... HÍREK ...

Ha nem akarsz lemaradni a frissítésekről, küldj egy üres levelet erre a címre!

EXKLUZÍV INTERJÚK!

Reklámozd az SKHQ-t!
Nyomtasd ki ezt a szórólapot (.PDF), és adj egyet mindenkinek!

Novellaíró pályázar! - Klikk a részletekért!

Bevezető PÁÁÁÁLYÁÁÁÁZAAAAT!!! 2011. július 8.

Üdv mindenkinek a hőségriadó közepén! Aki ezt az időt kitalálta (vagy szereti), nem normális... Egy élmény ilyenkor bármit is csinálni, bár nekem pl. épp az imét sikerült úgy másfél órát szundikálni (ennyire azért nem unalmas összedobni egy frissítést, csak most így jött ki). Ennyit az időjárásról, a sport nem érdekel, úgyhogy jöjjenek a hírek!


Nem semmi rovat. Részletek a kép alatt.

Stephen King novellaíró pályázat

Szereted a rémtörténeteket? Talán neked is van egy-két rémísztő sztori a tarsolyodban? Most te is a horror történetek és borzongatás koronázatlan királyának, Stephen King-nek a nyomdokaiba léphetsz!

A Herald People digitális kiadványmegosztó portál és a Magyar Stephen King H.Q. rajongói weboldal novellaíró pályázatot hirdet, ahol megmutathatod "borzongató" tehetségedet.

A novellák beküldésének menete

Ha elkészültél novelláddal, regisztrálj a www.heraldpeople.com weboldalon és töltsd fel PDF-fé alakított művedet a Stephen King novellaíró pályázat kategória alá és máris kezdheted a Herald lájkok gyűjtését. A feltöltött művek külön URL címet kapnak, így könnyen meg tudod osztani azt ismerőseiddel, vagy barátaiddal, de használhatod a beépített iFrame funkciónkat is, így művedet akár weboldaladba is beágyazhatod.

A pályázat alatt nem a Facebook-os lájkok az érvényesek, hanem a weboldalon található "Tetszik" gombok (zöld kéz) által gyűjtött lájkok!

Pályázati feltételek

  • A novellát A4-es oldalméretű PDF-ben töltsétek fel!
  • Minimum 2 oldalas legyen, maximum 10 oldal!
  • Csak új, máshol eddig nem publikált műveket tudunk elfogadni!
  • Csak novellákat fogadunk el, regényrészleteket és verseket nem!

Beküldési határidő: 2011. szeptember 4.

Díjak

  • I. díj: 5.000 forint értékű Alexandra könyvvásárlási utalvány
  • II. díj: 2.000 forint értékű Alexandra könyvvásárlási utalvány
  • III. díj: 1.000 forint értékű Alexandra könyvvásárlási utalvány

Különdíj

A Herald People Facebook oldalán különdíjat sorsolunk ki!

A Stephen King verseny fülecske alatt azok a művek fognak megjelenni, amik a Herald People weboldalán elértek minimum 50 lájkot.

Ezek közül a művek közül a legtöbb Facebook-os lájkot összegyűjtött mű különdíjat kap, ami nem más, mint Stephen King legújabb műve, a kétkötetes "A búra alatt" című könyv.


Zenebutik. A borongós témák írásához és olvasásához, vagy csak úgy nem is lehetne találóbb zenét ajánlani, mint amit a Sentenced művelt, amíg fel nem oszlott a banda néhány éve. Egyszer régen, amikor a zenecsatornák még klipeket is játszottak realityk és sorozatok helyett, és rockzenei műsorok is voltak az éjszaka közepén, elcsíptem egy Suicider című nótát, mely roppant mód elnyerte tetszésemet. Hosszú évekkel később utánajártam a bandának, és kiderült, hogy ez már a második énekesükkel felvett anyag, illetve hogy az első énekessel számomra kevésbé hallgatható dolgokat produkáltak. (Nem hallgatok kiabálós-okádós-röfögős "zenét", bár néha a fent említett műsorokban már-már rákaptam némelyikre, mert kurva jól indultak, aztán bejött az "ének" és már kapcsoltam is máshova.)

