Hírek

2002. június 19. Első féléves adag...
Hali! Bocs, hogy közel 6 hónap telt el az előző frissítés óta, de még mindig szar az élet... Remélem, idén azért belefér mégegy helyzetjelentés :( Addig is, idén lesz 4 éves a site, ősszel jön két új King-könyv, meg biztos történnek még egyebek is, amikről pár hónap késéssel itt is olvashatsz majd :-/

Kicsit vidámabb dolog: most néztem, hogy a Köszönet oldalon 101 név szerepel, ami azért nem semmi! Köszi mindenkinek!

Elöljáróban még annyit, hogy ismét felröppent a hír, miszerint King visszavonul. Ja, egyszer biztos, de ő maga mondta, hogy addig még van 1-2 teendője, szóval nem kell aggódni! :)

Ja, remélem, mindenki látta az Episode II-t! Lassan jöhetne videón feliratosan, mert itt csak szinkronosan vetítették, az meg jó szarul sikerült szokás szerint...

P.s.: Fuck you, matáv! :(


[Európa Kiadó Online] A kiadó 2003-as tervei között elvileg szerepel a Christine utánnyomása, valamint a Black House és a From a Buick 8 magyar nyelvű kiadása. Klassz lenne! Említették továbbá, hogy a Rémálmok és Lidércek utánnyomását megfontolják, A Halálsoron újrakiadásáról pedig ezt írták:

"A Halálsoron hat kötetéből néhány még fellelhető, de pont az első kötete az, ami nem kapható. A regény kiadása egy kötetben valóban felmerült, de a terjesztők óvatosak."

Kiderült az is, hogy a Skeleton Crew-nak még nincs magyar címe. Ez vagy azt jelenti, hogy olvasnak SKHQ-t és megfogadták a tanácsomat, vagy - és sajna ez a valószínűbb - egyszerűen maguktól rájöttek, hogy a Csontra Faragva elég idétlenül hangzik...


[Könyvek] Új borítók: Európás Tűzgyújtó és Cujo újrakiadás a kiadó site-járól, valamint A Szem (köszi, Tamás és Mandala!) és egy másik Európás Talizmán (köszi, Iffy!).

Új idézetek és mókás feliratok: Gabriel és Vic küldött párat A Ragyogásból, a Tortúrából, a Bilincsbenből és a Christine-ből. Köszi!

Új vélemények: S@ti írt pár sort a következő könyvekről: Christine, Az, Halálos Árnyék, A Sárkány Szeme, Atlantisz Gyermekei, Borzalmak Városa, A Setét Torony, Cujo, Titkos Ablak, Titkos Kert, Rémület a Sivatagban. Köszi!

Új ismertetők: Kinga a Nem Jön Szememre Álmot és a Tom Gordon, Segíts!-et olvasta mostanság, Vic az Atlantisz Gyermekeit, a Christine-t, a The Long Walk-ot és a Rage-et, S@ti pedig az Éjszakai Műszakot, a Halálos Árnyékot, A Sárkány Szemét és szintén az Atlantisz Gyermekeit. Köszi!!!


[Könyvek - Égtájak 1987] Stolje bátyó hívta fel a figyelmemet erre az antológiára, amit az Európa Kiadó követett el. És hogy miért érdekes ez? Mert egy King sztori, cím szerint A Szoros is megtalálható benne! A helyzet azonban az, hogy sajnos nem tudom a történet eredeti címét (szégyen! :)), és ami még rosszabb, a könyv sincs a birtokomban, így olyanok, hogy oldalszám, fordító, szerkesztő, stb. sincsenek meg, tehát ha valakinek van egy eladó példánya, haladéktalanul értesítsen! Köszi!
[Könyvek - Poe és Követői] Ezzel már jobb a helyzet, ugyanis nemrég jelent meg a Lazi Bt. kiadásában 1790 Ft-ért, be is szereztem, úgyhogy van öröm :) Nomeg borító és tartalom azoknak, akik lusták ráklikkelni a linkre ;) Ja, a King novella már megjelent magyarul a Világnagy Strandban (ráadaásul ugyanebben a fordításban), de akit érdekel angolul, annak érdemes beruházni, ugyanis a könyvben minden írás magyarul és angolul is szerepel.

