Hírek

SKHQ-Bookstation együttműködés!

Volt nyereményjátékok, unaloműzők

2005. május 5. Hónapok óta először: KÉPEK NÉLKÜL!
Piszok gyorsan telik az idő! Mintha csak tegnap frissítettem volna utoljára.... Egyébként meg nyakunkon a vizsgaidőszak/ballagás/évzáró (megfelelő aláhúzandó), amihez mindenkinek sok sikert, bár a(z utó)vizsgázás közepette tervezek egy újabb frissítést - mit nekem kánikula, tanulás, egyebek!

Először megint a fontosabb-érdekesebb dolgokkal kezdem tetszőleges sorrendben, aztán jön a többi. Lássuk!

Bizalmas forrásból tudom, hogy az RTL Klub tervezi leadni a Kingdom Hospitalt! Egyelőre még a szinkronizálást se kezdték meg (a MikroSzinkron fogja csinálni elvileg), úgyhogy egyhamar nem várható, de talán még idén, és az is lehet, hogy nálunk is kijön DVD-n a cucc.

Gyártás alatt van a Fűnyíróember 1-2, szóval májusban minden bizonnyal valóban meg fognak jelenni. Az is megeshet, hogy egyéb King-filmeket (pl. A Kukorica Gyermekeit) is kiad az RTL Klub - meglássuk.

Az Xpress-en 2222 Ft-ért beszerezhető a Gonosz (Az) DVD, 2490-ért pedig szinte bárhol A Titkos Ablak. Utóbbira le is csaptam, miért ne alapon.

A Ragyogás bekerült A Nagy Könyv Top 150-be, de a 100-as listába már nem. Sebaj. Továbbá: Ördög Tibor (ki a fene ez?!) ajánlja a Hasznos Holmikat, ami Zombie kollégának hála a H.Q.-ról is letölthető (a könyv oldalán keresendő).

Kellögem utólagos engedelmével idézném őt magát a fórumról: "Na a kurva AXN-ből már teljesen elegem van. Tegnap 9-kor beülök a TV elé, hogy na majd most megnézem az új Dead Zone-t (vagy legalábbis egy részét), erre mikor kezdődik a film ezt látom: Christopher Walken as Johnny Smith. Mondanom sem kell, azonnal kikapcsoltam a tv-t."

Én meg írtam a hétvégén a csatornának, hogy most akkor mi van, de választ nem várok - és valószínűleg nem is kapok...

Mindenféle merchandise rendelhető King saját rádiójától. Klikk!

Új King-könyvek érkeztek a Bookstationbe! Az 5%-os akciónk továbbra is él természetesen!

 The Talisman / Penguin, 1985. 1 150 Ft 
 Cujo / Futura, 1991. 950 Ft 
 Dolores Claiborne / NEL, 1993. 890 Ft 
 Dolores Claiborne / NEL, 1993. 850 Ft 
 Everything's Eventual / NEL, 2002. 950 Ft 
 Firestarter / Futura, 1983. 850 Ft 
 Firestarter / Futura, 1986. 890 Ft 
 Firestarter / Futura, 1991. 890 Ft 
 Insomnia / NEL, 1995. 890 Ft 
 Misery / Guild, 1989. 1 150 Ft 
 Night Shift / NEL, 1983. 850 Ft 
 Night Shift / NEL, 1988. 950 Ft 
 Pet Sematary / Book Club Associates, 1984. 1 150 Ft 
 Rose Madder / NEL, 1996. 890 Ft 
 The Dark Half / NEL, 1990. 890 Ft 
 The Dead Zone / Futura, 1982. 950 Ft 
 The Eyes of the Dragon / Futura, 1991. 990 Ft 
 The Green Mile / Orion, 2000. 890 Ft 
 The Shining / NEL, 1988. 950 Ft 
 The Shining / NEL, 1991. 950 Ft 
 The Stand / NEL, 1984. 930 Ft 
 Thinner / NEL, 1990. 850 Ft 
 Wizard and Glass / NEL, 1998. 900 Ft 

Hírek az Európa háza tájáról:

A Wessely-díj 2005-ös kitüntetettje: Mesterházi Mónika

Mesterházi Mónika Vas István-díjas költő. Magyar-angol szakon végzett az ELTE-n, az észak-ír költészetből írt PhD dolgozatot. Jelenleg szabadúszó műfordító. Ő fordította az új novellák nagy részét Katherine Mansfield elbeszéléseinek csaknem kétszeresére bővült új kiadásában (Catherine Mansfield: Elbeszélések; Európa Könyvkiadó; 2004), ennek a kötetnek a párdarabja, Mansfield naplóinak és leveleinek 760 oldalas válogatása (Catherine Manfield: Naplók, levelek; Európa Könyvkiadó; 2004) pedig mindenestől az ő munkája: neki köszönhetjük, hogy a tüdőbajban fiatalon meghalt, de így is a XX. századi angol próza egyik legnagyobb alakjává növő írónő hangja az eleven lét hitelével szól hozzánk ezekből a személyes írásokból.

