Hírek

KÖZKÍVÁNATRA: ISMÉT NYEREMÉNYJÁTÉK!

SKHQ-Bookstation együttműködés!

2004. november 1. "This is Halloween, this is Halloween
Pumpkins scream in the dead of night"
Hát nem érdekes? Miközben mi, magyarok a temetőket rójuk, halottainkra emlékezve, gyertyát gyújtva, addig a nagy víz másik végén a buta amerikaiak hülye jelmezekbe öltözve cukrot zabálnak. A fene se érti... De legalább munkaszüneti nap van, az is valami. (Mielőtt még lerohannátok emilekkel: tudom, hogy tegnap volt Halloween :))

Ezután a kis kitérő után vessük is bele magunkat a novemberi frissítésbe! Sok-sok érdekességről lesz szó az alábbiakban, jól figyelj tehát, és ha nem sikerült mindent megjegyezni elsőre, nézz vissza később is!

Talán mondanom se kell, hogy a nyereményjáték még mindig érvényben van. Rosszat sejtek egyébként, de ne legyen igazam... Szóval hajrá-hajrá, még van egy teljes hónap!

Természetesen a Bookstation-féle kedvezmény is áll, most és mindörökké, ámen! Mivel úgy tűnik, azok sem tudnak róla, akik benéznek ide is néha, most jól az arcotokba tolom a bolt aktuális Kinges kínálatát. Előbb azonban közlemény: a szülinapom tiszteletére (vagy véletlen lenne? nem, nem hiszem...) november 8-9-10-én megint ELTE kiárusítás CSAK ÚJ CUCCOKKAL! A site-on lévő könyveket kizárólag külön rendelésre viszik ki! Tessék benézni és vásárolni jól! És akkor most a lista. Kicsit csúf, de nincs kedvem formázgatni (cím, német könyveknél zárójelben az angol cím (ha nem egyértelmű), kiadó, dátum, ár):

Alpträume (Nightmares and Dreamscapes) / Heyne, 1995. 750
Carrie / Bastei Lübbe, 1987. 750
Carrie / Bastei Lübbe, 1987. 750
Christine / New English, 1984. 1150
Das letzte Gefecht (The Stand) / Bastei-Lübbe, 1985. 750
Das Monstrum (The Tommyknockers) / Heyne, 1990. 750
Das Spiel (Gerald's Game) / Heyne, 1992 750
Das Spiel (Gerald's Game) / Heyne, 1992 950
Dead Zone - Das Attentat (The Dead Zone) / Heyne, 1992. 750
Der Fronit - Unheimliche Geschichten (Skeleton Crew) / Heyne, 1989. 750
Der Werewolf von Taker Mills (Silver Bullet) / Bastei Lübbe, 1986. 850
Desperation / Heyne, 1997. 850
Dolores (Dolores Claiborne) / Heyne, 1994. 750
Feuerkind (Firestarter) / Bastei Lübbe, 1989. 660
Feuerkind (Firestarter) / Bastei, 1990. 750
Firestarter / Warner Books, 2000. 1250
Gerald's Game / Signet, 1993. 950
Im Morgengrauen - Unheimliche Geschichten (Skeleton Crew) / Heyne, 1989. 850
Insomnia / Hodder & Stoughton, 1995. 950
Misery / Signet, 1988. 850
Nachtschicht (Night Shift) / Bastei Lübbe, 1989. 660
Needful Things / New English Library, 1992. 800
Nightmares & Dreamscapes / BCA, 1994. 1780
Schlaflos (Insomnia) / Heyne, 1996. 750
Shining / Bastei Lübbe, 1989. 750
Sie (Misery) / Berteslmann 1490
Stark (The Dark Half) / Bertelsmann 750
Stark (The Dark Half) / Heyne, 1991. 750
The Dark Half / Signet, 1990. 950
The Dark Tower I: The Gunslinger / Warner, 1995. 950
The Dark Tower II: The Drawing of the Three / Hodder & Stoughton, 1997. 1150
The Green Mile-Coffey's Hände (Coffey's Hands) / Bastei Lübbe, 1996. 650
The Green Mile-Coffey's Vermächtnis (Coffey on the Mile) / Bastei Lübbe, 1996. 650
The Green Mile-Der Qualvolle Tod (Bad Death of Eduard Delacroix) / Bastei Lübbe, 1996. 650
The Green Mile-Die Maus im Todesblock (The Mouse on the Mile) / Bastei Lübbe, 1996. 650
The Green Mile-Der Tod der Jungen Mädchen (The Two Dead Girls) / Bastei Lübbe, 1996. 650
The Green Mile-Reise in die Nacht (Night Journey) / Bastei Lübbe, 1996. 650
The Green Mile 3. - Coffey's Hands / Signet, 1996. 750
The Green Mile 4. - The Bad Death of Eduard Delacroix / Signet, 1996. 750
The Green Mile 6. - Coffey on the Mile / Signet, 1996. 750
The Tommyknockers / Signet, 1988. 590