Poe és Követői

Tartalom

Edgar Allan Poe: Ördögcspda, ördögbalta (The Pit and the Pendulum)
Charles Dickens: A pályaőr (The Signalman)
Ambrose Bierce: Moxon "emberére" akad (Moxon's Master)
Henry James: Egynémely régi ruhák románca (The Romance of Certain Old Clothes)
Bram Stoker: Drakula vendége (Dracula's Guest)
Robert Louis Stevenson: A hullarabló (The Body Snatcher)
Sir Arthur Conan Doyle: Felsülés Los Amigosban (The Los Amigos Fiasco)
Saki (Hector Hugh Munro): A nyitot ablak (The Open Window)
Jack London: A formák örökkévalósága (The Eternity of Forms)
Howard Phillips Lovecraft: A kriptában (In the Vault)
Stephen King: A Kaszás képmása (The Reaper's Image)


[Könyvek - Tóparti Kísértetek] Zsanna felfedezett egy kapcsolatot ezen mű és a Nem Jön Szememre Álom között. Köszi!
[Könyvek - Atlantisz Gyermekei] Új dolog: szereplők. Nevek, és hogy ki kicsoda. Remélem, a többség jó ötletnek tartja, különben Vic és én is szomorúak leszünk (ő csinálta és az én ötletem volt :)).
[Könyvek - The Dark Tower V] Elkészült! Sőt, már a hatodik kötet, a Song of Susannah is kész van, sőt sőt, a hetedik kötet is alakul! Elvileg 2003-ban kéne kijönnie az 5. és 6. kötetnek, és gondolom 2004-ben a 7.-nek, közöttük kb. 3 hónap szünettel.
[Könyvek - Black House] A művet jelölték Bram Stoker-díjra!
[Könyvek - From a Buick 8] Szeptember 24-én jön ki Amerikában - és hátha jövőre már nálunk is megjelenik, ahogy azt fentebb írtam!
[Könyvek - Everything's Eventual] Március 19-én jött ki Amerikában. Íme az amerikai és az angol borítók - egyik szarabb, mint a másik :)

Everything's Eventual (US) Everything's Eventual (UK)


[Filmhírek] Az Atlantisz Gyermekeinek tavaly decemberben ki kellett volna jönnie nálunk videón (és csak videón), de állítólag mégsem... :(

Júniusban lesz Halálsoron (március óta megy) és Christine (május végén mutatták be) az HBO-n.

Az MTV Celebrity Deathmatch című sorozatának (ami egyébként roppant mókás) egyik epizódjában King és J.K. Rowling (Harry Potter) között dúl a harc. Nincs meg valakinek?

A Viasaton lement a Chinga-baba című X-Akták-epizód, az RTL Klubon pedig ismét leadták Az Évszázad Viharát - jó is egy hűsítő vihar így nyár közepén :)

Év végén, vagy jövőre jön a Ragyogás minisorozat DVD-n, rajta extraként többek között kommentár Kingtől, és interjúk Mick Garris-szel és Stephen Weberrel. Lesz továbbá Az és Macskaszem DVD is. Mindhármat a Warner Home Video adja ki.

Úgy tűnik, nem lesz film a Tom Gordonból, mert nem találtak elég tehetséges gyerekszínészt (jó duma! :)).

Készülget a Carrie remake-je, ami egyben egy esetleges sorozat bevezetője is lehet. Én személy szerint jobban örülnék, ha inkább az eddig meg nem filmesített írásokkal foglalkoznának a filmesek, mert ez így kicsit uncsi: vagy felújítanak egy filmet, vagy gyártanak hozzá folytatást. Klassz... :-/

Film készül a Titkos Ablak, Titkos Kertből is, mégpedig David Koepp rendezésében. Ja, a forgatókönyvet is ő írja, de mindez még odébb van, egyelőre más dolga akadt a srácnak...


