Hírek

Gyakran Ismételt Kérdések (FAQ)

Reklámozd az SKHQ-t! Töltsd le, nyomtasd ki és adj egyet mindenkinek!

BOOKSTATION: az SKHQ látogatóinak 5%
kedvezmény minden King-könyvre! (klikk)

2007. október 10. Technikai szünet után
Először is bocs mindenkitől a durván 2 hetes kiesésért, de váratlanul gatyába rázták a szervert, így a H.Q. sem volt elérhető közben. Persze hírlevelet kiküldhettem volna, de majd legközelebb.


Közben pedig King bátyó 60 éves lett, úgyhogy innen is boldog szülinapot! A hivatalos oldalon viccesen megjegyezte, hogy mostantól visszafelé számolja a korát, így jövőre 59 lesz, 2017-ben pedig újra 50.


Ha esetleg unatkoznátok, egy kis tudáspróba Kinggel és műveivel kapcsolatban. A Holtsáv (merthogy a sorozat honlapján találtam) ismerete nem szükséges, és persze a nehézség sehol nincs a békebeli SKHQ-s nyereményjátékokhoz képest, úgyhogy a 100% elérése nem lehet akadály.


Az jutott még eszembe, hogy az Európa volt PR szakembere a mai napig küldözget sajtóanyagot az új munkahelyeiről (semmi témába vágó, azért nincsenek itt), de az Európától azóta nem kapok semmit, mióta ő elment onnan. Alexandráék bezzeg megtaláltak maguktól is :)


Levezetésképpen pedig mindenki lesz szives ide fegyelmezni. Mindössze a világ egyik legjobb nótájához - és a legeslegjobb Machinae Supremacy-dalhoz - készült videoklip vár a túloldalon. Maga a klip sajna elég gyengére sikerült, de legalább csúszott vagy két hónapot. Mindegy, a lényeg, hogy van.


Ennyit bevezetésképp, durván 1 hónap múlva ugyanitt.
[Könyvek] Egyelőre nincs az Európánál az előkészületben lévő könyvek között, de elvileg még mindig november A Setét Torony 7. megjelenése. Hátha tényleg (ha meg nem, kacagva kibírunk újabb másfél-két évet), de a borítóval kapcsolatos aggályaimat nem győzöm hangsúlyozni. Hamarosan kiderül...


Szintén novemberben jön ugyebár a Dark Tower képregény gyűjteményes kiadása. Extra tartalom gyanánt lesz benne két térkép, pár ceruzarajz, meg az összes korábbi borító. Ez így elég sovány, de hátha lesz más is, a DT-t meg amúgy sem ezek miatt szeretjük. Sőt, egyáltalán nem szeretjük.


Ilyen se volt még, de miért ne? Bálint el szeretné adni teljes King-gyűjteményét. 81 könyv (ritkaságok is), többnyire kitűnő állapotban, csak egyben, lehetőleg 100.000 pénzért, de gondolom lehet kicsit alkudozni. A dorogman@interware.hu címen vagy a 06-30-2005-666-os telefonszámon lehet bővebb infót kérni. Ja, és íme a gyűjtemény:


És most egy kis olvasnivaló:
 • Itt helyben DarkVenom Tóparti Kísértetek kritikája olvasható. Köszi!
 • A KönyvesBlogon Wostry mester King-sorozatot indított A Ragyogással. Köszi, skywriter! (Travis-nek pedig így ismeretlenül is köszi a reklámot a kommentek között! :))
 • A New York Times-ban King egyik esszéjét találjuk.
 • A decemberi amerikai Playboy pedig egy új novellát fog közölni Mute címmel. Egy utazó ügynökről szól, aki gyónás közben elmeséli, hogy futott össze egy süketnéma stoppossal, akivel megosztotta házasságtörő feleségével kapcsolatos gondolatait.
  [Filmek] Először is: a mostanra ígért Remény Rabjai DVD megjelenése jövő keddre csúszott. Ebbe talán nem hal bele senki. Előrendelni mondjuk itt lehet. A pofás borító alant, az extrák pedig nagyjából megegyeznek a brit kiadáséval (ld. az idén márciusi frissítést!), plusz nyilván magyar szinkron és felirat. Ja, és nemsokára megint lesz a tévében is a film (ld. a tévéműsort!).

