... HÍREK ...

Ha nem akarsz lemaradni a frissítésekről, küldj egy üres levelet erre a címre!

EXKLUZÍV INTERJÚK!

Reklámozd az SKHQ-t!
Nyomtasd ki ezt a szórólapot (.PDF), és adj egyet mindenkinek!

Novellaíró pályázar! - Klikk a részletekért!

Bevezető Továbbra is: PÁÁÁÁLYÁÁÁÁZAAAAT!!! 2011. augusztus 2.

Nem tudom, ki a felelős a mostanában többnyire elviselhető időjárásért, de örök hála érte. Lehetne hűvösebb, a dzsungelhangulat azért annyira nem buli, de legalább nincs 40 fok. Ennek örömére - de főleg azért, mert új hónap van - frissítettem egyet.


Továbbra is lehet nevezni fantasztikus novellaíró pályázatunkra. Részletek az előző havi hírekben, az eddig nevezett pályaműveket pedig a linkre klikkelve lehet megtekinteni. A lap tetején a Kategória szócskára kell bökni, ott kiválasztani a Stephen King pályázatot, majd Keresés. Jó olvasgatást és szavazást és nevezést! A beküldési határidő még mindig idén szeptember 4.


Szolg. közl. rovat. Valami miatt beszart a jobb felső Google kereső, amivel az oldalon lehetett keresgélni. Tekintve hogy hozzá se nyúltam, elég érdekes a jelenség, és épp ezért ötletem sincs, hogy lehetne helyrehozni. A fene megeszi...


Zenebutik. A múltkori borongást ezúttal a kevéssé ismert Queen nevű formációval ellenpontozom.

Gyerekkorom óta imádom a bandát, a Freddie emlékkoncertet is élőben néztem a tévében (a végére azért sikerült elaludni), de - szégyen - a munkásságukat ezidáig nem vettem szépen sorra, csak amikor épp olyanon volt, leemeltem egy-egy kazettát (bizony!) a polcról. A fősulin aztán elhatároztam, hogy elkezdem az elején, és meg sem állok a végéig. Nos, ez igen hamar, konkretan az első albumnál kudarcba fulladt. Meghallgattam párszor, akadtak is jó dolgok rajta, mégsem jutottam egyről a kettőre. Mivel nem ma történt, ismét leemeltem a polcról az első albumot, újfent azzal a szándékkal, hogy szinte rögtönazonnal követni fogja a második, aztán bizonyos időközönként a következő, és így tovább. Némelyiket úgyis szarrá hallgattam általános és/vagy középiskolában, ott csak memóriafrissítésre lesz szükség. Meglátjuk...

Erről az albumról leginkább a nyitó Keep Yourself Alive, a Great King Rat, a Liar, illetve a Taylor által előadott, rövid-pörgős Modern Times Rock 'n' Roll tetszik (a Great King Rat egyenesen a legeslegjobb Queen-dalok közé került nálam).

Idén újra megjelenik az összes stúdióalbumuk (10 már kijött, szeptemberben jön a maradék), 1 és 2 CD-s kivitelben, utóbbin nyilván ilyen-olyan bónuszokkal, nálunk kurva drágán, külföldön bagóért (kint a kétlemezes kiadványok is egy ezressel olcsóbbak, mint nálunk az egylemezesek). Mivel nekem már csak az Innuendo hiányzik (a Flash Gordont pár hete sikerült megvenni), maradok az egylemezes változatnál abból is. Ha ügyes vagyok, jövö év végére akár el is juthatok odáig a hallgatással, de feltehetőleg tovább fog tartani.

Ez pedig egy bónusz, a Dropkick Murphys tavaly megjelent, második koncertalbuma, amely szerencsére CD+DVD pakkban került forgalomba (különben felejtős lenne, egy ideje azt vallom ugyanis, hogy ha koncert, akkor legyen képe is, ne csak hanganyag), sajnos azonban nem tartalmazza a teljes koncertet. A DVD-n két dallal több van, az iTunes-os vásárlók kapnak még néhányat, de az rajtam nem segít. Érthetetlen egyébként, a DVD-n bőven lett volna még hely... Ízelítő.


Random hülyeség a bevezető végére rovat. Kabal talált egy ilyet:

Meg egy sokadik 100-as listát, ami a legjobb filmes karaktereket taglalja. A 73. és a 22. helyezett is Kinggel kapcsolatos.


Kellemes pihenést (vagy amit éppen) augusztusra, a szülinapon (na mikor van?) vagy akörül jövök legközelebb.

Könyvek Bad news, everyone! 2011. augusztus 2.

Rossz hír rovat. Wow. Idén nem lesz több King az Európától. Tavaly tök jó cuccokat tudott hozni a jézuska, de idén nem lesz se új Asimov (az utolsó gyűjteményes kötet lenne, de majd jövő karácsonykor, ha egyáltalán, köszi, Szukits!), se új King, valószínűleg az Intercom is leáll a Simpsons DVD-kkel, és csak nagyon remélni tudom, hogy az Everwood 3. évad kijön nálunk év vége felé, valamint a Cartaphilustól a 3. Dark Tower képregény.

