... HÍREK ...

Ha nem akarsz lemaradni a frissítésekről, küldj egy üres levelet erre a címre!

EXKLUZÍV INTERJÚK!

Bevezető Vége a dalnak 2011. december 22.

Mármint erre az évre. Tartalmasabb frissítést terveztem és hamarabb, de így alakult. Komolyan blogszerűsíteni kéne a hírezést, azzal kevesebb gond lenne, a "háttér" (könyves/filmes/egyéb oldalak) meg úgyse frissülnek túl sűrűn, max. az utalások... Pedig már mióta le akarom fotózni a friss Kinges szerzeményeket (nem mintha bármelyik friss lenne, tavasz óta tervezem a dolgot), meg a gyűjteményem is új otthonra lelt nemrég.


Először is végre elkészültek az új bannerök (köszi, Scorpicore!), tehát aki linkelni szeretné, vagy már linkeli is az oldalt, legyen szíves ezeket használni:

Magyar Stephen King H.Q.

Magyar Stephen King H.Q.

Magyar Stephen King H.Q.


Zenebutik. A Creedence Clearwater Revival a világ egyik legjobb együttese. Ez tény. A feloszlás után az énekes-gitáros-satöbbi John Fogerty szólókarriert kezdett, rögtön egy álnéven megjelentetett feldolgozásalbummal. Nem mintha a stílus, énekhang, hangszerelés és egyebek kétséget hagytak volna a Blue Ridge Rangers név mögé rejtőző kilétét illetően. Érdekesség továbbá, hogy az egész albumot Fogerty egyedül játszotta fel, mondhatni Mike Oldfield-style.

Kedvenceim az albumon: Workin' On A Building, Blue Ridge Mountain Blues, Jambalaya (On The Bayou), I Ain't Never, Hearts Of Stone, valamint a Somewhere Listening (For My Name), She Thinks I Still Care.

2009-ben Fogerty visszatért a Blue Ridge Rangers-höz egy újabb albumnyi feldolgozással, de mivel időrendben haladok, az még odébb van. És mivel a második szólóalbuma, mely az előadó nevét viseli, egyszerűen beszerezhetetlen, pláne emberi áron, a harmadikat (Hoodoo) pedig bezúzták a kiadás előtt, így csak bootleg formában érhető el, a következő lépés számomra a Centerfield lesz, ami a Hoodoo okozta kudarc utáni évtizedes hallgatást törte meg, nem is akárhogy. De erről majd máskor.


Keményebb vizekre evezve itt van nekünk a finn Sonata Arctica, akik második, Silence című albumukkal 2003 tájékán (anyám, de rég volt) belopták magukat a szívembe, most pedig végre leültem és figyelmesen megismerkedtem az első alakításukkal, mely az Ecliptica címre hallgat.

A szépséges Letter to Dana című balladát ismertem előzetesen, és van egy másik lassabb tempójú szerzemény is az albumon, a Replica, mely szintén azonnal a kedvencek közé került. A zúzdák közül ajánlom a nyitó Blank File-t, az UnOpenedet és FullMoont, de egy idő után a Kingdom for a Heartot is nagyon megkedveltem.

A 2008-as remastered újrakiadáson, ami nekem megvan, található egy finomabb változat a Letter to Danából, de szerintem az eredeti jobb, illetve az eredetileg japán bonus track, a Mary-Lou, ami részemről a San Sebastiannal (illetve a Silence-en található Revisited verzióval) vetekszik a legjobb Sonata Arctica-nóta díjért, pedig már két album alapján is igen erős a mezőny.


És hogy szó ne érje a ház elejét, egy kis karácsonyi muzsikát is ajánlok. A Trans-Siberian Orchestra gyakorlatilag a Savatage nevű metálbanda mellékterméke, a dalszerzők és néhány zenész is onnan került ide. Gondoltak egyet, és előálltak egy karácsonyi albummal, amin vegyesen vannak ismerős dallamok és saját szerzemények, instrumentális és éneklős dalok, gitárral, gyermekkórussal, vendégénekesekkel és -énekesnőkkel megtámogatva.

Olyannyira bejütt nekik - és persze a közönségnek - a project, hogy a Christmas Eve and Other Stories-t két további, hasonló témájú album és egy DVD követte. Ezek alkotják a Christmas Trilogyt, mindegyik koncept album, tehát nem csak összehánytak pár random nótát. Ezen kívül két egyéb, de szintén koncept albumot adtak ki eddig. Egyelőre csak az elsőhöz volt szerencsém, de a többi is felkerült a wanted listámra.

