Áprilisi hírek

Küldj híreket a Stephen King H.Q.-nak!
Fizetni ugyan nem tudok érte, de nagyon szépen megköszönöm, és persze
a neved is megjelenik a hír mellett.

Ha szeretnéd tudni, mikor frissül az oldal, írd be az e-mail címedet és klikkelj a Join List gombra!

Ha van pár eladó könyved/filmed,
vagy Te adnál el valamit,

ide klikkelj!

1999. április 30. - Megint elég sok minden
 • Megvettem Koontz A Szív Sötét Folyói (Dark Rivers of the Heart), ill. King A Setét Torony 3. - Puszta Földek (The Dark Tower III - The Waste Lands) című könyveit. A Koontz 999 forint, a King 1200. Ez elég durva! Az előző Koontz még 988 Ft volt, a második Dark Tower meg 950. Rohadjanak meg! Ja, a következő magyarul megjelenő Koontz könyv a Tiktak (Tick Tock) lesz!
  [Újságcikkek] 2 újabb cikk a márciusi Cinemából. Mindkettő az Apt Pupillal foglalkozik.
  [Segítség!] Még valaki kért segítséget az oldalon keresztül.
  [King a TV-ben] Egészen megtáltosodtak a TV adók! Viszonylag sok King mozit tűztek műsorra (illetve azt a két filmet viszonylag sokszor tűzték műsorra...). Ez is valami. Mondjuk az újságban a Langolierek - Az Idő Fogságában helyett A Langolierek Fogságában címmel jelent meg a film, de sebaj :-)
 • 1999. április 23. - Szerintem kegyetlen sok minden
 • Azt hiszem, a mai hírmennyiség és egyéb dolgok kárpótolnak mindenkit a múlt heti gyér termésért... Jó szórakozást!
  [King a TV-ben] Végre lesz King film a TV-ben!!!
  [Segítség!] Néhány újabb segélykérés kapott helyet itt.
  [Újságcikkek] Ismét egy új aloldal! Itt az eddig a hírekben látott Kinggel foglalkozó újságcikkeket gyűjtöttem össze. Most, hogy külön oldal van nekik, biztos, hogy egy rohadt cikk sem lesz egyik lapban sem... :-/
  [HBO.Hu] Az HBO saját website-reklámjának szerves része A Fűnyíróemberből pár képkocka. Gondoltam, hátha érdekel valakit... ;-)
  [Könyvek] Megjelent Kingtől A Setét Torony III - Puszta Földek című könyv, és Koontz-tól A Szív Sötét Folyói. Jövő héten megveszem őket, és felteszem a King könyv borítóját is.
  [HBO.Hu] Még egy HBO-s hír: a csatornná futó Mozi! Mozi! Mozi! című műsor szerint a The Rage - Carrie 2 második az amerikai mozikban. Az azért nem semmi!
  [Csollán Péter] Peti nemrég küldte az alábbi levelet:

  Szia Dohi!

  Egy hírlevélből ollóztam ki a következőt, biztosan érdekel:

  CARRIE 2.

  Már látható az amerikai mozikban a legendás Stephen King horror, a Carrie folytatása. Húsz évvel a tragikus események után Carrie egy családi-iskolai tanácsado szolgálatot vezet. Egyik paciensében, egy tizenéves lányban ugyanolyan képességeket fedez fel, amelyek annak idején őbenne tomboltak.

  Köszi szépen, Peti! Én azt hallottam, hogy Sue Snell, az egyedüli túlélő az, aki találkozik egy Carrie-éhez hasonló képességekkel rendelkező egyénnel. Peti kérdezte továbbá, mit tudok még a filmről. Nos, március 12-én nyitott az amerikai mozikban, és az előzetest elnézve nem sok köze van a Carrie-hez. Szerintem a nevet csak a jegyeladások miatt választották. Attól persze még lehet jó a film...


 • Ígértem nemrég, hogy ha elolvasom A Hírvivőt Barkertől, még visszatérek rá. Íme! Befejeztem, és várom a folytatást, ui. ennek elég hülye vége lett... Itt egy idézet a 190. oldalról, ami tetszett:

  "- Szeretlek, Mama. Tudom, hogy azt mondtam félek, de hidd el, tudtam, hogy soha nem lennél képes bántaniengem."
  A Mama felnézett rá, a szeméből megállás nélkül patakzó könnyek végigcsorogtak az arcán, hogy végül lecseppenjenek az állkapcsáról.
  - Gondolkodás nélkül átvágtam volna a torkodat."

  A könyv közepes, az eleje uncsi, a második rész nem rossz, a többi gyengus egy kicsit.

 • 1999. április 17. - Pratchett és Apt Pupil
  [Sci-Fi.Hu] Egy érdekes hír Terry Pratchett-tel kapcsolatban:

  TERRY PRATCHETT ÉS A RAJONGÓK

  (Ansible hírlevél - 1999. április) Terry Pratchett megszüntette kapcsolatát az alt.fan.pratchett newsgrouppal, mert kényelmetlenné vált számára a rajongók nyomása, spekulációi, hogy mit írjon, és azt hogyan írja. Szerinte a szerző ne legyen jelen, amikor az ötleteit tárgyalják ki.

  Igen, ebben végülis lehet valami...


  [Filmek] Az Apt Pupil (magyarul Az Eminens) mostanában jön ki videón és DVD-n Amerikában. A DVD verzión egy "így készült" rész is helyet kapott.

