Augusztusi hírek

Küldj híreket a Stephen King H.Q.-nak!
Fizetni ugyan nem tudok érte, de nagyon szépen megköszönöm, és persze
a neved is megjelenik a hír mellett.

Ha szeretnéd tudni, mikor frissül az oldal, írd be az e-mail címedet és klikkelj a Join List gombra!

Ha van pár eladó könyved/filmed,
vagy Te adnál el valamit,

ide klikkelj!

1999. augusztus 27. - Egy rohadt hosszú bevezető, újabb cikk és a szeptemberi kérdés
 • Fúú, nem semmi! Az van az eheti hírblokk fejlécében, ami a hírekben, és a sorrend is majdnem stimmel!! :) Erre a hétre csak 2 hírecske jutott, és - ahogy minden héten elmondom - ez nem valami sok. Nade ez van, ezt kell szeretni, és maximálisan kihasználni azt a pár napot, ami még hátravan a hónapból. Most viszont elég belőlem, az oldal feltehetőleg egyetlen látogatója, SzB már biztos nagyon unja a hülye bevezetőimet. :) (Bocsi, van egy másik kedves állandó látogató is: Szia Anita!! :)) Természetesen nem akarok senkit megsérteni, hiszen csak nem ők ketten szavaznak mindig ötször, hogy meglegyen minden hónapban a 10 szavazat, de a látogatottság akkor is siralmas. Az oldalon változtatni igazán nem tudok mit, mivel nekem ez így tetszik, bár nem én vagyok a fontos. Viszont ha nem írtok, hogy mit szeretnétek változtatni, sosem lesz olyan ez az oldal, amilyennek szeretnétek látni!! Az mondjuk egy másik kérdés, hogyha nem is látogatja senki az oldalt, akkor ki írjon reklamáló/dícsérő leveleket? Mindegy, most, hogy ezen a héten is kidühöngtem magam teljesen jelentéktelen dolgokon, ugorjunk egy fejest az eheti hírekből keletkezett medencébe (jajj, ez nagyon gyengus volt :))
  [Újságcikkek] Hmm, múlt héten is cikk, ezen a héten is... Csak így tovább!! :) A mostani cikk az 1999. szeptemberi CHIP Magazin CD-mellékletéről, a filmes rovatból származik. Semmit nem változtattam, csak a színeket, hogy ne üssön el az oldal többi részétől. Engedélyt kértem tőlük, választ még nem kaptam, úgyhogy amíg nem mondják, hogy szedjem le, marad.
  [Előző kérdések] Nu, felkerült a szeptemberi kérdés, íme az augusztusi eredmények. Gondoltam, egyszerűbb és érthetőbb is, ha a képet teszem be, nem pedig pofázok itt össze-vissza.

