... HÍREK ...

Ha nem akarsz lemaradni a frissítésekről, küldj egy üres levelet erre a címre!

EXKLUZÍV INTERJÚK!

Bevezető Álmosság 2011. november 19.

Másnak az a hajnal, amikor én szoktam lefeküdni aludni, nekem az, amikor mások - és ma én is - kelnek. Ráadásul szombaton...


Zenebutik. A Uriah Heep a '60-as évek végének és a '70-es éveknek egyik - kortársaikhoz képest - kevéssé ismert, mégis meghatározó szereplője, már ami a rockzenét illeti. Ezúttal az első három albumot ajánlom hallgatásra (Very 'Eavy, very 'Umble, Salisbury, Look at Yourself), ugyanis a hetekben kezdtem módszeresen megismerkedni az életművel. Ideje volt már, gyerekkorom óta szeretem őket, de csak mostanában lett hiánytalan a két fontosabb énekessel rögzített albumok sora (a többiekkel majd később ismerkedem össze), és eddig csak random nótákat, válogatásokat, koncerteket, illetve két stúdióalbumot hallottam tőlük.

Egy kedves youtuber feltöltötte a nem-deluxe valtozatokat az albumokból egyben, persze trackekhez ugrási lehetőséggel, így könnyedén bele lehet hallgatni mindegyik nótába. Ajánlgathatnék konkrétumokat, de 1-2 kivételtől eltekintve mindegyik tetszik, és a megfelelő időben születettek és/vagy megfelelő zenei neveltetésben részesültek legalább az ismertebb dalaikkal biztos találkoztak már. Na jó, az egyik bonus tracket linkelem külön, ugyanis kiváló: Why. Jó hallgatózást!

Továbbá: Foreigner - Save Me. Új kislemez a feltehetőleg készülő új albumról. Az Acoustique nevű akusztikus szösszenet egyik bónuszlemezén kapott helyet, és engem a Mr. Moonlight albumra emlékeztet a hangzásvilág, de a Girl on the Moont is említik benne. Majd értekezek a kiadványról, csak előbb a 2009-es visszatérő albumot kéne végre meghallgatni (2 éve itt vár a polcon, ami nem rekord ugyan, de eredetileg még megjelenéskor szerettem volna összeismerkedni vele).


Random hülyeség a bevezető végére rovat. A Shrunken Head Studios megszerezte a Creepshow jogait, úgyhogy mindenféle 1:6-os és 1:4-es figurákat és egyebeket fognak gyártani a film alapján. Ízelítő.

Itt meg King dedikál Floridában.


Idén még jövök egyszer, valamikor karácsony előtt.

Könyvek Végre magyar megjelenés! 2011. november 19.

Tavasszal végre újra kiadja az Európa az Atlantisz Gyermekeit! A Halálsoront viszont nem tervezik a közeljövőben. (Thx, Cody!)


A 8. Dark Tower-regény megjelenése április 24-re csúszott kint.


Nálunk is előforduló, szerintem sajnálatos jelenség, hogy egy adaptáció kapcsán moziplakáttal/színészek fotóival borított könyvet jelentetnek meg. Értem én, hogy marketing, de az esetek 98.5%-ában pocsákul néznek ki, ahogy ez is:


Dead Night címmel néhány hétig színházi előadást lehetett megtekinteni Hollywoodban az alábbi King novellákból: Nona, Indián Tél, Harvey Álma, Aki a Virágot Szereti..., Néma, A Tízórai Emberek. Bővebb infó.


Olvasnivaló rovat. Egyik Wall Street Journal interjú. Másik Wall Street Journal interjú. Wired interjú. The Scotsman interjú. New York Times interjú.

Filmek Mindenem a tévé 2011. november 19.

Újra megy nálunk a Haven, mégpedig a Universalon és a Filmboxon,


Amerika után Angliában is megjelenik a Tales from the Darkside DVD-n. Egyelőre az első évad baráti áron, ami tartalmazza Az Istenek Szövegszerkesztőjének adaptációját is. A másik Kinggel kapcsolatos epizód a 4. évadban van, meglátjuk, eljutnak-e az angolok odáig.


Brian K. Vaughan írja az Under the Dome forgatókönyvét a Showtime-nak, Naomi Sheridant pedig a Rose Madder (A Két Rose) adaptálásával bízták meg. A Végítélet-projectből távozott David Yates, mivel szerinte minisorozatot érdemelne a történet, úgyhogy Ben Affleckhez került a rendezői szék, mert a stúdió mezei filmet akar.


A Dark Towerös arcok csökkentették 40-50 dollármillióval a filmek költségvetését, így feltehetőleg el fogják tudni készíteni. Most épp csatornáknál házalnak (HBO, ilyesmi).


Megvan pár szereplő a Ghost Brothers of Darkland Countyhoz: Emily Skinner, Shuler Hensley, Justin Guarini és Jake La Botz.


Néznivaló rovat. Képek a Bag of Bones-ból.


Olvasnivaló rovat. Mick Garris interjú (első és második rész) a BoB kapcsán.

Utalások Sorozatok 2011. november 19.

Sorozatok: Supernatural (thx, Laci!), Cougar Town (thx, Gyusz!), Grey's Anatomy, QI, Mike & Molly.

Könyvajánló Előkarácsony 2. 2011. november 19.

Újdonságok magyarul, vásárlási és olykor helyi review linkekkel rovat.

Isaac Asimov: Alapítvány (Foundation)
Isaac Asimov: Alapítvány és Birodalom (Foundation and Empire)
Isaac Asimov: Második Alapítvány (Second Foundation)
Iain M. Banks: Anyag (Matter)
Harlan Coben: Vér a vérembol (Long Lost)
Michael Connelly: A hazugság csapdájában (The Brass Verdict)
Dean Koontz: Élve és Holtan - Frankenstein 3. (Dead and Alive)
Peter Robinson: Rossz Fiú (Bad Boy)
John Sandford: Elásott préda (Buried Prey)
Kurt Vonnegut: Vámpéterek, foma és nagybömbök (Wampeters, Foma and Granfalloons)

Coben úgy tunik, új kiadóra talált, ami jó hír, mivel a Kelly nem vitte túlzásba a könyvei kiadását. Talán az új felelős jobban muzsikál majd, bár a sorrendre ők is szarnak. Az Alexandra viszont a jelek szerint végleg feladta Graham Hurley kiváló Faraday-sorozatát, mivel idén nem jött új kötet tőle. Ez a Vonnegut már régi adóssága a kiadónak, ahogy a Koontz is, a Gabo pedig továbbra is szépen megél ebből a néhány Asimovból.