... HÍREK ...

Ha nem akarsz lemaradni a frissítésekről, küldj egy üres levelet erre a címre!

EXKLUZÍV INTERJÚK!

Bevezető Költözés, pályázat, ilyesmi 2011. szeptember 17.

Említettem nemrég, hogy költözni fog az oldal, ami most megtörtént. Apró technikai probléma akadt a váltáskor, ezért csúszott ennyit az ehavi/szülinapi frissítés (eredetileg szeptember 4. volt a cél). Az új cím, ahogy az a hírlevélből meg innen-onnan kiderült:

http://skhq.waces.hu/

Ezt tessék bookmarkolni, felírni, memorizálni, terjeszteni, látogatni a jövőben. (Gigathx, waces!) Egyelőre a régi cím is ide irányít, de ki tudja, meddig. Az emailcím maradt természetesen, de a banner immár idejétmúlt, mivel a régi cím van rajta, csak még nem készült el a váltás.

Ja, és megint muködik a Google kereső, ami az oldalon belül keres. Egyelőre nem nagyon ismeri az új oldalt, adni kell egy kis időt neki, amíg feltérképezi, ezen kívül azonban csak kozmetikai problémák vannak, bár lehet, hogy csak a 3.6-os Firefoxot nem szereti. Ami nem igaz, mert a Google tesztoldalon szép fekete a találatok háttere, ahogy kell, de a H.Q.-ba illesztve csúnya fehér lesz. Nyilván én baszok el valamit, de fogalmam sincs, mi lehet az, úgyhogy hacsak nincs valakinek ötlete, így marad. Működik, látszik minden szöveg, csak a fehér keret kicsit illúzióromboló...


A pályázat kifújt, megvolt a szavazás, az eredményről itt lehet olvasni. Ezúton is gratulálok mindenkinek!


Zenebutik. Június végén végre megjelent Weird Al Yankovic új albuma, az Alpocalypse. Néhány dal pár éve már hallható volt a download-only Internet Leaks EP-n, de én megvártam, amíg egy igazi albumon helyet kapnak.

Szokás szerint aktuális popslágerek paródiái váltják a saját dalokat, közben pedig egy adag polka is belefér. A paródiák nyilván akkor ütnek igazán, ha ismeri az emberfia az eredetit, vagy legalább az eloadóról tudja, hogy mi fán terem, de ez nálam ritkán fordul elő (illetve ritkán parodizálnak általam favorizált zenéket). Weird Al nagysága viszont pont ebben rejlik, hiszen még így is szórakoztatóak és jópofák a szövegek. Paródia lévén a zene viszont adott, azzal nincs mit tenni. Lady Gaga, Miley Cirus, Taylor Swift, T.I., B.o.B. és egyéb ismert vagy nálunk kevésbé ismert (fogalmam sincs) előadók kerültek célkeresztbe ezúttal, olyan témákkal, mint a celebrityk hányatott sorsa, egy CIA-ügynök mindennapjai, egy nagyvonalú fickó dicsekvése, vagy épp egy tetőtől talpig tetovált fickó vallomása.

A saját dalokban szerencsére igazi hangszerek is vannak, és azok inkább egy-egy stílust vagy viszonylag jellegzetes hangzású előadót/bandát parodizálnak, a szövegek pedig egy mindenre képes fiatalemberrol, a Craigslist nevű apróhirdetésekkel foglalkozó website-ról, egy színészi ambiciókat dédelgető idegenvezetőről, egy nem túl szerencsés csengőhang-választásról és az igaz szerelemről szólnak. Zárásképp pedig az előző album Don't Download This Song folytatásaként-párjaként felfogható Stop Forwarding That Crap to Me csendül fel, kórussal, mindennel.

Összességében remek album, változatos, jók a szövegek is. A bónusz DVD-n a 12 dalból 10-hez van klip (többnyire animált, kezdő/amator filmesek tolmácsolásában), ami kimaradt, az a polka medley, illetve a Lady Gaga klip, ami csak az album megjelenése után készült el. A DVD-n lévő klipek közül ezek tetszettek: CNR, Party in the CIA, Ringtone, If That Isn't Love, Stop Forwarding That Crap to Me.


Első hallgatásra a Queen második albumának első fele minden különösebb hatás nélkül ment végig, aztán jöttek a szimpatikusabb nóták. Meglepő volt, mivel az első albumon szó szerint egy jó, egy kevésbé jó mintát követtek (már ami engem és az első néhány hallgatást illeti). Aztán néhány további alkalom után tudatosult bennem, hogy ez bizony egy eszméletlenül jó, változatos, fantasy témájú koncept album. Csak ne jutna mindig eszembe a legelejérol a nászinduló... Az alábbi nóták különösen ajánlottak: White Queen (As It Began), The March of the Black Queen, Father to Son, Ogre Battle, The Fairy Feller's Master Stroke.

