Hírek

7 ÉVES SZÜLETÉSNAPI NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

BOOKSTATION: az SKHQ látogatóinak októberben
5% kedvezmény MINDEN könyvre!

2005. október 1. Akcióóóóóóó!!!
Üdv! Szeptember meglehetősen hírszegény időszak volt, így alant nem sok érdekességet találsz (azért akad néhány finomság így is), a bevezető viszont igazi csemegét ígér, amennyiben nem csak magyarul szoktál/szeretnél olvasni. De erről picit később (vagy két centivel feljebb...).

Természetesen továbbra is nyereményjáték ezerrel, csak folyvást, csak folyvást! Igazán fincsi nyeremények lesznek idén is, érdemes próbára tenni a tudásotokat!

Valaki múltkor a fórumon megjegyezte, hogy kíváncsi lenne, hogy néz ki mostanában a könyvespolcom - de legalábbis a Kinges része, amiről már van egy régóta nem aktuális pillanatkép a Rajongók részben. Jobb későn, mint soha alapon íme az aktuális (egészen pontosan szeptember 11-i, és már nem is teljesen aktuális) állapot, avagy keresd meg a két kép közötti 10 apró eltérést! (A teljes kép megtekintéséhez jobb klikk és View image - thumbnail megint nincs.)

Akkor...

És most...

Ez persze csak a felső két polc, a King szekció (meg ami még odafért). Ha lepakolnám a fekvő könyveket, nagyjából ugyanaz a látvány tárulna elétek, mint az első képen, és persze tervbe van véve a szoba átrendezése, hogy a könyvraktár feelinget eloszlassam - majd lesz arról is kép, gondolom.

(Még valami: tisztában vagyok vele, hogy némelyik könyv fejjel lefelé van, de ez csakis a hülye magyar kiadók (vagy az én lustaságom, de mégis inkább az előző) miatt van: ha fogsz egy amerikai vagy angol könyvet és pofával felfelé leteszed az asztalra, tökéletesen olvasható a cím a gerincen, az általam ismert magyar kiadók közül viszont csak a JLX és minden második Vonnegut-könyvnél a Maecenas képes ezt eljátszani (az a polcrész is pofásan fog mutatni felállítva...), és mivel én pofával felfelé tárolom a fekvő könyveket, mert úgy kell és kész, és csak ritkán jut eszembe megfordítani őket, ezért a kavarodás.)

És ha már könyvespolc... Nem kis meglepetésemre a fősulim angol tanszékének könyvtárában megakadt a szemem egy hardcover Pet Sematary-n és egy Apt Pupil DVD-n. Lehet, hogy akad más is, de nem néztem szét jobban, elvégre órán voltam, ahol figyelni kell és jegyzetelni (yeah, right :)).

Ennyi fölösleges pofázás után térjünk rá a hónap hírére: október 1. és 31. között az SKHQ látogatói MINDEN, a Bookstation webboltjában vásárolt könyvre 5% kedvezményt kapnak! Eddig ugyebár csak a nem-King könyvekre vonatkozott a dolog. Szóval aki nem csak magyarul szereti fogyasztani a betűket, annak irány a bolt és tessék jól bevásárolni! A rendszer ugyanaz, mint eddig: pakolászol a kosárba, és mielőtt fizetnél, az egyik könyv mellé, a megjegyzés rovatba beírod, hogy "SKHQ". Könnyű, mi? És hogy még könnyebb legyen, ide klikkelve megtekintheted a mindenkori King készletet - de mint említettem, ebben a hónapban nem csak ezekre jár a kedvezmény!

És ha már Bookstation, lássuk, mizújs velük újabban: először is turnéra indulnak. Eddig is ki-kimászkáltak az ELTE-re, de ez most nagyobb volumenű. Sajnos konkrétumok nincsenek, de aki az adott intézmény környékén jár, valószínűleg tud bővebb infót szerezni (érdemes az angol tanszék környékén keresgélni). Lássuk:

Október 3.: Nyíregyházi Főiskola
(10 körül érkeznek, a pontos helyszínt még nem tudni - hiába, NYF rulz...)
Október 4-5.: Debreceni Egyetem
Október 10-11.: Miskolci Egyetem (angol tanszék, főépületi galéria)
Október 17-18.: ELTE, Budapest
November 22-23.: Károli, Budapest
November 28-29.: ELTE, Budapest

Ezen kívül már működik a bankkártyás fizetés a webboltban és az üzletben is. Bővebb infót a bookstation.hu-n és a bolt blogjában találsz. Ami mindenképpen pozitív, hogy így fizetve csak 700 forint a szállítási költség 950 (futár), illetve 1150 (posta) helyett, sőt, már 5000 Ft feletti vásárlás után sem számítanak szállítási költséget (kp-vel fizetve ez a határ továbbra is 10000 Ft).

