Hírek

Gyakran Ismételt Kérdések (FAQ)

Reklámozd az SKHQ-t! Töltsd le, nyomtasd ki és adj egyet mindenkinek!

BOOKSTATION: az SKHQ látogatóinak 5%
kedvezmény minden King-könyvre! (klikk)

2007. december 20. És a díjat kapja...
Hullafáradtan bár, de íme egy frissítés a soron kívüli, de nem meglepetésszerű fajtából (mivel a múltkor szóltam, hogy lesz). Pár sorosra terveztem mindössze, de szembejött néhány ez-az, úgyhogy ugorjunk is beléje. Rendszer az nincs, jó bogarászást!
Megjelent A Setét Torony 7.!!! Ráadásul pár nappal az ígért dátum előtt (hihi). Például innen, vagy innen rendelhető 20% kedvezménnyel.
Ma lezárult a nyereményjáték, és már meg is vannak a nyertesek:

1. Tóth Máté László, Győr (25.000 Ft értékű vásárlási utalvány; jelentkezz a 06-20/348-5299-es telefonszámon!)
2. Németh Aladár, Budapest (Setét Torony-gyűjtemény; postázva a megadott címre)
3. Tihanyi Annamária, Ózd (Titkos Ablak Blu-Ray; postázva a megadott címre)
4. Lázár Sándor, Budapest (A remény rabjai extra változat (3 DVD); postázva)

Részemről gratulálok, és jöhetnek a nyerémenyeket tartó vigyorgó fejekről (vagy mi) készült képek, ha gondoljátok! Jól mutatnának a következő frissítésben. Mi itt a szerkesztőségben (azaz énszépségem a monitor előtt) baromi kiváncsiak vagyunk pl. egy 25.000 Ft értékű King csomagra.


Február 12-én jelenik meg a 1408 DVD. Végül mégis csak egy kiadása lesz (várható volt), de a baráti, 1990 Ft-os ár ellenére lesznek rajta extrák. Az Xpress fórumáról idézek: "Az 1408 DVD megjelenésének csak az ára lesz "fapados", a kiadása nem... :-)". Várjuk (úgy tűnik, becsípődött a többesszám) az extrák listáját, és persze magát a kiadványt is!
King Karácsonyi (jó)Kívánságai a hivatalos oldalról, hevenyészett fordításban:

Remek évem volt, és mint mindig, elsősorban azok miatt, akik olvassák a könyveimet és oly kedvesek hozzám immár harminc-egynéhány éve, mióta történeteket találok ki. Idén különösen jó volt hallani felőletek, mivel 60 éves lettem, és meg kellett ölnöm a teddy mackómat. Csak viccelek a macival kapacsolatban, de kicsit megrázó a dolog, és ti segítettetek elviselni. Remélem, mindannyiótoknak kellemesen telnek majd az ünnepek, akár Karácsonyt, akár Hanukát, akár Kwanzát ünnepeltek, vagy egyszerűen csak a Nagy Cthulhu közelgő érkezésére vártok. Remélem, mindannyiónknak boldog új évünk lesz, és hogy tetszeni fog a Duma Key, valamint hogy a megfelelő jelöltekre szavaztok majd novemberben! Legyetek jók és vigyázzatok egymásra!
Steve King


Többek között itt is kapható a 2 lemezes Creepshow DVD. Igaz, kicsit borsos az ára, mint az új brit megjelenések többségének.
Tegnap elkaszálták A Holtsávot (és sajna a 4400-at is), így a 6. évad volt az utolsó. Lassan ideje lenne nekem is elkezdeni, a 6. évad DVD megjelenése környékén meg gondolom jön majd egy complete series doboz is, amire alkalmasint be fogok (illetve be kellene) fizetni.
Új tag a Bíbor Király Légiójában: Dr. Üdv!
Fun Fact: a mai volt a 150. hírlevél, amit kiküldtem, tehát kb. 150x frissült az SKHQ az utóbbi 9+ évben.
Egy kis olvasnivaló: Carrie ismertető az Ekulturán, Christine a Könyves Blogon, és 1408 filmzene a filmzene.net-en.
Még egy kis olvasnivaló: könyvajánlót nem terveztem mostanra (pedig istenuccse, olvastam azóta is!), de mégis lett valami hasonló. Minden link az Alexandrára mutat, ahol ha holnap délutánig feladod a rendelést, szombaton kiviszi a futár, és lehet pakolni a fa alá a cuccot.

