Hírek

SKHQ-Bookstation együttműködés!

Volt nyereményjátékok, unaloműzők

2005. március 3. Végre itt a tavasz...
Mármint a naptár szerint - egyébként rohadt hideg van, holnap állítólag havazni meg esőzni meg ónozni fog. Szóval éljen a tavasz... És hogy miért a csütörtöki frissítés? Meglehetősen sűrű hétvégém lesz (és még örülhetek, hogy nem mindenki most találta ki, hogy ZH-t írat), ezért döntöttem a mai nap mellett. Akit zavar, lesz szíves hétvégén benézni és újra meglepődni!

Számos finom falat kerül ma terítékre, lássuk is sorban őket:

A sehol sem fogható magyar nyelvű AXN csatorna elkezdi a The Dead Zone sorozatot, mégpedig március 6-án, vasárnap.

A holnap megjelenő Nemzetközi Autószalon Magazin DVD mellékletén - minő véletlen! - A Holtsáv! Thx, bone! Eszméletlen egyébként, hogy lassan már a szórólapok mellé is csomagolnak valami filmet...

Nem vagyok Metallica-rajongó, így számomra újdonság, hogy Kirk bátyó kedveli Kinget. Íme a bizonyíték:

Huh, az utolsó pillanatban jutott eszembe, hogy illene lecserélni a szavazást. Az előző eredménye így fest (tudnám, miért kérdezek mindig ilyen egyértelműt?! :)):

Ki a kedvenc "csökid"?
John Coffey (A Halálsoron) (121)
Tom Cullen (Vegítélet) (71)
Duddits (Álomcsapda) (48)
Sheemie (A Setét Torony IV) (17)
Seth (A Rendcsinálók) (13)

És a végére a szokásos reklám! Az Európa márciusi megjelenései (megint csupa nagybetűvel, ahogy kell...):

CONSUELO DE SAINT-EXUPÉRY: VASÁRNAPI LEVELEK
VIKTOR PELEVIN: SZÁMOK
BRIGITTE HAMANN: WINNIFRED WAGNER, AVAGY HITLER ÉS BAYREUTH
PAUL AUSTER: A VÉGSŐ DOLGOK ORSZÁGÁBAN
MARK LILLA: A ZABOLÁTLAN ÉRTELEM
PETRA HŮLOVÁ: HOMÁLYOS ÜVEGEN ÁT
MARIA GEORG HOFMANN: ALEXANDER GALAJDA, A BALKEZES KÖLTŐ

Utánnyomások:
ERIC KÄSTNER: HÁROM EMBER A HÓBAN
BOHUMIL HRABAL: HARLEKIN MILLIÓI
AGATHA CHRISTIE: TÍZ KICSI NÉGER
AGATHA CHRISTIE: NYARALÓ GYILKOSOK
ISABEL ALLENDE: KÍSÉRTETHÁZ
GEORGE ORWELL: ÁLLATFARM
GEORGE ORWELL: LÉGSZOMJ
ROBERT MERLE: ÜVEGFAL MÖGÖTT


[Könyvek] A Tortúra egy héttel a 17-i időpont előtt megjelent, így gondolom már mindenki polcán ott vigyorog. Nálam még nem, de ami késik, az lassan bekövetkezik... A borító ugyanaz természetesen.

És ha már szóba került, Tortúra ismertető az Ekulturán!

A Borzalmak Városának ugyebár nemrég megjelent egy hűdenagyon limitált kiadása hűdenagyon drágán és hűdenagy méretben. Hogy a pórnép se maradjon ki a jóból, november elsején kiadják elérhető áron, illusztrálva, új utószóval meg minden. Klassz, de gondolom ennek a magyar megjelenésére is annyi esély van, mint a bővített Dark Towerre vagy ilyesmi...

Jó, eddig a rizsa, most pedig a lényeg: ÚJ KING-REGÉNY MÉG IDÉN!!! Nem kell nagyon örülni, csak egy könnyen fogyasztható krimi lesz, de ki tudja, akár még jó is lehet... The Colorado Kid névre hallgat, alant terül el a csúnya borító (persze direkt ilyen, az egész Hard Case Crime sorozatnak ez a lényege - már nem a szar dizájn, hanem a noir hangulat, vagy mi). Októberben jelenik meg paperback formában és kemény 6 dolcsit kérnek majd érte. Ehun részlet is olvasható belőle, a sorozatban pedig idén és jövőre két kedvenc krimiszerzőmtől (Ed McBain és Lawrence Block) is jelenik meg cucc.


[Filmek] Csúszik a Macskaszem DVD megjelenése, ki tudja, meddig, lesz viszont Ellen Rimbauer Naplója április 26-án! Ez az a film, ami még a kölcsönzési díjat sem éri meg... (Köszi, waces!)

Volt ugyebár egy The Road Virus Heads North rövidfilm (amit még a kutya se látott - de én biztos nem), annak meg egy rendezője, bizonyos Dave Brock. Namost Dave fogta magát és elhatározta, hogy a The Library Policeman (A Könyvtári Nyomozó) című történetből is forgat egy rövidfilmet. Év vége felé vagy jövőre akarja kezdeni a forgatást.

Állítólag nem spóroltak a ketchuppal a Desperationben, és az ABC-nek annyira tetszik a film, hogy nem nagyon akarják megvagdosni - viszont májusban levetíteni sem... Nem tudni, mizújs, de gondolom emiatt a júliusi DVD megjelenés is csúszik majd.

A The Dead Zone harmadik évadja június 3-án jelenik meg DVD-n.

King hangja szerepelni fog a Gotham Café-ban.

Sorozat készül a Nightmares & Dreamscapes-ből (Rémálmok és Lidércek). Nyolc egyórás epizód lesz, az írók elvileg a következők: Mick Garris (nem unja még?), Mike Robe, Peter Filardi, April Smith, Richard Christian Matheson. A sorozat valószínűleg a TNT-n fog lemenni, ahol a Salem's Lot remake-et is vetítették.

Felkerült két új kép A Remény Rabjaiból és egy a Desperationből.


[Klub] Ritacica, VakLady és waces belépésével 30 fölé emelkedett a tagok száma a klubban. Pezsgőt!
[Cikkek] Találtam egyet a tavaly decemberi PC Worldben, Murphy pedig egyet valamelyik idei Bestben.
[Utalások] Két új a könyveknél (köszi, DarkVenom és Murphy!) és két új a játékoknál (köszi, DarkVenom és Vikor!).
[Hirdetések] Változások itt-ott. Csak a szokásos. Lehet, hogy a jövőben nem is fogom itt jelezni, valami úgyis változik mindig, szóval tessék frissítések után benézni erre a részre is!