Februári hírek

Küldj híreket a Stephen King H.Q.-nak!
Fizetni ugyan nem tudok érte, de nagyon szépen megköszönöm, és persze
a neved is megjelenik a hír mellett.

Ha szeretnéd tudni, mikor frissül az oldal,
klikkelj ide!

Ha viszont van pár eladó könyved/filmed,
ide klikkelj!

1999. február 26. - Főleg könyvhírek
 • Elég sok könyv megjelent mostanában, de egyik sem Kingtől. Sebaj, azért egy gyors áttekintés következik. De azért a végére beszorítok némi filmes infót is, csak hogy mindenki elégedett legyen. :-)
  [Cherubion] Megjelent Terry Pratchett Bűbájos Bajok (Sourcery) című könyve, 698 Ft-ba kerül. Jelenleg beszerzés alatt áll, ui. teljesen le vagyok égve :-(
 • Tényleg megjelent Clive Barkertől A Hírvivő - A Tudás Első Könyve (The Great and Secret Show - The First Book of the Art), ára 790 Ft, a Szukits adta ki. (Miért nincs nekik homepage-ük? Hülyén néz ki ez a sor link nélkül ;-))
 • Megjelent a Brian Élete is, ez 560 pénzt kóstál.
 • Igeeeen!!! Megjelent újra a Hideg Tűz Dean Koontz-tól! Majdnem egy ezres, és az Animus az elkövető. Ez is csak jövő héten lesz meg nekem, addig kerítek némi pénzt (van a környéken pár posta/bank ;-)) Animusék következő Koontz-os húzása egyébként A Szív Sötét Folyói (The Dark Rivers of the Heart) lesz, amint azt már pár hete említettem.
 • És ha már tervek: Szukitsék Peter Straub Torok (Throat) című regényét készítgetik (erről is volt már szó), és John Saul Sötétség (Darkness) című műve is várható hamarosan. Viszont érdekes módon A Kísérletező (szintén Saul) lekerült az előkészületben lévő könyveik listájáról. Miért?!
  [Chip Magazin] És akkor át a filmekre: a '99/3-as Chip Magazinban írtak pár sort (a CD-n a Mozi könyvtárban) az Apt Pupil (Az Eminens) videós megjelenéséről. Szerintük is március :-)
  [HBO.Hu] Márciusban sem lesz semmi Kinges cucc az HBO-n. Miért is lenne...?! Pedig egy Storm of the Century-nek, vagy valami más minisorozatnak igen csak örülnék!
  [The Rage - Carrie 2] A hivatalos Carrie 2 Homepage-re felkerült egy Behind the Scenes (Kulisszák mögött) című rész, ahol némi infót találtok a március 12-én moziba kerülő film készítéséről.
  [Idézetek] Majd' elfelejtettem! Fireland küldött pár király idézetet. (Nem tudom, feltűnt-e valakinek, de az oldalon alig történnek változások, míg a hírek rész minden héten jó kis infókkal bővül. Persze a többi oldal sincs elfelejtve!)
 • 1999. február 20. - Vegyesfelvágott
  A tegnapi hatalmas hírhegy után még mindig tudok újat mondani! :-) Lássuk!
  [Vélemény?] Egyénként hogy tetszik a minden hírmorzsa elejére kihozott link?
  [A készítőkről] Felkerült Zoli "élettörténete".
  [Rajongók véleményei] Jött egy újabb rajongói vélemény.
  [King a TV-ben] Végre King-film a TV-ben!
  [hbo.hu] Nem lesz Sikoly az HBO-n :-( Ahogy elnézem, még márciusban sem :-((((
  [hc.gamer] Megjelent Clive Barkertől A Hírvivő - A Tudás Első Könyve. Remélem, jövő pénteken meg is tudom venni, aztán majd még hallotok róla! :-)

