Hírek

2002. szeptember 4. Hogy repül az idő...
Eszméletlen! Mintha csak tegnap lett volna, hogy 3 éves lett a site, aztán elrepült egy újabb év. Valószínüleg a frissítések gyakorisága miatt érzek így :( Mindegy, ezen kár keseregni! Ráadásul ma van Voga tanár úr 50. szülinapja, éljen soká! ("Az élet egy nagy kürtőskalács..." :))

A héten átlapoztam a legfrissebb PC Gurut, és azon túl, hogy végre a saját szememmel láttam a C64 H.Q. reklámját az újságban, belefutottam a programajánlóba, amiben megemlítik, hogy King 21-én ünnepel. Ez klassz, de "programnak" semmiképpen nem nevezném...

Filmhír ugyan, de inkább itt említeném, hátha valaki addig nem jut el :) Szóval, a szeptember 19-én megjelenő Computer Panoráma DVD melléklete A Holtsáv lesz! Az újság 2400 Ft - ennyit még talán nekem is megérne, pedig nincs is DVD olvasóm, és nem is szándékszom beruházni ilyesmibe. A hírt köszi Zacky és Eller Peti uraknak!

Ez pedig egy offtopic filmhír (nem, ha jobban belegondolok, az SKHQ-n ez nem is offtopic :)): november 20. körül jelenik meg nálunk az Episode II DVD-n és VHS-en! Alig várom, hogy végre feliratosan is megnézhessem!


[Könyvek - Csontkollekció] Megjelent! Igaz, hogy augusztus 21. helyett 27-én, de sebaj! A borító szerintem kicsit gyermeteg, viszont benne van a 2 vers, ami tök meglepő (nem győzöm elégszer mondani, hogy a Rémálmok és Lidércekből valami miatt kimaradt egy esszé és egy vers)! Íme a borító, az ajánló, a tartalomjegyzék, Nightwish tollából pedig máris elkészült az első (és remélhetőleg nem egyetlen) ismertető!

Csontkollekció

Mindig érhetik meglepetések az embert...

Békésen pihen tóparti nyaralójában családjával, amikor fergeteges vihar kerekedik, fákat csavar ki tövestül, leszaggatja a tetőt. Kitombolja magát, majd elvonul. És akkor a tó fölött leszáll a köd. Egyre közeledik, mindent beborít, és valamilyen furcsa csápok, nyúlványok, tapadókorongok kúsznak elő belőle, és amit megragadnak… Szóval nem árt meghallgatni az időjárás-jelentést!

A klubban kártyázik a barátaival, de hiányzik egy játékos. Sebaj, az ott ülő jól nevelt idegen felajánlja, hogy beszáll a partiba. Csakhogy az úriember nem hajlandó kezet fogni bemutatkozáskor. Ez az egyszerű udvariassági gesztus ugyanis végzetes következményekkel járhat. Ne erőltessük! Jobb a békesség!

Régi kacatok között talál egy játék majmot. A tengerész papa hozta tán külföldről, fura egy jószág – és milyen ocsmányul vigyorog! És hogy került a padlásra, amikor már évekkel azelőtt kidobták?! Miért tér mindig vissza?

Megrendeli a tejet, narancslevet stb., hisz milyen jó is az, ha házhoz szállítják a reggelit! Hajnalban jön a pofás kis teherautó, a tejesember meg lerakja az ajtó elé az árut… ja, hogy esetleg földúsította az üvegek tartalmát? Talán mégis jobb, ha elugrunk a boltba!

Hajótörést szenved, lakatlan szigetre vetődik. Néhány alapvető dolgot sikerül megmentenie, például ceruzát, kést, varrókészletet meg két kiló heroint… A sziget olyannyira kopár, hogy legföljebb egy-két sirály száll le rá, de nagyon nehéz ám elkapni a fürge jószágot, főleg ha vadászat közben kitörik az ember bokája! A seb elfertőződhet, de ott a kés… A túlélésnek ára van!

A kimeríthetetlen fantáziájú Stephen King vérfagyasztó történeteinek újabb kötete garantálja, Kedves Olvasó, napi borzongásadagját. Nyugodt álomról azonban szó se essék!

Tartalom

Bevezető
A Köd
A Tigris
A Majom
Káin Ébredése
Mrs. Todd Rövid Útjai
A Jaunt
Talpalávaló
Paranoid
A Tutaj
Az Istenek Szövegszerkesztője
A Férfi, Aki Nem Fogott Kezet
Világnagy Strand
A Kaszás Képe
Nona
Owennek
Túlélő Típus
Otto Bácsi Kocsija
Reggeli Házhoz Szállítás (A Tejesember 1)
Nagy Hengerek, Avagy a Mosoda Meséje (Tejesember 2)
Nagyi
A Rugalmas Golyó Balladája
A Szoros
Jegyzetek

[Könyvek - From a Buick 8] Screensaver a hivatalos site-ról, az angol kiadás ocsmány, valamint a limited edition klassz borítója.

