Hrek

SKHQ-Bookstation egyttmkds!

Volt nyeremnyjtkok, unalomzk

2005. mjus 5. Hnapok ta elszr: KPEK NLKL!
Piszok gyorsan telik az id! Mintha csak tegnap frisstettem volna utoljra.... Egybknt meg nyakunkon a vizsgaidszak/ballags/vzr (megfelel alhzand), amihez mindenkinek sok sikert, br a(z ut)vizsgzs kzepette tervezek egy jabb frisstst - mit nekem knikula, tanuls, egyebek!

Elszr megint a fontosabb-rdekesebb dolgokkal kezdem tetszleges sorrendben, aztn jn a tbbi. Lssuk!

Bizalmas forrsbl tudom, hogy az RTL Klub tervezi leadni a Kingdom Hospitalt! Egyelre mg a szinkronizlst se kezdtk meg (a MikroSzinkron fogja csinlni elvileg), gyhogy egyhamar nem vrhat, de taln mg idn, s az is lehet, hogy nlunk is kijn DVD-n a cucc.

Gyrts alatt van a Fnyrember 1-2, szval mjusban minden bizonnyal valban meg fognak jelenni. Az is megeshet, hogy egyb King-filmeket (pl. A Kukorica Gyermekeit) is kiad az RTL Klub - meglssuk.

Az Xpress-en 2222 Ft-rt beszerezhet a Gonosz (Az) DVD, 2490-rt pedig szinte brhol A Titkos Ablak. Utbbira le is csaptam, mirt ne alapon.

A Ragyogs bekerlt A Nagy Knyv Top 150-be, de a 100-as listba mr nem. Sebaj. Tovbb: rdg Tibor (ki a fene ez?!) ajnlja a Hasznos Holmikat, ami Zombie kollgnak hla a H.Q.-rl is letlthet (a knyv oldaln keresend).

Kellgem utlagos engedelmvel idznm t magt a frumrl: "Na a kurva AXN-bl mr teljesen elegem van. Tegnap 9-kor belk a TV el, hogy na majd most megnzem az j Dead Zone-t (vagy legalbbis egy rszt), erre mikor kezddik a film ezt ltom: Christopher Walken as Johnny Smith. Mondanom sem kell, azonnal kikapcsoltam a tv-t."

n meg rtam a htvgn a csatornnak, hogy most akkor mi van, de vlaszt nem vrok - s valsznleg nem is kapok...

Mindenfle merchandise rendelhet King sajt rdijtl. Klikk!

j King-knyvek rkeztek a Bookstationbe! Az 5%-os akcink tovbbra is l termszetesen!

 The Talisman / Penguin, 1985. 1 150 Ft 
 Cujo / Futura, 1991. 950 Ft 
 Dolores Claiborne / NEL, 1993. 890 Ft 
 Dolores Claiborne / NEL, 1993. 850 Ft 
 Everything's Eventual / NEL, 2002. 950 Ft 
 Firestarter / Futura, 1983. 850 Ft 
 Firestarter / Futura, 1986. 890 Ft 
 Firestarter / Futura, 1991. 890 Ft 
 Insomnia / NEL, 1995. 890 Ft 
 Misery / Guild, 1989. 1 150 Ft 
 Night Shift / NEL, 1983. 850 Ft 
 Night Shift / NEL, 1988. 950 Ft 
 Pet Sematary / Book Club Associates, 1984. 1 150 Ft 
 Rose Madder / NEL, 1996. 890 Ft 
 The Dark Half / NEL, 1990. 890 Ft 
 The Dead Zone / Futura, 1982. 950 Ft 
 The Eyes of the Dragon / Futura, 1991. 990 Ft 
 The Green Mile / Orion, 2000. 890 Ft 
 The Shining / NEL, 1988. 950 Ft 
 The Shining / NEL, 1991. 950 Ft 
 The Stand / NEL, 1984. 930 Ft 
 Thinner / NEL, 1990. 850 Ft 
 Wizard and Glass / NEL, 1998. 900 Ft 

Hrek az Eurpa hza tjrl:

A Wessely-dj 2005-s kitntetettje: Mesterhzi Mnika

Mesterhzi Mnika Vas Istvn-djas klt. Magyar-angol szakon vgzett az ELTE-n, az szak-r kltszetbl rt PhD dolgozatot. Jelenleg szabadsz mfordt. fordtotta az j novellk nagy rszt Katherine Mansfield elbeszlseinek csaknem ktszeresre bvlt j kiadsban (Catherine Mansfield: Elbeszlsek; Eurpa Knyvkiad; 2004), ennek a ktetnek a prdarabja, Mansfield naplinak s leveleinek 760 oldalas vlogatsa (Catherine Manfield: Naplk, levelek; Eurpa Knyvkiad; 2004) pedig mindenestl az munkja: neki ksznhetjk, hogy a tdbajban fiatalon meghalt, de gy is a XX. szzadi angol prza egyik legnagyobb alakjv nv rn hangja az eleven lt hitelvel szl hozznk ezekbl a szemlyes rsokbl.