Ha benéztél az elmúlt pár napban a H.Q.-ra, láthattad, hogy az utóbbi időben egész sok King-film ment itt-ott, és ez a jövőben csak fokozódni fog. Elég, ha a fenti tévéműsorra vetsz egy gyors pillantást, ám az csupán a jéghegy csúcsa!

Szombaton a Tűzgyújtóval megkezdte 10 filmből álló King-sorozatát a szartv2! El se hiszem! :) (köszi, Kellögem!) A továbbiakban az alábbi filmekre kerítenek még sort, valószínűleg ebben a sorrendben és általában szombaton: Tűzgyújtó 2 (ez pont kivétel, mert kedden lesz, és úgy hárman fogják látni, mert ütközik a Vészhelyzettel - nem mintha megérné megnézni, de mégis...), Maximális Túlhajtás, Macskaszem, Ezüst pisztolygolyók, Carrie, Sorvadj el!, Halálos árnyék, Cujo, Dolores Claiborne. Dícséretes, hogy előszedtek régebbi alkotásokat is. Persze biztos csak azért, mert azokat olcsóbban adták...

Nem tartom kizártnak, hogy a mindent-a-látogatókért-elv alapján a tévéműsort frissítem majd alkalmasint, ahogy ezt az utóbbi napokban is megtettem (külön hírlevelet is kiküldtem, ez a nem semmi!), szóval megéri majd benézni legalább hetente egyszer a következő frissítésig is, ha nem akarsz lemaradni a filmekről.

Egyébként olyan hatalmas esemény ez a szartv2-s dolog (vagy annyira jók a marketingeseik), hogy az egyik tévéújságba is bekerült a dolog (a H.Q.-t is megemlítik benne!), sőt az Index is kerekített egy cikkecskét a jelenségről, ahol szintén ott a H.Q.! Klasszság! (Köszi, Mayan!)

És ha már TV (és ezzel be is fejezem a témát): a Markiza nevű szlovák(?) csatin megy a Kingdom Hospital (valami embertelen időpontban, hajnal 2 körül láttam múltkor, bár lehet, hogy ismétlés volt), de ez gondolom nem sokakat hat meg...

Röpke 25 év késéssel hazánkba is eljutott a Fangoria nevű horrormagazin! Jár mellé film, ahogy kell, meg biztos érdekes egyébként is. Rögtön a második számban értekeztek Kingről, mellékelve egy naprakész, egészen 2000-ig terjedő filmográfiát. Gratulálok! És a H.Q.-t is baszták megemlíteni! :)

Az Xpress november 15-ig 2222 Ft-ért árul néhány filmet, köztük 9, azaz kilenc Kinget is! Nem semmi, kár, hogy nincs fölös 20ezer forintom... Ha már itt tartunk, semmilyen 20ezrem nincs... (köszi, bone!)

Levezetésképpen két érdekesség: egy rohadt sulis projecttel szenvedtem a minap (mondtam már, hogy francba az egész főiskolával? jó, majdnem az egésszel...), amikor ráakadtam egy klassz site-ra, az eslnotes.com-ra. Ha eredeti nyelven nézel filmeket, érdemes benézni: megmagyarázzák az esetleg ismeretlen kifejezéseket, meg minden. És hogy miért említettem meg? Mert az Állj ki mellettem! (Stand by Me) című alkotást is felboncolták, ami ugyebár az egyik legjobb King-mű úgy írásos, mint celluloid formában. Íme: http://www.eslnotes.com/movies/html/stand-by-me.html

A másikat az előbb találtam, éljen Halloween meg minden: Yahoo! Movies: Really Scary Movie Guide. Van benne 3 King-film, meg pár egyéb érdekesség.