From a Buick 8

From a Buick 8 Limited Edition


[Könyvek] Ez állt ma délelőtt az Európa Kiadó fórumában:

Stephen King könyveit folyamatosan jelentetjük meg, illetve a régi köteteket utánnyomjuk. 2002 karácsonyára az Álomcsapda (Dreamcatcher) című új könyvének megjelenését, 2003 első félévében pedig A két Rose (Rose Madder), Rémület a sivatagban (Desperation), A rendcsinálók (The Regulators) és A remény rabjai (Different Seasons) című kötetek utánnyomásait tervezzük.

Ez mind szép és jó (különösen, ha az utánnyomások új borítóval jelennek meg), de mi az, hogy 2002 KARÁCSONY?!?! Ráadasul ezek szerint egyelőre nem akarják elárulni, milyen új könyvek jelennek meg jövőre :( Úgy tűnik, beálltak arra a rendszerre, hogy első félévben utánnyomás, másodikban új könyvek. Végülis nem rossz ez, de hol van még a jövő ilyenkor? :(

A többi cucc csak így ömlesztve (a lustaság, ugye...). Köszi mindenkinek!

Ismertetők: Hasznos Holmik és Tóparti Kísértetek (Vic), Stephen King Elveszett Művei (Balázs), valamint Atlantisz Gyermekei (boneheaD).

Vélemény: Rémkoppantók (Balázs).

Idézetek: Hasznos Holmik és Tóparti Kísértetek (Vic).

Mókás feliratok: Tóparti Kísértetek (Vic).


[Filmek] Csak apróságok, úgyhogy ez is ömlesztve...

Jövöget kifelé a Rose Red videón (3 részben), a DVD pedig elvileg ma jelenik meg, de úgyse... Ja, a Hasznos Holmik előbb szeptember 3-ig csúszott, most pedig elvileg úgy van, hogy 6-án jelenik meg.

Lehet, hogy lesz Night Flier 2. Richard Dees (a riporter) nem szerepelne benne (bár a rendező eljátszott a gondolattal, hogy visszahozza, mint a fővámpír, Dwight Renfield szolgáját), Reinfield és Katherine Blair viszont igen.

Írtam Peter Sullivannek, hogy mizújs a Night Surf-fel, és közölte, hogy októberben mutatják be Los Angelesben, a Screamfest filmfesztiválon. Website is lesz hamarosan.

Mégsem halott a Tom Gordon project! George Romero rendezi, de semmi egyéb nem tisztázott.

Nem lehet tovább letölteni a Paranoidot a netről! Innen lehetne, de 75 mega, és nyilván semmi értelme feltölteni...

További képek és forgatókönyvek a The Dead Zone sorozatból. November 5-én jön ki az első két epizódot tartalmazó DVD, jövő márciusban pedig az egész első szezon (13 epizód). Nem hiszem, hogy sok értelme lenne az első két epizódot külön megvenni, hacsak a másik verzión nem lesz rajta a videónapló, kommentárok, ilyesmi.


[Utalások] Újabb utalások a könyveknék (Koontz), a rajzfilmeknél (Simpsons, South Park) és a filmeknél (Szupersztár).
[Linkek] Halott linkek kilőve!
[Hirdetések] Sikerült megszereznem néhány újabb könyvet.

Könyvajánló

Mostanra nem sok jutott...

Szeptember 15-e körül itt a Hyperion bukása első kötete! Woohoo!

Írtam már, hogy elvileg idén jön A Corrino-ház (Dűnéről van szó, ha valaki nem tudná :)). Olvastam, hogy "beleszólhat a nyomdai átfutás is", ami érdekes, hiszen tavaly és tavalyelőtt simán kihozták év végére, akkor idén miért ne sikerülne?! Ja, és lehet, hogy már júniusban jön A Butleri Jihad! Vagy ha akkor nem, mert mást adnak ki, akkor tolódik karácsonyra. Klassz!

Dean Koontz - Menekülés: Tavaly december vége felé jelent meg Amerikában a könyv (One Door Away from Heaven az eredeti címe), és már el is jutott hozzánk! Nem semmi! 700 oldalas és 1600 Ft-ba kerül.

Menekülés

Preston Maddoc fanatikus ufó hívő. Ettől még békében élhetne családjával, ám olyan elveket is követ, ami már több ember életébe került. Nevelt lánya, Leilani mozgássérült, s Preston azt állítja, hogy a földönkívüliek még közelgő tizedik születésnapja előtt meggyógyítják. Leilani azonban retteg az ígért csodától, mivel szintén sérült bátyja már "elsétált a csillagokba", miután apja magával vitte, hogy felkutassák a "gyógyító" idegeneket. A kislány megismerkedik Micky-vel, egy fiatal nővel, akire nagy hatást gyakorol sugárzó személyiségével. Mickynek mindent elmond, amit apjáról tud, s a nő - miután Leilani és családja egy reggel eltűnik - elindul, hogy megkeresse őket...