A dj tadsra 2005. mjus 11-n, szerdn 11 rakor kerl sor az Eurpa Knyvkiad tancstermben (1055 Budapest, Kossuth tr 13-15.)


[Knyvek] Akadnak azrt tovbbi finomsgok is, pldul az idei Eurps megjelensek: jliusban Hasznos Holmik utnnyoms elvileg 1900-rt s Az rsrl, augusztusban A Rmkoppantk utnnyoms, novemberben pedig A Sett Torony VI. Ez egsz kellemes, br nem tudom, A Srkny Szemvel mizjs. Lehet, hogy tcsszott jvre? Oktberben, a 2006-os tervekkel egyetemben kiderl. Ja, kzben kijtt az jszakai Mszak 1700-rt.

Olvasnival: Az ismertet az ekultura.hu-n.

A Lisey's Story - King j regnye - elvileg 5-600 oldal korl lesz s a cmen nem akarnak vltoztatni. Ez amolyan nesze semmi, fogd meg jl hr, de nha ilyen is kell.

2005. jlius 22-24. Ekkor kerl megrendezsre a PalaverCon 2005 nev tallkoz, ahol a Sett Tornyot imdk rhatjk le tiszteletket leginkbb egymsnak, de ott lesz Michael Whelan, Phil Hale, Darrel Anderson s Rick Berry, akik mind-mind illusztrltk ezt vagy azt a Torony-regnyt, illetve Robert Wiener, a Donald M. Grand kiad elnke. A buli a New Hampshire-i Durhamban lesz s mindssze 150-en vehetnek rszt. Akit rdekel, annak irny a www.palavercon.com!.


[Filmek] Elszr az aprsgok: dollar baby news!

jabb Sorry, Right Number adaptci kszl Brian Berkowitz rendezsben, aki a Secret Transit Codes-ot is elkvette (a Minden Halli cm novellbl). Hivatalos oldal itten.

Szintn "remake": A 312-es szoba, ezttal franciul, La Femme Dans La Chambre cmmel. Dizjnos a site-juk, de flash az egsz, gy infszerzsre (trailer, egyebek) hasznlhatatlan. ljen a modern technika...

Kijtt egy trailer Gotham Caf-bl (itt is fent van), amihez legalbb 7-es Media Player kell. Megint csak a modern technika... (Tudom, hogy 10-es verzinl jr a program, de amg a 6-ossal nincs bajom, minek frisstsek?)

Anno kinyertem az Az elzetest a Cool TV site-jrl, s most jtt el az id, hogy eltek trjam. Itt talltok lejtszt hozz.

King kapott egy kisebb szerepet a Pitch Fever cm filmben. nmagt alaktja.

A Nightmares & Dreamscapes jv nyron kerl vettsre, s a kvetkez urasgok jegyzik az epizdokat, mr ami az rst illeti: Richard Christian Matheson, Mike Robe, April Smith, Larry Cohen (Return to Salem's Lot), Peter Filardi ('Salem's Lot 2004), Alan Sharp, Kim LeMasters and Mick Garris.

A Tom Gordont idn nyron forgatjk. De j...

Aki indttatst rez A Srkny Szeme adaptlshoz, ne habozzon, mivel elvltek a jogok, amiket valami francia cg szerzett meg pr ve egy animcis filmhez.

Talltam kt j kpet a Mangler: Reborn-bl, s most jut eszembe, a Sorry, Right Number idei verzijnak ksztsekor is kszltek fotk, amik szintn felkerltek, valamint az utols utni pillanatban bukkantam r pr kpre a Hasznos Holmikbl.

Ez rdekes: King is rszt vett a The Night Flier 2 rsban! Az gy volt, hogy a '97-es els rsz rendezje, Mark Pavia megkereste Richard P. Rubinstein producert a folytats forgatknyvvel, amit Rubinstein odaadott Kingnek. Valsznleg tl sok a szabadideje (mrmint Kingnek), mivel belejavtgatott, trt ezt-azt, szerencstlen Pavia meg majd' meghalt rmben, mikor megtudta, hogy A Mester belefirklt az iromnyba.


[Cikkek] Nem ms, mint a hres-neves Freddy Krueger tisztelt meg azzal, hogy felkeresett s a postaldmba pottyantotta Riding the Bulletrl szl cikket egy korbbi Fangoribl. Mr csak a King interj msik fele kne az aktulis szmbl. Valaki?
[Letltsek] Imre kt korai King-rst (The Stranger s The Other Side of the Fog) ltetett t magyar nyelvre. lvezd! (Eh, ez azrt angolul jobban hangzik...).
[Rajongk] Gloin polca. Kszi!