Hírek

BOOKSTATION: az SKHQ látogatóinak 5%
kedvezmény minden King-könyvre! (klikk)

2006. március 6. Végre itt a tavasz!
Vagy nem... Kinézek az ablakon és mit látok? A hétvégén leesett méteres hókupacokat. Nesze neked március... Ha így megy tovább, Természet Anyánk fehér húsvéttal fog minket meglepni. Roppant kedves lenne tőle, tekintve hogy november közepe óta mást se kaptunk tőle, csak havat meg egyéb vackokat. Aztán majd egyik napról a másikra jön a 600 fokos nyár, mi? Még jó, hogy 4 évszak van - elvileg...

Továbbá: a hétfőhöz képest egész tűrhető (részben pedig annál is jobb) napomat jól hazavágta A Múlt. Egy apró flashback volt csupán, de ahhoz épp elég, hogy minden bajom legyen tőle. Ráadásul majdnem meg is öltem magam, amikor egy könyvet akartam feltenni a polcomra, az meg gondolt egyet - az utóbbi időben nem először - és a nyakamba borult. Nagyon köszi...

És most valami egészen más!

Új szavazás! És nem is akármilyen! Először is szép nagy. Másodszor ezúttal több dolgot is megjelölhetsz, mielőtt leadod a voksodat. Harmadszor pedig, bár nem fűzök hozzá sok reményt, de a végeredményt elküldöm majd az Európa Kiadónak, hátha lehet rájuk hatni. Értelemszerűen az utóbbi időben megjelent/utánnyomott cuccokat nem írtam bele a listába.

Az előző szavazás eredménye így fest:

Miért nem vettél részt a nyereményjátékban?
Milyen nyereményjáték?! (113)
Lusta vagyok (48)
Túl nehéz volt (45)
Egyéb (írd meg e-mailben!) (9)
Nem érdekelnek a nyeremények (5)

Természetesen a múlt hónapban felvázolt helyzet nem változott, természetesen 9 helyett zéró "egyéb" levelet kaptam, és természetesen idén nem lesz nyereményjáték. Talán a 10. szülinapra kitalálok valamit, de az még odébb van.

Közérdekű közlemény a Fangoria szerkesztőségétől:

A kukorica gyermekeinek DVD-re konvertálásakor (az eredeti alapanyagról) becsúszott egy olyan hiba, hogy néhány lejátszó nem viszi tökéletesen a film utolsó néhány percét. Emiatt előfordulhat, hogy egyeseknél a befejező képkockák kicsit akadozni fognak.

A hiba nem annyira gyakori (nagyjából öt negatív visszajelzést kaptunk, ami elenyésző), de tény, hogy előfordul. Amennyiben valaki ilyen kellemetlenséget észlel, jelezze a bojtosgabor@fangoria.hu címen. Természetesen megoldjuk a lemez cserélését, de mivel ez a működési dolog leginkább a lejátszóktól függ, a csere vélhetőleg nem fogja megszüntetni a problémát. Sajnáljuk az ezzel kapcsolatos kellemetlenségeket, gyorsan megvásároltunk egy még komolyabb konvertáló programot, aminek folytán (ha a digitális technika ördögei is úgy akarják) remélhetőleg többet nem történik hasonló.

REKLÁM!

Az Európa Kiadó márciusi megjelenési listája, illetve egy meghívó.

A Bookstation turné javában zajlik, és közben a blogjuk is megújult. Volt szerencsém segédkezni a turné egyik állomásán, és azon túl, hogy utána két napig mindenem fájt a cipekedéstől (mindig mondtam, hogy a testmozgás káros az egészségre!), buli volt. Jó volt látni, hogy nem csak nyelvszakosok vettek nem csak kötelező olvasmányokat, és annak is örültem, hogy 4-5 King-rajongóval is összefutottam (ami külön meglepetés volt, hogy közülük páran csoporttársaim, egyikük pedig nem hitte el, hogy az vagyok, aki - üdv, Katko! :D). Azért volt kevésbé szívderítő dolog is, például amikor valaki a testvérének egy verseskötetet akart venni, de a tesó közölte, hogy minek, úgyis le tudja tölteni őket a netről...

Más. Miután sikeresen megfertőztem boneheaD-et Ed McBainnel, úgy döntött, gyorsan lefordítja a nemrég elhunyt szerző életútját, hogy legyen valami infó róla magyarul is. Mivel sajnos Magyar Ed McBain H.Q., vagy valami általánosabb krimioldal nem várható a jövőben (a kutya se látogatná), az iromány az ekultura.hu-n kapott helyet, egészen pontosan itt.

Ennyit a reklámról, bevezetőről, egyebekről. Hírből most nem sok van, de már csak egy hónap, és itt a következő frissítés :)


[Könyvek] ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hatalmas kincsre leltem pár hónapja, csak lusta voltam scannelgetni meg ilyesmi, úgyhogy csak most teszem közzé a felfedezésemet. Kata volt olyan kedves és megdobott néhány száz(!) Rakéta Regényújsággal! Ezekben nem csupán Ed McBain novellákat és magyarul máshol meg nem jelent regényeket találtam, de King sztorikat is! Semmi új: A Tutaj és A Mumus akadt horogra (illetve előbbinek csak a második fele), de azért ez is valami. Borítók, tartalom a helyükön. Akinek van eladó Rakéta Regényújság XIX. 36. szám (1992. szeptember 4.), írjon azonnal! Persze további számok is érdekelnek, ha azokban volt valami Kinggel kapcsolatos cucc. Köszi!

