Hírek

SKHQ-Bookstation együttműködés!

Volt nyereményjátékok, unaloműzők

2005. augusztus 5. In Memoriam Ed McBain
Úgy tűnik, az SKHQ frissítés meghozza a jó időt: előző hónapban is panaszkodtam a meleg miatt, erre másnap hűvösebb lett, most meg olyan kellemes idő van, hogy csak na! És állítólag idén nyáron már nem várható kánikula, bár ezt a meteorológiai előrejelzést fenntartásokkal kezelném, ugyanis néha a másnapi időjárát se tudják eltalálni...

Az idei július egyébként simán dobogós volt az 'Életem legszarabb időszaka' versenyben. Sőt, megkockáztatnám, hogy egyből az élre tört. A 24. életévem (még tavaly) legvadabb álmaimat több szempontból is felülmúlva vette kezdetét, aztán, hogy minden újra egyensúlyba kerüljön, néhány hónappal később maga lett a pokol. Az augusztus az eddig eltelt 5 nap alapján pedig simán esélyes arra, hogy még a júliust is leszorítsa a trónról, a szeptember meg... Rohadt élet...

Továbbra is a szomorkodásnál maradva: újabb remek író, szerény véleményem szerint a világ legjobb krimiszerzője hagyta el az élők világát durván egy hónapja: Evan Hunter (Ed McBain) 78 éves volt. R.I.P. :(

És most térjünk át az ehavi aktualitásokra. Filmek terén erősebb az augusztusi adag, de azért akad némi infómorzsa mindenkinek.

Kezdeznek íme két könyvjelző Maac-től. Nekem csak egy német Green Mile-os van, szuvenyír volt pár éve (thx, Ziggy!), sajnos szarrá használtam, de azért még megvan. Jó lenne, ha az Európa is nyomna a könyvei mellé ilyeneket, bár amilyenek a borítóik, talán jobb, ha nem teszik...

Bevezetőből mára elég is ennyi. Ha a nem létező jóisten is úgy akarja, szeptember 4-én találkozunk legközelebb. Addig is jó pihizést mindenkinek, aki megteheti, és olvassatok sokat!


[Könyvek] Szomorú, de Az Írásról megjelenését eltolták augusztus első felére. A Rémkoppantók utánnyomás (szintén augusztus, 2200-ért) és A Setét Torony VI (november) elvileg nem csúsz, A Sárkány Szeme viszont csak jövőre lesz.

King ahelyett, hogy letenné a pennát, keményen dolgozik: októberben ugye Colorado Kid, jövőre Lisey's Story, aztán valamikor Cell. Utóbbi munkacím, és a regény első fejezete máris letölthető és elolvasható.

Lesz egy díszes kiadás az újraírt első Setét Torony regényből, valszeg jövőre. Benne lesz az Eluria Nővérkéi és néhány új rajz. Ízelítő:

Újabb könyv jelenik meg idén, mely King műveit elemzi. A Stephen King: Uncollected and Unpublished a cím alapján a Stephen King Elveszett Műveihez lehet hasonló, de nehogy már egy témát ne vesézzen ki legalább 4-5 könyv... Alább a borítóra szánt festményt csodálhatjátok meg, amit eredetiben is be lehet szerezni ehun potom 2800 amerikai dollárért. Még a hülyének is...

Új ismertetők: Máté a Hasznos Holmikat szemelte ki, DarkVenom a Tortúrát, Alvarez pedig a Borzalmak Városát. Köszi!


[Filmek] Ha maradt némi pénzed a nyaralás után, vagy még nem voltál nyaralni és van honnan átcsoportosítani egy kisebb összeget, vásárolj be akciós King filmekből! Augusztus 31-ig Álomcsapda 1500-ért az Xpress-en. A Netpiacon is ennyi (köszi, Ádám!), az Alexandrában pedig 999-ért adják a VHS verziót (köszi, Damson!). Augusztus 26-ig az Alvajárókat is be lehet szerezni 1500-ért (csak Xpress), illetve volt Állj mellém! és A Titkos Ablak 2-2 ezerért, de azoknak az akcióknak már vége.