[Filmek - Az Évszázad Vihara] Íme Czibóka Tamás ismertetője és néhány idézet Victől. Köszi!
[Filmek - Rose Red] Egyelőre se forgatókönyvként, se regényként nem fog megjelenni, de május 14-én jött ki videón és DVD-n. Utóbbi 2 lemezes, van rajta rendezői kommentár, így készült rész, vázlatok és hasonlók. Íme a borítók, a film oldalán pedig találtok pár új képet!

Rose Red (VHS) Rose Red (DVD)


[Filmek - Firestarter: Rekindled] Március 10-11-én ment le Amerikában, május 28-án jött ki DVD-n (borító lejjebb!), és lesz belőle mezei sorozat, mert állítólag bejött a nézőknek. Találtam egy képernyőkímélőt, egy újabb előzetest és pár képet is.

Firestarter: Rekindled DVD


[Filmek - The Dead Zone sorozat] Június 16-án ment le az első epizód, szeptember 8-án fogják adni az utolsót és kijön majd DVD-n az egész season (13 epizód). Ehhez találtam epizódlistát, képernyőkímélőt, az első rész forgatókönyvét (a másodikból csak egy részletet pakoltak fel, úgyhogy az itt nincs), pár képet, és az alant elterülő posztert.

The Dead Zone poszter


[Filmek - Paranoid] Kijött végre ez is! Nekem tetszik, de 75 mega, így innen nem tudjátok letölteni, viszont innen igen.
[Filmek - Dreamcatcher] Jövőre jön, február 7-én. Addig is íme pár kép!
[Filmek - The Mangler 2] Végre itt a trailer! Wow! :)
[Filmek - Strawberry Spring] Pár kép, ha érdekel valakit.
[Filmek - 'Salem Végzete] 1, azaz egy darab új kép.
[Linkek] Lilja site-ja és a Cover Gallery elköltözött, találtam egy újabb online antikváriumot az Antikva.hu címen és időközben megnyíltak a következő filmek hivatalos site-jai: The Dead Zone, Rose Red és Dreamcatcher.

Magyar fronton is történtek dolgok: S@ti informált egy újabb King fórumról, Czibóka Tomi újraindította Kinges oldalát, Vic pedig a kelet-európai King-rajongókon próbál segíteni egy angol nyelvű oldallal, amely a Stephen King-Mile névre hallgat.


[Újságcikkek] Kiszedtem pár TV újságos műsorajánlót, mivel azoknak nem sok közük van az "igazi" cikkekhez, és feltettem három cikket a Blikkből (köszi, Kinga!), valamint egyet a Magyar Hírlapból (köszi, bone és Xbalazsx!).

Érdekes, hogy az egyik cikk szerint King már 58 éves, a másikban egy ősrégi interjús idézetet elevenítettek fel, a harmadikban a szintén semmi hírértékkel nem bíró megvakulást, a negyedikből pedig megtudhatjuk, hogy a Sötét Torony (ö-vel) című sorozatot nagy sikerrel vetítik az amerikai tévék, a Red Rose-zal (végülis a Rose Rednek nincs is értelme! :)) egyetemben, de a forgatókönyvüket King csak ezután fogja megírni :)))


[Utalások] Nica, Vic, Gabo és jómagam szolgáltattuk az utalásokat ehhez a frissítéshez. Új utalás került a könyvekhez, a filmekhez, a rajzfilmekhez és a TV műsorokhoz, a sorozatoknál pedig kijavítottam egyet.
[King életút - Idézetek] 2 újabbat sikerült zsákmányolni.
[Hirdetések] Árpi filmeket keres, M. könyveket, én meg Égtájak 1987-et, sci-fi novellákat, további könyveket és néhány újabb filmet.

