Hrek

2003. februr 15. Kzkvnatra: SKHQ frissts! :)
Meglep, ugye? Nincs is karcsony, s alig 2 hnap telt el az elz frissts ta. Remlem, azrt nem gond, hogy sszedobtam egy adag j cuccot, csak gy :)

bone nevben is kszi az j dizjnt mltat reakcikat! s ha mr... Kldd el 5 kedvenc King-knyved, illetve 5 kedvenc novelld cmt neki, vagy rd be a frumba! Egyszer is sszestve lesznek, a tbbit megltjuk.

Hehe, trsadalmi cl hirdets:

Kedves Gazdag, King-rajong Bartom!

Ha szeretnd, hogy srbben legyen frisstve a site, s ezrt havonta akr egy nagyobb sszeget is hajland lennl felldozni, rj! Megfelel mennyisg fizets esetn sz lehet tovbbi dizjnbeli talaktsokrl, st akr napi frisstsrl is! Meg amit a Kedves Szponzor hajt, persze az sszersg hatrain bell. Cselekedj most s segts jobb tenni a Magyar Stephen King H.Q.-t!

Na, megyek s rtapadok a postafikomra, nehogy megteljen itt nekem s lemaradjak valakinek az adomnyrl :) Nektek pedig tovbbi j szrakozst! Ha minden jl megy, pr nap mlva tallkozunk :)


[Knyvek] Elszr nmi hr - rdekes mdon nmelyiknek mg hrrtke is van! (gy dntttem, hogy lusta vagyok s nem linkelgetek, csak ha muszj. Ha nem tetszik, jobban tetszik a rgi megolds, lehet reklamlni!)

Idn megjelenik magyarul a Black House s a From a Buick 8, mindkettt Bihari Gyrgy fordtotta. Utnnyomsok tern sem rossz a helyzet: pr hete megjelent A Kt Rose (1700 Ft), ebben a hnapban jn elvileg A Rendcsinlk (1500 Ft) s a Rmlet a Sivatagban (1700 Ft), mrciusban pedig A Remny Rabjai (1700 Ft). Utbbi rdekessge, hogy elvileg az llj ki mellettem!-en javtgattak, de a sokak szerint pocsk cmad m marad, ahogy volt. Jn tovbb a msodik flvben A Hallsoron egy ktetben! Ezt taln azoknak is rdemes beszerezni, akiknek megvan a 6 ktetes vltozat.

Klfldi vonatkozs dolgok tekintetben is szolglhatok rdekessgekkel. Elszr is egy helyreigazts: a The Tale of Gray Dick valjban egy rszlet az tdik Sett Torony-knyvbl, nem nll novella! Aztn: megvannak a Sett Torony-ciklus utols hrom ktetnek megjelensi dtumai (ld. fent). Ahny kiads, annyi klnbz dtum, n csak a legkorbbit emltettem meg.

Maradjunk egy kicsit a DT-nl: ugyanis kt knyv kszl rluk. Az egyiket Robin Furth rja, enciklopdia jelleg lesz (szereplk, helysznek, trkpek, stb.), a cme pedig The Dark Tower: A Concordance. Az els ktet idn jniusban, a msodik a DT7 megjelensekor kerl a boltokba. A msikat Bev Vincent rja, The Road to the Dark Tower a cme, s 2004-ben jn, a DT7 utn. Huh, ennyit a magas pletekrl...

King idkzben rt egy jabb novellt, amit az Ed McBain ltal szerkesztett The Things They Left Behind cm, jvre megjelen antolgiban olvashatunk.

A Tom Gordon, segts! kijn - legkorbban 2004 vgn - n. "pop-up edition"-knt. Pop-up viderl mr hallottam, de knyv? :) Mindenesetre rvidtve s illusztrlva lesz, ugyanis gyerekeknek sznjk...

Levezets gyannt me a From a Buick 8 paperback bortja:

From a Buick 8

s most az j cuccok (kszi mindenkinek!):

Ismertetk: S@ti kldtt egyet a Stephen King Elveszett Mveirl, Vic pedig ezekrl: Vgtlet, The Running Man, Roadwork.

Idzetek: Zsanna a Hasznos Holmikban, Vic pedig a Vgtletben tallt pr rdekes mondatot.

Tartalom: Jl elnztem a mltkor az lomcsapdt, mostmr teljes.