De hogy valami jó hír is legyen: jövő év kozepén érkezik a Full Dark, No Stars magyarul (a 4 kisregény gyűjteménye, remélhetőleg az ötödik, nemrég napvilágot látott sztorival kiegészülve), év végén pedig a JFK-s, időutazós 11/22/63. És jön mindhárom hiányzó Bachman-regény is, de csak majd. Vajon mi a francot tökölnek ennyit velük? (Thx, Barna!)


Olvasnivaló rovat. "Ha már a H.Q.-ra nem küld senki ajánlót" jeligére. Jana írt a 3. és 4. és 5. Setét Toronyról.

Bonehead ugyan az utóbbi években sajnos hanyagolja a H.Q.-ra való írogatást, de máshol igen aktív. Pl. a jobb napokat is látott agavének fordítgat, vagy épp csak úgy a nagyvilágnak, ahogy tette ezt a később a Rémkoppantókba is bekerült, ebben a formában azonban csak antológiában megjelent (magyarul pedig sehol) novellával is. Erre tessék Becka Paulson trükkjeihez (ahogy a Végtelen Határok magyar változatában hívták a sztorit). (Megkérdeztem a blog üzemeltetőjét - aki megkeresett ingyenreklám reményében -, lenyúlhatom-e a fordítást a többi mellé az oldalra, de arra már nem válaszolt...)


Április 3-án érkezik kb. 330 oldalon a következő Dark Tower-regény, a Wind Through the Keyhole.


Még idén, szeptember 1-jén Mile 81, egy alig 80 oldalas, 3 dollárért beszerezhető ebook, benne bónusz részlet a 11/22/63-ból. Feltehetőleg egy későbbi novellaválogatásba ez is bekerül majd, mint anno a Riding the Bullet.


Az Orbit-féle Stephen King életút-képregény akkora siker lett, hogy novemberben érkezik a bővített változat, immár 8 dollárért (az alapkiadás 3-ba kerül).


Nem egészen vágatlan bevezető A Legyek Urához.


Az amerikai Granta magazin október 27-én megjelenő számában lesz egy The Dune című új novella Kingtől.


Random hülyeség is lehetne rovat. Tortúra flipback.


Ghost Brothers plakát.

Filmek Ennyit erről 2011. augusztus 2.

Micsoda meglepetés! A Universal úgy döntött, túl nagy falat nekik a Dark Tower project, és kihátráltak belőle. Kurva sok ész kellett hozzá, hogy rájöjjenek - és ilyen gyorsan! King se nagyon lepődött meg a dolgon, de reméli, hogy Ron Howard és csapata talál megfelelő stúdiót az adaptációknak.


Tényleg Pierce Brosnan lett Mike Noonan a Bag of Bones miniben, ami év végén érkezik az A&E csatornára. A feleséget a dekoratív Annabeth Gish játssza majd, Mattie-t pedig a szintén nem utolsó Melissa George. (Brosnanről nincs kép, őt még én is ismerem.)


David Yates, az utóbbi x Harry Potter-film rendezője a Végítéletből akar háromrészes filmecskét faragni.


Elindult a Haven 2. évada, a junkie-n pl. írtak is róla, meg vicces videó is van. (Az hogy van, hogy az angoloknál minden szar - köztük a teljes SyFy repertoár is - megjelenik DVD-n, de a Haven (egyelőre?) pont nem?)


"90%", hogy a Walking Dead 3. évadában lesz egy King és fia által írt epizód. Meg ezek szerint 3. évad is, noha a 2. még el sem kezdődött. Mellesleg közben Darabont kiszállt a sorozatból, így valszeg nem az első évad második fele lesz a mélypont.

Utalások Sorozatok, rajzfilmek 2011. augusztus 2.

Sorozatok: Kockafejek (thx, Laci!).

Rajzfilmek: Family Guy (thx, Laci!), Anyát a Marsra (thx, Travis!).

Könyvajánló Olvasni minek? :( 2011. augusztus 2.

Újdonságok magyarul, vásárlási és olykor helyi review linkekkel rovat.

Philip K. Dick: Timothy Archer Lélekvándorlása (The Transmigration of Timothy Archer)
Dean Koontz: Az Éjszaka Titka (What the Night Knows)
Kurt Vonnegut: Macskabölcső (Cat's Cradle) (kétnyelvű kiadás)

Koontzot majd angolul, a Dick viszont jöhet, bár a Valis-trilógia egy rakás fos (mellesleg ez már asszem a második agavés kiadvány, amit megveszek idén, ősszel lesz még egy Lehane és ennyi, szépen elszarták a kínálatukat ezek is). A Vonnegut pedig már megvan egy korábbi kiadásban.