Először is néhány új megjelenés:

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!! Végre újabb Ed McBainek magyarul! Igaz, hogy az egyik utánnyomás (de legalább szebb, mint a társa), és a másik is megvan angolul, de a lényeg, hogy továbbra is megjelenik ez-az tőle. És ezúttal talán a könyvek végét sem spórolták ki. 2500 Ft azért nem kis pénz, pláne egy használhatatlan könyvért.

A Lángok (Bread) a sorban a 29. 87-es körzetes könyv. Sikerült jól belecsapni a közepébe: se az előtte, se az utána lévőnek nincs magyar kiadása, a 27. és a 31. viszont már megjelent, szóval akár ez lehet az új hármas közepe. Vagy nem. A Ki öli meg a ladyt? (Lady Killer) pedig az utánnyomás.

És még egy friss megjelenés: olybá tűnik, Faye Kellerman úrnőről sem kell lemondania a magyar közönségnek, ugyanis nyomozós sorozatának 1. és 11. kötete után a 2. is eljutott hozzánk: Fogat Fogért? (Sacred and Proface) Pár hónapja olvastam, méltattam is itt, a hírekben, és mivel minden negatívuma ellenére tetszett, ajánlom mindenkinek, hátha. Ez is 2500 Ft, hasonlóan igényes borítóval. (És minek a kérdőjel a címbe?)

Hmm, mégsem minden link vezet az Alexandrához. Ha már King emlegette a Cthulhut, íme egy Lovecraft ihlette antológia a Bookstation kínálatából, benne King Jerusalem's Lot című novellájával. Azért kerül ennyibe, mert nagyalakú paperback kiadás - pedig kicsiben jól mutatna a New Tales of Cthulhu mellett a polcomon (az szintén egy King novella miatt került olcsón a birtokomba, egyébként nem kenyerem a téma).


És most lássunk néhány olcsóságot, ugyanis a minap átfutottam az Alexandra durván 1000 kötetet számláló akciós kínálatát, és találtam néhány finomságot. Nekem már megvannak, de talán nektek hiányoznak a gyűjteményből, vagy ennyiért tennétek velük egy próbát. (Mivel úgy másfél hete gyűjtöttem a linkeket, és most lusta vagyok ellenőrizni őket, könnyen lehet, hogy van, ami már nem kapható, vagy nem ennyiért!) Noshátakkor:

Anno többször is szó esett egy King által ajánlott könyv magyar megjelenéséről, most pedig 3k helyett mindossze 1k-ért beszerezhető. Ennyit még nekem is megér, ha akkor is ennyi lesz, amikor legközelebb rendelek. Ja, Peter Abrahams Lenn, a nyuszi barlangjában című művéről van szó.

Még King: Legendák 1. és Legendák 2. Az eredetileg egykötetes antológia első felében szerepel többek között az Eluria Nővérkéi, a második kötet meg akár a teljesség kedvéért is a polcra kerülhet ennyiért, ha már a Szukits annak idején ilyen remek dolgokat művelt a könyveivel.

És még: a Reuben Könyve Tabitha Kingtől 500 Ft.

Clive Barker: A Hírvivő, illetve Végső Felvonás, azaz a The Great and Secret Show kettészabdalt (és pár hónapja szintén bemutatott) magyar kiadása, összesen 900 pénzért.

A nemrég 90. szülinapját ünneplő Arthur C. Clarke nagyszerű Randevú a Rámával című regénye 744 Ft mindössze. Antikváriumokban még olcsóbb a Galaktikás kiadás, de ez az Ulpiusos, ha esetleg valakinek ez kell.

