... HÍREK ...

Ha nem akarsz lemaradni a frissítésekről, küldj egy üres levelet erre a címre!

EXKLUZÍV INTERJÚK!

Reklámozd az SKHQ-t!
Nyomtasd ki ezt a szórólapot (.PDF), és adj egyet mindenkinek!

Bevezető Vasárnapi ejtőzés 2011. június 12.

OMG, napközbeni frissítés! Ráadásul vasárnap, amikor az egyetlen általam készített banner látható fent. Ja, a költözés még nem történt meg, de elvileg hamarosan. Lesz soron kívüli hírlevél meg frissíés a nagy eseményről.


Zenebutik. A Rock of Ages egy musical, amit soha nem fogok látni (ld. még a Webber-féle Starlight Express, és nincs is több), a soundtrackje viszont annyira kibaszott jó, hogy nagyon. Fogtak pár 80-as évekbeli rockslágert, és összefűzték őket egy történetbe. Sherri színésznő akar lenni, Drew rocksztár, találkoznak, szerelem, miegyéb. Persze vannak egyéb történések és szereplők is (egy rockbanda énekese, aki szólókarrierre készül a band a búcsúja után, a kocsma tulaja, ahol Drew dolgozik, a város vezetősége, akik a kocsmát akarják ledózerolni, és így tovább). Nem is ez a lényeg, nyilván nem találják fel a spanyol viaszt vele, de annyira jól össze van rakva az egész, természetesen szövegrészletekkel a színpadi produkcióból.

Eszméletlen a dalok listája is, van Foreigner, Whitesnake, Asia, Bon Jovi, Twisted Sister, Starship, Europe, Poison, Journey, Slade, és még sorolhatnám. 2009-es a cucc, azóta számos szereplőváltás és más produkció készült, de a CD-n az eredeti felállás énekel. Könyv is van, az valahogy nem érdekel, jövőre viszont lesz film, az nagyon is. Hátha lesz olyan jó, mint a CD, de sok múlik a szereposztáson is. Slusszpoén David Coverdale (Whitesnake) bevezetője, illetve a rejtett bónusz nóta, ami ugyan csak 2:30 körül van (a teljes album 76 perc), de már ez egyedül is megéri a CD árát. (A Journey Don't Stop Believin'-jének instrumentális változata, hatalmas dobokkal meg gitárokkal.) Ennél a youtube usernél fent van az album, lehet csemegézni (a bonus track nincs ott).


Szavazás rovat. Az új szavazást az egyik lenti hír ihlette. Az előző, utánnyomásos kérdés eredményét pedig elküldtem az Európának szokás szerint. A lista 1156 szavazat után:

 • Atlantisz Gyermekei (119)
 • A Halálsoron (111)
 • A Remény Rabjai (103)
 • A Setét Torony 1-7. (90)
 • Rémálmok és Lidércek (88)
 • Nem Jön Szememre Álom (72)
 • Sorvadj El! (68)
 • Minden Haláli (50)
 • Csontkollekció (43)
 • Rémület a Sivatagban (41)
 • A Két Rose (36)
 • Végítélet (34)
 • X Perccel Éjfél Után (32)
 • A Rémkoppantók (32)
 • A Holtsáv (31)
 • Éjszakai Műszak (30)
 • Tortúra (28)
 • A Menekülő Ember (21)
 • A Rendcsinálók (21)
 • Bilincsben (21)
 • Hasznos Holmik (21)
 • Álomcsapda (20)
 • Az Írásról (15)
 • Tom Gordon, Segíts! (9)
 • A Sárkány Szeme (7)
 • A Mobil (7)
 • Dolores (6)

Random hülyeség a bevezető végére rovat. Amikor az "újságíró" nem tud angolul (egy lehetésges forrás).

Amikor a világ egyik legjobb írójának (ez lenne King) egyik legrosszabb műve (ez lenne a Dark Tower és a videó tárgya) találkozik a világ egyik legjobb játékával (ez lenne a Minecraft).

Amikor valakinek sok pénze van, bekerül a Forbes összesítésébe. King ezúttal a 79. helyet kapta.


További kellemes hosszú hétvégét, néhány hét múlva jövök.

Könyvek Finomságok 2011. június 12.

Helyreigazítás rovat. Múltkor jól benéztem, közel sincs 100 éves A Legyek Ura. Köszi, Levente!


King ismét Európába készül. Németország, Franciaország, és egyéb titkos helyek. Egyszer azt írta nekem valaki, hogy hozzánk is jön valamikor (vagy azóta már járt is teljes titokban?). Meglátjuk. Végülis ezek a helyek sincsenek annyira messze (ahogy pár éve Anglia sem lett volna), csak a lustaság... Addig is szavazásra fel!