A díj átadására 2005. május 11-én, szerdán 11 órakor kerül sor az Európa Könyvkiadó tanácstermében (1055 Budapest, Kossuth tér 13-15.)


[Könyvek] Akadnak azért további finomságok is, például az idei Európás megjelenések: júliusban Hasznos Holmik utánnyomás elvileg 1900-ért és Az írásról, augusztusban A Rémkoppantók utánnyomás, novemberben pedig A Setét Torony VI. Ez egész kellemes, bár nem tudom, A Sárkány Szemével mizújs. Lehet, hogy átcsúszott jövőre? Októberben, a 2006-os tervekkel egyetemben kiderül. Ja, közben kijött az Éjszakai Műszak 1700-ért.

Olvasnivaló: Az ismertető az ekultura.hu-n.

A Lisey's Story - King új regénye - elvileg 5-600 oldal korül lesz és a címen nem akarnak változtatni. Ez amolyan nesze semmi, fogd meg jól hír, de néha ilyen is kell.

2005. július 22-24. Ekkor kerül megrendezésre a PalaverCon 2005 nevű találkozó, ahol a Setét Tornyot imádók róhatják le tiszteletüket leginkább egymásnak, de ott lesz Michael Whelan, Phil Hale, Darrel Anderson és Rick Berry, akik mind-mind illusztrálták ezt vagy azt a Torony-regényt, illetve Robert Wiener, a Donald M. Grand kiadó elnöke. A buli a New Hampshire-i Durhamban lesz és mindössze 150-en vehetnek részt. Akit érdekel, annak irány a www.palavercon.com!.


[Filmek] Először az apróságok: dollar baby news!

Újabb Sorry, Right Number adaptáció készül Brian Berkowitz rendezésében, aki a Secret Transit Codes-ot is elkövette (a Minden Haláli című novellából). Hivatalos oldal itten.

Szintén "remake": A 312-es szoba, ezúttal franciául, La Femme Dans La Chambre címmel. Dizájnos a site-juk, de flash az egész, így infószerzésre (trailer, egyebek) használhatatlan. Éljen a modern technika...

Kijött egy trailer Gotham Café-ből (itt is fent van), amihez legalább 7-es Media Player kell. Megint csak a modern technika... (Tudom, hogy 10-es verziónál jár a program, de amíg a 6-ossal nincs bajom, minek frissítsek?)

Anno kinyertem az Az előzetesét a Cool TV site-járól, és most jött el az idő, hogy elétek tárjam. Itt találtok lejátszót hozzá.

King kapott egy kisebb szerepet a Pitch Fever című filmben. Önmagát alakítja.

A Nightmares & Dreamscapes jövő nyáron kerül vetítésre, és a következő uraságok jegyzik az epizódokat, már ami az írást illeti: Richard Christian Matheson, Mike Robe, April Smith, Larry Cohen (Return to Salem's Lot), Peter Filardi ('Salem's Lot 2004), Alan Sharp, Kim LeMasters and Mick Garris.

A Tom Gordont idén nyáron forgatják. De jó...

Aki indíttatást érez A Sárkány Szeme adaptálásához, ne habozzon, mivel elévültek a jogok, amiket valami francia cég szerzett meg pár éve egy animációs filmhez.

Találtam két új képet a Mangler: Reborn-ból, és most jut eszembe, a Sorry, Right Number idei verziójának készítésekor is készültek fotók, amik szintén felkerültek, valamint az utolsó utáni pillanatban bukkantam rá pár képre a Hasznos Holmikból.

Ez érdekes: King is részt vett a The Night Flier 2 írásában! Az úgy volt, hogy a '97-es első rész rendezője, Mark Pavia megkereste Richard P. Rubinstein producert a folytatás forgatókönyvével, amit Rubinstein odaadott Kingnek. Valószínűleg túl sok a szabadideje (mármint Kingnek), mivel belejavítgatott, átírt ezt-azt, szerencsétlen Pavia meg majd' meghalt örömében, mikor megtudta, hogy A Mester belefirkált az irományába.


[Cikkek] Nem más, mint a híres-neves Freddy Krueger tisztelt meg azzal, hogy felkeresett és a postaládámba pottyantotta Riding the Bulletről szóló cikket egy korábbi Fangoriából. Már csak a King interjú másik fele kéne az aktuális számból. Valaki?
[Letöltések] Imre két korai King-írást (The Stranger és The Other Side of the Fog) ültetett át magyar nyelvre. Élvezd! (Eh, ez azért angolul jobban hangzik...).
[Rajongók] Gloin polca. Köszi!