofás az egész program. Annak is örültem, hogy teletömték a CD-t... Aztán megnéztem, mivel: kezdődik azzal, hogy az a 9 háttérkép közel 40 megán terül el. Az már ízlés kérdése, hogy kinek mennyire tetszenek. Aztán ott vannak a hangok: 21 darab, 2 és fél mega, és semmi értelmük. A képernyőkímélők szépek, de nagyon vontatott, unalmas mind, ráadásul a beígért trivia is csak egy mezei screensaver formájában tárul elénk. Persze vannak jobb pillanataik, de nem az igazi, ráadásul 100 mega a 7 darab saver. A sztorit még nem olvastam, erről majd legközelebb, de gondolom, nem lehet túl rossz.

Aztán itt vannak a játékok: az egyikben piranhákat kell etetni, mindenféle állat (kutya, tehén, krokodil, orrszarvú, stb.) bedobálásával. Inkább ezt kellett volna képernyővédőnek megcsinálni, a trivia meg lehetett volna valami jobb. A csótányírtás és a csontváz/zombiütlegelés között alapvetően nem sok különbség van, az azonban érdekes, hogy a csótányos mókánál a "Highest quality" opciót kikapcsolva könnyebb lesz a játék (több időt kapsz, meg ilyenek), míg a zombis játékban a Highest Quality bekapcsolása nagyobb lapátot eredményez, tehát itt pont fordítva van. Tehát a játékoknak sem sok értelmük van.

Van a CD-n még pár egyéb Blue Byte játékdemo, ez ugye elmaradhatatlan, és nincs is vele semmi baj. Annál érdekesebb viszont a DLL könyvtár, amire én azt hittem, pár működéshez szükséges .dll-t tartalmaz, de nem! 115 mega a könyvtár, ebből az egyik .dll a Settlers III demója, a 4 darab 15 megás .dll pedig az Incubation demo - négyszer ugyanaz!! Így nem nehéz telepakolni egy CD-t!

Végítélet
Nem lenne rossz az F13 - én mondjuk nem vártam sokkal többet -, de ha már nem valami jó kis akármilyen játékot kapunk King stílusban, ami sokáig leköt, legalább a Triviát megcsinálhatták volna normálisan, a játékokba vihettek volna valami "értelmet" (ez így nagyon nem tetszik), a screensaverek pedig lehettek volna mozgalmasabbak, izgalmasabbak. Ja, és mindezt lehetőleg max. 5000 Ft-ért, és nem 2 hónap csúszással...

Most akkor megvegyem?!
Ezt döntsd el Te! Én mondjuk nem bántam meg, hogy megvettem, mivel valami ilyesmit vártam, így nem csalódtam nagyot, és mivel King, ott kell, hogy legyen a polcomon, de az egyszeri King olvasó nem hiszem, hogy túl sokáig örömét lelné benne - de más sem.

A doboz eleje A doboz hátulja


Huh, a szokatlan "bevezető" után lássuk az egyéb híreket, kezdve King legújabb művével! A címe Ride the Bullet, és online lehet majd megvásárolni március 14-én a következő címen:

http://www.simonsays.com/book/default_book.cfm?isbn=0743204670

Az ára $2.50, ami durván 6-700 forintnak felel meg. Ez elég soknak tűnhet, bár szerintem annyira nem vészes, csak sajna én nem tudom megvenni - igazán lehetne egy magyar SS disztributor, vagy valami nálunk is...
[TV műsor] Ezúttal a Christine a csigatévén. Ez is valami... Ja, a héten láttam angolul is a The Green Mile előzetest a tévében. Nagyon jó!! Aszongyák a végén, "At cinemas across Europe from February" - naja, ide meg majd nyáron... :((((
[Kapcsolatok] Utalás a Christine-re A Napkutyában. Köszi WarHeaD!

2000. március 3. - TV3 télen-nyáron!!!
Üdv mindenkinek! Most nem nagyon húznám az időt, egyből nekieshettek a híreknek. Próbálkoztam egy új arculattal, de nem igazán jött össze, úgyhogy egyelőre marad ez.
[TV3 Emlékoldal] Azt ugye mindenki tudja, hogy megszűnt a TV3, azonban - a BS szlogen után szabadon - "az SBS a TV3-at megszűntethette, de az emlékeket sohasem". Huh, ez elég szar volt :)) Mindegy, a lényeg, hogy készült egy TV3 emlékoldal, ahol megnézhető a TV3 adásának utolsó néhány perce (Hardy Mihály búcsúzó szavait itt is meghallgathatod), és sok más érdekesség is helyet kapott.

Jut eszembe, létezik egy másik TV3-as oldal is, ahonnan egy mozit tölthettek le, amiben a TV3 jobb sorozataiból vannak részletek, meg minden.


[Utalások] Ezúttal egy zenei és egy könyves utalás akadt horogra.
[Rajongók írták] Köszi a véleményt Houndnak!
[Előző kérdések] Ehun vannak a februári eredmények, a menüben pedig ott vigyorog a márciusi kérdés.