Hírek

2000. november 24. Csak könyvhírek
Az év vége felé, úgy tűnik, elég nagy a pangás hírileg. Talán legközelebb több lesz... Ja, a pályázat eredményhirdetése talán jövő februárban lesz. Még mindig olvassa a zsűri a műveket.
[Könyvek - Black House (Talisman 2)] A Talisman 2 címe Black House lesz. Az Amazonnál már elő lehet rendelni, és ott oldalszám is volt írva, ami elég érdekes, ugyanis még be sem fejezték a könyvet :)
[Könyvek - The Plant] Kijött az ötödik fejezet, a hatodik decemberben várható, valószínűleg ingyen. A hetedik és a nyolcadik fejezet azonban csúszik 1-2 évet (persze ezek ismét fizetősek lesznek), ugyanis King előbb be akarja fejezni a Black House-t és a Dream Catchert, nem beszélve a Dark Tower V-ról. Viszont lesznek (illetve elvileg már vannak) fordítások a Plantből, szintén online, szintén fejezetenként.

2000. november 17. Nem sok...
Alig történt valami múlt hét óta, de a frissítés nem maradhat el :)
[Újságcikkek] Anita küldött egy TVR-Hetes cikket, CWorm pedig elküldte újra az FHM-es interjút, ezúttal scannelve. Köszi!
[Filmek - Állj Ki Mellettem!] Elvileg tegnaptól kapható a film DVD-n.
[Filmek - Paranoid] A film plakátja:


[Könyvhírek] Írtam a múltkor, hogy kijött az új Koontz. Az Idegen Emlékek még mindig "előkészületben", de addig is íme az Égi Jel borítója:

2000. november 10. Könyvhírek, FHM cikk, stb.
Nem jut eszembe semmi jó, úgyhogy lássuk, mi jutott mára!
[Újságcikkek] CWorm begépelte és elküldte az októberi FHM-ben megjelent cikket. Köszi!
[King életút] Betettem egy idézetet az FHM-es interjúból.
[Utalások - Filmek] Ezúttal a Marslakó a Mostohám került be, hála Blekknek!
[Filmek - Hearts in Atlantis] Mike Boorem is szerepelni fog a filmben, akárki legyen is :)
[Filmek - Halálsoron] A film többek között a Foliónál is kapható, videón és DVD-n is:
Halálsoron - VHS rend. sz: 62357-3 - ár: 2790 Ft
Halálsoron - DVD rend. sz: 62363-4 - ár: 8400 Ft

[Filmek - Állj Ki Mellettem!] Elvileg november 16-án jön ki DVD-n a film. Angol, német, francia, olasz és spanyol hang, magyar, angol, francia, német, lengyel, cseh, hindi, török, dán, arab, bulgár, svéd, finn, izlandi, holland, norvég, portugál, görög, héber, spanyol és olasz felirat, valamint a következő extrák: werkfilm, Rob Reiner (a rendező) audiokommentárja, különálló zene-hangsáv, Ben E. King Stand By Me című videoklipje.
[Könyvhírek] Megjelent egy új Koontz-könyv, a Lightning (Égi Jel). Köszi, Blekk! A könyvet az Animus adta ki, 520 oldal körül van és 1090 Ft-ba kerül, valamint sokak szerint ez a legjobb írása. Kétlem, hogy jobb lenne, mint A Rossz Hely, de majd kiderül. Fogalmam sincs, mi lehet a False Memoryval (Idegen Emlékek), lehet, hogy az lesz a következő.

És most némi Kinges vonatkozású könyvhír, hála Horváth Barnának. A Night Shift februárban jelenik meg, a The Stand pedig a második félévben, mert még le sincs fordítva. Lesz On Writing is, a Danse Macabre-vel egyidőben, miután minden regény és novellagyűjtemény megjelenik. Nem kizárt továbbá, hogy 2002. márciusában jön a Dream Catcher magyarul! A Danse Macabre egyébként megjelent magyarul, mégpedig a 99/3-as Filmvilágban. Ha van valakinek egy fölösleges példány, jöhet! Köszi!

2000. november 3. Van itt minden...
...kivéve Robert Sherryt. Egyelőre nem tisztázott, hova költözik, de valószínűleg a Sokkra. És most lássuk a híreket, újdonságokat.
[Szavazás] Új hónap, új szavazás, alant pedig az októberi eredmények:

2000. október


[Segítség!] Kellene nekem egy nem túl régi TVR-Hét, amiben volt egy pár oldalas King-cikk. Ha valakinek megvan az újság, és már nincs szüksége rá, vagy scanner közelébe tud kerülni, igazán megszánhatna :) Köszi!
[Könyvek - Atlantisz Gyermekei] Torance küldött egy ismertetőt a nemrég megjelent könyvről. Köszi!
[Linkek] Lett egy hivatalos Paranoid site, mivel hamarosan újra kiadják a filmet, valamint egy Sötét Könyvespolc nevű oldal, amit Blekk készített és nem csak King, hanem Koontz, Laymon, Saul és Straub infók is vannak rajta. A Paranoid site-on egyelőre csak ez a kép van:


[TV Műsor] Szerdán volt A Remény Rabjai (tudom, eső után köpönyeg, de nincs tévéújságom ;-)) Lesz Maximális Túlhajtás és Az. Köszi az infókat SzB-nek és Zackynek! Az RTL Klub site-ján ez az infó van az Azról:

Stephen King: Az
(Stephen King's It)
Amerikai thriller, 91', II/1.

Rendezte: Tommy Lee Wallace

Főszereplők: Tim Curry
Harry Anderson
Dennis Christopher

A csatornák mélyéről kapaszkodik fel... Ártatlan gyermekekre
vadászik... Pontosan tudja, hogy mitől lesz úrrá rajtunk a
jeges rémület, és mindig a nyomunkban van... Valami, az emberi
értelmet meghaladó sötét erő övezi Pennywise, a bohóc kedves
figuráját, aki harminc évenként felébred álmából, hogy halálra
rémissze a kis új angliai város, Derry lakóit. Hét gyereknek
azonban sikerül legyőznie a gonoszt, de ő pontosan harminc év
múlva visszatér, hogy bosszút álljon. A megmagyarázhatatlan
félelem átértelmezi a valóságot, és életre kelti hetük legvadabb
rémálmait. A jó és rossz közötti időtlen küzdelem, a saját
démonainkkal való találkozás rabul ejt Stephen King lebilincselő
történetében.