Hírek

Volt egyszer egy nyereményjáték...

2004. július 2. Aktuális dühöngéseim
Kurvára utálom a magyar könyvkiadást! Mindenbe belekapnak, aztán a felénél-harmadánál úgy döntenek, szarnak az olvasók fejére és abbahagyják a sorozatok kiadását. Az még rendben lenne, ha kiadnak egy kötetet, aztán annyi, de amikor egy trilógia első két kötete kijön, és a harmadikra kategorikusan kijelentik, hogy a büdös életben nem fogják kiadni, az egyszerűen kibaszás. Természetesen a szukits-ról (mostantól kisbetűvel) és a Dragonlance Krónikákról van szó. Ezek után remélem, Pratchett Manák-trilógiájának harmadik kötetét sem fogják kiadni és a Dűnéket is lelövik, vagy maradnak az utánnyomásoknál...

A másik. Kedvenc(?) indexes fórumunkat kipofozták. Illetve inkább félholtra verték... Szerencsére a legnagyobb marhaságokat elég hamar korrigálták, de az új, meglehetősen szar dizájnt még szokni kell. A sok fölösleges funkciót egyszerűen nem használom (ezt neked, napi rutin!), de valszeg a többség szintén nem, úgyhogy kurva sok értelme volt az egyébként is villámgyors fórumozást még jobban lelassítani. Ami pedig szintén klassz, hogy minden hozzászólás az index tulajdonát képezi. Bekaphatják!

Na, mindjárt jobb... A mai frissítés hirtelen felindulásból született, és Threepwoodnak ajánlom :) Amire most nem került sor, azt bepótolom legközelebb.

Elvileg készülget egy újabb magyar King site, de Balázsról, a készítőről azóta nem hallottam, hogy érdeklődött az Európánál a témával kapcsolatban. Ha nem lennék ilyen szerény, azt gondolnám, meglátta a H.Q.-t és úgy döntött, felülmúlni úgysem tudja, alul meg minek, úgyhogy ennyit erről. (Csak viccelek, Balázs! Ha van valami fejlemény, szólj!)

Ehhez kapcsolódik egy fórumos hozzászólás részlete a kiadótól. SKHQ reklám rulz, és különben is meglepő, hogy mennyire naprakészek (BKL meg minden). Sz'al:

(...)
Az, hogy érdemes-e létrehozni egy új magyar Stephen King rajongói site-ot, más kérdés, amelyet nem a mi dolgunk eldönteni. (Egyébként: miért is ne?) Dohi oldala igen színvonalas (Vic Kingé is az; csak, mivel angol nyelvű, szvsz. nem annyira látogatott) hagyományokkal rendelkező site, ahová időről időre kötelességszerűen :-) ellátogatnak a rajongók, ha nem akarnak lemaradni valamiről... Ez az oldal "fogadta be", biztosított helyet a Bíbor Király Légiója nevezetű King-klubnak is. Dohival azóta nyilván összetalálkoztak már valamilyen formában, ha másképp nem, e-mailben. Ajánljuk még a King-rajongók fórumát is, amelynek különlegessége, hogy gyakran megtiszteli jelenlétével Stephen King "legjobb magyar fordítója", Bihari György (beezer). A fórum elérhető a http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9034379 webhelyen vagy Dohi site-járól. King-topicok jönnek-mennek, születnek és elhalnak a weben, de ez valahogy megmarad. :-)
(...)
Üdvözlettel:
Európa Könyvkiadó

Nem tartozik szorosan ide, de azért megemlítem boneheaD kiváló Lawrence Block site-ját. Tessék sűrűn látogatni és elolvasni a fickótól mindent, amit lehet, mert nagyon jó!

P.s.: Az új Anita Blake július 9-én jelenik meg! (Ha jár erre valaki az Agavés vendégkönyvből, üdv! :))


[Könyvek] Ugyan a Borzalmak Városa utánnyomása késik (júniusra ígérték), de remélem, A Menekülő Ember kijön menetrend szerint.

Időben megjelent viszont a Titkos Ablak/Napkutya utánnyomás. Engedtessék meg, hogy magamat idézzem, majd elétek tárjam a borítókat (kommentár nélkül, mert erre nincs szó), végül idézzem az Európás fórumfelelőst.

2004. március 31.: "[A Titkos Ablak és A Napkutya] is új borítót kapnak, amiktől már előre félek (remélem, Johnny Depp fog vigyorogni a Titkos Ablakon...)"

2004. május vége:

Tisztelt Dohi, Garajszki Zoltán és RG!
Köszönjük hozzászólásaikat! Tudomásul vettük, hogy Önöknek (és vélhetőleg többeknek) nem tetszik a Titkos ablak, titkos kert című Stephen King-utánnyomásunk új borítója, amelynek tervezésekor filmplakátot vettünk alapul. Stephen Kingnek sok ezer magyar olvasója van - és egy magyarországi kiadója. Talán igazat adnak nekünk abban, hogy lehetetlen mindenki kedvére tenni. Ezért a könyvborítóinkra vonatkozó kritikus megjegyzésekkel kapcsolatban egy véleményen vagyunk a rómaiakkal. "De gustibus non est disputandum." Annyit esetleg nem árt tudniuk, hogy könyvborítóinkat igen sok esetben a szerzői jogok tulajdonosa választja ki több terv közül. Ez történt pl. a Titkos ablak... új borítójával is.
Üdvözlettel:
Európa Könyvkiadó

Egy örömteli - bár a frissebb regényeket elnézve nem is biztos - hír: "a hamarosan megjelenő baseballos könyvön kívűl King egy új regényen is dolgozik. Azt mondja, nem tudja, mi lesz belőle, de mivel "visszavonult", nem nehezedik rá nyomás."

