Hírek

SKHQ-Bookstation együttműködés!

Volt nyereményjátékok, unaloműzők

2005. július 1. Forró drót - szó szerint...
Üdv mindenkinek a sivatagból! Persze nem, de a hőmérséklet alapján akár ott is lehetnék. És ott legalább éjszaka hideg van... Mindegy, lássuk inkább, mi történt az elmúlt hetekben. Ja, és nem tervezek mindig elsején frissíteni, egyszerűen mostanában így jött ki a lépés.

Van új banner! Nem sokkal az előző frissítés után került fel. Köszi, CWorm!

Ha valaki talál normális méretű Tortúra és Ezüst Pisztolygolyók magyar DVD borítót valahol, szóljon! Köszi!

Remek hír: Holtsáv sorozat a Magyar Televízióban! Úgy tűnik, jövő csütörtöktől heti két epizódot csodálhatunk meg (egyet csütörtökön, egyet pénteken), amíg le nem megy az első két évad. Kevés kivételtől eltekintve nem szokás nálunk folytatni a megkezdett dolgokat (és itt most nem csak tévésorozatokra gondolok), úgyhogy fogalmam sincs, lesznek-e további részek, de majd idővel kiderül. (Köszi, Kellögem!)

Szintén Kellögem találta az alábbi feladatot a Channel Your English - Intermediate Workbook nevű 2002-es kiadványban. Jó nyelvgyakorlást! :)

[Dicsekvés ON] Az utóbbi hetekben a hivatalos John Sandford oldalon segédkeztem: cikkeket fordítottam és borítókat scanneltem, és most kint van a nevem itt-ott. [Dicsekvés OFF] (Ez jól esett, pláne hogy nem sűrűn van mivel felvágni :))

Végre papírra akartam vetni a DVD-kkel kapcsolatos (negatív) véleményemet, erre King megelőzött az Entertainment Weekly-ben megjelent Extras Bite című írásával. Ennyit erről... :)

Érdekesség: buszkirándulás Maine-ben, avagy a Rémkoppantók-túra!

Másik: anno musical készült a Carrie-ből, aminek mostanában látott napvilágot a paródiája Scarrie - The Musical címmel. Bővebb infó és képek itt. Egy kis ízelítő:

A szokásos Európás reklámblokk következik...

2005 JÚLIUSI MEGJELENÉSEK

VIRGINIA WOOLF: JACOB SZOBÁJA - KB. 240 OLDAL, 2.200,-FT
GUY BRETON: LIBERTINUSOK KORA - KB. 320 OLDAL, 2.800,-FT
GUY BRETON: SZERELEM A GUILLOTINE ÁRNYÉKÁBAN - KB. 304 OLDAL, 2.800,-FT
VLADIMIR BARTOL: ALAMUT - 476 OLDAL, 3200 FT
CEZARY MICHALSKI: A NÁCIZMUS EZOTERIKUS FORRÁSAI - KB. 160 OLDAL, 1400 FT
STEPHEN KING: AZ ÍRÁSRÓL - KB. 288 OLDAL, 1600 FT
KAREN ARMSTRONG: AZ ISZLÁM RÖVID TÖRTÉNETE - 324 OLDAL, 2600 FT
MICHAEL STÜRMER: A NÉMET BIRODALOM - 200 OLDAL, 2400 FT
CARLO GOLDONI: HÁROM KOMÉDIA - 296 OLDAL, 850 FT
ARKAGYIJ SZTRUGACKIJ, BORISZ SZTRUGACKIJ: PIKNIK AZ ÁROKPARTON /
 STALKER - KB. 320 OLDAL, 1900 FT