John Connolly szintén ismerős lehet könyvajánlóim hűséges - vagy akár alkalmi - olvasóinak. 5-500 Ft-ért vihető a Sötét Árnyak, a Charlie Parker sorozat második kötete, valamint a tavaly nyáron jó drágán, és eleddig utolsóként, 2700 Ft-ért megjelent negyedik kötet, a Fehér Út.

Harry Harrison: A Rozsdamentes Acélpatkány visszavág 500-ért. Sajna ez a sorozat is abbamaradt magyarul.

James Herbert '48 című, nem túl jó, de annál keményfedelűbb könyve kemény 700 Ft-ért.

Graham Hurley: Angyal szállt el felettünk 700-ért. A Faraday sorozat igen remekül sikerült 3. darabja, ez is hardcover.

Frederik Pohl csúcs Átjárójának második és harmadik (általam még nem olvasott) kötete 744 és 992 forintért. Éljenek a kerek összegek!

Peter Straub. Ő az, aki jól leírta magát nálam, de néha azért szót ejtek róla, elvégre ritka a horror kicsiny országunkban. Meg néha az is eszembe jut, hogy adni kéne neki még egy esélyt. Elvégre ritka a horror kicsiny országunkban. Akik nálam határozottabbak, szerezhetnek A Torokból és a Kokóból 1-1 példányt 5, illetve 7 darab százforintosért.

A scifi, fantasy és egyéb novellák kedvelőinek remek választás az ezen műfajokból válogató Izéhordák című antológia 700 petákért. Meg egyébként is, az antológiák is ritkák kicsiny országunkban.

Ennyi, amit részemrúl ajánlanék, a teljes lista itt böngészhető. A 10 oldal/könyv rendszeren mondjuk változtathatnának, baromi szar így nézelődni...


Mivel januárban nem szoktam erre járni, februárban találkozunk legközelebb. Vagy nem, mert ha nem sikerül az államvizsgám, vagy én kötöm fel magam, vagy a nagyi koncol fel. Majd még eldöntöm, melyik a rosszabb. Addig is tessék szorgalmasan fórumozni, mert ha beindul a Castle Rock webshop, vagy bármi sűrgős-fontos dolog történik, ott lesz hírül adva leghamarabb.

Mindenkinek a lehetőségekhez képest boldog karácsonyt, és végre egy normális évet, meg persze sok Dark Towert a fa alá (vagy sok fát a torony alá?).

2007. december 2. Derült égből nyereményjáték
Húha, hol is kezdjem... Mondjuk itt:

NYEREMÉNYJÁTÉK!!! Én ugyan csak a 10. szülinapra terveztem a project feltámasztását, de attól a Castle Rock még belevághatja a fejszéjlt egy hasonló fába. Sokan mondták anno (arányaiban sokan, mert ugye résztvevő alig akadt), hogy az SKHQ-s nyereményjátékok kérdései - melyekre a választ 1-2 perc SKHQ-böngészéssel meg lehetett találni - nehezek. A lentiek szerintem sokkal rafkósabbak (a választ pedig egy kivétellel meg sem lehet helyben találni), de legalább kevés van belőlük, és külön-külön is érnek valamit (ld. lentebb!).

Mielőtt azonban belevágnánk, két szolgálati közlemény, szintén a Castle Rocktól:

Felhívjuk minden vásárlónk figyelmét, hogy akik már rendeltek A FEKETE HÁZ c. könyvből, keressék fel áruházunkat telefonon (06-20/348-5299), mert sajnos úgy fordult a helyzet, ahogyan nem vártuk - nem kaptunk eleget belőle, így aki már kifizette, az árát visszatérítjük, aki még nem, azzal szintén beszélünk az ügy kapcsán.

A másik:

Az érthető adminisztráció érdekében, aki egyszer már felvette velünk a kapcsolatot, és ismét levelet ír valami oknál fogva, kérjük mutatkozzon be a levél elején, és írja meg, hogy miért keresett fel bennünket korábban, mert sokszor kapunk eféle levelet: "és a kettő mennyibe kerül?", vagy "...és van belőle?". Mivel 12-en dolgozunk itt, nem biztos, hogy megértjük egymást, ha olyan munkatártsunkat fognak ki, akivel még nem beszéltek.

