Hírek

7 ÉVES SZÜLETÉSNAPI NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

SKHQ-Bookstation együttműködés!

2005. szeptember 4. Mint a mesében...
A hét, mint tudjuk, meseszám: 7 törpe, 7 fejű sárkány (bocs, Süsü!), 7 mesterlövész, 7 Setét Torony-könyv, 7 Kukorica Gyermekei-film... és ezen a szent napon HÉT ÉVES A MAGYAR STEPHEN KING H.Q.! Írhatnék hosszas köszönetnyilvánítást, dobálózhatnék közhelyekkel, de nem teszem, pedig tényleg hihetetlen, hogy ennyi ideig kibír... KUSS!

A mesés jelző az engem körülvevő valóságra már korántsem igaz (a maradék részére sem, de azt leszarom). A júliusomat talán nem überelte negatív értelemben az augusztus, de azért egy átlagos szadista-mazochista állat is elégedetten csettintett volna a hónap végén (persze csak magamnak köszönhetem, de attól még nem lesz jobb). Életemben először akár optimista is lehetnék a jövőt illetően, legalább egy kicsit - pláne hogy Életem Legpocsékabb Nyara pár nappal ezelőtt véget ért -, de semmi értelme nem lenne, mivel ha csak tanulmányi szempontból nézzük is az elkövetkező pár hónapot, máris felköthetem magam, és akkor a magánéleti részről és egyebekről még nem is szóltam. És most nem is fogok, evezzünk inkább vidámabb vizekre (képzavar?) és lássuk, mit főztem ki mára...

Gondolom, mindenki leesik a székről meglepetésében, amikor közlöm, hogy a születésnap alkalmából újabb nyereményjáték indul! Akkor meg pláne, ha azt is elárulom, hogy ez megint egy 50 kérdéses kérdőív segítségével fog lezajlani. Hiába, a lustaság... Nomeg bevált recepten minek változtatni? Szóval van ugye a kérdőív, amit epekedve várok szépen kitöltve a dohi kukac axelero pont hu címre.

Ami a nyereményt illeti... nos, szemét dög leszek és nem árulok el semmit, csak annyit, hogy a 6, azaz hat darab nyereményt 3 cég ajánlotta fel, amiért roppant hálás vagyok nekik! Érdemes küzdeni, ugyanis szokás szerint egyvalaki fogja elvinni az egész mindenséget, mégpedig nem sokkal 2005. december 4., vasárnap éjfél után, ez ugyanis a beküldési határidő.

A kérdések elég vegyesek, vannak közöttük röhelyesen könnyűek, valamivel nehezebbek, és talán akad 1-2 becsapós is (nem beszélve azokról, amik esetleg félreérthetőek és nem vettem észre). Jó játékot és sok szerencsét mindenkinek!

Mivel ismét eltelt 3 hónap, a szavazást is lecseréltem, mégpedig egy régóta esedékesre (Polgárdi Peti, az Állj Ki Mellettem! fordítója ezer éve tanácsolta - köszi!), és talán ennek az eredménye nem lesz annyira kiszámítható, mint például az előzőé:

Ki a kedvenc "szörnyed"?
Az - 255
Cujo - 76
Christine - 72
Tak - 59
Mr. Szürke - 23

Picinyke ingyenreklám: megújult a Bookstation weboldala! Remek dizájn, villámgyors az egész, meg amit akartok! Immár francia könyveket is árulnak (van is épp egy francia Tűzgyújtójuk raktáron), és én még mindig ott tudnék hagyni pár tízezrest - ha lenne mit otthagyni... Nem győzöm hangsúlyozni az SKHQ látogatóira vonatkozó 5%-os kedvezményt King könyvek vásárlásakor - éljetek vele!

Levezetésnek megint sikerült valami pihentet találni. Köszönet érte Luftwaffének! Arról van szó, hogy a Worth1000 nevű site alkotói kitalálták, hogy a kedves látogatók "pároztassanak" két vagy több filmet, hogy azok együtt valami vicceset alkossanak. Nem kevesebb, mint 17(!) Kinggel kapcsolatos moziplakátot találtam, amiket most elétek tárok. Vannak jobbak és vannak igencsak gyengék is közöttük, tessék átfutni őket és kacagni/zokogni tetszés szerint! Mivel sok van, kicsit összenyomtam őket, thumbnaileket viszont lusta voltam csinálni, úgyhogy ha érdekel valamelyik nagyobb méretben, jobb klikk és View Image (magyarul Kép megtekintése vagy ilyesmi).


