Hírek

2003. február 15. Közkívánatra: SKHQ frissítés! :)
Meglepő, ugye? Nincs is karácsony, és alig 2 hónap telt el az előző frissítés óta. Remélem, azért nem gond, hogy összedobtam egy adag új cuccot, csak úgy :)

bone nevében is köszi az új dizájnt méltató reakciókat! És ha már... Küldd el 5 kedvenc King-könyved, illetve 5 kedvenc novellád címét neki, vagy írd be a fórumba! Egyszer is összesítve lesznek, a többit meglátjuk.

Hehe, társadalmi célú hirdetés:

Kedves Gazdag, King-rajongó Barátom!

Ha szeretnéd, hogy sűrűbben legyen frissítve a site, és ezért havonta akár egy nagyobb összeget is hajlandó lennél feláldozni, írj! Megfelelő mennyiségű fizetés esetén szó lehet további dizájnbeli átalakításokról, sőt akár napi frissítésről is! Meg amit a Kedves Szponzor óhajt, persze az ésszerűség határain belül. Cselekedj most és segíts jobbá tenni a Magyar Stephen King H.Q.-t!

Na, megyek és rátapadok a postafiókomra, nehogy megteljen itt nekem és lemaradjak valakinek az adományáról :) Nektek pedig további jó szórakozást! Ha minden jól megy, pár nap múlva találkozunk :)


[Könyvek] Először némi hír - érdekes módon némelyiknek még hírértéke is van! (Úgy döntöttem, hogy lusta vagyok és nem linkelgetek, csak ha muszáj. Ha nem tetszik, jobban tetszik a régi megoldás, lehet reklamálni!)

Idén megjelenik magyarul a Black House és a From a Buick 8, mindkettőt Bihari György fordította. Utánnyomások terén sem rossz a helyzet: pár hete megjelent A Két Rose (1700 Ft), ebben a hónapban jön elvileg A Rendcsinálók (1500 Ft) és a Rémület a Sivatagban (1700 Ft), márciusban pedig A Remény Rabjai (1700 Ft). Utóbbi érdekessége, hogy elvileg az Állj ki mellettem!-en javítgattak, de a sokak szerint pocsék címadó mű marad, ahogy volt. Jön továbbá a második félévben A Halálsoron egy kötetben! Ezt talán azoknak is érdemes beszerezni, akiknek megvan a 6 kötetes változat.

Külföldi vonatkozású dolgok tekintetében is szolgálhatok érdekességekkel. Először is egy helyreigazítás: a The Tale of Gray Dick valójában egy részlet az ötödik Setét Torony-könyvből, nem önálló novella! Aztán: megvannak a Setét Torony-ciklus utolsó három kötetének megjelenési dátumai (ld. fent). Ahány kiadás, annyi különböző dátum, én csak a legkorábbit említettem meg.

Maradjunk egy kicsit a DT-nél: ugyanis két könyv készül róluk. Az egyiket Robin Furth írja, enciklopédia jellegű lesz (szereplők, helyszínek, térképek, stb.), a címe pedig The Dark Tower: A Concordance. Az első kötet idén júniusban, a második a DT7 megjelenésekor kerül a boltokba. A másikat Bev Vincent írja, The Road to the Dark Tower a címe, és 2004-ben jön, a DT7 után. Huh, ennyit a magas épületekről...

King időközben írt egy újabb novellát, amit az Ed McBain által szerkesztett The Things They Left Behind című, jövőre megjelenő antológiában olvashatunk.

A Tom Gordon, segíts! kijön - legkorábban 2004 végén - ún. "pop-up edition"-ként. Pop-up videóról már hallottam, de könyv? :) Mindenesetre rövidítve és illusztrálva lesz, ugyanis gyerekeknek szánják...

Levezetés gyanánt íme a From a Buick 8 paperback borítója:

From a Buick 8

Éééééééés most az új cuccok (köszi mindenkinek!):

Ismertetők: S@ti küldött egyet a Stephen King Elveszett Műveiről, Vic pedig ezekről: Végítélet, The Running Man, Roadwork.

Idézetek: Zsanna a Hasznos Holmikban, Vic pedig a Végítéletben talált pár érdekes mondatot.

Tartalom: Jól elnéztem a múltkor az Álomcsapdáét, mostmár teljes.