Könyvajánló

Sajnos itt a rohadt meleg nyár, úgyhogy nincs is jobb, mint ülni a hűvös (na jó, hűvösebb, mint a szabadban) szobában egy jó könyvvel. Lássuk hát, milyen könyvek jelentek meg a közelmúltban, amikkel az új Kingekig el lehet ütni az időt - a változatosság kedvéért írók szerinti betűrendben! Akit nem érdekel (hali, bone! :)), annak is érdemes lejjebb lapozni, hátha talál valami érdekeset az előkészületben lévő könyvek listájáról!


Douglas Adams - The Salmon of Doubt: A kiváló író halálának első évfordulója környékén jött ki ez a könyv, ami a harmadik Dirk Gently-regény lett volna (és nem a hatodik Útikalauz, ahogy decemberben írtam, sorry!), ha sikerül befejeznie. Mivel azonban nem sikerült, annyi került bele a könyvbe, amennyit Adams szerkesztője össze tudott szedni, nomeg kb. 50 egyéb írás: novellák, esszék, e-mailek, ilyesmi. Biztos klassz, még ha befejezetlen is, és remélhetőleg hamarosan magyarul is megjelenik.

The Salmon of Doubt

Ide tartozik, hogy hamarosan megkezdik a Galaxis Útikalauz Stopposoknak forgatását. Arthurt Hugh Grant, Zaphod Beeblebrox-ot pedig Jim Carrey fogja játszani. Én inkább kevésbé ismert emberkéket választottam volna, de ők tudják...


Asimov Teljes Alapítvány, Birodalom, Robot Univerzuma (Encyclopedia Galactica): A cím, azt hiszem, magáért beszél, csak annyit tennék hozzá, hogy remélhetőleg a Szukits nem megy csődbe, amíg ki nem adja a hátralévő 3 kötetet... Persze utána se feltétlenül muszáj, különösen, ha ilyen klassz dolgokat adnak ki :) Ja, az első könyv 3500, a második 3700 Ft-ba kerül.

Encyclopedia Galactica 1. Encyclopedia Galactica 2.

Az emberiség jövőjének húsz évezrednyi történelme elevenedik meg a most induló sorozat lapjain. Isaac Asimov párját ritkító magabiztossággal vezet bennünket végig monumentális jövővízióján: a Föld pusztulásának, a Galaktikus Birodalom összeomlásának és az Alapítványok tündöklésének vászna előtt emberek, robotok, mutánsok és bolygólények dolgoznak és harcolnak sorsuk irányításáért és végzetük beteljesedéséért.

Asimov eredetileg majdnem 20 kötetre rúgó Alapítvány-, Birodalom- és Robottörténetei új formában kerülnek most az olvasóhoz: összegyűjtve, hiánytalanul, történeti időrendi sorrendbe szedve, egy 5 könyvből álló sorozat formájában.

A művekkel most ismerkedők és az Asimov-barát gyűjtők számára egyaránt meglepetés lehet a kötetek következetes szerkesztése. Egységes lektorálással és terminológiával, történeti dátumokkal ellátott novellákkal és regényekkel, lábjegyzetekkel és kereszthivatkozásokkal, átfogó kronológiával, valamint az Asimov halála után írt, folytatásokra való utalásokkal a sorozat világviszonylatban is példátlan emléket állít a néhai írónak és a ma is élő világnak.


Clive Barker - Korbács (Weaverworld): Újabb Szukits kiadvány, 2790 Ft, hardcover és állítólag tele van elírásokkal, ilyesmivel. Klassz...

Korbács

Gyönyörű szőnyegbe szőtték világukat a Látólények, hogy elrejtőzzenek az emberek ridegsége elől. De egy liverpooli ház padlásán a szőnyeg alvó szövete váratlanul életre kel, s hosszú téli álmából feltámad az Éden csodálatos, sokdimenziós világa. Az élő szőnyeg felbomlott szálait minden gonosz fondorlat és veszély ellenére újra kell szőni, különben végpusztulás fenyegeti a tökéletes harmónia polgárait. Ez a könyv a titáni küzdelem krónikája. A reményé és a szerelemé. A lidércnyomásé és a felhőtlen boldogságé. Az életé...