  1999. február 19. - Főleg filmes cuccok, de akad ám más is!
 • Először is: újabb rajongói vélemény itt.
 • A 99/1-2-es Cinemában a The Green Mile filmről ezt írták: "Várható." Ez is valami...
 • Szintén Cinema, szintén 99/1-2-es szám: a Sikoly 2 (Scream 2) cikkhez kapcsolódóan összeszedtek 5 "Scream Queen"-t, melyből az egyik Shelley Long A Ragyogásból!
 • Még egy utolsó Cinemás dolog: választ még mindig nem kaptam a 98/12-es Cinemában megjelent Apt Pupil cikk leközlésével kapcsolatban, úgyhogy úgy döntöttem, ide teszem a cikket, ők meg majd szólnak, ha nem tetszik, és akkor leszedem.

  Stephen King: Apt Pupil

  Bryan Singer filmet készített arról, hogyan rontották meg a nácik a fiatalokat. A Közönséges bűnözők rendezőjéről ezek után olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy ő maga is veszélyes a fiatalkorúakra.

  Az égen tornyosuló felhők cseppet sem tetszenek Bryan Singernek. Az előzetes tervek szerint a K.B. rendezőjének már csak egyetlen napja maradt, hogy leforgassa a középiskolai záróbulit bemutató jelenetet. Több mint 700 ember vár most arra, hogy kitisztuljon az ég, és ugyanúgy süssön a nap, mint az előző jelenet végén.

  Az Apt Pupil Stephen King azonos című novellája alapjá n készült. A történet középpontjában a 16 éves Todd Bowden (Brad Renfro) áll. A középiskola biztonságos világa szilánkokra hullik, amikor a srác összetalálkozik Arthur Denkerrel (Ian McKellen), az egykori SS-tiszttel. Az idős férfi sötét múltja valósággal lenyűgözi a fiút. A kettőjük közötti tanár-diák viszonynak rettenetes következményei lesznek. "Számomra King története elsősorban a fiatalok kíváncsiságáról ‚s az ebből adódó bonyodalmakról szól. A náci tiszt a kábítószert, az alkoholt és az erőszakot szimbolizálja, azt a sok komor titkot, amit a fiatalok olyan szívesen kipróblánának. Olyasmit, ami miatt már jó páran megégették az ujjukat" - magyarázza Singer rendező.

  Singer a történetet 19 éves korában, egyetemistaként olvasta. Annyira megtetszett neki, hogy forgatókönyvet írt belőle, amit azonnal elküldött SK-nek. A kézirat elnyerte a mester tetszését, aki ezért egyetlen dollár jelképes tiszteletdíj fejében átengedte Singernek az Apt Pupil megfilmesítésének jogát. Abban viszont még maga Singer sem biztos, hogy Kingnek a kész film is tetszeni fog. "Mindent megtettem azért, hogy megtartsam az eredeti témát, de a történetet meg kellett változtatni. King harmadik fejezete túl komor és túl vad volt. Ha hűségesen kitartottam volna az eredeti változat mellett, akkor kihívtam volna magam ellen a gyermekvédő szervezetek haragját."

  Singer saját bőrén tapasztalta, hogy milyen kellemetlenséget tud okozni a feldühödött szülők bosszúszomja. Már állt bíróság előtt egy 1997 áprilisában leforgatott zuhanyzós jelenet miatt. A felvétel készítésekor arra utasította a fiatalkorú statisztákat, hogy meztelenül zuhanyozzanak. Korábban viszont arról volt szó, hogy tangában állhatnak a kamera elé. A vakmerő ötlet miatt hatalmas összegeket kellett fizetni a dühöngő szülőknek, és sokan a film bojkottjára szólították fel.