Egy kis olvasnivaló: Bilincsben és Tom Gordon ismertetők az ekultura.hu-n


[Filmek] Akciós DVD-körkép: április 29-ig 2000 Ft az Ezüst Pisztolygolyók és a Macskaszem, illetve március 30-ig 1400 Ft az Álomcsapda.

A Holtsáv után a Kingdom Hospital is össze-vissza vándorol a csatornákon. Az RTL Klub megbízásából készülgetett ugyan a szinkron, mégis az AXN-en fog debütálni a sorozat valamikor nemsokára. A reklám már megy, időpontot egyelőre nem tudni. Gondolom, előbb-utóbb azért az RTL is műsorra fogja tűzni a cuccot, ahogy a Losttal is tették (vagy a Viasat a CSI: New Yorkkal).

Újabb rövidfilm a Boogeyman című novellából, ezúttal franciául. Bővebben a Filmek részben.

Talizmán-ügyben az a hír, hogy nincs hír: továbbra is Spielbergéknél vannak a jogok, így ha valamikor szeretnék megcsinálni, semmi akadálya. Nekem ugyan nem hiányzik...


[Utalások] Kellögem megnézte a Félhomály című filmet és elküldte, amit látott-hallott. Köszi!
[Partnerek] Vérfürdő Horror Magazin és Ezoterika Sopron. Köszi!

Könyvajánló

És igen! Rendületlenül folytatódik ez a rovat is. Lássuk, miket olvastam az elmúlt hónapban!

Gyerekkoromban láttam a tévéfilmet, ami a második kötetből készült (és amiből nemrég bemutatták a mozifilmet is, de ahhoz még nem volt szerencsém), és nagyon tetszett, a mai napig emlékszem dolgokra belőle, pedig az én memóriám - illetve a hiánya - legendás hírű. Szóval szépen lassan összeszedtem a 7 kötetet és pár hete végigolvastam mindet. Nekem ugyan nem a fenti díszkiadás van meg, de a Bookstation-nél mindössze 6300 Ft-ért beszerezhető - ez kevesebb, mint a fele a magyar kiadásnak, ami mellé doboz se jár és az utolsó kötet meg sem jelenik nyár végéig, vagy valahogy így.

Tartottam ugyan egy kicsit a történet "keresztény" mivoltától, mivel a legkevésbé sem vagyok vallásos, de végülis nem rontotta el az összhatást, tetszett az egész. Legkevésbé a harmadik kötet (The Horse and His Boy) jött be, de annak is megvoltak a jó pillanatai.

Narnia varázslatos világa után a jövőbe tettem egy rövid kiruccanást. Egyszer már olvastam ugyan a Szép Új Világot (időről időre igyekszem beszűkült horror-scifi-krimi érdeklődési körömet mindenféle "alapművekkel" bővíteni), de idén kötelező angol regény tárgyból, így boldogan vettem újra kézbe (végre egy kötelező, ami érdekel!). Volt még pár érdekes olvasmány a listán (1984, A Legyek Ura, etc., ezeket is olvastam már), de mégis ezt választottam. Elsőre valahogy nem hagyott mély nyomokat - tetszett, de valami hiányzott. Most, mivel be kellett mutatnom a többieknek, kicsit jobban beleástam magam, és valahogy jobban megfogott.

Újabb varázslatos világ, ezúttal Harry Potteré. Mivel az első ötöt is magyarul olvastam, gondoltam türelmesen kivárom a magyar megjelenést. Egyébként is bőven van mit olvasnom, és így még aprócska örömet is szereztem egyik kedves csoporttársamnak: végre valami, ami mindkettőnk érdeklődésére számot tart és ő olvasta el hamarabb :) (Nekem köztudottan nincs életem, így csomót tudok olvasni - bár korántsem eleget sajnos.)

Sajnos az egyik fő momentumot lelőtték előre még tavaly, de így is élvezettel faltam az oldalakat végig. A kés, villa és olló mellett ez sem való már kisgyerek kezébe, de én még el tudtam volna olvasgatni egy darabig.

Lucky Starr első és negyedik történetéhez már volt szerencsém korábban, de a többit nem sikerült levadásznom, úgyhogy kénytelen voltam beruházni ebbe az összkiadásba. Nem mintha - sokakkal ellentétben - bármi bajom lenne a Szukits hatalmas kiadványaival. Nem volt valami nagy kaland, de egy hétvégére jó volt. Az első anno tetszett, illetve most az ötödik a robotosdi miatt, és kb. ennyi.

Kicsit elszartam az időt hétvégén, így nem tudtam befejezni Jeff Noontól a Vurtot - a következő havi ajánlót ezzel kezdem. Addig is olvassatok és pihenjetek sokat!