Hírek

2000. október 27. Megjelenések után...
"Oh, look, another hippy! Peace, Wendy!" Mitagadás, South Park rulez! :) És hogy hogy jön ez ide? Nos, az új King könyvnek van némi köze ehhez a korszakhoz, meg egyébként is tök jó :) Mivel jó sok cucc összejött múlt hét óta, nem pofázok tovább. Lássuk!

De előbb, amíg el nem felejtem: a zsűri még olvassa a pályázatra érkezett műveket, úgyhogy az eredményhirdetés időpontja bizonytalan, de lehet imádkozni, hogy még idén meglegyen :)


[Könyvek - Atlantisz Gyermekei] Megvettem a könyvet (kereken 1500 Ft), úgyhogy a borító (szerintem egész kellemes), tartalom, stb. felkerült az oldalra. Egész érdekesnek tűnik, de azért továbbra is szkeptikus vagyok az újabb King-művekkel szemben. Meglátjuk... Ha nincs kedved a linkre klikkelni, íme a borító :)


[Könyvek - The Plant] Megjelent a negyedik fejezet! Ez már két dolcsiba kerül, mint ahogy a többi is egészen a nyolcadik fejezetig. A kilencedik fejezet és a továbbiak ingyenesek lesznek. Már ha eljutunk odáig... Természetesen a megduplázódott árért jókora oldalszámnövekedés is jár.
[Filmek - Halálsoron] Kedden jelenik meg a film DVD-n. Ha lenne DVD lejátszóm, valószínűleg meglenne a szülinapi ajándékom :)
[Filmek] Mick Garris rendezi majd a Riding the Bullet című filmet, ami a vajonmelyik King novellán alapszik.
[Linkek] Miki Kinges filmcsere oldalának címe megváltozott erre: http://www.extra.hu/gmiki/stephen.html
[Utalások] Újabb utalás az Angelben.
Egy cikk a Supergamez című internetes újságból:

King folytatja könyvét
2000. október 21. 15:44, Szombat - Mortimer

Köszönhetően azoknak az olvasóknak, akik kifizették Stephen King-nek első Interneten megjelenő novellájának, a The Plant három fejezetének az árát, az író tovább szövi a horrortörténet szálait.

Stephen King elsőként terjesztette Interneten a könyvét, és meglepő sikereket ért el. Az író azt mondta az olvasóknak, hogy az első három fejezet után abbahagyja a novella írását, ha azoknak a száma, akik nem fizetik ki az 1 dollárt, eléri a 25 százalékot.

A "The Plant" letöltőoldalán az olvasókat felkérik a fizetésre, de nem kötelezik őket. A második fejezet megjelenése után a statisztika rosszul alakult, hiszen az olvasók 30 százaléka nem fizetett, ez pedig azt mutatta, hogy nem szabad a vásárlók becsületére építeni. A harmadik fejezet megjelenése után a könyvet letöltő olvasók 75,6 százaléka már fizetett (24,6 százalék nem).

"Úgy gondolom, jól esett volna neki, ha többen fizetnek, de azért annak is örül, hogy az emberek kiállták a próbát." - mondta Marsha DeFilippo King szóvivője.

A novella negyedik fejezete hétfőn jelenik meg King kikötőjén, az 54 oldalas fejezetért 2 dollárt kell majd fizetni.


Könyvajánló


Möbius - 990 Ft
Fordította: Kollárik Péter

Neve: Gently. Dirk Gently.

Ő a világ első és egyben egyetlen holisztikus
magánnyomozója, aki a maga érthetetlen
módján fényt derít minden rejtélyre.

Akár egy elektromos szerzetessel hozza
össze a sors, akár egy hobbi-időutazó
egyetemi professzorral, Földünkön
bolyongó idegenekkel vagy ősi istenekkel,
nem jön zavarba. Sőt, ha kell, napjában
többször is megmenti a világot.

Az első Dirk Gently-regény (Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája) nem igazán tetszett. Jó volt, de az Útikalauz, vagy a Starship Titanic mellett messze elmarad. Remélem, a trilógia (ami eleddig csak két kötetes) második kötete jobb lesz!


