Hírek

SKHQ-Bookstation együttműködés!

Volt nyereményjátékok, unaloműzők

2005. február 5. "Two For The Price Of One"
(Még mielőtt valaki megvádolna, hogy ABBA fan vagyok, lévén már megint egyik daluk címét tettem a subjectbe, közlöm, hogy NEM VAGYOK, sőt, ezt a dalt nem is ismerem, egy listából néztem ki! És hogy miért a cím? Mondjuk mert januárban nem volt frissítés, így az az adag is átkerült a februári anyagokhoz.)

Naszóvalakkor üdv mindenkinek! Szép időnk van, nemde? -40 fok és közben süt a nap (persze így az éjszaka közepén inkább az állítás első fele dominál - bezzeg napközben!). Remélem, mindenki, akit érint, sikeresen túlélte a vizsgaidőszakot (én nem panaszkodhatom - sokat) és reményekkel telve (pff), kipihenten (még nagyobb pff) várja (legnagyobb pff) a következő félévet. Egy kis ösztönzés:

De nem is ez a lényeg, hanem hogy végre összehoztam egy frissítést - ráadásul sikeresen betartottam mindkét ígéretemet: egyrészt sikerült visszafognom magam és nem frissítettem januárban (képzelhetitek, mennyit szenvedtem emiatt), másrészt a fórumon párszor elszóltam magam, hogy a héten várható valami, és tessék! Ja, a mai frissítést Venedingnek ajánlom, hogy ne unatkozzon tovább! :)

Mielőtt elfelejtem: ha rendelkezel a Fangoria magazin 3. és 4. számával és van a környékeden scanner, légy oly kedves bescannelni a Kinges vonatkozású cuccokat (egy cikk a Riding the Bulletről és egy interjú) és elküldeni nekem! Köszi!

Reklám ON

Költözik a Bookstation, mégpedig ide: 1076 Budapest, Thököly út 18. - Thököly Udvar. Hétfőn és vasárnap pihiznek, de keddtől péntekig 10-19 óráig, szombaton pedig 10-16 óráig lesznek nyitva február 15-től. Bővebb infó a site-jukon! Ja, még annyit, hogy a PKG ugyan 950 Ft-ra emelkedett (Kurva posta! Egyre drágább és egyre megbízhatatlanabb bagázs!), de 12-ről 10,000 Ft-ra csökkent a bűvös határ, mely fölött nem számítanak fel postaköltséget (nyilván nem a posta, hanem a Bookstation). Az SKHQ-s akció továbbra is működik természetesen!

Az Európa februári megjelenései (rohadt hülyén néz ki csupa nagybetűvel, de én ugyan át nem írom...):

RICHARD POLLAK: AZ IGAZI BRUNO BETTELHEIM
PATRICIA CORNWELL: VÉGSŐ MENTSVÁR
ANDRZEJ BART: RIEN NE VA PLUS
ERIC EMANUEL SCHMITT: IBRAHIM ÚR ÉS A KORÁN VIRÁGAI
CONSUELO DE SAINT-EXUPÉRY: VASÁRNAPI LEVELEK

ÚJRA KIADJÁK:
BOHUMIL HRABAL: DÍSZGYÁSZ
ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY: ÉJSZAKAI REPÜLÉS
ROBERT MERLE: ÜVEGFAL MÖGÖTT
ROBERT MERLE: MALEVIL
STEPHEN KING: TORTÚRA
KEN KESEY: SZÁLL A KAKUKK FÉSZKÉRE
TRACY HOGG-MELINDA BALU: A SUTTOGÓ TITKAI 1.- A CSECSEMŐ GONDOZÁSA ÉS NEVELÉSE
ALBERTO MORAVIA: A FIGYELEM
ALBERTO MORAVIA: A LESELKEDŐ
AGATHA CHRISTIE: REJTÉLY AZ ANTILLÁKON
SZABÓ MAGDA: MERSZI, MÖSZJŐ
SZABÓ MAGDA: A CSEKEI MONOLÓG

UTÁNNYOMÁSOK:
DOLÁK-SALY RÓBERT-SZÁSZI MÓNI: BOBORJÁN
AGATHA CHRISTIE: HÁROM VAK EGÉR

Reklám OFF

Üdv ismét! Kis színes rovatunk következik: King vett egy új házikót potom $750,000-ért, amiben még nincs benne a teljes renoválás költsége. A cucc egyébként úgy 300 ezret ér. Ehun két képecske:

'Rpee hívta fel a figyelmemet a Book-A-Minute nevű site-ra, ami - nevéhez méltóan - azokon próbál segíteni, akiknek nincs idejük olvasni. King-rajongóknak klikk ide, Koontzistáknak pedig ide (szerintem ez viccesebb). Van még sok-sok más, jó nézelődést!

Ennyit mára, ha minden igaz, egy hónap múlva találkozunk. Addig is olvassatok sokat és írjatok sok-sok ismertetőt a H.Q.-ra :)

P.s.: A képaláírósdi minden jel szerint besült, úgyhogy tegyünk úgy, mintha szóba se hoztam volna (igazából mióta szóba hoztam, így tesz mindenki...).


[Könyvek] Megjelent újra az Az! Az oly sokak által várt könyv 2400 helyett 2600 Ft-ért szerezhető be. 17-én jön a Tortúra 1600 helyett 1700-ért. És mostantól bevezetek egy új dolgot: ha megjelenik valami utánnyomás, az adott könyvet kereső hirdetéseket törlöm, mivel mindenki baszik szólni, ha már nem aktuális a hirdetése, megváltozott a címe vagy bármi.

Időközben King írt 1-2 novellát és egy könyvön is dolgozik, amit ki is kíván adni (minő meglepetés, hogy továbbra sem vonul vissza...).