És akkor a nyereményjáték részletei:

3 kérdésre kell válaszolni, és 1 feladatot megoldani, a válaszokat pedig a kingjatek@citromail.hu címre (ha nem működik, próbáld ezt: creh@citromail.hu) várják december 20. 15:00-ig! Sorsolás aznap este 8-kor, a nyerteseket emailben értesítik, illetve ide is kiteszem majd (újabb bónusz frissités, jó, mi?), a nyereményeket pedig bedobják a Jézuska puttonyába (vagy amiben az ajándékokat cipeli), hogy időben, még karácsony előtt célba érjenek.

Sorsolásból 4, azaz négy lesz, a pontszámok alapján, az alábbi nyereményekért:

 • Aki mind a 4 kérdésre helyesen válaszol, ringbe száll egy 25.000 Ft-os Castle Rock vásárlási utalványért (a boltjukban lehet elkölteni)
 • A 3 kérdést jól megválaszolók közül valaki a teljes (7 kötetes) Setét Torony sorozatot találja majd a fa alatt.
 • 2 helyes válasz esetén A Titkos Ablak Blu-Ray változata landolhat egy mázlistánál
 • Az se csüggedjen, aki csak 1 kérdésre tudja a választ, ugyanis egy 3 lemezes A Remény Rabjai DVD-vel így is gazdagodhat.

  A kérdések a következőképpen hangzanak:

  1, Curtis ezredes az ÁLOMCSAPDA c. könyvben azt mondja Underhill parancsnoknak az általa foglyul ejtett amerikaiakról: "...Soha nem hagynám ki a VÉSZHELYZETET". A William Goldman által írt filmváltozatban Morgan Freeman alakította Curtis melyik sorozattal helyettesíti a fenti idézetben a VÉSZHELYZETET?

  2, Mi a címe Jack Torrance színdarabjának, és egy mondatban foglald össze, hogy miről szól?

  3, Hány Stephen King-filmet rendezett Mick Garris, és melyek ezek?

  4, Keress egy filmet, és 5-10 mondatos fogalmazásban bizonyítsd be, hogy valóban egy Stephen King-sztoriról másolták az ötletet (pl. cselekmény, jelenetek, történet hasonlóságában - támaszd alá érvekkel)!

  Azt hiszem, mindent tudtok, úgyhogy hajrá! (Persze annyira nem kell sietni, tessék szépen végigolvasni a frissítést is!)


  A héten egyébként 40%-os akció volt (és van is ma éjfélig, mivel meghosszabbították) az Európa könyveire az Alexandránál. Ezért (is) érdemes a fórumot olvasgatni két frissítés között.
  UPDATE! (dec. 6.) Sikeresen elfelejtettem, hogy megjelent a 19. Fangoria, a borítón és 2 oldalas cikk formájában 1408, valamint jár hozzá Retro Fango melléklet is. December végéig lehet vadászni az újságosoknál. Íme a borítók (köszi, Gábor!)
  Ismét eltelt 3 hónap, lecseréltem tehát a szavazást a főoldalon, itt pedig az előző eredményét. Úgy tűnik, csak jól csinál valamit az Európa :)

  Ja, némelyik egész jó. (97)
  Ja, klassz mind. (42)
  Szar mind, de a korábbiaknál jobbak. (23)
  Még a korábbiaknál is rosszabbak. (23)


  A színvonalas Hot! magazin tévés ajánlóját ajánlanám mindenki figyelmébe, különös tekintettel az utolsó bekezdés negyedik sorára (köszi, nagyi!).