  Ez a pereskedés csupán a buktatók kezdetét jelentette. Singer filmje többször forgott komoly veszélyben. Az előkészítő munkálatokat 1996 júliusában pénzügyi nehézségek miatt le kellett állítani. A munka csak akkor folytatódhatott, amikor Mike Medavoy, a Phoenix Picturestől hajlandó volt fedezni a 14 milliós költségvetést. A szereplők kiválasztása is komoly nehézséget okozott. "Szeretem a hosszú párbeszédeket, és ezekből jócskán akad a filmben. Nagyon kevés fiatal színész képes az ilyesmire" - magyarázza a rendező. Több mint kétszáz jelentkező közül választották ki Brad Renfrót. "Neki nem kellett játszania, ő maga volt Todd" - lelkesedik Singer. Az, hogy Denker szerepét Ian McKellen fogja eljátszani, már az első pillanattól kezdve világos volt.

  Úgy tűnik, Singerhez ezen a forgatási napon kegyesek az égi hatalmak. Eloszlanak a felhők, és süt a nap. Folytatódhat a forgatás. Fellélegezhetnek a Phoenix Pictures vezetői. Egy újabb hideg zuhanyt nem bírtak volna elviselni.

  - Scott Orlin -


 • Hey! Lehet, hogy nem lesz jövő pénteken Sikoly az HBO-n!!! Legalábbis a TVR-Hétben Hollót emlegetnek...
 • A TV3 válaszolt a Simpsons-os levelemre!!! Íme a válasz: "sajnos egyenlőre vege a sorozatnak. Udv. tv3" Köszi... :-(

  Egyébként ez még ok is lenne, elvégre nem vehetnek meg minden epizódot, ráadásul egyszerre, de két dolog zavar igazán: 1, pont 2 résszel a King-paródia előtt ér véget a sorozat és 2, egész héten ismételtek, és mit ismételtek? A SIMPSON HALLOWEEN SPECIAL-ÖKET!!! AZ ELSŐ NÉGYET!!! Az ötödik lenne a King-paródia... Mondtam már, hogy TV3 SUXX?!?!?!