[Könyvek] Hihetetlen, de igaz! Sorozatos csúszkálások után augusztus második felében végre megjelent Az Írásról! Ezen felbuzdulva a fórumon már-már ölre mentek a topiclakók, de remélhetőleg hamarosan mindenki lenyugszik... 1700 forintba kerül a nem túl vaskos könyvecske, és ami a legjobb: egész jó a borító, pláne ha a többi Európás fedélhez hasonlítjuk. Egy régebbi promóciós kép van rajta, és így fest:

Kevésbé jó hír, hogy A Rémkoppantók nem jelent meg augusztusban, de talán szeptemberben sikerül kiadni. Ennyi csúszás után a DT6 novemberi megjelenésével kapcsolatban is vannak kétségeim, de hátha csak kicsit csúszik (vagy semennyit).

Akinek még nincs meg az Ellen Rimbauer Naplója és szeretne egyet, tűzzön a kiadó weboldalára és rendelje meg féláron, mindössze 1300 Ft-ért! Ennyit talán megér, és legalább hardcover.

Újabb színdarab King mű alapján: Tortúra. A King's Head Theatre szeptember 28. és október 30. között fogja előadni Islingtonban. Bővebb infó itt.

Megjelent a Faithful occsó kiadásban, benne olyan plusszokkal, mint King New York Times-ban megjelent esszéje, O'Nan kétoldalas írása, egy index, valamint képek és képaláírások és a játékosok dumái. Fantasztikus...

Ha szeptember 8. és 18. között aukciózgatsz itten és nyersz, bekerülsz a készülő Cell című regénybe! A műnek egyébként elkészült az első vázlata, a másik készülő King-regény, a Lisey's Story pedig már a másodiknál tart és jövő októberben meg is jelenik.

Végleges Uncollected borító. A könyvben lesz egy fejezet egy kiadatlan King-regényből is. Én mondom, írni kéne egy könyvet Kingről és degeszre keresni magam! A téma mindegy, úgyis oda-vissza le van fedve a fickó élete és munkássága háromszor... Persze úgy kéne csinálni, mint ez a három kretén: 50 dolcsiért árulni CD-n a cuccot korlátozott példányszámban, természetesen külön pénzt kérve az új könyvek megjelenésekor esedékes frissített verzióért, majd mikor fogyni kezd a lé, kiadni egy részét papíron. De szó sem lehet szaros trade paperback kiadásról, nehogy már minden lúzer rajongó hozzájusson! Nem, maximum 2000 példány, überdizájnos és ultradrága kivitelben. Ha nagyon pofátlan akarnék lenni, fél évvel később jöhetne a folytatás, valami más témakörben. Amikor aztán megjelent vagy 5-6 könyv, jöhetnének a boxed set-ek és a paperback kiadások, majd a bővített kiadások előbb hardcoverben, majd megint paperback kiadásban. És ezt így, amíg van bőr a pofámon és amíg a Révai Lexikon le nem szédül szégyenében a polcról...

A hetedik Setét Tornyot és a Faithfult is jelölték a Quill-díjra.

Shooter talált kapcsolatokat a Csontkollekcióban, Spinderella pedig a fent említett Ellen Rimbauer Naplójáról értekezett. Köszönet érte! Sajnos az elmúlt egy hónapban csak ez az egy ismertető érkezett. Ne fogjátok vissza magatokat, írhattok bármelyik filmről vagy könyvről, amiről jól esik!


[Filmek] Azt hiszem, nem túlzás azt állítani, hogy idén el vagyunk kényeztetve új King DVD megjelenésekkel és akciókkal egyaránt. Előbbire újabb példa A Golyó (Riding the Bullet) október 18-i hazai DVD-s megjelenése (külön öröm, hogy valaki utánajárt a novella magyar címének), gondolom roppant barátságtalan áron (köszi, bone és Attila!), utóbbira pedig a Media Markt-ban 1500 forintért beszerezhető Atlantisz Gyermekei (köszi, Lujza!). Kár, hogy csak a szennyet akciózzák le, ami még ennyit sem ér...