  Gondolom, mindenkit baromira érdekel, de azért elmondom, hogy a héten végre sikerült levadásznom a 148. Galaktikát kemény 300 ft-ért, úgyhogy a Kinges Galaktikák mind megvannak. (A múltkor meg nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek, amikor egy antikvár listán megláttam ezt a számot 10-12 ezerért.)
  Bemelegítésnek ennyit szántam, december 20. körül pedig jövök megint az eredményekkel.
  [Könyvek] Megvan A Setét Torony 7. megjelenési dátuma: december 17. A kiadó pedig elnézést kért a csúszásért. Igazán rendes tőlük.

  Egyébként meg tipikus, hogy csak ezt meg a Dűnét akartam befejezni január körül, erre pont ezen két megjelenés necces - már ami a fa alá kerülést illeti. Persze ott van még a Harry Potter is, de arról már hónapok óta tudni (és az előző kötet megjelenése óta sejteni), hogy csak februárban jön (én meg, ha már az első hatot magyarul olvastam, csak kivárom).

  Ja, a könyv 2600 Ft-ba fog fájni, és elkészült a borító is. Hadd ne mondjam, mennyire gagyi...


  Időzzünk még egy csöppet a Torony környékén. Persze a képregény első évfolyamára nem tudtam összekuporgatni a pénzt, de ez nem gátolja meg a kiadót, hogy jövő márciusban (és nem februárban) elkezdje a második, ezúttal csupán öt részes másodikat. Íme az első szám borítója:


  És most valami egészen exkluzív! Fisi üres perceiben Setét Tornyot olvasgat, és akkora hatással van rá a mű, hogy a suliban sem tud figyelni, inkább rajzolgat. Szerencsére nem a padra, így kevésbé macerás a scannelés (klikkre megnyílnak új ablakban, nagy méretben).  Egy kis olvasnivaló: Nightline, valamint Time interjú. Előbbit köszi kornellnek, utóbbiból pedig kiderül, miért javasolja King Britney Spears-t, esetleg Lindsay Lohant Az Év Emberének.
  A fentihez hasonló, roppant színvonalas brit borítók, ellenpontként pedig egy amerikai:


  King durván másfél percig dumál a Duma Keyről, mégpedig itt.
  És még egy kis Duma Key: december 7-ig lehet jelentkezni a könyv általad elképzelt hirdetésével, reklámjával a brit kiadónál, hogy aztán megfelelő fogadtatás esetén metrókról és egyéb helyekről köszönjön vissza. Az ilyen és ehhez hasonló ajánlatok általában csak a szigetországban élők számára nyitottak, de ez nem, úgyhogy Photoshopra fel! Ja, a 10 legjobb versenyző kap egy-egy példányt is a könyvből, a címlapon a saját nevével.
  [Filmek] King november 12-én tette volna tiszteletét Conan O'Brien talkshowjában, de az Amerikai Írószövetség (WGA) sztrájkja miatt ez a hajó elúszott. A sztrájk viszont jogos, így nincs harag, még ha King- és sorozatrajongóként kicsit szomorú is vagyok.
  Az ehavi Mist-adag:
 • Fogalmam sincs, minek egy filmhez három előzetes, amikor - hacsak nem teaser -, már az elsőben lelövik nagyjából az összes poént. Mindenesetre itt a harmadik Mist kedvcsináló (60 mb), ha esetleg érdekel valakit. Én majd inkább a filmet nézem meg.
 • Néhány storyboard az amerikai Fangoria tálalásában.
 • Képek a bemutatóról itt.
 • Ennyit kaszált a film a bemutató hetében (thx, aeonflux!):

  TOP 10, 07/11/23-25 (aktuális hétvége/összesen) (becsült adatok)
  1. Enchanted ($35.3M/$50.0M)
  2. This Christmas ($18.6M/$27.1M)
  3. Beowulf ($16.2M/$56.4M)
  4. Hitman ($13.0M/$21.0M)
  5. Bee Movie ($12.0M/$112.1M)
  6. Fred Claus ($10.7M/$53.1M)
  7. August Rush ($9.4M/$13.3M)
  8. American Gangster ($9.2M/$115.8M)
  9. The Mist ($9.1M/$13.0M)
  10. No Country for Old Men ($8.1M/$16.6M)
  