 • 1999. augusztus 20. - Idézetek a TV-ben, vagy valami hasonló :)
 • Semmi kedvem nem volt ezt a frissítést csinálni (és amilyen hülye vagyok, le is írom ezt), inkább helyette is a Jagged Alliance 2-t nyomattam volna, de így menet közben belejöttem, és most, hogy kész van és ezeket a sorokat írom, sajnálom, hogy csak ennyi minden jött össze erre a hétre. Bár, ahogy elnézem, nem is rossz, ahhoz képest, hogy elvileg nyár van és uborkaszezon es hasonlók. :)
  [Újságcikkek] Úgy tűnik, mindenki kedvenc pletykalapja, a Story, nem mindig a legfrissebb híreket közli, hiszen csak az augusztus 5-i számban írtak King balesetéről. Sebaj, a cikk felkerült az oldalra, lehet örülni. Köszi érte Csollán Petinek!
  [Filmek a TV-ben] Ismét köszi Csollán Petinek és SzB-nek az infókért! Ja, immár végleges a Kinges Végtelen Határok-epizód időpontja!!!
  [Idézetek] Köszi Bolla Gyurinak a remek idézetekért!
 • Megtudtam a Kinges CD-ROM címét: The Stephen King Desktop Companion. Állítólag játékok is lesznek rajta, meg minden. Kétlem azonban, hogy Magyarországon be lehet majd szerezni (akár legálisan, akár illegálisan) :-(
 • Újabb King-könyvről érkezett hír: Blood & Smoke a címe, és sajnos csak audiobookként jön ki. Ha olvastátok A Két Rose-t, tudjátok, mi az. Valami híres/kevésbé híres ember felmondja kazettára/CD-re a könyvet, aztán azt jól kiadják. Amerikában elég népszerű ez a formátum, a lustaság ugyebár nagy úr ott is :) Bár én nem tudom elképzelni, hogy minden X oldal után megfordítsam a kazit, vagy betegyek egy másik CD-t. Mindegy, a lényeg, hogy ha csak audioként jön ki a könyv, akkor megszívtuk, mert magyar kiadás a büdös életben nem lesz belőle... Ezt a kiadványt maga King fogja olvasni, es három sztorit fog tartalmazni: Lunch at Gotham Café, 1408 és In the Deathroom. Ja, és 2000. januárjában jelenik meg.
 • 1999. október 26-án jelenik meg a The Stand Special Editon DVD. Tök jó lehet! :(
  [King filmek] Spielberg elkészítí az ABC-nek a The Talismant, egy 4 órás minisorozatot, természetesen King műve alapján. Ez már nem csak a jogok megvétele, ez már maga a film! :)
 • 1999. augusztus 13. - Főleg langoliegerek, de akad más is
 • Nem is tudom, mit írjak bevezetőnek. Talán csak azt, hogy aki babonás, vigyázzon, mert péntek van és 13-a :) (Jajj, remélem Jasonnek nem szólt senki, még SzB sem!!! ;-)) Sajna jobb nem jutott eszembe, úgyhogy "hejhó, lendüljünk bele"! (Hmm, ez valami Kinges idézet volt, asszem, bár nemtom, honnan ;-))
  [Hyperbole Studios] A Hyperbole Studios még tavaly befejezte egy Stephen King CD-Rom elkészítését, de nem találtak kiadót. Azóta a helyzet megoldódott, a Blue Byte fogja kiadni a cuccot, úgy Halloween körül (az ugye október? vagy november?). Azt hittem, valami jó kis játékadaptáció lesz, vagy ilyesmi, de nem: néhány desktop theme, hangok, képernyővédők, és az Everything's Eventual című sztori, ami eddig még csak a Fantasy & Science Fiction hasábjain jelent meg. Ez biztos mind szép és jó, de se a Blue Byte-nál, se Hyperbole-éknál nem találtam egy betűt sem a dologról... :(
  [King a TV-ben] MENEKÜLJETEK!!!! JÖNNEK A LANGOLIEREK!!!! ... Ok, bevallom, ez egészen szar poén volt, viszont a film tényleg lesz a TV-ben! :) Bocsi, hogy ilyen későn szólok (holnap lesz az első rész), de erre a hétre nem volt TV újságom... Ja, meg lesz a Macskafogó is valamikor! Aki nem tudná, ez minden idők legjobb magyar rajzfilmje! Aki meg nem ért egyet, az menjen a fenébe! ;-) Lesz még Szellemírtók, Starship Troopers, meg mindenféle egyéb nyalánkság is.
  [RTL Klub] Némá, milyen jó is ez a rötölöklub hómpédzs! Ilyen tartalomismertető a Langoliegerekről!

  Ha nem láttad a filmet, ne olvasd el!!! Ezek a barmok minden poént lelőttek!!!