  UPDATE: Mint kiderült, két változatban kerül forgalomba a film nálunk. A műanyag tokos kiadás már kapható, állítólag csúf borítóval, a papírtokos viszont tényleg csúszik jövő hét körülre (az Xpress is azt árulja). Érdekes módon mindkét változat 4000 Ft-ba kerül, így érdemes várni egy picit és a szebbiket bezsákolni.


  Az Xpress-en egyébként akciós A Titkos Ablak, az Álomcsapda és A Golyó, ha érdekel valakit.

  UPDATE: Október 12-28-ig DVD fesztivál van, melynek keretében további kedvezmény jár az akciós filmekre is az Xpress-nél, így A Titkos Ablak 1272, az Álomcsapda 1032, A Golyó 1592 Ft-ért vihető, de olcsóbb Az Eminens (2392 Ft) és A Félelem Kórháza is (2x 2392 Ft). Ez azért nem rossz!


  Az AXN november 7-én kezdi vetíteni A Holtsáv 5. évadát. Én meg közben összeszedtem a 6. évados képeket (259 db), infókat, de érdekes módon idén nem lehetett begyűjteni a forgatókönyveket.


  Nemsokára megjelenik a Creepshow dupla lemezes kiadása igen csúnya papírfekniben (első kép). Persze nem nálunk, az FHE ilyesmit nem ad ki (bezzeg a Pumpkinhead 4. az nagyon kellett!). A korongokon egyébként audiokommentár, 90 perces dokumentumfilm, törölt jelenetek és hasonlók lesznek.


  Úgy tűnik, nem fussa a Talisman minisorozatra a TNT-nek. Beszarás, hogy Spielberg a producer, évek óta ez az álma meg minden, erre nem képes egy kis pénzt összekaparni rá. Nem hiszem, hogy különösebben belerokkanna szegény...


  Újabb Mist plakát, ami az előzőnél nagyságrendekkel jobb.


  A Tejesember című regénykezdemény (ld. Csontkollekció) a legkevésbé sem tetszett, de a belőle készült animált dollar baby egészen jópofa. Innen letölthető vagy megnézhető.


  Végül egy kis érdekesség: a Nightmares & Dreamscapes zenéibe lehet belehallgatni itt. A zeneszerző az a Jeff Beal, aki a világ egyik legjobb sorozata, a Monk zenéjét is komponálta.
  [Utalások] Kicsit megint átalakítottam a lap teteji tartalomjegyzéket, mert az előző minden volt, csak áttekinthető nem. Szerintem így már jó. Közben pedig néztem egy kis Family Guy-t (rajzfilm), illetve az alábbi sorozatokat: Two and a Half Men, Life on Mars, Two Pints of Lager, Invasion (Rejtélyek Városa), Eureka.
  [Rajongók] Rodney polca. Köszi!
  [Bíbor Király Légiója] Procsek a legújabb tag. Üdv!
  [Partnerek] Web in Black, egy újabb horror-oldal.

  Könyvajánló

  Megint sikerült rengeteget olvasnom. Nem egészen egy könyvet több, mint egy hónap alatt. Szép teljesítmény...


  Joe Donnelly: The Shee

  Connelly és Connolly után nem mehettem el szótlanul Donnelly mellett sem :) Ő horrort (meg újságcikkeket) ír az óceán innenső oldalán, Skóciában. Ebben a könyvben egy írországi falu lakóinak mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást, melyek nem szűkölködnek rettentő momentumokban, hála a hegy gyomrában lakozó gonosznak, mely egy ásatás során kerül felszínre.

  Ha érdekelnek a kelta és egyéb mítoszok és hasonlók (mint ahogy engem nem igazán), és persze nem rettensz vissza a horrorisztikus elemektől, ez lehet a te könyved, nekem viszont nem tetszett. Persze durván egy hónapon keresztül olvastam, ez nyilván rányomta a bélyegét. Sebaj, talán a második próba eredményesebb lesz, de csak majd, egyelőre pihentetem a szerzőt.

  Donnelly ezen harmadik regényén kívül írt még vagy fél tucatot, az utolsót majdnem tíz éve. Aztán nemrég megtört a varázs, megjelent ugyanis tizedik könyve, mely egy sorozat első darabja és gyerekeknek szól elsősorban.