  További olvasnivalók, magyarul-angolul vegyesen:
 • King DVD-k a magyar boltok polcain az indexen (thx, Damson!)
 • A Remény Rabjai DVD bemutató egy blogon
 • 1408 kritika egy másik blogon (thx, skywriter!)
 • 20 rosszul sikerült adaptáció (A Ragyogás mini az utolsó, pedig a Kubrick-féle inkább ide kívánkozik)
 • Top 10 King filmadaptáció (nyilván nincs értelme anyázni, ahány ember, annyi lista)
  És pár kisebb filmhír:
 • King, illetve a hangja hírolvasóként fel fog tűnni George Romero Diary of the Dead című zombi-múvijában. Illetve már fel is tűnt, mivel a bemutató megvolt, de mozikba csak jövőre kerül.
 • Az ABC amerikai tévécsatorna egyik készülő sorozata nagy vonalakban a Colorado Kidből táplálkozik. Hmm...
 • Szereplői ugyan még nincsenek a Buick filmnek, de a forgatást jövő év elején el akarják kezdeni Pennysilvaniában, ahol a könyv is játszódik. King előtte azért átfutja majd a forgatókönyvet, hogy minden klappol-e.
 • 2009 körül indul majd egy Night Shapes című sorozat, aminek egyik epizódja a Mrs. Todd's Shortcut című novellát készül feldolgozni. A forgatókönyv első változata már el is készült.
  [Utalások] Zeneileg Demons & Wizards (köszi, Fisi!) és Gravediggaz, sorozatilag ismét Las Vegas, filmileg pedig Hullámtörők, Felkoppintva (Katherine Heigl hihetetlenül aranyos a Carrie-s jelenetben :)), Faterok Motoron, TMNT és Vadkanok.
  [Cikkek] Friss Magyar Hírlap és Figyelő cikkek, hála lujzának!
  [Partnerek] Dawn (Hajnal) címmel magyar sorozat készül. Meglátjuk, mi lesz belőle.

  Könyvajánló

  Valami csoda folytán sikerült könyveket vennem a kezembe, úgyhogy lássuk az ehavi termést!

  Neil Gaiman & Dave McKean: The Day I Swapped My Dad for Two Goldfish

  Újabb gyerekkönyv Gaiman tollából, McKean remek illusztrációival, ezúttal egy srácról, aki elcseréli az apját két aranyhalra, amit a kedves mama nem néz jó szemmel.

  Nagyon klassz ez is, bár a Wolves in the Walls talán egy fokkal jobban tetszett. Ebben a kiadásban egy utószó is rejtőzik, illetve egy CD, amin maga Gaiman olvassa fel a könyvet némi zenei aláfestés kíséretében. Itt meg is vásárolható, illetve pár százassal olcsóbban(!) van keményfedelű kiadás is, CD nélkül.


  James M. Cain: A Postás Mindig Kétszer Csenget (The Postman Always Rings Twice)

  Hatalmas klasszikus a film, amihez nem volt szerencsém (nem is különösebben érdekel), és az alapjául szolgáló könyv is, amihez immár igen. Igen kellemes darab, viszont meglehetősen rövid, így pár óra alatt elolvasható. Ezek után a nemrég megjelent Dupla vagy Semmi (Double Indemnity) mindenképpen felkerül a Jézuskának írandó kívánságlistára.

  Ja, és érdekes módon egy pillanatra sem villant fel előttem olvasás közben Jack Nicholson vagy Jessica Lange arca, hogy hangulatot romboljon.


  Lawrence Block: Döfés a Sötétben (A Stab in the Dark)

  Scudder, az alkoholista ex-rendőr negyedik kalandja. Block általam eddig megismert három hőse közül az ő történeteit kedvelem a legkevésbé - sőt, szinte egyáltalán nem kedvelem.

  Ez a regény is pont annyira volt emlékezetes meg kiemelkedő, mint az előző három a sorozatban: semennyire. Egyszer el lehetett olvasni Scudder nyomozásának történetét egy 9 évvel ezelőtti sorozatgyilkossággal kapcsolatban, de ennyi.