  1999. április 16. - Kvázi King a Nők Lapjában
 • Elnézést kérek mindenkitől, hogy csak egyetlen hírrel szolgálhatok, de egész héten csak játszottam. Star Wars játékok rulez! :)
 • A 99/15-ös Nők Lapjában egy rövidke beszámoló volt Stanley Kubrick haláláról, a cikk mellett pedig ez a kép volt A Ragyogásból (merthogy Kubrick rendezte a filmet :-)).
 • 1999. április 10. - Segítség! oldal immár a menüben és egyéb hírek
  [Segítség!] Na, ez is megvan! Külön oldalon a Segítség! rész.
 • Rendeztek King tiszteletére egy "25 éve a szakmában" partit, és ott látott napvilágot egy The Lieutenant's Rap című új sztori. Kézzel írott, a Philtrum Press adta ki, mindössze 500 példányban. A történetről csak annyit lehet tudni, hogy köze van a Hearts in Atlantis-hoz, de abban nem lesz benne.
 • King azt mondta nem túl régen egy beszédében, hogy nyáron befejezi On Writing című könyvét, aztán teljes erővel beleveti magát A Setét Torony befejezésébe. Állítólag egyszerre akarják kiadni az utolsó 3 részt, de ez nem tűnik túl valószínűnek.
  [TV3] Megint kiábrándultam a TV3-ból... Április 17-én lesz az utolsó Buffy epizód :-( Nem tudom, mi értelme van megvenni 12 részt egy sorozatból. Ez csak arra jó, hogy elhúzzák a "mézesmadzagot" az orrunk előtt, aztán akár meg is rohadhatunk...
 • 1999. április 9. - Újabb filmismertető és új oldal a láthatáron
 • [Filmek] Végre én is alkottam egy ismertetőt! :-) A Quicksilver Highway című produkciót választottam. Jó szórakozást!
  [Segítség!] Nem kell örülni, az "új oldal a láthatáron" csak ezen oldal egyik aloldalára értendő. Holnap ugyanis a Segítség! oldal bekerül a menübe is, hogy többen észrevegyék, és akinek van valami eladó/elcserélendő cucca, esetleg keres valamit, írjon nyugodtan, a következő frissítéskor bekerül "hirdetése" az oldalra. Aztán már csak némi szerencse kell...
 • 1999. április 2. - Új kérdés és egyéb hírek
 • Úgy tűnik, lassan minden hónapot valami jókívánsággal kell kezdenem. Na nem, mintha baj lenne! Kellemes Húsvéti Ünnepeket és Sok Locsolódót Mindenkinek! :-)
  [Idézetek] Eller Peti küldött egy újabb idézetet. Köszönet érte!
  [Segítsen már valaki!!!] Sikerült megszereznem Terry Pratchett A Mágia Színe című könyvét, hála Pistinek. Úgy tűnik, valaki mégis olvassa segélykérő oldalamat... Egyébként bárki keres bármit, közzéteszem! Akkor persze kikerül a menübe is a Segítség! oldal, nem csak innen lesz elérhető. Addig is, ha van bármid, amit keresek, írj! Köszi!
  [Cyberstone] A Cyberstone LangMaster című nyelvoktató programjai közé bekerült egy igen érdekes sorozat. A címe In Action, és filmszínészek, zenészek, politikusok, üzletemberek és írók segítségével segíti a nyelvtanulást. A Világhírű írók című lemezen van egy King interjú is. Ha valakinek megvan, vagy látta már, megdobhatna egy levéllel! Köszi szépen!
  [Pollit.com] Új hónap, új kérdés a menüben. Ezúttal szörfözési szokásaitokról érdeklődöm. Az előző havi kérdésre egyébként meglepően sok, kereken 10 szavazat érkezett. Azért meglepő ez, mert én maximum 2-3-ra számítottam. Tízből kilencen King regényeit részesítítek előnyben, míg egyvalaki a filmjeit. Mondhatnám, hogy beigazolódott a papírforma :)
 • Mától képek is lesznek a hírekben! Egyelőre csak linkek vezetnek majd az adott hírhez kapcsolódó kép(ek)hez, aztán később lehet, hogy a szöveg mellett jelennek majd meg a képek.
  [Story magazin] A következő cikk a Story tegnapi, 1999. április 1-i számában jelent meg, rögtön a 3. oldalon.

  Egy szatyor csont

  Vajon a krimiíró, a borzongató, ijesztgető thrillerek szerzője mennyire hasonlatos egy mérnökhöz? Aki pontosan kiszámolja, melyik építőanyag mit bír el, hogyan mutat, s melyik vegyszer alkalmas az éppen kívánt reakció beindítására. Méricskélik-e előre, hogyan hat majd egy-egy sztori a kedves "áldozatra", az olvasóra, mennyire mozgatja majd meg a fantáziáját, milyen mértékben szorítja össze szívét a jeges rémület?

  A legnagyobbak tudják a titkot. Valamit megéreznek az adott kor szelleméből, igényeiből, még akkor is, ha nagy sikerű könyveikre csak legyintenek a szőrösszívű irodalomkritikusok. A képen látható Stephen Kingről eszünkbe juthat Jack Nicholson ördögi mosolya a Ragyogásból, a mellette álló ősz hajú Ken Follettről pedig Donald Sutherland, a Tű a szénakazalban főszereplője. A két milliárdos író most éppen gitáron játszik, egy londoni művészklubban, csak úgy, a saját kedvére. Amúgy? Egy szatyor csont. Ez a címe a világot borzongató Stephen King legújabb könyvének. Idősebb kollégája, Ken Follett, egyelőre erőt gyűjt következő művéhez.

  Egyébként szerintem az Egy szatyor csont, ill. Egytáskányi csont címek elég szerencsétlenek. Jó lenne, ha Európáék valami jobb címmel jelentetnék meg a könyvet. Bár A Setét Torony után én már semmin nem lepődnék meg...