Decemberi hírek

Ha szeretnéd tudni, mikor frissül az oldal, írd be az
e-mail címedet és klikkelj a Join List gombra!

PÁLYÁZAT! - Jelentkezz Te is!

1999. december 31. - Újabb oldalak, linkek, egyebek
Mivel nincs életem, ma is csináltam egy frissítést, meg ugye péntek van, így dukál is :)) Aki esetleg megy valahová ma (pl. az országban az a 10 millió ember, aki nem én vagyok :)), annak jó mulatást! "Dáridózzatok együtt kedvetekre!" :)))
Boldog Új Évet Mindenkinek!
[Scifi.hu] Megjelent egy Isten Hozott a Majomházban! című antológia, mely a Playboyban megjelent sci-fi novellákból válogat. Benne van King Az Istenek Szövegszerkesztője című novellája is, ami magyarul eddig csak az igen ritka Világnagy Strandban volt fellelhető. A könyv 1900 Ft körül van, és King mellett tartalmazza Vonnegut, Bradbury, Clarke, és sok egyéb író egy-egy novelláját. Nem mondom, hogy csak a King sztori miatt érdemes megvenni - ahhoz túl drága -, de ha megengedheted magadnak, szerintem ne hagyd ki!
[DeanKooontz.com] Ezen az oldalon Koontz legújabb, False Memory című könyvéről találhatsz infókat, részleteket a könyvből, a tévéreklámot is megnézheted, meg ilyenek. Nem rossz!
[Magyar Dean Koontz Honlap] Megjelent végre a Seize the Night, ami az előzetes információkkal ellentétben nem Tiéd az Éjszaka, hanem Az Éjszaka Foglya címmel került forgalomba, a "szokásos" 999 Ft-os áron. Borító majd egyszer is lesz...
[PeterStraub.com] Úgy tűnik, év végére beindultak a magyar kiadók is (igaz, Dark Tower IV még mindig sehol :((). Megjelent ugyanis Straub Torok (Throat) című műve. Az ára 2000 Ft fölött van. Még szerencse, hogy nem szeressem Straubot, így a 2 rongy mehet a Majomházra :)
[Előző kérdések] A menüben megtalálod a januári kérdést, itt pedig a decemberi eredményeket:

Decemberi kérdés


[Letöltések] Felkerült egy Storm of the Century theme. Aktuálisabb esetleg január 20. körül lehetne :))
[Filmes linkek] http://www.shawshank.org - Nem-hivatalos A Remény Rabjai oldal, mindenféle érdekes dolgokkal. Érdemes megnézni!
[Filmek] A The Green Mile májusban jelenik meg DVD-n és videón az USA-ban. Hátha ide is eljut addig...
[Utalások] Újabb kategória: Zenék! Továbbá 1-1 újabb utalás a sorozatoknál és a filmeknél.
[Díjak és jelölések] Íme, az egyik eheti új oldal :) Azt hiszem, az oldal neve magáért beszél.
[Hibák a filmekben] A másik új oldal, megjegyzem, idén az utolsó :)) Hibák a filmekben a címe, és igencsak hosszú, ám annál érdekesebb olvasmány. Köszi Davidnek és persze az IMDb-nek! Ja, annyit megjegyeznék, hogy a listát én fordítottam, és mivel a filmek nagy részét nem láttam, előfordulhat, hogy hatalmas baromságokat írtam. Szóval, ha valami nem stimmel, szólj!