ÚJRA MEGJELENIK:
AGATHA CHRISTIE: EGY MARÉK ROZS - 260 OLDAL, 1500 FT
AGATHA CHRISTIE: CIPRUSKOPORSÓ - 268 OLDAL, 1500 FT
STEPHEN KING: HASZNOS HOLMIK - 720 OLDAL, 1980 FT
UMBERTO ECO: A RÓZSA NEVE - 664 OLDAL, 2700 FT
MILAN KUNDERA: AZ ÉLET MÁSHOL VAN - 324 OLDAL, 2300 FT
GERALD DURRELL: FOGJÁL NEKEM KOLÓBUSZT! - 200 OLDAL, 1600 FT

EURÓPA DIÁKKÖNYTÁR UTÁNNYOMÁSOK:
GEORGE ORWELL: ÁLLATFARM - 136 OLDAL, 680,-FT
HONORE DE BALZAC: GORIOT APÓ - 288 OLDAL, 750,-FT
BIBLIA: ÓTESTAMENTUM - 396 OLDAL, 800,-FT
MAGYAR NÉPBALLADÁK - 208 OLDAL, 700 FT
MOLIERE: HAT SZÍNMŰ - 424 OLDAL, 850,-FT
THOMAS MANN: TONIO KRÖGER / HALÁL VELENCÉBEN /
 MARIO ÉS A VARÁZSLÓ - 224 OLDAL, 750,-FT

Ennyi. További kellemes nyarat mindenkinek, durván egy hónap múlva jövök megint!


[Könyvek] Úgy tűnik, 2006. első félévében a DT7-en kívűl csak utánnyomások lesznek Kingtől. Idénre ígérték A Sárkány Szemének új fordítását, ami ezek szerint jövőre csúszott. Kérdés, hogy utánnyomásnak számít-e (az Európa még nem adta ki), és hogy megjelenik-e az első félévben... Októberben többet tudunk majd.

Úgy volt, hogy itt-ott hamarabb kijön majd a Colorado Kid, mint Amerikában, de aztán mégsem. Azért a német és a lengyel borítót sikerült levadásznom:

A következő King-regény (a Colorado Kid utáni) jövőre fog megjelenni, valószínűleg ősszel. Természetesen a Lisey's Story-ról van szó, ami a hírek alapján igencsk Tóparti Kísértetek utánérzésnek készül. Persze az Álomcsapda eleinte Az-klónnak tűnt, a Buick meg Christine utánérzésnek, aztán mégsem. Persze az is igaz, hogy mindkét regény elég gyengére sikeredett (szerintem legalábbis).

Augusztusban Ragyogás audiobook, persze nem nálunk...

Végre ismertetők! Részemről jobban örülnék, ha kevesebb sztori és több vélemény lenne az írásokban (akinek nem inge...), de végülis mindegy, kiteszem a spoiler feliratot, aztán olvassa, aki meri, és főleg az, aki már olvasta a könyveket. Szóval: Álomcsapda, Végítélet (Máté), A Mennekülő Ember, Ezüst Pisztolygolyók, Borzalmak Városa (Laci). Köszi!

Marcell is küldött pár sort erről-arról, de ezek rövidségüknél fogva a rajongói véleményeknél kötöttek ki a könyvek főoldalon. Köszi ezeket is!

És ha nem lenne elég, Halálos Árnyék ismertető az ekultura.hu-n.


[Filmek] Huh, sok-sok-rengeteg DVD hírem van, kezdem ezekkel!

Az Eminens és Christine 2-2 ezerért július 8-ig az Xpress-en! Előbbit nemrég 1500-ért árulták minden sarkon, utóbbi meg egy kalap szar, de hátha mégis érdekel valakit.

Aztán: 12-én jön a Tortúra DVD, ahogy már a múltkor is említettem. Pl. itten lehet előrendelni. Lesz rajta szinkron, extra nem, és 5 darab ezer forintosba fog kerülni. Részemről nincs az a film, amiért ennyit kiadnék, de ahogy már a fórumon is közölték velem, ez csak az én hülyeségem, úgyhogy a normális emberi lények fogyasszák egészséggel! Én inkább veszek az árából 4-5 könyvet... Ja, a szinopszisban Misery-t (a szereplőt) lefordították Tortúrára. Ügyes...

