... HÍREK ...

Ha nem akarsz lemaradni a frissítésekről, küldj egy üres levelet erre a címre!

Interjú Gyöngyösi Zsolttal, a Néma című film író-rendezőjével

További exkluzív interjúk

Bevezető Never sigh for a better world
It's already composed, played and told
2012. március 9.

Különleges frissítés a mostani, mivel hosszú idő után ismét sikerült képzeletbeli mikrofonvégre kapni valakit, és egy újabb, potenciálisan beszerzendő magazin is került a listára. De ezekről később.


Zenebutik. Karácsonykor már ajánlottam a Trans-Siberian Orchestrát egy témába vágó album kapcsán. Azóta első nem-karácsonyi albumukhoz is szerencsém volt, és valami eszméletlen jó. A Beethoven's Last Night arról szól, amit a címe sugall. Sok ismert témát kölcsönöz nem csak a címszereplő repertoárjából, hanem egyéb helyekről is, de saját anyag is van bőven, meg egész érdekes történet, sok szereplő, férfi ének, női ének, kórusok, gitárok, balladák, minden.

Gyakorlatilag az egész albumot linkelhetném, nem feltétlenül a kerek történet miatt, hanem mert minden nótát hallani kell. Például: Mephistopheles, I'll Keep Your Secrets, The Dark, After the Fall, A Last Illusion, Beethoven, Who is This Child. Bónuszként pedig az After the Fall újra, élőben. Az albumon Patti Smith (Meat Loaf-rajongók ismerhetik) adja elő, és az se semmi, de amit Chloe Lowery produkál élőben, az beszarás. A bónusz bónusza ugyanaz a dal, szintén Chloe énekével, csak akusztikusan. Nagyon szeretnék idén egy TSO koncert DVD-t a polcra tenni a jelenlegi turnécsapattal, még ha Jeff Scott Soto valahogy nem is igazán győzött meg.


Kicsit más jellegű a Mumford & Sons nevű formáció, akiket egy sorozatban hallottam először (és másodjára). Úgynevezett neo-folkot játszanak, de nem is a skatulya a lényeg, hanem a zene, az pedig szerintem kiváló, még ha vannak is gyengébb nóták a bemutatkozó, Sigh No More című albumukon (többnyire pont a kislemezek).

Ajánlott például: White Blank Page, The Cave, Dust Bowl Dance, Little Lion Man.


Szavazás rovat. Eredmény itt, új kérdés jobbra.

2011. december
Láttad már a Bag of Bones-t?

  • Nem, majd később angolul/felirattal (39)
  • Igen, és nagyon tetszett (22)
  • Igen, elment (20)
  • Nem, majd szinkronosan (14)
  • Nem, nem érdekel (14)
  • Igen, de nem tetszett (9)

Random hülyeség a bevezető végére rovat. Felröppent a hír, miszerint King besegít a következő Aerosmith album szövegeinek írásában. Aztán kiderült, hogy kamu.

Stand by Me akkor és most.

Ez meg csak úgy, mindenféle könyvesboltok.


Április elején jövök megint.

Könyvek Aludjunk Atlantiszban 2012. március 9.

Pff, az Atlantisz Gyermekei még mindig nem jelent meg, az Alexandrán minden héten tolják egy hetet. Sok értelme volt, hogy megvették az Európát, ha ennyi a tökölődés állandóan.


Viszont: Travis kolléga talált még egy Rakéta Regényújságot, amiben King írása szerepel, mégpedig Az Istenek Szövegszerkesztője az 1991/45. számban (1991. november 12.). Oggnak hála pedig már a polcomon is van egy példány!


Egy darabig nem lesz Talizmán 3, mindkét szerző roppant elfoglalt továbbra is a saját dolgaival.


Dark Tower rovat. A DT8 hangoskönyvet King maga fogja olvasni (lejjebb a bizonyíték), sőt, a kiadványon egy durván félórás (25 kéziratoldalnyi) részlet is lesz a Dr. Sleepből, amit szintén King olvas fel. Utóbbi egyébként jövőre jelenik meg.


Néznivaló rovat. King felolvas a Dr. Sleepből. Valaki meg leírta, amit mondott.

A másik: King egy órán át beszélget Lauren Grodsteinnel, aki A Friend of the Family címmel írt könyvet, Kingnek meg biztos nagyon tetszett.


Dicsekvés rovat. Hmm, ide akartam megint valamit, de így is elhúzódott a frissítés. Nagyon át kéne már állni valami blogszerűre, mert kurva macerás csinálni, még ha csak havonta egyszer aktuális is (vagy lehet, hogy épp ezért).

Filmek Interjúúú! 2012. március 9.

Múltkor hírül adtam az akkor már nem is olyan friss infót, misrezint magyar dollar baby készül a Néma című novellából. Azóta a film már az utómunkálatoknál tart, a hónap vége felé talán el is készül teljesen, addig azonban készítettem egy interjút Gyöngyösi Zsolttal, a mű író-rendezőjével, aki pár kulisszák mögötti képpel is megdobott (örök hála!). Klikk!


Olvasni- és néznivaló rovat. Szavak, képek és videó az új Carrie musicalről.

Utalások Sorozatok 2012. március 9.

Sorozatok: Sons of Anarchy (thx, Gyusz!), Talkin' 'Bout Your Generation.

Könyvajánló Nem annyira ajánló 2012. március 9.

Újdonságok magyarul, vásárlási és olykor helyi review linkekkel rovat. Az agave kiadta újra a Marsbéli Krónikákat. Kötelező olvasmánynak kellene lennie.


Leon Uris - Exodus (Exodus)

Nem olvasok történelmi könyveket, mivel a történelmet - a tesi és a matek mellett - a legrosszabbak között tartottam számon a suliban (többnyire a tanáraikkal együtt), és egy életre elég volt belőlük. Ezt viszont ajánlotta egy ismerősöm, gondoltam teszek vele egy próbát.

Végigolvastam, de két hosszabb és egy rövidebb rész kivételével szenvedés volt, úgyhogy a témáról és a műfajról ennyit.


Shaun Hutson - Shadows (Árnyak)

Mivel Tandori fordította a magyar kiadást, inkább kihajítottam a néhány százasért vett antikvár példányt és megvettem angolul. Lényegében arról van szó, hogy okos embereknek gyógyszerek és hipnózis segítségével sikerül elkülöníteniük, mi több, megtestesíteniük az emberek asztrális testét, ami amolyan "sötét oldalként" funkcionál, de mivel testet ölt, cselekedni is képes. Horrortörténet lévén a cselekedetek többségét mindenféle kreatív öldöklési módozatok teszik ki, amikkel alapvetően nem is lenne baj, de maga a sztori elég gyenge. Ha még nem ismered Hutsont, ne ezzel kezdd szerintem. A borító viszont jó.