1999. december 24. - Filmek, filmek, cikkek, filmek, cikkek
Idvezlégy! Te, ki ezen szent napon erre az oldalra tévedtél! Neked, és mindenki másnak is
Boldog Karácsonyt!
[PÁLYÁZAT!!!] Örömmel jelentem, hogy a pályázati kiírás kicsit megváltozott, így a két kategória legjobbjai külön-külön lesznek díjazva. Remélem, sokan fogtok még jelentkezni! Én is szívesen tenném, csak egyrészt zsűritag vagyok, másrészt pedig nem tudok se írni, se rajzolni. :) Ja, még valami: májusban az oldal látogatói fognak dönteni arról, hogy ki kapja a közönségdíjat!
[Filmzenék] Elvileg kijött a The Green Mile filmzenealbum. Talán jövő héten szolgálhatok részletekkel.
[Filmek] A The Green Mile kapott egy egész Golden Globe-jelölést. Michael Clarke Duncant jelölték a legjobb mellékszereplő díjára. Remélem, Oscarból többet kap majd...
[Filmek] És ha már filmek: összevontam a filmes oldalak egy részét (az évtizedekre való felbontásról van szó), így könnyebb navigálni és keresgélni is szerintem.
[Filmek] Még mindig filmek: januárban jön Az Évszázad Vihara (Storm of the Century)!!! Ez King legújabb mini sorozata, amit kizárólag TV-re írt. Három kazin fog kijönni, az első január 20-án, a második februárban, a harmadik pedig márciusban. Köszi a hírért Anitának!
[Filmek] Felkerült egy Storm of the Century tartalomismertető is. Ezért is köszi Anitának!
[Filmek] A tervek szerint júniusban jön ki videón a Düh: Carrie 2. Szerintetek kinek kell köszönetet mondani a hírért? :))
[Filmek] Még egy filmes dolog: a The Learning Channelen lement egy egyórás dokumentumfilm, Stephen King: Master of Macabre címmel. A filmek listájába is bekerült, mivel ez többnek tűnik, mint egy egyszerű interjú. King beszélt többek között alkoholizmusáról, a drogokról és számos egyéb dologról.
[Cikkek Kingről és műveiről] Nem kevesebb, mint 5 új cikk került az archívumba. Örök hála Anitának! Még egy dolog: mostmár működik az egyes cikkektől vissza mutató link a cikkek listájához. Bocsi, a múltkor sikerült elnéznem!
[Képek a filmekből] Újabb kép a Storm of the Centuryből. Ez is Anita közreműködésével került fel. Köszi!
[King filmszerepei] Bekerült az Ez a Horror (This is Horror) a listába. Hogy hagyhattam ki pont ezt?! :))
[Egyéb linkek] Stephen King's Fun Club Wallpaper Project - Tök jó site, tele háttérképekkel.
[TV3] A TV3 elkezdte ismételni a Végtelen Határokat, így majd egyszer is lemegy megint a Becka Paulson Trükkjei, ha valaki először lemaradt volna róla.
Szereztem némi infót az író új könyvéről. Ride the Storm lesz a címe, és a Snow-trilógia befejező darabja lesz. Az első volt ugye a Ne Félj! (Fear Nothing), a második pedig a Tiéd az Éjszaka (Seize the Night), ami remélhetőleg hamarosan megjelenik nálunk is. Köszi az infókat, Sime!
[Színészek és rendezők] Íme az egyik új oldal a mai frissítésben. Itt azon színészek és rendezők listáját találjátok, akik egynél több King-filmben működtek közre. Egyelőre csak a lista van fent, de ha igény mutatkozik rá, feltehetek filmográfiákat, ilyesmiket, amit csak akartok! :) Hozzáteszem, hogy nagyon nagy igénynek kell lennie, mivel szép kis meló lenne megcsinálni, és nem sok kedvem van hozzá :)) Ha valaki esetleg tud egy jobb nevet az oldalnak, az sem lenne rossz, mivel nekem csak a Hűséges Hollywood jutott eszembe, de azt nagyon gyorsan elvetettem :)
[Utalások] A másik új oldal, és a jelenlegi kedvencem. Ennek sem találtam jobb címet (ötletek jöhetnek!), viszont maga az oldal csúcs (nem magamat dícsérem ám! :))! Tök jó látni, hogy mennyi könyvben, filmben, akármiben utalnak Kingre, vagy valamelyik művére.
[Mozi-Világ] A végére egy aranyos kis vicc maradt. Legalábbis én annak nézem, mivel nem hiszem, hogy ennyivel a történtek után valaki komolyan gondolta, hogy az alábbi soroknak még hírértékük van :)) Köszi, SzB!