Aztán-aztán: augusztus 30-án jön a Maximális Túlhajtás DVD a Legendák Klubjában - ez annyit jelent, hogy kurva drága (5000 Ft), viszont nincs rajta semmi extra (na jó, ezen véletlenül lesz egy werkfilm). Vicces, hogy ezer év múlva jelenik meg, de már van normális borító az Xpress-en (itt lehet előrendelni), a korábban megjelenő cuccokról viszont nincs... Ezt a kiadványt is a gazdagoknak ajánlanám, én inkább maradok az 1-2ezres DVD-knél...

És mivel ilyen fantasztikus átkötést eszközöltem, szólnék is pár szót a nemrégiben igen baráti áron megjelent Fűnyíró Ember 1-2 DVD-kről. Sajna nem széles a vásznuk, felirat semmi, de van pár előzetes, a H.Q.-ról származó életút és filmográfia, valamint roppant idegesítő "interaktív, mozgó menü". Ez akkora faszság (nem ennél a kiadónál, hanem úgy általában a DVD piacon): könyörgöm, ha nem lenne "interaktív", akkor nem lehetne vele semmit csinálni, csak egy kép lenne vagy valami, oszt nézzed! A másik meg, hogy utálom az animált menüket, mert mindig ki kell várni, amíg a húdeklassz bejátszás a végére ér, és csak utána történik az, aminek másodpercekkel ezelőtt történnie kellett volna. A lényeg, hogy ennél sokkal olcsóbbak nem lesznek a kiadványok, úgyhogy hardcore King-rajongóknak talán érdemes beruházni rájuk.

Újabb rövidfilm (bár 54 perces lévén nem is olyan rövid) a filmek között: Forcery! A Tortúra paródiája Star Wars köntösben (Paul Sheldon helyett George Lucas-szal a főszerepben). Letölteni innen lehet.

Már megy a tengeren túl a Dead Zone negyedik évadja. Úgy tűnik, az idei még az eddigieknél is rövidebb lesz a maga 11 részével: 22 epizódot forgatnak, ebből a fele lemegy idén nyáron, a maradék jövőre, de lesz egy karácsonyi epizód is az ünnepek környékén. Nemrég még 12-13 epizódról volt szó season 4 címszó alatt, nomeg a második season végén is odavetettek még 6 epizódot a népnek, szóval ki tudja, mi lesz... Közben gyűjtögetem a finomságokat (képek, forgatókönyvek, egyebek), de majd csak a season végén pakolom fel őket, mivel úgyse érdekel senkit. Bár most, hogy nálunk is elkezdik majd vetíteni, ez akár meg is változhat.

Crimson King küldött egy Rózsa Vére - Évszázad Vihara kapcsolatot, Tamás a Végítéletben és A Fűnyíró Emberben talált hibákat, Laci pedig egy rakás 'Salem's Lot cuccal lepett meg: mindkét (a '79-es és a '04-es) minisorozat ismertetője (meg a könyvé, ld. feljebb!), illetve a soundtrack borítója és tracklistája volt a pakkban, nomeg pár baki a korábbi miniből, amiket én kiegészítettem ezzel-azzal. Köszi!

Ismertetők itt is akadnak, ezek is spoileresek olykor, de sebaj! Az Évszázad Vihara, Ragyogás (Máté), A Menekülő Ember, Ezüst Pisztolygolyók (Laci). Örök hálám!


[Cikkek] Egy írás a HVG-ből King népszerűségét taglalja.
[Utalások] DarkVenom és Viktor küldött 1-1 darabot a könyvekhez és a rajzfilmekhez, valamint én is találtam egy játékos és egy rajzfilmes példányt. Köszi!
[Rajongók] Péter Alvarez és Morgána véleményén kívül Kellögem polca aktualizálódott. Az enyémre is ráférne, de lusta vagyok...