 • Ha már TV3: megtudtam, hogy a The Revelations of Becka Paulson - ami ugyebár Kinges vonatkozású - a sorozat 59. epizódja, és a harmadik szezonban mutatták be. Attól félek, TV3-ék nem jutnak el odáig a sorozattal...
 • 1999. február 13. - King tervei, Simpsons rossz hír és "nemsokára történik"
 • Február 22-től nem lesz Simpsons a TV3-on. Volt pofájuk 2 résszel a King-paródia előtt abbahagyni!!! Kapják be! Mellesleg írtam nekik, hogy mi van, de válaszra nem is számítok...
 • King nemrég egy interjúban elárulta, hogy szívesen írna még egy mini-sorozatot az ABC-nek, ha megkérnék rá. Elmondta továbbá, hogy most 3 Dark Tower-könyv következik, aztán a '60-as évek Detroitjában játszódó regény, aztán egy könyv az írásról (On Writing), majd szeretne egy non-fiction könyvet írni a baseball-ról is. Ja, és pályája csúcsán szeretne visszavonulni, de még nem tudja, mikor.
 • Csak emlékeztetnék mindenkit, akinek van ABC-je (hahaha!), hogy február 14, 15 és 18 a Storm of the Century három részének vetítési időpontja. Továbbá, (ez mondjuk tegnap jobban hangzott volna) már csak nem egészen egy hónap, és a Carrie 2-t bemutatják az USA-ban, március 12-én.
 • 1999. február 12. - Mindenféle kamionok, elmélkedés, Dohi életút :-)
 • A Készítőkről oldalra felkerült életem története, meg amit esetleg érdemes rólam tudni (kedvenc szín és hasonlók ;-)).
 • A minap a kezembe került a 98/12-es Cinema. Érdekes módon a videoajánlójukban a Trucks című film nem Halálos Kamionoknak volt fordítva, hanem Ámokfutó Kamionoknak. Érdekes... Mindenesetre nekik van igazuk, mert a kazi borítóján is Ámokfutó Kamionok van :-)
 • És ha már Cinema: szintén a 98/12-es számban jelent meg egy cikk az Apt Pupil-ról. Kértem a beleegyezésüket a cikk leközléséhez, de még nem jött válasz :-( Amint pozitív választ kapok, jön a cikk!
 • És most némi elmélkedés King könyveiről :-). Lehet, hogy furcsán hangzik, de azt hiszem, King kezd elnyálasodni. Lehet, hogy nem ez a megfelelő szó, de jobb most nem jut eszembe. Olvasd csak el a Dolorest, a Bilincsbent, vagy (ha majd megjelenik) a The Girl Who Loved Tom Gordont, esetleg a Bag of Bones-t. Szerintem ezek a közelében sincsenek a "klasszikusabb" műveinek, mint pl. a Halálos Árnyék, a Tűzgyújtó, a Cujo vagy a Borzalmak Városa. Nincs nekem különösebb bajom egyik könyvével sem (bár nem mind tetszik), meg biztos uncsi lehet 25 éven keresztül ugyanolyan könyveket/sztorikat írni, és kell némi változatosság, de szerintem nem jó az irány... Persze ez csak magánvélemény, nem ér anyázni! ;-)
 • 1999. február 6. - Még több jó hír!
 • Csupa-csupa jó hír! Kezdjük az elején: már kapható a Storm of the Century könyv. Tuképpen ez egy forgatókönyv, nem regény, és nálunk nem is hiszem, hogy meg fog jelenni... :-(
 • A tegnapi Egy Rém Rendes Családban megemlítették a Cujo-t! :-)
 • Számításaim szerint (amik persze lehetnek tévesek is, nomeg a TV3 sem tévedhetetlen) február 23-án lesz a Simpsons King-paródia epizódja. Ez is a Rémségek Simpson-háza-sorozat egyik darabja, melyek véleményem szerint a legjobb epizódok között vannak, és A Ragyogást figurázzák ki benne. Alig várom! :-)
 • És a legjobb hír a végére: 1999. április 6. a megjelenési dátuma King legújabb regényének, a The Girl Who Loved Tom Gordonnak. Íme a tartalom (nekem eléggé Bilincsben-szagúnak tűnik az egész...):

  "Egy fiatal kislány szülei nemrég váltak el. A kislány nem szeretné, hogy széthulljon a család, így azt javasolja az anyjának és a bátyjának, hogy sétáljanak egyet az erdőben, a Maine-New Hampshire-Kanada határ mentén. Egyszer csak egy útelágazáshoz érnek. A kislánynak pisilnie kell, ezért elmegy az egyik úton elintézni a dolgát, az anyja és a tesója a másik úton mennek. Mikor végzett, úgy dönt, rövidít egy kicsit az úton, de eltéved az erdőben.

  A történet lényegében egy eltévedt kislányról szól, és arról, mi jár a fejében. Van nála egy Sony Walkman, és azon hallgatja a rádiót. Nagy Boston Red Sox rajongó, és éppen ők játszanak. A lány nagyon szereti Tom Gordont, a csapat egyik játékosát, később pedig a fickó "beköltözik" a lány fejébe, és főszerepet kap a történetben. Talán van valami rémisző dolog az erdőben, talán nincs...

 • 1999. február 5. - Jó hír hegyek!!! :-)
 • Nos, mégsem szabadultok tőlem: a júniusig tartó távollét valamivel hamarabb véget ért, így tuképpen nem maradtatok le semmiről :-)
 • Az oldallal kapcsolatos változásokról annyit, hogy azon túl, hogy jónéhány oldalon végeztem apró (néha szemmel alig látható) változtatásokat, felkerült egy újabb rajongói vélemény is.
 • Egész februárban nem lesz King film az HBO-n. Nem tudom, hogy képzelik! ;-) Viszont lesz a Sikoly (Scream), amit sikeresen elszalasztottam a moziban, így már nagyon várom.