Na... Bocs a hosszúra nyúlt bevezetőért, de ez van, mozgalmas volt az október. Ha minden igaz, legközelebb már a nyereményjáték eredményhirdetésével jövök (ez egy apró utalás volt, hogy ne keressetek december elsején frissítést, illetve hogy nyomás kérdőívet kitölteni! :)).


[Könyvek] Egy kis hazai nyitásként: beezer már fordítja az On Writing-ot, talán jövőre, a második félév folyamán meg is jelenik. Addig azonban az első félévben kapunk egy rakás utánnyomást - és semmi mást... Januárban végre jön az Az, februárban a Tortúra (erre valószínűleg én is benevezek, mert az összes antikváriumban csak a nem-Európás kiadás van), márciusban pihi, aztán áprilisban Éjszakai Műszak (máris?), májusban pedig Halálos Árnyék. Nem lehet tudni, látunk-e majd új borítókat, de talán jobb is.

A Setét Torony első két kötete menetrend szerint megjelent, az előző frissítés után pár nappal (1500 és 1700 Ft-ba kerülnek), a harmadik kötet is kapható egy ideje 1900 Ft-ért, a negyedik pedig 2200-ért szerezhető be a sarki zöldségesnél. Az ötödik kötet immár Callai Farkasok névre hallgat (eddig A Calla Farkasai volt), a hónap közepe táján jön, borító viszont már van. A farkas elég szarul fest, de a színek szerintem jók. Úgy tűnik, a dizájner épp sárga korszakát éli...

Van még a tarsolyban egy angolul beszélő paperback ötödik kötet, nomeg Faithful kétszer (az egyik már volt, de csak fekete-fehérben):

Még egy hírmorzsa: King üzeni, hogy nem A Fekete Házban láttuk utoljára Jack Sawyert. Remélem, a harmadik Talizmán-kötetnek még kevesebb köze lesz az elsőhöz, mint a Háznak volt. Már ha ez lehetséges...

És most az újdonságok:

Idézetek: 'Rpee szállított párezer sornyi memorizálandó szöveget ezekből a művekből: Állattemető, Sorvadj el!, Nem Jön Szememre Álom, Buick (huh, majdnem leírtam a magyar címét!), A Két Rose, Carrie, Tortúra. Vic is talált a Nem Jön...-ben pár érdekesebb darabot. Köszi!

Kapcsolatok: 'Rpee ismét: Az, Atlantisz Gyermekei, Minden Haláli, A Halálsoron, A Rémkoppantók, Borzalmak Városa, Tóparti Kísértetek, Végítélet, A Ragyogás, Állattemető. Pachet szállított egy Holtsáv-Borzalmak Városa közös vonást, Threep kipucolta kicsit úgy általában a kapcsolatokat, és végre Kellögem felfedezései is bekerültek, jobb későn, mint soha alapon (Végítélet-Ragyogás, Dolores-NJSzÁ, Csontkollekció-Rémálmok és Lidércek).

Ismertetők: Kellögem méltató szavai a Sorvadj El! és Dolores című műremekekről, illetve végre egy Setét Tornyos írás 'Rpee bátyótól.


[Filmek] A Paramount felbérelt egy Dave Kajganich nevű illetőt, hogy írja meg a Pet Sematary remake-jét Mike Werb és Michael Colleary helyett, akiket eddig foglalkoztatott a stúdió.

Egy Ehren Krugerrel készült interjúból kiderült pár érdekesség a Talizmánról. Summáznám: az illető írt néhány forgatókönyv-vázlatot a könyv alapján, felvettek 1-2 rendezőt is, de a sok okos nem fért meg egymás mellett, úgyhogy Kruger jelenleg nem tagja a Talizmán-csapatnak, ahogy a rendezők sem, Kruger viszont elmondta, hogy nézett ki az ő elképzelésében a törtenet: sokat változtatott a könyvön (ejnye), Jack anyamegmentő-országjáró körútját és Farkassal kötött barátságát helyezte a középpontba (ez gondolom nehéz lehetett, mivel a könyvben is így van), valamint a fantasy részét nyomatékosította a horrorral szemben, és mivel az utazást pár napba sűrítette, csomó szereplőnek és történésnek nem jutott hely. A következő, meglepően értelmes kérdés után Kruger közölte a riporterrel, hogy 'úgy látom, egész jól ismered a könyvet'. Nem semmi, hogy volt pofája úgy interjút készíteni, hogy utánanézett ennek-annak! Azannya! De mindegy is, a lényeg, hogy lett volna a filmben egy adag Territóriumos esemény is, de korántsem annyi, mint a könyvben. Kiváncsian várom, mit hoz ki a mostani csapat a történetből, bár semmi jóra nem számítok. Talán a Hallmarknak kéne adni a feladatot, ott mintha mennének hasonló jellegű filmek, és nem tűnnek olyan katasztrofálisnak.