  Lawrence Block: Nyolcmillió Halál (Eight Million Ways to Die)

  Hopp, kicsit megugrott az oldalszám az ötödik kötetre! Eddig 180 körüli volt a standard, ez meg egy százassal több.

  A történet ezúttal kurvákról és stricikről szól, meg arról, hogyan próbál Scudder leszokni az alkoholról. Az utóbbi témával foglalkozó részeket néha igencsak untam, egyébként pedig semmi minőségbeli javulást - vagy bármilyen nagyobb eltérést az eddigi formulától - nem véltem felfedezni, pedig a többség szerint történt ilyesmi.

  A könyv egyébként mindenféle díjakat is kapott, ami persze nem feltétlenül jelent bármit is (ezúttal sem jelentett), az viszont szomorú, hogy a kiadó ígéretével ellentétben az idei amerikai utánnyomáshoz írt utószót kispórolták. De legalább innen leszedhető. Vigyázat, spoileres a további kötetekre nézve!


  Lawrence Block: Out on the Cutting Edge

  A hetedik Scudder-regény. A hatodikat (When the Sacred Ginmill Closes) már olvastam korábban és ejtettem is pár keresetlen szót róla (mivel az első könyv előtti történésekről szól, szabadon választott, hogy ki mikor olvassa).

  Itt már egy színjózan Scudder nyomoz egy eltűnt wannabe színésznő ügyében, mellesleg pedig újdonsült ex-alkesz haverja öngyilkosságának körülményei is foglalkoztatják.

  Továbbra is változatlan a színvonal: egyszer el lehet olvasni, de semmi maradandó. Valószínűleg a Ginmill és talán ez is megjelenik jövőre az Agavénál, én meg ezennel - hacsak a Bookstation nem kap néhány további kötetet a sorozatból - pihentetem Scuddert úgy 2009-ig.


  James Yardley: A Kiss A Day Keeps the Corpses Away

  Az antikváriumban akadtam rá, és mivel a cím, a borítón pózoló lenge öltözetű hölgy, illetve a valószínűtlen nevű főhősnő külön-külön is annyira-rossz-hogy-már-jó könyvet ígért - a három dolog együtt meg pláne -, leemeltem a polcról.

  Mint kiderült, hiba volt, ezt ugyanis nem nekem találták ki. Kiss Darling (én mondtam) ex-zsaru főnökével egy őrült milliomost próbál megakadályozni, hogy az mindenféle pirulákkal kiírtsa majdnem az egész világot, néhány ezer kiválasztottat megtartva csupán egy szebb jövő érdekében.

  Szóval a könyv nem tetszett, így az első kötetet (Kiss the Boys & Make Them Die) is kihagyom a szerző további műveivel együtt (bár szart se találtam róla a neten, szóval simán lehet, hogy ezt a két regényt írta összesen).


  Alan Winnington: A Milliomos Szív-ügye (The Fairfax Millions)

  Mr. Fairfax dúsgazdag, de sokat ér a pénzével, ha a szíve bedöglik. Mivel Óz, a Nagy Varázsló épp nem ér rá, marad a szívátültetés. Mázlija van a fickónak, gyorsan találnak donort egy balesetet szenvedett férfi képében, tehát Fairfax nem sokkal később újra él és virul. Ezzel boldog vége is lehetne a történetnek, de ekkor lép a képbe a balesetben elhunyt illető felesége, meg persze a rendőrség, ugyanis valami bűzlik a történtekkel kapcsolatban...

  Valami miatt nem vártam sok jót a könyvtől, de kellemesen csalódtam: könnyed esti kikapcsolódásnak bőven megfelelt.

  Ahogy látom, ezen kívül jelent még meg Winningtontól ez-az magyarul, de engem esetleg csak A Holtnak Hitt Ember érdekel majd, ha sikerül megkeríteni, a többi ugyanis nem igazán krimi. Teljes bibliográfiát is kerestem, de az istennek se találtam, úgyhogy ennyit erről.