Stephen King balesete (1999. december 20.)

Kórházba került a híres horror regényíró, amikor egy teherautó elgázolta. Több műtétet kellett elvégezni a csípőjén és a lábain, de már otthonában ápolják. Az orvosok szerint még hónapokig nem tud lábra állni. Családja köszönetét fejezte ki rajongóinak, akik rengeteg jókívánságot küldtek a beteg írónak.

1999. december 17. - Új e-mail cím, Richard Bachman, Sikoly...
Halihó! Kezdeném rögtön a legfontosabbal: megváltozott az e-mail címem! Kéretik ezentúl a dohi@matavnet.hu címen levelezgetni. Köszi szépen!

A menüben ismét eszközöltem változtatásokat: a Média cuccait nagyrészt átpakoltam a King, az ember és Filmek szekciókhoz, az Egyéb cuccok maradtak a helyükön Letöltés címszó alatt, a Cikkeknek pedig külön szekciót csináltam.

Mivel Karácsonyig még legalább egyszer összefutunk (nem kizárt egy holnapi frissítés, ha összejön), nem kívánok egyebet, csak jó szórakozást! :) És bocsi a teljesen össze-vissza hírekért, nem volt kedvem rendezgetni őket.
Ma végre sikerült megnéznem a Sikoly című filmet. Hááááááát... Végülis jobb volt, mint a Tudom, mit tettél tavaly nyáron. Abban (de nem csak abban) nagyon tetszett Sarah Michelle Gellar, és végülis Jennifer Lowe Hewitt is aranyos volt. A Sikolyban benne volt Courtney Cox (aki ugyan Sarah-nak a bokájáig nem ér fel, de azért szép) és pár jó poén, valamint egy Kinges utalás:
"Mmmm, málnaszörp. Ilyet használtak disznóvér helyett a Carrie-ben.
[Richard Bachman] Ismét egy új oldallal bővültünk! Gondolom, sokakat érdekel, ki volt Richard Bachman, és hogy hogyan jöttek rá, hogy valójában Kinget rejti az álnév. Nos, ezen az oldalon megtaláltok minden információt. Jó szórakozást!
[TV Műsor] Ma lesz a Végítélet befejező része az RTL Klubon.
[HotAuthors.Com] Ha szeretnéd elolvasni King jövőre megjelenő non-fiction könyvének első fejezetét, nincs más dolgod, mint ezen a site-on adakozni egy keveset. Nem tudom, külföldről mennyire lehetséges ez (amerikai site-ról lévén szó), de egy próbát megér.
[Letöltés] Frissült az alt.books.stephen-king newsgroup FAQ-ja, és mostmár innen is leszedhető az új verzió.
[Letöltés] A háttérképek szekció is frissült, mégpedig 2 új Ragyogás témával, illetve minden wallpaper 1024x768-as verziójával. Ismét köszi Andersnek a cuccért!
[Filmek a '90-es évekből] Köszi SzB-nek az alábbi The Green Mile infókért!
A bemutatás hétvégéjén (december 10 és 12 között) a film 18.6 millió dollárt hozott, tehát csak egy kicsivel maradt le a Toy Story 2-től (18.7 millió, összesen 140). Az meg külön érdekes, hogy mindkét film főszereplője Tom Hanks, igaz, a TS2 esetében csak a hangját hallhatják azok, akiknek volt szerencséjük megtekinteni a filmet.
Az európai bemutatókról annyit, hogy március 9-ig bemutatják Dániában, Svédországban, Németországban és Hollandiában. Remélhetőleg nem sokkal utána ide is elér...
[Filmek a '90-es évekből] Kiadják újra videón a Paranoid című filmet az USA-ban. A film King egyik versét dolgozza fel, és igencsak ritka darab (sajna nekem sincs meg). Még idén ki akarták adni, de átcsúszik a dolog jövőre.
A filmismertetőkön keresztül is el tudsz jutni az adott film előzeteséhez és a képekhez, ha vannak. Továbbá az egyes filmes oldalak tetején megtalálod az elkészült ismertetők listáját, csakúgy, mint régen.