Március 3-án, a Könyv Világnapján Amerikában, Angliában és Németországban megjelenik egy könyv New Beginnings címmel, amiben sok-sok író készülő regényének első fejezete kap helyet. Köztük van King írása, a Lisey and the Man című, ami már elérhető a McSweeney's Enchanted Chamber of Astonishing Stories-ban, szóval sok értelme nincs ezt is beszerezni - hacsak nem akar valaki a tsunami sújtotta országokon segíteni, ugyanis a könyveladásokbó származó bevételt nekik szándékszik adni a kiadó.

Mégis megjelenik a Faithful az Egyesült Királyságban. Részemről már azt sem értettem, eleinte miért nem akarták kihozni...

Újra hallat magáról a "Keressük zsírosra magunkat a Setét Toronyról írt könyveinkkel" című terrorszervezet: egyik vezetőjük, Bev Vincent jelentkezik nemsokára The Good, The Bad, And The Ugly: Secondary Characters In The Dark Tower Series című könyvecskéjével, amit csakis és kizárólag a Cemetery Dance-től lehet megrendelni, boltban nem lesz kapható. Aki nem tudja, mit csináljon a pénzével, klikkeljen gyorsan, nehogy elfogyjon...

Íme a Carrie audio verziójának borítója. Sissy Spacek olvassa, de ezt már mondtam.

Idézetek: Újabb bemagolandó sorok ezekből a könyvekből: Buick, Álomcsapda, Állattemető és Holtsáv. Köszönet: Kellögem, Shooter, Vic és 'Rpee.

Kapcsolatok: Gábor küldött egyet (Setét Torony-Menekülő Ember). Köszi!

Ismertetők: DarkVenom a Christine-ről, a Tom Gordonról és a Buickról írt, Kellögem szintén a Buickot szemelte ki, Vic az Állattemetőt, 'Rpee pedig A Holtsávot. Ezt is köszi!

További olvasnivaló: Setét Torony 5 ismertető az ekultúrán.


[Filmek] A Legendák Klubja sorozatban február 22-én megjelenik a Macskaszem DVD-n. Fogalmam sincs, mitől olyan legendás ez a film, de legalább be lehet majd szerezni - mondjuk az Xpress-től. Köszi, bone!

Január 23-án volt a Riding the Bullet tévépremierje. Természetesen megvagdosták, de semmi vész, április 19-én már meg is jelenik DVD-n, immár vágatlanul. Hozzánk nem tudom, eljut-e valamikor, de gyanítom, ha igen, leginkább a videotékák alsó polcait fogja ostromolni és nem a mozivásznakat.

Befejezték a Desperation forgatását! Előreláthatólag valamikor májusban lesz a premier és július 12-én már jön is a DVD.

Még némi 1-es régiós DVD news: Quicksilver Highway májusban (újra? minek?), Stand by Me március 22-én. Az előbbi zárójeles megjegyzés itt is helytálló: lesz special edition belőle, ami már eddig is volt, és meglepő módon még kis hazánkba is eljutott, és lesz deluxe edition, ami mindössze egy soundtrack CD-vel lesz több, meg kap egy új borítót. Az a vicc, hogy itt-ott beszerezhető nálunk a special edition CD-vel csomagolva 4000 Ft-ért, az új borító pedig, bár pofás, nem fog sokakat vásárlásra késztetni szerintem. Na de ők tudják...

Fény derült egy orosz gyártmányú animációs filmre, ami a Csatatér című, egyébként igen remek novellán alapszik, 1986-ban készült, a Srajenie címre hallgat (magyarul azt jelenti: The Battle), és sok egyéb művel egyetemben letölthető a Stephen King Short Movies-ról.

Január 13-án kezdték forgatni a Dead Zone negyedik seasonjét, és valószínűleg nyáron lesz a premier.

Justin Zimmerman nem szarozik: a The Man Who Loved Flowers (az Aki a virágot szereti című novella alapján) rövidfilmnek készült, de úgy tűnik, egész estés mozi lesz belőle. Fogalmam sincs, mi a fene fog történni másfél órán át, de a forgatókönyvet márciusban Kingnek is megmutatják - ez azért jelent valamit.

Készül a Creepshow 3. Minden valószínűség szerint csak DVD-n lesz beszerezhető. George Romero természetesen kanyarba sincs, gondolom King detto. Izgi...

Képek: Az alábbi filmek galériái bővültek/nyitottak meg: Srajenie, Desperation, Halálos Árnyék, A Menekülő Ember.

Hibák: Lacidelson kiszúrt egyet a Tortúrában.

Ismertetők: 'Rpee megmondja a frankót A Holtsávról, Shooter a Titkos Ablakról ömleng, Lacidelson pedig a Halálos Árnyékot vette górcső alá. Nice job, gentlemen!


[Rajongók] Gekko és Baga polca.
[Klub] Az utolsó pillanatban is jelentkeztek néhányan, így most éppen 28 tagot számlál a Bíbor Király Légiója! A legújabb toborzás eredménye: Shooter, Eslin, Baga, Arnie Cunningham és DarkVenom. Üdv a fedélzeten!
[Letöltések] Jobb későn, mint soha alapon átnézettem a fordításaimat a világ legaranyosabb angoltanárnőjével (köszi, Gabi!), úgyhogy tessék szépen újra letölteni mindet és ezeket megtartani az utókornak.
[Utalások] Könyvek: 1 új (Pachet), Filmek: 1 új (Laci), TV: 1 új (Shooter), Sorozatok: 1 új (Lacidelson). Köszi!
[Hirdetések] Új dizájn (eh... de legalább könnyebb lesz frissíteni), illetve néhány újabb hirdetés (az első félévben utánnyomott cuccoknak búcsút intettem, ahogy fentebb említettem).