Véget ért nálunk A Holtsáv első évadja, és úgy tűnik, a második egy darabig nem fog elkezdődni. Legalábbis jövő héten biztos nem. Vagy nem nézte a kutya se és eltűnt a süllyesztőben, vagy ínségesebb időkre tartogatják. Írtam a csatornának, hogy mizújs (ez amolyan reflex nálam, úgy tűnik), de egyelőre semmi válasz (ez meg amolyan reflex azoknál, akiknek írok). Tessék figyelni a lap tetején a tévéműsort, mert ha lesz változás, ott jelezni fogom, a hírekben viszont csak egy hónap múlva! Egyébként megy a sorozat az RTL2-n is, szerdánként egy rész 22.15-től, éjszaka ismétlés. Aki bírja fél percnél tovább hallgatni a német nyelvet, az esetleg tehet egy próbát.

Amerikában a negyedik season ért véget a minap, jövőre jön a következő. Asszem már említettem, hogy 22 epizódot forgattak, ebből 11 ment le most, a többi elvileg jövő nyáron, de a fene se tudja, lehet, hogy már januárban hozzánk vágják őket (az IMDb is erről tanúskodik, de ők sem tévedhetetlenek). Karácsonykor mindenesetre lesz egy A Very Dead Zone Christmas című ünnepi epizód, a többi meg majd kiderül valamikor. Részemről egyelőre az első négy seasont kéne megnézni, hogy felkerülhessenek végre az epizód szinopszisok, hibák és esetleges ismertetők. Addig is vannak forgatókönyvek a Letöltések részben, a film oldalán pedig képek, epizódlista és szereplők - immár a negyedik évadhoz is.

Novemberben megjelenik Amerikában a Végtelen Határok című kiváló sorozat első seasonje DVD-n. Ez minket hidegen hagy (jó lenne újra megnézni, de ennyi pénz a világon nincs), viszont gondolom az elsőt követi majd a többi is, és King szempontból elég, ha csak a harmadikig jutnak el, abban van ugyanis a Becka Paulson trükkjei - amit a Ragyogás minisorozat Jack Torrance-e rendezett, mint kiderült (a fene se figyelte anno a neveket).

A zombifilmek istene, George Romero rendesen bebiztosítja magát: ha a Tom Gordon filmmel nem bukna elég nagyot, talán majd a From a Buick 8 taccsra vágja...

Egy kis dollar baby news: újabb All That You Love adaptáció (honlap itt, letöltés szintén, majd ha kifújtak a fesztiválok), valamint készülget (khm, hangsúlyozom, hogy készülget, tehát idén nyárig nem készült el!) a Suffer the Little Children adaptációja a Rémálmok és Lidércekből. Jó látni végre valami újat, nem ugyanannak a novellának a huszadik feldolgozását.

Shooter talált hibát és kapcsolatot is A Rózsa Vérében. A hibákat én is kiegészítettem, illetve Tűzgyújtó 2 és Atlantisz Gyermekei díjakat és jelöléseket is találtam - mintha megérdemelnék... Ismertető ezúttal ugyebár nincs. Ld. fent!


[Rajongók] Pomy kisregénynek is beillő véleménye (nem mintha baj lenne!), valamint néhány sor Kittitől, továbbá fényképek Gyungyu és Spinderella polcairól. Köszi mindenkinek!
[Utalások] Játékok: Renegade és Tony Hawk 3 (köszi, Baga!), valamint Shadowman (köszi, Zoli!).

Rajzfilmek: Tripping the Rift (ezt én találtam, a sorotatot meg ajánlom mindenkinek!)

Zene: A Redemption nevű zenekar azonos című albumán van egy négy részből álló, több, mint 20 perces szerzemény, ami gyakorlatilag a Rémület a Sivatagban történéseit meséli el progresszív rockzenei aláfestéssel. Ugyanezen az albumon egy szintén 20+ perces dal szól Ray Bradbury remek Gonosz Lélek Közeleg című regényéről.

A szintén remek Lazlow Show című rádióműsorban megemlítették a Maximum Overdrive-ot, de nincs rádiós rész az utalásoknál és emiatt nem is lesz, úgyhogy ezt csak úgy mellékesen említem meg.


[Cikkek] Egy '99-es cikk a Mancsból a Carrie 2 kapcsán.