1999. december 10. - F13 előzetes, SNLA frissítés...
Üdv ismét! Most megint nem jut eszembe semmi fontos, ha csak az nem, hogy januártól elvileg megváltozik az e-mail címem. Remélem ezzel a szolgáltatócserével már akár netezni is tudok majd, remélhetőleg akkor, amikor akarok, nem pedig amikor a Szabinet éppen nem vacakol véletlenül... Az új emilcím remélhetőleg dohi@matavnet.hu lesz...

Az oldalon esett apróbb változásokat, hibajavításokat nem taglalnám, inkább vessétek bele magatokat a lényegesebb dolgokba!


[Akik már segítettek...] Nem tudom, ez miért csak most jutott eszembe, de jobb későn, mint soha. Köszi mindenkinek mégegyszer, és bocsi, ha kihagytalak! Írj és megoldjuk! Remélem, rendszeresen kell majd frissítenem a listát! (Ez célzás akart lenni :))
[TV3] A tegnapi Szeleburdi Susan (Suddenly Susan) epizódban a következő mondat hangzott el Todd szájából, miután az őrültnek titulált Jack kiment fát vágni, kezében egy fejszével: "Nektek nem ugrott be Jack Nicholson A Ragyogásból?"
[SKEMERs Newsletter Archive ] Feltettem az "egyéb leveleket" is, így már tényleg teljes a kollekció.
[TV Műsor] Ma lesz a Végítélet második része az RTL Klubon!
[Könyvek] Júliusban jön King új non-fiction könyve!
[The Green Mile] Ma mutatják be a filmet az USA-ban! Több, mint 3 órás a kicsike, de szerintem így is hatalmas siker lesz, és nem csak a King-rajongók körében. Ha a Tom Hanks fanclub is elnéz az előadásokra, biztos visszajön a költségek egy része :)) Állítólag a magyar verziót a Flamex fogja elénk tárni az Intercom helyett, remélhetőleg rövid időn belül.
[Képek a filmekből] Köszi Marcinak az újabb Tortúráért!
[Filmrészletek] F13 előzetes! Köszi Benkának, hogy volt olyan rendes és feltöltötte a majdnem 20 megás mozit!

1999. december 4. - TV, TV, TV...
Hali! Hmmm... Azt hiszem, abba is hagyom a bevezető írását, mivel semmi nem jut eszembe...
Ja, de: sok boldog Mikulást mindenkinek!! :)
[PÁLYÁZAT!!!] Pályázni továbbra is lehet! Jövő héten némileg kibővült feltételekkel várunk minden kedves jelentkezőt! :)
[Hirdetés - Kínál] Köszi Judit nak a felajánlást. Ha szükségetek lenne valamelyik könyvre, kéretik Neki írni! Köszi!
[Stephen King's F13] Innen letölthető egy 20 megás előzetes a januárban megjelenő proggyról. Idővel ez is felkerül majd a többi mozi mellé, csak türelem... Előre is köszi Benkának a feltöltést!
[TV3] Jövő héttől újra Buffy!!!! Igaz ugyan, hogy ismétlés, de egyrészt Sarah Michelle Gellarből sosem elég, másrészt meg hátha folytatja ezt is az RTL Klub, mint a Babylon 5-ot :)
[TV Műsor] És ha már RTL Klub: lesz újra Végítélet!