  Levezetésképp pedig lássuk a karácsonyi könyvajánló második felét - ezúttal L-Z-ig, ahogy ígértem.

  Illetve előbb Harlan Coben, mert a múltkor kifelejtettem. A Kelly Kft. tavaly megjelentette a The Innocent (Az Ördög Játszótere) című regényét, valamikor pedig jön a Dermesztő Csend, de lövésem sincs, melyik lehet az. Több, mint valószínű, hogy újabb különálló cuccról van szó, de ezzel sem vagyunk előrébb.


  A Titokzatos Folyó és a Vihar-Sziget után az Agave elkezdte kiadni Lehane eleddig 5 kötetes krimisorozatát. Állítólag jó, én még nem olvastam, jövőre pedig elvileg jön a folytatás (évi két kötetet ígértek, de ki tudja, mi lesz belőle).


  A Dexter-sorozat 3. kötete is megjelent idén, magyarul pedig nemrég az első (a Csillagporhoz (Gaiman) hasonlóan szintén ocsmány matricával). A brit paperback kiadás csak jövőre várható, úgyhogy ezt egyelőre passzoltam, a második kötet viszont már februárban jön magyarul. Közben pedig a végéhez közeledik a sorozat második évada, ami immár nem a könyvből dolgozik.


  Megjelent a Speaks the Nightbird folytatása, McCammon pedig már a következő köteten dolgozik. Magyarul meg asszem keresztet vethetünk a szerzőre. Kár...


  A kibaszott jó gyerekfilm alapjául szolgáló regény még valamikor év elején jelent meg, de ez remélhetőleg nem fogja megakadályozni, hogy a fa alá is jusson belőle egy példány. Bővebben majd ha elolvastam.


  Hamarosan (végre!) megjelenik Frederik Pohl Átjáró-sorozatának 5. kötete (The Gateway Trip), ami sok-sok novellát tartalmaz. A hamarosannal persze nem vagyunk kisegítve karácsonyilag, de ez akkor is ide kívánkozott. Aztán már csak a 6. kötet kellene, hogy teljes legyen az öröm és a sorozat.


  Ian Rankin idén ősszel befejezte Rebus felügyelős sorozatát a 17. kötettel (Exit Music). Én még mindig csak hármat olvastam belőlük, de ami késik...


  Rendell néni sem tétlenkedik: ősszel megjelent Wexford felügyelős sorozatának 22. kötete, a Not in the Flesh. Ebből sem olvastam sokat (kettőt mindössze, meg pár különálló regényt), de ezt is igyekszem majd pótolni.


  A 17. Davenport-regény (Invisible Prey) nemrég jelent meg nálunk Átkos Folt címmel. Közben Amerikában kijött egy újabb különálló regény, a Dark of the Moon, ami nálunk vagy jövő ősszel, vagy talán még hamarabb várható, hogy ősszel inkább a jövő tavasszal megjelenő 18. Davenportot (Phantom Prey) kapjuk meg mi is.


  Saul idei könyvének főszereplője a 15 éves Ryan, akinek elpatkol az apja, és mintha ez nem lenne elég, az anyja benyomja egy katolikus bentlakásos suliba a szerencsétlent. Nemsokára új pap/tanár érkezik a fedélzetre, akinek mániája az ördögűzés, úgyhogy izgalmakban biztos nem lesz hiány (bár nekem már herótom van a vallásos horroroktól).


  Simmons egyik korai műve is eljutott hozzánk idén. Nem tűnik túl érdekesnek, de legalább rövid, úgyhogy majd meglátjuk. Lassan meg jöhetne végre az Endymion is, kedves Delta Vision!


  Ehhez - vagy a szerző egyéb műveihez - még nem volt szerencsém, de érdekesnek tűnik, úgyhogy gondoltam megemlítem. Már csak azért is, mert igen baráti ára van (1.5k).


  Végre kiadták újra ezt is! Yippe! Már csak a Második Édenkert (Galapagos) fordítását kéne gatyába rázni és újra kiadni.