Egy máris klasszikusnak számító művet vehet kezébe a kedves olvasó. A szerző, Clive Barker, azzal tette le névjegyét a modern irodalomban, hogy lerántotta a felszínt takaró leplet mindenről, ami tabunak számít, és feltárta a valóság szürreális és varázslatos arcát. Most egy olyan, különös világot mutat be, amely akár a miénk is lehetne, és ami alapjaiban rendül meg, amikor az álmok hirtelen életre kelnek. Kétségtelen, hogy Barker a World Fantasy-díjjal kitüntetett Korbács megírásakor a fantasztikum és a horror közötti pengevékony határon egyensúlyozva igazán felejthetetlen olvasmányt alkotott.


Ray Bradbury - Gonosz Lélek Közeleg (Something Wicked This Way Comes): Woah, végre egy Bradbury-regény! Az Európa adta ki, 1600 Ft, keményfedelű ez is, és a kiadó érdeklődésemre közölte, hogy tervezik az író további könyveinek kiadását is. Alig várom!

Gonosz Lélek Közeleg

Jim és Will kiskamaszok, akik nagyon szeretnének már felnőni. Egy nap vándorcirkusz érkezik a városukba, szörnyszülöttekkel és fantasztikus mutatványokkal: az öreg tanárnő a Tükörlabirintusban megpillantja kislánykori önmagát, a villámhárító-ügynököt megigézi a világ leggyönyörűbb asszonya, a fiúk pedig kilesik a nagy titkot – a cirkusz körhintája hátramenetben fiatalít, előre pedig öregít. Ám Will apja, az emberkerülő könyvtári gondnok régi újságokból rájön, hogy a cirkusz nem közönséges társulat: harminc-ötven évenként visszajár hozzájuk, hiszen az emberek a körhintán megifjodhatnak, a cirkuszosokat pedig éppen az ő félelmeik és fájdalmaik éltetik, hiszen mindenki fél valamitől.

A felismerés elkésik: a cirkusz megfogja és akarat nélküli bábokká teszi a fiúkat. Will apjának ki kell lépnie remetei magányából, hogy megmentse a gyerekeket, de a rémálom rá is kiterjeszti gonosz hatását. A lidércnyomás véget ér ugyan, ám a tapasztalatot nem lehet meg nem történtté tenni. Jim és Will nem lett felnőtt, de a régi gyermekkornak mindörökre vége.


Dean R. Koontz - Végítélet (Twilight/Servants of Twilight): Kiváló címválasztás, srácok! :) 1490 Ft, jó vastag, bár Animusék szép nagy betűmérettel és egészen kis oldalakkal dolgoznak, így túl sokáig ezt sem tart elolvasni. Nekem ez még odébb van, de szerintem a nyomozó és Christine biztos egymásba szeretnek, a vége pedig biztos nem lesz szomorú. Meglátjuk...

Végítélet

Egy verőfényes vasárnap, egy dél-kaliforniai bevásárlóközpont parkolójában Christine Scavello és hatéves kisfia, Joey, egy különös idős asszonnyal találkozik.

- Tudom, hogy ki vagy! - rivall rá az öregasszony a gyermekre, aki egyszeriben egy fanatikus vallási szekta, a Végítélet Egyháza támadásának célpontjává válik. A gyülekezet megszállott tagjai azt tartják küldetésüknek, hogy elpusztítsák a gonoszt, ezért törnek Joey életére, akiben ki tudja miért, az Antikrisztust vélik felismerni. Megindul a hajtóvadászat a kisfiú után,aki - anyja és egy magánnyomozó, Charlie Harrison segítségével - menekül fanatikus üldözői elől.

Dean R. Koontz - Visszatérő (Whispers): 1290 Ft-ért újra kapható, ha valakinek még nincs meg. Úgy rémlik, nem rossz könyv, bár nem sok Koontz-ot tudok azonosítani a címe alapján...