Japánban július elsején jött ki A Remény Rabjai 10. évfordulós kiadása durván 92 dollárért. Nagyon finomnak tűnik, íme egy kép róla:

Kiderült, hogy a Creepshow 3-nak semmi köze Kinghez, nem lesz benne King sztori, de biztos eladnak majd pár példánnyal többet a név miatt. Vagy csak szeretnének. És ha már Creepshow, íme egy, sőt, két újabb kihagyhatatlan ajánlat, ha a fent említett 2800 dolláros festmény és a japán import DVD már ott figyel a polcodon. Két bábu az első Creepshow filmből. Az egyik az Apák Napja széparcú hercege potom 125 dolcsiért, a másik Jordy Verrill, azaz Stephen King, mindösszesen 140 zöldhasúért.

Időközben elkészült a Desperation, de a tévétársaság úgy döntött, jövő májusig ül rajta. Remek döntés...

Újabb King rövidfilm, ezúttal spanyol nyelven: El Sueńo de Harvey. A Harvey's Dream című novella alapján készül (a H.Q.-ról letölthető az írás magyarul, akit érdekel!).

Egyelőre mégsem lesz film a Tóparti Kísértetekből. Várható volt a bejelentés, mivel ezer éve nem lehetett hallani a project felől.

Robert McCammon website-ján találtam rá Frank Darabont nyilatkozatára, mely szerint a szerző Mine (magyarul Csak az enyém) című filmjét még mindig le akarja forgatni, hátha már jövőre, de inkább az év vége felé, mint az elején, mivel talán már idén decemberben elkezdhet munkálkodni A Köd adaptálásán! Remek lenne, ha végre ebből is lenne valami! Meg persze a Mine-ból is, végülis nem rossz könyv az sem :) Ami viszont kötelező kéne hogy legyen minden King-rajongónak, de legalább is azoknak, akik a Végítéletet kedvelik, az McCammon Swan Song című mesterműve. Eszméletlen jó a könyv, nemrég olvastam, de a hossza miatt szerintem magyar kiadása jó ideig nem várható sajnos.

A Mangler Reborn november 15-én jelenik meg, egyből DVD-n. Az első kettőt épp a minap néztem meg, úgyhogy várom szeretettel :)

Eszméletlen, mióta készül már az I Know What You Need című rövidfilm! Huszonhatszor újraforgattak minden jelenetet, meg minden, végül meg úgyis kiábrándító lesz... Mindenesetre íme a poszter:

Laci értekezett röviden néhány rövidfilmről (ld. a Filmek oldal tetején, ha szerencséd van :)), én meg találtam Fűnyíró Ember 2 és Mangler 2 hibákat, valamint kapcsolatot más művekkel a Riding the Bulletben és A Rémkoppantókban.

Új ismertetők: Máté a Tűzgyújtót méltatja, Laci pedig A Kukorica Gyermekei 3-at. Valamint tavaly nyárhoz hasonlóan idén is sikerült kipipálnom néhány King filmet, és hirtelen felindulásból kerekítettem pár keresetlen szót róluk: Fűnyíró Ember 2, Ragyogás minisorozat, Végítélet, A Rémkoppantók, Ámokfutó Kamionok, Néha Visszajönnek trilógia, Az Aranykor, The Mangler 1-2, 'Salem's Lot minisorozat, Éjjeli Műszak, Carrie 2. Maradt még néhány, de azokat majd máskor.


[Utalások] Szívek Szállodája (Gilmore Girls) a sorozatoknál (köszi, Albert!), James Herbert: The Fog és Jonathan Kellerman: Flesh and Blood a könyveknél, illetve Rémségek Kicsiny Boltja (Little Shop of Horrors) a filmeknél (ezeket én találtam). És rájöttem, hogy talán jó ötlet konkrétan megemlíteni, mik kerültek frissen az utalások közé, mert elég sok van már és nehéz megtalálni az új dolgokat.
[Rajongók] Waces gyűjteménye - most először: DVD-k is! :)