Akad még itt némi Európa Kiadós stuff is. Úgy döntöttem, ezentúl belinkelem a file-okat, mert így egyszerűbb. Szóval: októberi megjelenések, őszi programok és meghívó Szabó Magda születésnapjára.

Lássuk, mi van még itt... Ah, megvan! King nemrég, szeptember 21-én ünnepelte 58. születésnapját. Ezúton is Happy belated birthday, Steve! A hivatalos site message boardjának látogatói persze nem tudták le ennyivel, hanem összedobtak egy sztorit The Message Bored címmel. Erre tessék!

Ennyit bevezető gyanánt, és most lássuk azt a kevés hírmorzsát, amit sikerült összekaparni. Előre!


[Könyvek] A Rémkoppantók elvileg október 5-én jelenik meg. Úgy legyen! (Kíváncsi leszek, a DT6 mennyit fog csúszni...)

Az Írásról ismertető az ekulturán.

A Cell jövő februárban, a Lisey's Story pedig jövő novemberben fog megjelenni. Egyelőre nem sokat tudni róluk, úgyhogy csak később gyártom le a hozzájuk tartozó oldalakat a Könyvek részbe.

Véget ért az aukció, melynek nyertese bekerül a Cell-be. A mázlista potom 25,100 dolcsit áldozott a dologra, ráadásul nem is magának szánta, hanem a tesójának szülinapi ajándékba (Ray Huizenga néven fut és a könyvbe is így fog bekerülni).

King nemsokára együttműködik majd a Marvellel, és mivel nem valószínű, hogy rajzolni kérnék fel, erős a gyanúm, hogy valamelyik szuperhős kalandjait fogja papírra vetni. Hamarosan kiderül.


[Filmek] Most éppen 1800 Ft Az Eminens az Xpress-nél. A Tescóra továbbra sem sikerül ráverniük :)

December 9-én mutatják be a Dead Zone ünnepi epizódját, nálunk pedig elvileg ősz végén, tél elején kezdődik majd a második évad. Nem, nem kaptam választ az e-mailemre (nem szoktam), de ellentétben velem Anikó nem átallott telefont ragadni, ami hatásosabbnak bizonyult. Köszi!

Két új filmelőzetes is felkerült az oldalra: Mangler Reborn és Suffer the Little Children. Úgy tűnik, előbbi igencsak amatőr módon lesz megvalósítva és nem lesz sok köze az alapműhöz (persze nem is vártam mást), utóbbiról viszont lövésem sincs, mivel nem fogok a kedvéért 7-es QuickTime-ot felrakni...

A készülő Nightmares & Dreamscapes sorozat egyik epizódja a Battleground (Csatatér) lesz, egy másik meg talán az Umney's Last Case (Umney Utolsó Esete).

És ha már Umney, van két hírem is a novella kedvelőinek (nekem nem tetszett, de ez legyen az én bajom): egyrészt készülget egy dollar baby itt, másrészt pedig magyar amatőr filmesek Creepshow-szerűen tálalva, szóval egy bónusz kerettörténettel körítve szeretnének 3 rövidfilmet forgatni, és az egyik az Umney lenne. A forgatókönyv már készül, de egyelőre mást nem tudni. Az ötlet remek, csak aztán legyen is belőle valami...

A Gotham Café bezsebelt néhány díjat, Steve Wozniak pedig szintén ezt a novellát választotta készülő rövidfilmje alapjául.

A Dolan's Cadillac jogai visszakerültek Kinghez, mivel évek óta szar se történt a produkció körül.

Csaba talált egy hibát a Langolierekben. Köszi!


[Rajongók] kicsi91 véleménye. Köszi!
[Utalások] DarkVenom a Chucky Ivadéka című moziban talált egy utalást, én pedig William Gibson Trendvadász című könyvében, valamint az új Demons & Wizards albumon kettőt is!
[Cikkek] Rábukkantam egy kritikára a Mozinet magazinban.