Hírek

Gyakran Ismételt Kérdések (FAQ)

Reklámozd az SKHQ-t! Töltsd le, nyomtasd ki és adj egyet mindenkinek!

BOOKSTATION: az SKHQ látogatóinak 5%
kedvezmény minden King-könyvre! (klikk)

2007. június 7. Dögmeleg
Nincs mese, itt a nyár, és ezt a hibát a nagyritkán előkerülő eső sem tudja helyrehozni. A pocsék május után hasonlóan remek júniusnak nézek elébe, de egyelőre koncentráljunk a frissítésre!

Az előző szavazás eredménye, melyen 239-en vettek részt, így fest:

Ki a kedvenc rosszfiúd?
Randall Flagg (Végítélet) (76)
Jack Torrance (Ragyogás) (55)
Leland Gaunt (Hasznos Holmik) (42)
George Komor (Halálos Árnyék) (34)
Barlow (Borzalmak Városa) (17)
Collie Entragian (Rémület a Sivatagban) (8)
Rainbird (Tűzgyújtó) (7)

Az új kérdést pedig egy SKHQ látogatóval folytatott levelezés ihlette: afelől érdeklődök ezúttal, hogy kit mennyire zavar a káromkodás King műveiben. Nos?


[Könyvek] Aztakurva! A semmiből előbukkant az első magyar King hangoskönyv! Ráadásul a könyvalakban igen nehezen beszerezhető Rémálmok és Lidércek két novelláját választották (A Hercehurca Vége és Esős Évszak), melyeket Dörner György előadásában élvezhetünk potom 2500 Ft-ért, vagy valamivel olcsóbban az Alexandránál megvásárolva. A kiadvány bekerült a Könyvek részbe is, az Egyéb kiadványok közé (lap alja).


Júliusban Carrie utánnyomás várható az Európától kétféle kiadásban (puha- és keményfedelű), valamint - dobpergés! - jön a Tóparti Kísértetek is augusztusban, szintén kétféle verzióban! Fura, hogy utóbbit évek óta nem lehet kapni, erre bekerül a kiadó 10 kötetes kvázi-best of-jába és egyszerre kétféle formátumban is megjelenik... Titkon szeretném azt hinni, hogy az SKHQ-s szavazás eredménye is közrejátszott a könyv utánnyomásában, de valószínűleg biztos nem.


További jó hír, hogy december helyett novemberben jelenik meg nálunk A Setét Torony VII. Így legalább ha csúszik, talán még befér a fa alá, míg decemberi megjelenés + csúszás esetén jövő év lett volna belőle. Már csak az kéne, hogy a borító igazodjon az előző 6 kötethez (bár gondolom ha már x éve meg akarták jelentetni, csak legyártotta a borítót is az előző borítófelelős).


Íme a brit Lisey és Blaze kiadásokat, és a velük megegyező dizájnú (my ass! ilyen ocsmány szarokat még életemben nem láttam!) újrakiadasokat reklámozó poszterek. Köszi, Gabi!


A The Best American Short Stories idei kiadásának szerkesztését Kingre bízták. Október 10-én jelenik meg.


Új King-novella jelenik meg az Esquire magazin júliusi számában The Gingerbread Girl címmel. Em, miután elvesztette babáját, menekül a férje elől (csak nekem ugrott be A Két Rose?), egészen Vermillion Key-ig, ahol apunak van valami háza. Végig egyedül van, mígnem belefut egy Pickering nevű alakba, aki szintén élvezi Vermillion Key magányát, de azok a fiatal nők, akiket magával visz oda, nem igazán osztoznak az örömében.


Nemsokára Spill the Beans címmel interjúkötet jelenik meg, melyben Kinggel folytatott beszélgetések kaptak helyet '73-tól napjainkig.


És mivel nyakunkon (na jó, nem) a Mist bemutatója, kiadják külön is az eredetileg a Csontkollekcióban megjelent kisregényt.


És végül 1-2 apróság a Dark Tower képregények háza tájáról. Németéknél októberben jelenik meg a sorozat egyben, az amerikai összkiadásra azonban majdnem a szülinapomig várni kell, ugyanis november 7-én érkezik (és remélhetőleg remek karácsonyi ajándék lesz számomra, már amennyire remek lehet bármi, aminek köze van A Setét Toronyhoz...). Addig persze még havonta jön 1-1 szám, szokás szerint hatvanféle borítóval, szóval azokat is lehet gyűjtögetni.
[Filmek] Megint csak röviden:
 • 1408: előrehozták a bemutatót június 22-re, mert nem akarták, hogy emiatt a kutya se nézze meg az új Harry Potter múvit. Ennek örömére két poszterrel is szolgálhatok, akinek pedig van infója a film magyar vonatkozásairól (mozi és/vagy DVD), ne habozzon!