Szavazás rovat. Először is: kezdek kifogyni a kérdésekből, úgyhogy ha van valakinek ötlete, jöhet emailben. Másodszor az előző szavazás eredménye alant, harmadrészt új kérdés jobb oldalon.

2011. június
Meddig utaznál, hogy találkozz Kinggel?

  • Országon belül (109)
  • Semennyit, inkább olvasok (60)
  • Amerika, Ázsia, világ vége... (44)
  • Környezo országok (22)
  • Európai országok (22)
  • Városon belül (19)

Random hülyeség a bevezető végére rovat. Agyagból készült babák King műveiből erre. Thx, Kabal!


Ennyit a 13. szülinapi frissítésről, találkozunk nemsokára ugyanitt.

Könyvek More bad news, everyone! 2011. szeptember 17.

Rossz hír rovat. "Nagyon sajnáljuk, de a Setét Torony sorozat folytatását kénytelenek vagyunk bizonytalan idore elhalasztani. Üdvözlettel: A szerk." Ezt nyilatkozta a Cartaphilus Fangorn kérésére.

Én hülye meg megvettem az első kettőt, támogatva a kiadót, magyar piacot, akármit. Egyfelől csoda, hogy elkezdték, még nagyobb, hogy folytatták, és tulajdonképpen a legkevésbé sem meglepő, hogy nem fogyott/abbahagyták (a bizonytalan ideig halasztás nálam ezt jelenti), de attól még roppant frusztráló. Nem baj, ez a sorozat is felemás lesz, az eleje magyar, a tübbi angol (asszem minimális méretbeli különbség is van). Lassan már tényleg csak Sandfordot és Dicket veszek magyarul, amíg le nem állnak azokkal is... És ezzel a 2. félévben nulla Kinggel kapcsolatos kiadvány jelenik meg nálunk. Klassz...

Kint egyébként így is megjelent nemrég a Torony képregény:


Csúnya borító rovat. Az angol 11/22/63 így fest.

Viszont a Simon & Schuster kiad majd egy 13 perces, King által írt, rendezett és narrált dokumentumfilmmel dúsított ebookot a regényből.


A 8. Dark Tower-regény, a Wind Through the Keyhole önállóan is megállja majd a helyét, akár ezzel is lehet majd kezdeni az ismerkedést. Roland fiatalon és idősebb kiadásban is szerepel majd benne, és kiderül, mi történt hőseinkkel a Gyémántváros elhagyása és a Callába való érkezés között.

Dear Me címmel olyan könyv készül megjelenni október 25-én, melyben kismillió híresség (köztük King) 16 évesen saját magának írt leveleit tartalmazza.

Olvasnivaló rovat. Két újabb írás a Setét Toronyról: 6. kötet, 7. kötet.


Másik Ghost Brothers plakát + előzetes.

Filmek Remake remake hátán 2011. szeptember 17.

Alexandre Aja rendezi majd a Pet Sematary remake-jét, a Végítéletből pedig akár két-három film is készülhet a Harry Potter mintájára, ugyanazokkal az arcokkal (mármint rendezőileg).


A Bárányok Hallgatnak rendezője, Jonathan Demme kaparintotta meg a 11/22/63 filmjogait. Ő fogja írni és rendezni. Ezt részemről jó jelnek tekintem, szeretem a filmet (és a könyvet is).


A Showtime csatorna tévéfilmet készíttet az Under the Dome-ból.


Október 3-án egy TCM-es dokumentumfilm fogja boncolgatni King életét és munkásságát The Horrors of Stephen King címmel. Nem tudom, az európai ágazathoz mikor jut majd el, ez a csatorna ugyanis könnyedén fogható szerintem a legtöbb kábeltévés csomagban a Cartoon Networkkel közös csatornán, angolul.


King - szerintem - egyik legijesztobb novellájából, a Tízórai Emberekből film készül.


A Things They Left Behind című novella (ld. Napnyugta Után) is hasonló sorsra jutott.

Utalások Sorozatok, rajzfilmek 2011. szeptember 17.

(Lenne más is - könyves, filmes, zenei utalások -, de sose jutok el odáig.)

Sorozatok: The Office, X-Akták (thx, Fangorn), A Playboy Villa Lányai (thx, Timi!), Friends With Benefits, Maid Marian and Her Merry Men, Talkin' 'Bout Your Generation, 2point4 Children.

Rajzfilmek: Family Guy (thx, Benjámin!).

Könyvajánló Olvasás? Az mi? :( 2011. szeptember 17.

Újdonságok magyarul, vásárlási és olykor helyi review linkekkel rovat.

Isaac Asimov: Az Alapítvány Előtt
Isaac Asimov: Előjáték az Alapítványhoz
Linwood Barclay: Too Close to Home
Arthur C. Clarke: 2001. Űrodisszeia
Frank Herbert: Heisenberg Szeme

Csupa örvendetes - bár engem nem érintő - megjelenés, és úgy tűnik, a Gabo nem adja fel Asimovot (mint ahogy McBaint sajnos igen).