  21.35 Stephen King: Langolierek - Az idő fogságában
  (Stephen King: The Langoliers)
  Amerikai thriller II/1. 89'

  Rendezte: Tom Holland

  Főszereplők:
  Brian Engle - David Morse
  Bethany - Kimber Ridle
  Craig Toomy - Bronson Pinchot
  Bob - Dean Stockwell

  A Los Angeles-i repülőtéren a bostoni éjszakai járat indulását váró gyanútlan utasok még úgy hiszik, hogy eseménytelen repülőútnak néznek elébe, ám nagyot tévednek. A gép csaknem megtelt. Tíz utas közvetlenül a felszállás után elalszik, majd félúton arra ébred, hogy a többi ember eltűnt a gépről, csak óráik, aprópénzük, cigarettatárcáik és fogtöméseik maradtak az üléseken. A pilótafülke is üres, a repülőgép robotvezérlésre van állítva. Brian Engle, a szolgálaton kívüli pilóta átveszi az irányítást. Nick Hopewellel, a brit szerencselovaggal együtt megnyugtatják társaikat. Brian elhatározza, hogy a gyér forgalmú és hosszú kifutópályával rendelkező bangori reptéren szállnak le, amely megközelíthető az óceán felől. Leszállás után döbbennek rá, hogy a repülőtér kihalt, a levegő áporodott, az étel ízetlen. Nem hallatszik semmi zaj, csak Dinah, a vak lány hall valamiféle távoli morajlást. Bob, a sci-fi író kifejti, hogy szerinte időutazáson estek át a repülőút során, így most a közelmúltban landoltak. Eközben Craig Toomy, a gyenge idegzetű férfi rátámad a többiekre, ezért kénytelenek megkötözni őt. Ekkor Toomy mesélni kezd nekik a langolierekről, a képzelet szülte lényekről, akikkel az apja ijesztgette gyerekkorában, ha rosszul viselkedett. Most már mindenki hallhatja az egyre hangosabb morajlást. Toomy azt állítja, hogy ez a langolierek hangja, akik feltartóztathatatlanul közelednek. A morajlás dübörgéssé fokozódik, és a távolban feltűnik a rémséges gömbök serege. Tátongó szájukkal bekebeleznek mindent, ami az útjukba kerül. Az utasok visszamenekülnek a repülőbe, csak Toomy bámulja tétován a gép mellett állva a szörnyetegeket. A langolierek észreveszik és felfalják. Eközben a repülőgép szerencsésen a magasba emelkedik. Ahhoz azonban, hogy visszatérjenek a jelenbe, újabb időutazáson kell átesniük. Ezt sikeresen átvészelik, viszont újra egy kihalt reptéren landolnak. Vajon a langolierek itt is leselkednek rájuk? Nem, ezúttal a közeli jövőbe érkeztek, és meg kell várniuk, hogy a jelen utolérje őket.

 • 1999. augusztus 6. - Semmi különös
 • Ismét elrepült egy hónap, hogy a fene enné meg! Mindjárt vége a nyári szünetemnek, és biztos vagyok benne, hogy a suliban egy rohadt nap is tovább fog tartani, mint a szünetből egy hónap. Mindegy, még van pár hét, kesergek később :-) Most még úgyis mindenki a napfogyatkozással van elfoglalva. Legalább a hülye "ezredfordulóról" elterelődik kicsit a figyelem (nem tudom, mi olyan nagy szám azon, hogy mostmár minden kettessel fog kezdődni). Inkább vessetek egy pillantást az ehavi első frissítésre, ami igencsak kevés, sajnos.
  [Segítség!!!] Sikerült néhány újabb összegyűjtetlen King-sztorit szereznem. Ismét köszi Metalian-nek!
  [Multimédia] Sikerült működésre bírnom a The Dark Half című kalandjátékot! A fater 486-os laptopján tökéletesen működik. Azóta végig is játszottam, igaz, csak leírással sikerült (hiába no, a kalandjátékokat nem szeressem).
 • Megszereztem Jonathan Kellerman Hamis Szeretet című könyvét! A sztori érdekesnek tűnik. Bővebbet esetleg ha elolvastam.