Novembertől forgatják a Desperationt. Vagy ki tudja mostmár... Mindenesetre szereplők már vannak: Ron Perlman (Collie Entragian), Tom Skerritt (Johnny Marinville), Steven Weber (Steve), Annabeth Gish (Mary), Charles Durning (Tom), Shane Habousch (David) és Matt Frewer (Ralph).

Eszméletlen, mit össze szarakodnak a Gotham Caféval! Vége a forgatásnak, de közben ismét rendezőt cseréltek (Jack Sawyers-re), az egyik szereplő meg lelépett és mást kellett keresniük. Itt van viszont egy teaser poster, szerintem egész jó, meg vagy 90 kép a Galériában.

Az R1-es Kingdom Hospital DVD mellé jár egy 2 oldalas, King által írt esszé, mely a Kingdom Come címet kapta.

Megnézve a Riding the Bullet előzetesét, egyből besoroltam a filmet a "kalap szart nem ér" kategóriába, és úgy tűnik, azoknak se jobb a véleményük, akik végigülték az egészet. Nem szokásom ilyesmit belinkelni, de most az egyszer... Itten van egy ismertető. Ehun meg egy... hogyismondjam, a filmhez méltó játékot lehet kipróbálni ingyen és bérmentve (még szép!).

Beindult az All That You Love Will Be Carried Away kicsit csúnyácska hivatalos site-ja, és van neki plakátja is:

Végezetül itt is az újdonságokról ejtenék pár szavat:

Hibák: bAgA talált egyet-egyet a Végítéletben és a Maximális Túlhajtásban. Köszi!

Ismertetők: bAgA értekezett ezekről: Maximális Túlhajtás, Végítélet, Ezüst Pisztolygolyók, Állattemető, Ragyogás, Sometimes They Come Back... For More, A Menekülő Ember, Az, Állj ki mellettem!. Ezen kívül Henus volt oly' kedves és megnézte a kedvemért A Remény Rabjait, és némi erősz... izé, kedves rábeszélés után monitorra vetette gondolatait. Köszönet érte! Véletlenül nekem is sikerült két kiváló alkotást megtekintenem. Bizony mondom, egyik jobb volt, mint a másik, egekig magasztaltam tehát a '79-es 'Salem's Lotot és remekbeszabott folytatását, a Visszatérés 'Salem Végzetébe címűt (nemrég Vámpírok Városaként futott az HBO-n).


[Bíbor Király Légiója] 'Rpee is csatlakozott a csapathoz.
[Letöltések] 'Rpee Setét Torony-ihlette nótája az egyebek között a lap alján.
[Rajongók] Pachet és 'Rpee gyűjteménye.
[Utalások] Kedvenc Buffym újabb utalással szolgált, bAgA pedig egy filmes darabbal. Köszi!
[Cikkek] A fent említett Színes RTV-s (köszi, Kellögem!) és Fangoriás (köszi, 'Rpee!) cikken kívűl felkerült egy Cinemás gyöngyszem is (ferde lett, de... ööö, direkt!), hála Krisztinek. Köszi!
[Hirdetések] Sok-sok új, még több régi. Tudom, hogy mindenki szarik a fejemre, de ha lehet, jelezzétek, ha már nem aktuális a hirdetésetek, megváltozott a címetek, vagy valami. Köszi!
[Partnerek] Bekerült a Bookstation. Hogy miért csak most? Jó kérdés... :)
P.s.: Észrevettétek, hogy az egész frissítésben egyetlen könyvet vagy filmet sem linkeltem be?