A '97-es Down egy sokkal dallamosabb, és emiatt talán kommerszebb vonalon halad, amit biztos utáltak az eredeti rajongók, dehát ez van. Nekem baromira bejött, amikor néhány hete végre rászántam magam az album tanulmányozására. 1-2 kevésbé szimpatikus darab is akad, az igaz, de azok sem vészesek. Az intro instrumentális, és van egy mondhatni vidám másik instru nóta is (0132), ami a kiváló Warrior of Life-ot vezeti fel. De van itt olyan, hogy Bleed, Crumbling Down, Noose, vagy épp az igencsak dizájnos, ám két esetben a rossz színválasztás miatt nehezen olvasható dalszöveggel ellátott újrakiadás bónusz dala, a No Tomorrow. Ajánlom mindenkinek, aki kedveli a borongósabb témákat, és persze ahogy haladok sorban az albumokkal, vissza-vissza fogok térni rájuk, lezárva az egészet egy DVD-ajánlóval, amin az utolsó koncertjük kapott helyet, meg klipek és egyebek, de az még nyilván odébb van.


Random hülyeség a bevezető végére rovat. Neked milyen volt a szalagavatód? Mint tudjuk, Carrie-é lehetett volna jobb is, és íme néhány további emlékezetes darab. (Thx, Kabal!)


A vállalkozó kedvűeknek sok sikert a pályázathoz, a többieknek kitartást a dögmeleghez! Augusztus elején jövök megint.

Könyvek Finomságok 2011. július 8.

Extra könyvajánló rovat. Írhattam volna lentre is, úgyse nagyon van más említésre méltó dolog, de mivel kvázi Kinggel kapcsolatos, inkább itt marad. A Galaktikánál megjelent ugyanis egy antológia, ami sajnos a magyar piacon újabban igen ritka madár. Neil Gaiman és a nálunk totál ismeretlen Al Sarrantonio (a horrorcuccaiba bele akarok kóstolni valamikor) szerkesztette, és címéhez (27 Képtelen Történet) méltan sok rövid írást tartalmaz. Amitől on-topic, hogy van benne Joe Hill (King fia), de akad Lawrence Block, Peter Straub, Gaiman, Joe Lansdale és még sok egyéb, számomra ismeretlen szerző is benne. Egyelőre nem tudom, megvegyem-e, utána kéne járni, hogy ezen úriemberek írásai máshol (saját köteteikben) beszerezhetőek-e azóta, vagy mivan.


A szavazással kapcsolatos infó, hogy King nem jövőre, hanem 2013-ban ugrik majd be a franciákhoz.


Szeptemberben új King-novella érkezik. A Little Green God of Agony egy Book of Horrors című antológiában fog megjelenni.


Olvasnivaló rovat. Könyvajánló Kingtől.

Filmek Kukorica 2011. július 8.

Kukorica rovat. A Cinemax az első három filmet tűzi műsorára mostanában, nemrég pedig ugyebár elkészült egy újabb rész Genesis címmel, ami augusztus 30-án érkezik DVD-n és BD-n. Nálunk valószínűleg soha nem fog megjelenni, amit nem is bánnék, ha nem győzedelmeskedne a gyűjtőszenvedélyem az igényesség fölött.


Lehet, hogy Pierce Brosnan lesz Mike Noonan a Bag of Bones adaptációban, amit elvileg a héten kezdtek forgatni, gyakorlatilag ha nincsenek szereplők, akkor valószínűleg mégsem.


Olvasnivaló rovat. Ragyogás DVD-ajánló a dvdextrán.

Utalások Sorozatok, film, játék 2011. július 8.

Sorozatok: Anya Csak Egy Van, Melrose Place (thx, saly!).

Filmek: The Nines (thx, Laci!).

Játékok: Runaway (thx, TnS!).

Könyvajánló Olvasatlanság továbbra is 2011. július 8.

Újdonságok magyarul, vásárlási és olykor helyi review linkekkel rovat.

Raymond Chandler: Angliai Nyár (novellák)

Chandler kevésbé krimi írásai, melyek még nincsenek meg, így ezt be fogom zsákolni alkalmasint.

És mivel sajna hetek óta nem járt könyv a kezemben (amiért is 18 botütés a jussom), ennyit erről a rovatról.