Szukits - 1090 Ft
Fordította: Babits Péter

A Hírvivőből már ismert idilli kisváros,
Palomo Grove, mel nemrég még az árnyék és
a fény - a Jaff és Fletcher - párharcának
színhelyéül szolgált, most újabb kihívással
kénytelen szembesülni.A Jaff és Fletcher seregei,
a terata és a halucigenia vívnak itt egymással
döntő csatát.

A győztes jutalma pedig nem más, mint maga
a Tudás, a kulcs egy másik világhoz, hol az
álmainkból ismert ősóceán, a Quiddity
hömpölyög. A Tudás azonban magában hordozza
a veszélyt is, hiszen az óceán túlsó partján egy
minden képzeltet felülmúló, megfoghatatlan
borzalom várakozik arra, hogy megnyíljék a
kapu a mi világunkra...

Bármily hihetetlenül hangzik is, ennek a könyvnek az előzménye sem igazán tetszett, bár az egyik (azt hiszem, a második) rész egész kellemes volt. De ha már elolvastam az első könyvet, miért ne folytatnám? Elvégre A Setét Torony első kötete sem egy egetrengető mű, de a második és különösen a harmadik nagyon jó.

2000. október 20. Megjelenésekre várva...
Sok-sok infó a megjelenésekről és egyéb apróságok jutottak mára, remélem, mindenki talál benne kivetnivalót... illetve valami érdekeset :) A számláló pár napja nem működik, de remélem, lassan helyreáll a WebTracker szervere...
[Könyvek - Atlantisz Gyermekei] Megjelent, igaz, más címen, de nekem ez jobban tetszik. További infók egyelőre nem ismertek. Köszi a hírt SzB-nek!
[Könyvek - The Plant] A negyedik fejezet október 23-án, nemzeti ünnepünkön jelenik meg.
[Könyvek - Dream Catcher] A megjelenés pontos dátuma március 20.
[Filmek - Halálsoron] Október 31-én jelenik meg a film DVD-n a Flamex gondozásában. Az ára 6750 Ft lesz, angol és spanyol hang, és a magyar mellett számos egyéb felirat is lesz rajta, nomeg a trailer és a Walking the Mile című werkfilm (10 perc körüli). A trailer és részletek a werkfilmből itt is megtalálhatók. Köszi az infókat SzB-nek!

Ja, időközben kijött a film Amerikában is videón.


[Filmek - Alvajárók] A film zenéje megrendelhető a Foliótól: CD rend. sz: 60432-1 ár: 5280 Ft.
[Újságcikkek] Immár az FHM-nek (For Him Magazine) is van magyar kiadása, és rögtön van is benne egy jó kis King-cikk. Ha valakinek megvan az újság, nagyon megköszönném, ha elküldené a bescannelt cikket!
[Utalások] King a Celebrity Deathmatch-ben! Nos, majdnem... Pedig el tudnám képzelni... :)
[Újságcikkek] Egy English in Action reklám egy tavalyi PC Guruból és egy cikk Kingről a Hölgyvilágból. Ez utóbbit köszi szépen Lovas Gábornak!
Két érdekesség a végére: az Entertainment Weekly idei 101-es listáján (A szórakoztatóipar legbefolyásosabb emberei) King a 13. helyen szerepel. Leslie Moonves, a CBS elnöke az első, őt követi Julia Roberts és Tom Cruise, és olyanok, mint Steven Spielberg, Tom Hanks, Britney Spears, George Lucas...

Ide klikkelj, ha szeretnéd, hogy a McFarlane nevű játékgyár engedélyt kapjon Kingtől játékfigurák gyártására King műveinek szereplőiről.

2000. október 13. Könyvek, újabb halálhír, stb.
Nini, péntek és 13-a. Nem vagyok babonás, csak úgy megjegyeztem :) A mai frissítésre leginkább könyves dolgok jutottak, és egy újabb szomorú hír...
[Filmek - Rose Red] 55 éves korában elhunyt David Dukes. Éppen a Rose Redet forgatták, mikor összeesett és meghalt. A halál oka és körülményei egyelőre nem ismertek. Úgy tűnik, 2000 őszén hagy el minket mindenki.... R.I.P.
[Könyvek - Szívek Atlantiszban] Hála Andrásnak, megtudtam, hogy az Európa valóban megpróbálja kiadni még ebben a hónapban a könyvet, és a magyar cím is kiderült.
Megjelent Clive Barker Végső Felvonás című könyve, ami a Hírvivő folytatása, valamint Douglas Adams-től a Dirk Gently sorozat második kötete, A Lélek Hosszú, Sötét Teadélutánja. Előbbi 1090, míg az utóbbi 990 Ft.