Amerikában is kiadják újra a Borzalmak Városát, mégpedig korlátozott, 300 darabos példányszámban. Érdekessége, hogy a regényen kívűl a két hozzá kapcsolódó novella (Jerusalem's Lot és Egy pohárkával útravalónak) és a Pocket Books-os kiadás előszava is helyet kap a kötetben, nomeg durván 50 oldalnyi "kivágott jelenet" az eredeti kéziratból. Fincsi lehet... Októberben jelenik meg és már el is fogyott mind.

Ha nem lenne még elegetek, íme néhány Dark Tower borító: Calla brit paperback és a 7. kötet "egész alakos" kiadásban, szöveg nélkül. Akárha egy romantikus regény borítója lenne, de azért szép... Ja, meg van egy Concordance Vol. 2. borító is.

Még utoljára pár kép a Tom Gordon pop-up verziójáról. Mostmár legalább tudom, mi az isten az a pop-up egy könyvnél, és együttal beugrott, hogy volt nekem ilyenem gyerekkoromban. A Csipkerózsika, ha jól emlékszem :) Lehetett mozgatni a szereplőket, meg minden. Jópofa volt.

Lehet, hogy nem kellett volna, de elkövettem azt a hibát, hogy megpróbáltam ismertetőt írni két King-könyvről, amiket az elmúlt napokban-hetekben olvastam. Ezek A Fekete Ház és az Everything's Eventual. Nyáron remélhetőleg bepótolom régi lemaradásomat és elolvasom a Végítéletet, de remélhetőleg írni nem fogok róla...


[Filmek] Mostmár egészen biztos, hogy nem lesz 2. season a Kingdom Hospitalból, A Talizmánt viszont szeptembertől forgatják, ha minden igaz.

Sok-sok dollar babyről érkezett hír. Lusta voltam megcsinálni az oldalakat (majd legközelebb), de itt azért megemlítem őket. A Minden Múlandó (All That You Love Will Be Carried Away) című írásból már készülget egy adaptáció, közben azonban elkészült egy másik, ami a hangzatos The Secret Transit Codes of America's Highways címet kapta és többek között innen is lekapható (egész jó), és készül egy harmadik alkotás is, egyelőre azonban csak egy webcímet tudunk.

Ugyanaz a novelláskötet, de egy másik novella, mégpedig a Gotham Café. Hárman írták a forgatókönyvet (egyikük Bev Vincet, King-szakértő meg minden), most körül forgatják, és lesz benne egy Mick Garris cameo, ha engedi az időbeosztás, és neki hála egy utalás A Setét Toronyra. Kurvára hiányzik belőle, tényleg... Callahan atyát pakolják bele egyébként, akinek alapvetően semmi köze a Toronyhoz, csak King összehozta őket az 5. kötetben. Mekkora ötlet...

Ja, még valami: az SKSM-en olvasható, hogy mivel szerzői jogokat sértene, a Gotham Café nem lesz letölthető a site-ról - mintha a többire lenne engedélyük, pár kivételtől eltekintve. Vicces...

Néhány infó a készülő Az remake-ről: 2 órába akarják bepasszírozni (1500 oldalt, gratulálok!), és Bev Marsh lesz a főszereplő, az ő nézőpontjából követhetjük majd a történéseket. Sok sikert hozzá, biztos fantaszikus lesz...

Pár hete elkezdődött a Dead Zone harmadik seasonje, ennek örömére itt egy kis reklám. Képek tonnaszám majd legközelebb.

Nem csak olvastam, filmeket is néztem ám! Nyilván azért lett némelyik vélemény nem annyira lesújtó, mert semmire nem emlékszem az írott műből, így nem volt mihez hasonlítanom. Talán jobb is így... Most viszont már félek újraolvani, amiket már láttam, mert a hülye főszereplők arca tovább megmarad még az én fejemben is. Persze az újraolvasással is úgy vagyok, mint a diplomaszerzéssel: ain't gonna happen... Na, lássuk a termést! Linkelni lusta vagyok, bocs...
Christine, Creepshow, Creepshow 2, Cujo, Halálos Árnyék, Dolores, Tűzgyújtó, Maximális Túlhajtás, Hasznos Holmik, The Diary of Ellen Rimabuer, Ragyogás (mozifilm), Tales from the Dark Side, Sorvadj el!


[Letöltések] A Setét Torony VI első pár oldala angolul.
[Cikkek] Végre valami! Ribizlimag volt oly kedves elküldeni egy régebbi, 2003. októberi Szuperinfóban megjelent cikket. Köszi! Lenne még mit feltenni, csak én nem veszek papírújságokat, aki meg igen, annak nincs scannere vagy lusta...
[Hirdetések] 4 új hirdetés, meg a régiek nagyrésze továbbra is...
[Utalások] Triviality küldött egy filmeset. Köszi!
[Linkek] Újabb antikvárium.