Egy kis ízelítő (normális videókat/csak audiót nem minden esetben találtam, de rajongói felvételekkel tele a net): O Come All Ye Faithful / O Holy Night, First Snow, A Mad Russian's Christmas, Christmas Eve (Sarajevo 12/24), Good King Joy (live), This Christmas Day (live), An Angel Returned.


Szavazás rovat. Az eredményt elnézve nem úgy tűnik, hogy az Európának sietnie kéne a King e-bookokkal.

2011. szeptember
Vennél magyar nyelvű Stephen King e-bookot?

  • Nem, semmiképp (89)
  • Igen, de csak ha olcsóbb, mint a papír (46)
  • Igen, mindenképp (35)
  • Nem, de angolul simán (4)

Az új kérdés roppant aktuális, de nem muszáj ám azonnal szavazni, hiszen szokás szerint csak márciusban lesz lecserélve.


Random hülyeség a bevezető végére rovat. A 20 legjobb dolog 2011-ben King szerint. Még valamint a 11/22/63-ban lévő (egyik?) erotikus jelenetet jelölték a Bad Sex in Fiction-díjra. Érdekes módon magyar versenyző is akad Nádas Péter személyében.


Januárban menetrend szerinti pihi, legközelebb tehát februárban találkozunk. Addig is mindenkinek kellemes ünnepeket, meg amit ilyenkor szokás.

Könyvek Január! 2011. december 22.

Nem is tavasszal, hanem már januárban jön az Atlantisz Gyermekei. Ugyan a könyvhöz nulla köze volt, de nekem tetszett az első kiadás borítója is, kíváncsi leszek, Odegnál Robi mit hoz össze hozzá. 3400 Ft lesz.

És nem kis meglepetésre jön egy újabb Joe Hill-kötet (ő ugyebár King fia), mégpedig a Horns (Szarvak). Ez a szerző második regénye, ezen kívül egy novelláskötete és képregényei vannak. Én sajna még mindig nem jutottam el A Szív Alakú Dobozig, úgyhogy nem biztos, hogy látatlanul beruházok. 2900 Ft-ba fog kerülni.


És ha már Joe Hill: a 11/22/63-nak eredetileg más véget szánt King, de a fia lebeszélte róla. Szerencsére úgy tűnik, közzéteszik majd az eredetit is.


Hallgatnivaló rovat. Beszélgetés Kinggel. Valamint Sara Tidwell: The Lost Recordings from Stephen King's "Bag of Bones" az iTunes-on.


Néznivaló rovat. King a JFK Könyvtárban. 1 órás videó, interjú, felolvasás, minden van.

Ezen kívül az It ünnepi kiadását is meg lehet sasolni, meg a készülő Road Rage képregényt.


Olvasnivaló rovat. A Dark Tower 8. kötetébe lehet itt beleolvasni.

Itt pedig mindenféle írók - köztük persze King is - áradoznak a világ legjobb krimiszerzőjéről, Ed McBainről, annak apropóján, hogy a 87-es körzetes cuccai kijöttek ebookban, és februárban megjelennek újra papíron is, legalábbis úgy a sorozat fele. Ez számomra kurva jó hír, ti. 6 kötet nincs még meg a sorozatból, és ezzel 4-et ki tudok majd pipálni, aztán hátha a többit is kiadják mondjuk fél évvel később.

Filmek Bag of Bones 2011. december 22.

Lement a Bag of Bones Amerikában. Még nem láttam, van némi lemaradásom az utóbbi évek filmjeivel, de ha valaki írna róla az oldalra, jöhet! Addig is pár kép, illetve egy fasza press kit.


Megvannak a szereplők az új Carrie musicalhez.


Olvasnivaló rovat. http://talesfromtheblog.blog.hu/

Utalások Sorozatok 2011. december 22.

Sorozatok: Never Mind the Buzzcocks.

Rajzfilmek: The Simpsons.

Könyvajánló Előkarácsony 3. 2011. december 22.

Újdonságok magyarul, vásárlási és olykor helyi review linkekkel rovat.

Isaac Asimov: Az Alapítvány Pereme (Foundation's Edge)
Isaac Asimov: Alapítvány és Föld (Foundation and Earth)
Patricia Cornwell: Scarpetta (Scarpetta)
Ruth Rendell: Lopott Élet (The Tree of Hands)

A Partvonal Kiadó Pszichokrimi sorozatot indított, az első két kötet Robert Bloch Pszichója és a fenti Rendell-kötet. Remélhetőleg lesz még sok.