És ha már egyéb könyvek: aki fel tudna világosítani a következő írókkal kapcsolatban (milyen jellegűek, jók-e, magyar kiadások, stb.), legyen szíves írjon: Richard Laymon, Kurt Vunnegut, Robert Silverberg, Philip K. Dick. Köszi!


[Utalások] Újabb Kinges utalás egy számítógépes játékban. Maga a proggy is elég jó, csak sajna németül van...
[Filmek] Készülget a The Eyes of the Dragon rajzfilm forgatókönyve. $45 milliót szánnak a készítésre, a karaktereket Amerikában, a háttereket pedig Európában készítik, mert szerintük így jobban vissza tudják adni a könyv hangulatát.
[Könyvek - The Plant] Pár nappal ezelőtt King újabb AOL chaten vett részt, ami főleg az On Writing megjelenése kapcsán szerveződött (érdekes egy mondat :)), de kiderült belőle, hogy biztosan lesz negyedik és ötödik fejezet a The Plant-ből, mégpedig októberben és novemberben. Szerintem grátisz kinyomhatná a hatodikat Karácsonyra, az utolsó kettőt meg már csakazértis :)
Társadalmi célú hirdetés

Sld szeretné tudatni mindenkivel, hogy van egy Kinges IRC csati. Aki szeretne péntek-szombat-vasárnap értekezni ebben a témában, megteheti az irc.funet.fi (port 6667) #StephenKing csatornáján.

Társadalmi célú hirdetésünket hallották. Jó éjszakát!

2000. október 6. Pár apróság
Nem sok minden gyűlt össze a múlt hét óta, úgyhogy dukálna egy hosszú bevezető, de inkább megkíméllek benneteket. Hopp, mégsem ;-) Volt ugyanis egy kis probléma az Externetnél, így 2-3 napig nem lehetett elérni az oldalt (meg a többit sem, ami ezen a szerveren van). Örök hála Herczeg Ferencnek (és utólag is sok boldog névnapot! :)), hogy gyorsan kijavította a hibát: az első reklamációm után egy órával már ment is minden. Mivel csak egy egy hónapos mentésük volt, újra felpakoltam mindent a szülinap óta, de lehet, hogy kihagytam valamit - ha valami nem működne, írd meg, és rögtön javítom! Köszi!
[Könyvek - On Writing] Megjelent az On Writing! Szaladj gyorsan a reptérre, jegyváltás az USA-ba, az első sarkon megveszed a könyvet, és pár órával később már itthon is vagy! :)
[King a számítógépen] Találtam egy olyan verziót a The Dark Half című játékból, ami a modernebb gépeken is működik. Köszi érte a Home of the Underdogs-nak!
Némi további infó Bryan Smith haláláról: megvolt a boncolás, de a halál oka nem derült ki. A rokonok, barátok sem vettek észre semmit a viselkedésén, amiből esetleg öngyilkosságra lehetne következtetni. Ugyanakkor a Bangor Daily News szerint Smith-nek hatalmas fizikai és érzelmi fájdalmai voltak. Emberek mentek a házához, hogy képeket készítsenek és beintsenek neki.
[Filmek - Az Évszázad Vihara] 5 kép a filmből. Köszi, Anita!
Többen is érdeklődtek, hogy mi van már a pályázattal (elég meglepő :))). Az van, hogy nehéz helyet találni a rendezvénynek. Remélem, azért idén meg lesz tartva...
[Könyvek - Secret Windows] Kiderült, hogy nem csak non-fiction írások vannak a gyűjteményben. Ez persze rajtunk nem segít - amíg Amerikában nem lehet minden sarkon kapni, addig itt sem valószínű, hogy megjelenik.
[Szavazás] Lezárult a szeptemberi szavazás, felkerült az októberi kérdés (innentől kezdve King lesz csak, ígérem - kivéve egyszer).