A Ghost Brothers musical 2012. április 4-én mutatkozik be. Illetve onnantól több, mint egy hónapig lesz színpadon. King interjú a témában, a CD pedig kötelező vétel, aztán hátha jó is lesz. 3 lemez lesz, kettőn a teljes darab, a harmadikon csak a dalok, és lesz hozzá könyv is a szövegekkel. Szóval nem lesz olcsó.


25. évfordulós kiadás érkezik az Azból. Kívül-belül agyonillusztrált, igényes kiadvány lesz, szokásos Cemetery Dance-minőségben. Ezen kívül új utószó, 18x25-ös méret, és mivel nem rövid könyvről van szó, akkora lesz, mint egy ház.


Részlet a 11/22/63-ből. A hangoskönyvet Craig Wasson fogja olvasni.

Filmek Eyecandy 2011. június 12.

Dark Tower múvi forgatás jövő tavasszal, de a kevesebb pénz ellenére továbbra is 3 film és 2 sorozat lesz. Egyelőre legalábbis ez a helyzet. Van ilyen is. Október 1-jén jár le, de hogy mi lesz akkor... Film és új könyv biztos nem.


Újabb Carrie remake készül. Az a Roberto Aguirre-Sacasa írja, aki a Végítélet képregényeken is dolgozik. King szerint Lindsay Lohan akár működhetne is Carrie-ként. Persze nem gondolta komolyan. Egyesek viszont Megan Foxról pletykálnak, de Hailee Steinfeld valamivel esélyesebb. Részemről inkább Lindsay, még a fénykorából (haha), mivel Fox roppantul antipatikus, Hailee meg... szerintem nem Carrie, meg túl fiatal (tekintsünk el attól, hogy akárki játszhat akármilyen idős karaktert, ld. a sok harmincas középiskolás az iskolás sorozatokban-filmekben). Meglátjuk, de alapvetően tényleg valami kevésbé ismert arcot kéne választani.


Ja, a színpadra is visszakívánkozik kedvenc ámokfutó tinédzserünk, mégpedig a musicalt próbálják feltámasztani.


A Búrából is sorozatot vagy tévéfilmet akarnak csinálni. Michael Green foglalkozik vele, aztán vigye, akit érdekel.


Július 6-tól pedig végre forog a Mick Garris-féle Bag of Bones tévés produkció. Végre alatt leginkább azt értem, hogy a sok tökölés után, mivel a könyv annyira nem jött be.

Utalások Megint csak sorozatok 2011. június 12.

Sorozatok: Drew Carey's Improv-A-Ganza, Happy Endings, Grace Under Fire, How I Met Your Mother.

Könyvajánló Olvasatlanság 2011. június 12.

Újdonságok magyarul, vásárlási és olykor helyi review linkekkel rovat.

Neil Gaiman & Dave McKean: Farkasok a Falban (The Wolves in the Walls) (képeskönyv)
John Sandford: Rossz Vér (Bad Blood) [Virgil Flowers #4]

A Gaiman kötelező, nagyon szórakoztató, és McKean illusztrációi eszméletlenül jók. A Sandford szintén kötelező (nekem is, mivel őt magyarul olvasom). Ősszel remélhetőleg érkezik menetrendszerűen a következő Davenport, jövő tavasszal pedig a következő Flowers.


William P. McGivern - Heaven Ran Last

A Nagy Leszámolás (The Big Heat) egy marha jó könyv, az Albatrosz könyvek sorozatban jelent meg, tehát könnyen és olcsón beszerezhető. Mást azonban igen nehéz találni a szerzőtől angolul is, nekem legalábbia mostanáig tartott, pedig a Leszámolást 2007 nyarán olvastam.

A Heaven Ran Last, ha minden igaz, második regénye volt, 1949-ben jelent meg. Röviden annyi a sztori, hogy Johnny, aki bukmékerként keresi kenyerét, belezúg egy leányzóba, akinek a férje akkortájt a messzi távolban katonáskodik, aztán amikor hazajön, Johnny és a nő úgy döntenek, elteszik láb alól. No nem feltétlenül gyilkosságilag, csak hogy ketten zavartalanul éldegélhessenek. Persze nem minden úgy sikerül, ahogy eltervezték. Sőt, kb. semmi sem.

Láttunk már ilyet, ettől függetlenül nekem ez is tetszett. Mééég akarok McGivernt!


Chuck Hogan - The Standoff

Ezzel úgy 50 oldalig sikerült elszenvedni, aztán feladtam. Túszejtős dolog egyébként, a szerző első könyve, aki azóta írt még ezt-azt (Prince of Thieves című regényéből The Town címmel nemrég filmn is készült), mostanság pedig a vámpíros hisztériát lovagolja egy trilógiával és társszerzővel.