Szereplk: Zsanna kivgezte a Hasznos Holmikat s A Rmkoppantkat. Termszetesen egyik m sem kevs szerepljrl hres, nem semmi mel lehetett! Ezrt kln ksznet jr :)

Kapcsolatok: Hasznos Holmik, szintn Zsanna.

Hibk: Egy hasonlan egyszer feladatot vllalt magra S@ti: sszelltotta a Stephen King Elveszett Mvei hibajegyzkt. Nem akarok vdeni senkit, de a Skeleton Crew akkor mg nem jelent meg magyarul, gy az abban lv novellk cmeit knytelen volt a szerencstlen fordt magtl lefordtani. Persze ez nem mentsg a tbbi dologra...


[Filmek] Jliusban kezdik forgatni a Secret Window, Secret Garden (Titkos Ablak, Titkos Kert) filmvltozatt, fszerepben Johnny Deppel, a 'Salem's Lot minisorozatot pedig prilisban.

Befejeztk a The Diary of Ellen Rimabuer forgatst. lltlag elg sok vltozson esett t a trtnet...

2004-ben elvileg Bag of Bones (Tparti Ksrtetek) film. Peter Care rendezi, David Veloz rja.

Mrcius 21. a Dreamcatcher amerikai bemutatjnak dtuma. Ennek rmre feltettem vagy 20 jabb kpet a filmbl, tovbb prat a Here There be Tygers-bl. Megtalltam az I Know What You Need szereplinek nvsort is, s aktualizltam a Dead Zone mini oldalt is (forgatknyvek, epizdcmek, kpek). Felkerlt tovbb nhny kapcsolat, amit kszi Threepwoodnak!


[Cikkek] Vgre valami a Kpes Extrbl. Kszi, nightwish!
[Utalsok] 3 j a zennl, 3 a rajzfilmeknl, 1 a knyveknl s 1 a jtkoknl. Kszi, Istvn s Xhris!
[Rajongk] Felkerlt Gergely vlemnye.
[lett] Kt jabb idzet, hla Vicnek!

Knyvajnl

A vltozatossg kedvrt most olyan, ami mg aktulis :)

Dean Koontz - Pokoli Hordk (Darkfall): 1300 Ft, termszetesen az Animus adta ki, s alig pr napja jelent meg.

Pokoli Hordk

New Yorkban tombol a tl. Jack s Rebecca, a gyilkossgi csoport nyomozi klns gyn dolgoznak. Meggyilkoltk az alvilg nhny ismert tagjt, csak azt nem tudni, hogyan. A testkn tallt nyomok bizonyosan nem fegyvertl szrmaznak. Taln harapsok? A rejtlyes gyilkosok egyre btrabbak, az ldozat egyre tbb, a nyomok egyre zavarbaejtbbek. Ki lehet a gyilkos? Taln bandk kzti leszmols folyik? Aligha. Egy napon Jack kislnya ezstsen izz szemeket pillant meg az iskolai tanknyvraktrban tmadt hirtelen sttsgben...

Az Alexandrnl (lehet, hogy mshol is) kaphat kt pakk, ami a kvetkez knyveket tartalmazza: A Visszatr, Ltoms s A Szeme Sarkbl, illetve A Visszatr, Kulcs az jflhez s A Szeme Sarkbl. 2900 Ft mindkett.

A mltkor emlegetett The Face jnius 3-n jelenik meg amerikban.

Stanislaw Lem: Bke a Fldn (Peace on Earth/Pokj na Ziemi): Ez is 1300 Ft, ez is pr napja jelent meg, a kiad a Mbius.

Bke a Fldn

Hogy az egyre kvethetetlenebb fegyverkezsi versenyt megfkezzk, a Fld kormnyai sszefognak, s valamennyi tmegpusztt eszkzt kiteleptik a Holdra. Bolygnk egrl elvonulnak teht az lland hbors veszly fenyeget fellegei, s beksznt vgre a bke.

m az nreprodukl, rtelmes fegyverek holdi magnyukban taln mindent megsemmist bosszhadjratra kszlnek. Az emberisg csak egyetlen mdon bizonyosodhat meg efell: valakinek fl kell utazni oda. s ki lehetne alkalmasabb a feladatra, mint a minden lben kanl Ijon Tichy? Csakhogy a Fld kmje maga is fegyverr vlik a fegyverek kezben, s mire visszatr, mr maga sem tudja, kinek dolgozik valjban.