 • Holtsáv 4. évad: a héten indul a Viasaton.
 • Hasznos Holmik: július 10-én újra megjelenik nálunk a DVD, mindössze 950 Ft-ért. Ennyit még ez a rakás szar is megér, csak hogy teljesebb legyen a gyűjtemény. Kiváncsi vagyok, az előző kiadás extráit (mind az egy werkfilmet) lehagyják-e. Valószínűleg igen.
 • Úgy tűnik, az Ultrafilmes King DVD-kből (de legalábbis egy részükből) nem lesz semmi. Ez van.
 • Augusztus-szeptember körülre jósolják A Remény Rabjai újbóli megjelenését nálunk. Gondolom, valamivel gazdagabb tartalommal ruházzák fel, mint az előző kiadást, de ha nem, akkor is hiánypótló, szóval hadd jöjjön (kétlem, hogy a múltkor bemutatott 3 lemezes, digipackos kiadványt kapjuk, de hátha mégis).
  [Utalások] Zoli Happy Tree Friends-et nézett, én meg Férjek Gyöngyét, Veronica Marsot, MADtv-t és UHF-et. Az első rajzfilm, az utolsó film, a többi mind sorozat.

  Könyvajánló Light

  Mivel az idei május az egyik legrosszabb hónap volt az utóbbi években, nem nagyon akaródzott könyvet venni a kezembe, pedig egy jó könyv csodákra - és masszív figyelemelterelésre - képes. Ennek köszönhető, hogy a frissítésig éppen hogy sikerült befejeznem a második, azaz második könyvet az előző frissítés óta - csoportkép tehát ezúttal nincs, mert minek. Talán legközelebb újra kétjegyű lesz ez a szám, bár feltételezhetően a június sem tartogat majd sok jót...

  És érdekes módon az olvasási szokásaim is megváltoztak valamelyest. Régebben simán elolvastam egy szerzőtől vagy sorozatból 5-10 könyvet is egymás után, de idén átálltam a minden-szerzőtől-két-könyvet című dologra (feltéve hogy nem csak egy állt rendelezésre). Nyilván mindkét módszernek megvan az előnye, a mostaninak például a változatosság (már ha több tucat krimi egymás után történő elolvasása változatosnak mondható), valamint az, hogy így nem pipálok ki hirtelen 1-1 szerzőt (plána ha kevéssé volt termékeny), hanem marad tőle későbbre is.

  No de elég a dumából, csak gondoltam kitöltöm a helyet, ha már olvasni nem sikerült :)


  Dashiell Hammett: A Máltai Sólyom (The Maltese Falcon)

  A Véres Aratástól (Red Harvest) tavaly padlót fogtam. Eszméletlenül jó regény. Épp ezért kicsit féltem újabb Hammettet a kezembe venni, mondván úgyis csalódás lesz, még ha egyébként jó is az írás.

  Szerencsére tévedtem. Remek regény a Sólyom is, bár a lehető legszarabb passzban voltam, amikor olvastam, szóval nem tudtam maradéktalanul élvezni.


  Dashiel Hammett: A Cingár Feltaláló (The Thin Man)

  A Sólyom és e között a regény között nálam durván egy hónap telt el, és mivel a hangulatom szemernyit sem javult ezidő alatt (sőt!), nagyjából objektívan össze tudtam vetni minőségileg a két regényt. Sajnálatos módon A Cingár Feltaláló leszerepelt nálam, de legalább rövid volt, így viszonylag gyorsan a végére értem...

  Az agave a tavalyi - számomra - igen gyenge felhozatal után idén megemberelni látszik magát, ugyanis Hammett életművére is rátették a kezüket. Idén jön egy novelláskötet, majd remélhetőleg tényleg megvalósul a 3 kötetes Continental Op-gyűjtemény is (a Véres Aratásból és Az Átokból lehet ismerős a dolog). Utánnyomásokat is terveznek, amikre szerintem semmi szükség, mert tele az antikvárium Hammett műveivel, de ők tudják.