Dean R. Koontz - One Door Away From Heaven: Múltkor említettem, meg volt borító, most itt a tartalma:

A 28 éves, lakókocsi-parkban élő Michelina Bellsong meg akarja változtatni életét, de nem tudja, hogyan - egészen addig, amíg a szomszéd lakókocsiba be nem költözik egy család. Megismerkedik a fiatal lánnyal, akivel olyan kalandra indulnak, ami örökké megváltoztatja Mickyt és mindent, amit eddig tudott - vagy azt hitte, hogy tud.

A kilenc éves Leilani Klonk tele van élettel - annak ellenére, hogy bal lábán merevítőt hord és és bal karja elsorvadt -, Micky azonban észreveszi, hogy belül reménytelenség uralja a lányt, amit fél kifejezni.

Leilani mamája maga is szinte gyerek még, mostohaapja, Preston Maddoc, pedig művelt ugyan, de ijesztő. Egyik helyről a másikra költöztette a családot, hogy mindig a legújabb UFO-észlelések közelében legyenek - Preston ugyanis kapcsolatot akar teremteni, mert állítása szerint volt egy látomása, melyben Leilani tizedik születésnapján idegen lények meg fogják gyógyítani a lányt, vagy elviszik magukkal, hogy jobb élete legyen.

Ahogy Micky és Leilani beszélgetnek, újabb és újabb aggasztó részletek kerülnek napvilágra. Az egyik legfurcsább az, hogy Leilaninek van egy idősebb testvére, aki szintén nyomorék, és akit egy éjjel Maddoc elvitt az erdőbe, a fiú pedig azóta "a csillagok felé tart".

Közeleg Leilani tizedik születésnapja. Micky biztos benne, hogy a lány meg fog halni, ezért a gyermekvédelmi hivatalhoz fordul, de közben a Maddoc család eltűnik az éjszakában. Micky elindul, hogy megtalálja őket - egyedül és rettegve, de most először olyan érzésekkel, hogy egy magánál fontosabb ügyért cselekszik.

Szembekerül Preston Maddoc-kal, aki legalább olyan félelmetes, mint amilyen ravasz. Útja során Micky társul egy kiégett detektívvel, és együtt folytatják útjukat a szörnyű sötétségbe, melynek végén nem várt fény vár rájuk.


John Saul - Midnight Voices: Most körül jelenik meg Amerikában.

Midnight Voices

Caroline egyedül kénytelen felnevelni 11 éves fiát és 12 éves lányát, miután elveszíti férjét. A család Anthony tágas lakásába költözik, ahol Caroline félelmei a bizonytalan jövővel kapcsolatban kicsit alább hagynak. De a boldogság nem tart sokáig... Az épület, ahol laknak, a Rockwell, az éjszaka hangjai szerint egy gonosz erőnek is otthont adnak.

Először Caroline lányának támadnak visszatérő rémálmai idegenekről, akik éjszaka a szobájába lopóznak, majd fia kezdi bizonygatni, hogy az egyik szomszéd nemrég eltűnt gyermeke nem halt meg, hanem valahol a Rockwellben raboskodik. És mikor Caroline tudomására jut néhány megdöbbentő titok Anthony múltjáról, rajta is eluralkodik a paranoia. Kételkedjen talán tökéletes férjében, vagy inkább épelméjűségét vonja kétségbe? Van valaki - vagy valami - új otthonában, aki rossz szándékkal közelít családjához? Új élete vajon áldott, vagy átkozott?


Star Wars II. rész - A Klónok Támadása (Star Wars Episode II - Attack of the Clones): Ahogy az első rész könyvváltozatát egy neves fantasy szerző követte el, úgy a második könyv megírására is felkértek egyet. Végülis Lucaséknak fussa :) Buli, hogy anno én puhafedelű kiadásban vettem meg az első részt, mert olcsóbb volt és a borítója is jobban tetszett, ez meg csak hardcover kiadásban jelent meg 1998 Ft-ért, így véletlenül sem egységes ez a sorozatom sem. Na sebaj... A könyv viszont nem egy nagy kaland. Vannak benne olyan részek, amik a filmben nincsenek benne, de valahogy akkor sem az igazi.