Szereplők: Zsanna kivégezte a Hasznos Holmikat és A Rémkoppantókat. Természetesen egyik mű sem kevés szereplőjéről híres, nem semmi meló lehetett! Ezért külön köszönet jár :)

Kapcsolatok: Hasznos Holmik, szintén Zsanna.

Hibák: Egy hasonlóan egyszerű feladatot vállalt magára S@ti: összeállította a Stephen King Elveszett Művei hibajegyzékét. Nem akarok védeni senkit, de a Skeleton Crew akkor még nem jelent meg magyarul, így az abban lévő novellák címeit kénytelen volt a szerencsétlen fordító magától lefordítani. Persze ez nem mentség a többi dologra...


[Filmek] Júliusban kezdik forgatni a Secret Window, Secret Garden (Titkos Ablak, Titkos Kert) filmváltozatát, főszerepben Johnny Deppel, a 'Salem's Lot minisorozatot pedig áprilisban.

Befejezték a The Diary of Ellen Rimabuer forgatását. Állítólag elég sok változáson esett át a történet...

2004-ben elvileg Bag of Bones (Tóparti Kísértetek) film. Peter Care rendezi, David Veloz írja.

Március 21. a Dreamcatcher amerikai bemutatójának dátuma. Ennek örömére feltettem vagy 20 újabb képet a filmből, továbbá párat a Here There be Tygers-ből. Megtaláltam az I Know What You Need szereplőinek névsorát is, és aktualizáltam a Dead Zone mini oldalát is (forgatókönyvek, epizódcímek, képek). Felkerült továbbá néhány kapcsolat, amit köszi Threepwoodnak!


[Cikkek] Végre valami a Képes Extrából. Köszi, nightwish!
[Utalások] 3 új a zenénél, 3 a rajzfilmeknél, 1 a könyveknél és 1 a játékoknál. Köszi, István és Xhris!
[Rajongók] Felkerült Gergely véleménye.
[Életút] Két újabb idézet, hála Vicnek!

Könyvajánló

A változatosság kedvéért most olyan, ami még aktuális :)

Dean Koontz - Pokoli Hordák (Darkfall): 1300 Ft, természetesen az Animus adta ki, és alig pár napja jelent meg.

Pokoli Hordák

New Yorkban tombol a tél. Jack és Rebecca, a gyilkossági csoport nyomozói különös ügyön dolgoznak. Meggyilkolták az alvilág néhány ismert tagját, csak azt nem tudni, hogyan. A testükön talált nyomok bizonyosan nem fegyvertől származnak. Talán harapások? A rejtélyes gyilkosok egyre bátrabbak, az áldozat egyre több, a nyomok egyre zavarbaejtőbbek. Ki lehet a gyilkos? Talán bandák közti leszámolás folyik? Aligha. Egy napon Jack kislánya ezüstösen izzó szemeket pillant meg az iskolai tankönyvraktárban támadt hirtelen sötétségben...

Az Alexandránál (lehet, hogy máshol is) kapható két pakk, ami a következő könyveket tartalmazza: A Visszatérő, Látomás és A Szeme Sarkából, illetve A Visszatérő, Kulcs az Éjfélhez és A Szeme Sarkából. 2900 Ft mindkettő.

A múltkor emlegetett The Face június 3-án jelenik meg amerikában.

Stanislaw Lem: Béke a Földön (Peace on Earth/Pokój na Ziemi): Ez is 1300 Ft, ez is pár napja jelent meg, a kiadó a Möbius.

Béke a Földön

Hogy az egyre követhetetlenebb fegyverkezési versenyt megfékezzék, a Föld kormányai összefognak,ű és valamennyi tömegpusztító eszközt kitelepítik a Holdra. Bolygónk egéről elvonulnak tehát az állandó háborús veszély fenyegető fellegei, és beköszönt végre a béke.

Ám az önreprodukáló, értelmes fegyverek holdi magányukban talán mindent megsemmisítő bosszúhadjáratra készülnek. Az emberiség csak egyetlen módon bizonyosodhat meg efelől: valakinek föl kell utazni oda. És ki lehetne alkalmasabb a feladatra, mint a minden lében kanál Ijon Tichy? Csakhogy a Föld kémje maga is fegyverré válik a fegyverek kezében, és mire visszatér, már maga sem tudja, kinek dolgozik valójában.