A Klónok Támadása

A csintalan és eltökélt, a vakmerőségig bátor Anakin Skywalker ebben a zavaros időszakban válik felnőtté. Obi-van Kenobi tizenkilenc éves növendéke rejtély a Jedi Tanács számára, és kihívás a Jedi-mesternek. Az idő nem tompította Anakin ambícióit, mint ahogy a Jedi-képzés sem szelídített független természetén. Amikor a Padmé Amidala szenátornő ellen megkísérelt merénylet tíz év után összehozza őket, nyilvánvalóvá válik, hogy az idő nem enyhítette Anakin heves érzéseit a szép diplomata iránt. Az Amidala szenátor elleni támadás, amely épp a kritikus szavazás előtt történik, még inkább a katasztrófa szélére sodorja a Köztársaságot. Yoda és Mace Windu mesterek rettenetes zavart érzékelnek. A sötét oldal egyre növekszik, és homályba borítja a Jedik érzékelőképességét. A Jedik tudta nélkül a távoli moraj harcra kész katonák ezreinek ordításává hangosodik. Ám miközben a Köztársaság recseg-ropog körülöttük, Anakin és Padmé egymásra találnak, s heves vonzódásuk minden mást a háttérbe szorít. Anakin elmerül ezekben az érzelmekben, melyek egy Jedi számára, aki hűséget esküdött a Rendjének, nem engedélyezettek.

A George Lucas történetén és George Lucas, illetve Jonathan Hales forgatókönyvén alapuló, mély és feltáró regényében a bestselleríró R. A. Salvatore új megvilágításba helyezi a Star Wars-legendát - és mesterien formálja meg legkedvesebb sagáink egyikét.


Kurt Vonnegut - Virágvasárnap (Palm Sunday): 1650 Ft-ba kerül, ami azért pozitív, mert a tavaly év végén megjelent Vonnegut-könyv is ennyibe került. Ha minden igaz, akkor már csak két könyve nem jelent meg magyarul, és mindkettő non-fiction.

Virágvasárnap

Rajongóinak milliói szerte a bolygón idén ünneplik a Mester, Kurt Vonnegut 80. születésnapját.

A Virágvasárnap különös önéletrajzi gyűjtemény. Egy bölcs gondolkodó meghökkentő, önvizsgálatra késztető tételeit és kételyeit ismerhetjük meg belőle Istenről, családról, az univerzumról, vagy éppen a pontos vessző átkairól.

"Grand-slam: ez a cél - írja Vonnegut a kötet bevezetőjében. - A többit meglátjuk."


Idén várható könyvek

Garanciát nem vállalok, csak spekulálok - és reménykedek...

Isaac Asimov - Encyclopedia Galactica 3. (Szukits - év vége)
Dragonlance Krónikák - A téli éj sárkányai (Szukits - év vége)
Brian Herbert & Kevin J. Anderson - A Dűne: A Corrino-ház (Szukits - év vége)
Dan Simmons - Hyperion bukása 1-2. (Cherubion - II. félév)
Kim Stanley Robinson - Zöld Mars 1-2. (Möbius - október-november)
Jeffrey Stone - Calver Visszaver (Cherubion - II. félév)

Esetleg kijöhet még William Gibson - All Tomorrow's Parties című könyve (Möbius), meg szerintem várhatunk egy másik Vonnegutot (lehet, hogy utánnyomás), akár két Koontz-ot is (mondjuk az egyik utánnyomás), meg talán egy Barkert és egy Bradburyt. Persze ha ezeknek csak a fele jelenik meg Karácsonyig, nagyon fogok örülni (hát még a Jézuska, meg a szülinapi ajándékokért felelős személy! :)).